URMĂREȘTE-NE PE
VINERI, 19 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Dacă te iei după iubitorii de clorofilă, în Oradea s-a defrișat în ultimii ani o suprafață egală cu jumătate din Pădurea Amazoniană. De la Primărie ți se va spune că în ultimii 10 ani abia au dispărut doi copaci și o creangă, și aceea din cauza furtunii de anul trecut...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Săptămâna trecută, înainte ca lucrările de 70 milioane de euro derulate la Aeroportul Oradea să se încheie (apropo, va fi un şoc diferenţa!), suspansul privind utilitatea lor s-a risipit: CJ Bihor şi Primăria Oradea au bătut palma cu LOT şi cu HiSky.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 21 martie a fost publicată în Monitorul Oficial al României Legea nr. 58/2024 prin care se aduc modificări atât legii speciale cu privire la sancționarea traficului de droguri, cât și codului penal.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
26 Februarie 2010, 11:27

"Konstant" cu artă contemporană (FOTO)

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Artiştii plastici orădeni Constantin Costea şi Adrian Chirilă sunt cei care au înfiinţat prima galerie privată de artă contemporană din Oradea. "Scopul nostru este să promovăm artiştii de la 1900 încoace, inclusiv artiştii tineri emergenţi şi artiştii nelansaţi", a explicat Costea, joi seară, la inaugurarea galeriei Konstant.

Primul proiect al galeriei, Timeless Instrospection, adică Introspecţie Atemporală, a adunat zeci de lucrări pe simeze, lucrări semnate de mai mulţi artişti orădeni: Corina Andor, Teodora Bicescu, Paul Blânda, Tudor Francu, Remus Ilisie, Kinga Cs. Hollo, Marta şi Miklos Jacobovits, Zoltan Jedlicska, Sara Kapas, Mihaela Tătulescu, Radu Tîrnovean şi Marius Vesa.

DSCN4211.JPGLucrările lor au fost apreciate de zecile de orădeni care au trecut pragul galeriei la inaugurare, deşi galeria se află situată în Piaţa Tineretului, colţ cu Calea Clujului. "La câteva minute de la deschidere, au intrat în galerie peste 30 de oameni. Cred că e un record pentru o galerie din Oradea", a spus Costea (foto).

Artistul nu se teme că galeria sa va fi "uitată" de public pentru că nu se află într-o zonă centrală. "Aici avem şi curte de care putem profita prin tot felul de happening-uri, precum videproiecţii, artă stradală".

Galeria Konstant are trei încăperi ce se întind pe o suprafaţă de aproximativ 100 de metri pătraţi. Deocamdată, proprietarii galeriei nu îşi permit un galerist, însă cine vrea să viziteze expoziţia Timeless Introspection poate să o facă până la data de 3 aprilie, prin programare la numărul de telefon 0741.500.824.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
7 Comentarii
Felicitari
felicitari!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! abia astept urmatorul eveniment!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Postat 06 Martie 2010, 20:29 de Mihai
Bravo Galeria Constant
MULT NOROC IN CEA CE FACETI BRAVO...O EXPOZITIE EXCEPTIONALA MULTE MULTUMIRI TUTUROR ARTISTILOR.....
Postat 28 Februarie 2010, 02:34 de Ivan
FELICITARI KONSTANT
Cred ca deschiderea galeriei Konstant e un pas inainte ptr arta oradeana si un inceput promitator in cea ce priveste spatiu expozitional ptr arta contemporana , am fost la deschiderea galeriei si mi-a placut, n-am mai vazut pe la alte expozitii atata lume , Felicitari initiatorilor . erau lucrari remarcabile, iar artistii participanti fac parte din crema artei Oradene. Asa ceva la Oradea nu am mai vazut!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! si felicitarile mele Galeriei Konstant ....(CRISTI, TE CUNOSC!)
Postat 28 Februarie 2010, 00:29 de Selever Mihai
felicitari
o seara reusita...lucrari facute de niste tineri de mare perspctiva in spatele carora sta un om care ii formeaza si ii slefuieste ca viitori artisti de mare perspectiva..lume multa care s a simtit bine..o seara reusita..felicitari domnule Costea
Postat 27 Februarie 2010, 23:58 de cata
In sfarsit
ce asa zic cand se aduna pesre 300 de persoane undeva pe In VELENTA taxi dupa taxi Eu cred ca s-a inaugurat ceva serios si important ptr Oradea AM vbit cu organizatorul, dar mie nu mi s-a parut nici pe departe copil Intradevar copii sunt cei frustati Bafta KONSTANT!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Postat 27 Februarie 2010, 21:37 de Andreea
Bravo Konstant
Mie mi se pare un inceput promitator!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! In oradea asa ceva nu s-a mai intamplat nici pe departe...... Cei frustati pot adauga astfel de comentarii Iar despre lucrari ce sa zic Timand cont ca era o expozitie inaugurala si cu destul de multi artisti Lucrarile sunt f selecte si la un inalt nivel; expuse Cui nu-i place !!!! sa mearga in balci la UAP GALERIA KONSTANT in sfarsit o galerie adevarata ptr Oradea
Postat 27 Februarie 2010, 21:30 de serban
Konstant
E departe de a fi o galerie in adevaratul inteles al cuvantului. Regret, dar mai au multe de invatat acesti "Copii"...am fost acolo si toatat lumea care era in jurul meu era deceptionata. Lucrari slabe, care nu erau la prima vizionare, nici una nu era de pastrat in memorie. Pacat ca nu se implica municipalitatea in astfel de actiuni....sau este implicata...indirect...si prostii cred ce li se spune ?????????!!!!!!!!!
Postat 26 Februarie 2010, 19:56 de cristi
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6625 RON
  • 1 EUR = 4.9763 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON