URMĂREȘTE-NE PE
VINERI, 19 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Dacă te iei după iubitorii de clorofilă, în Oradea s-a defrișat în ultimii ani o suprafață egală cu jumătate din Pădurea Amazoniană. De la Primărie ți se va spune că în ultimii 10 ani abia au dispărut doi copaci și o creangă, și aceea din cauza furtunii de anul trecut...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Săptămâna trecută, înainte ca lucrările de 70 milioane de euro derulate la Aeroportul Oradea să se încheie (apropo, va fi un şoc diferenţa!), suspansul privind utilitatea lor s-a risipit: CJ Bihor şi Primăria Oradea au bătut palma cu LOT şi cu HiSky.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 21 martie a fost publicată în Monitorul Oficial al României Legea nr. 58/2024 prin care se aduc modificări atât legii speciale cu privire la sancționarea traficului de droguri, cât și codului penal.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
20 Aprilie 2010, 13:06

"Eco-arta" atrage atenţia asupra problemelor ecologice

Asociaţia D'art derulează a doua ediţie a proiectului "Natura pentru Artă, Arta pentru Natură", în cadrul căreia va realiza mai multe activităţi menite să atragă atenţia orădenilor asupra problemelor ecologice ale Pământului. Toate acţiunile sunt prilejuite de aniversarea, pe 22 aprilie, a 40 de ani de celebrare a Zilei Pământului în Europa.

Prima acţiune constă în realizarea unui lanţ uman format din pici de grădiniţă, elevi, tineri şi studenţi, care vor şi prezenta desene pe tema mediului. Evenimentul va avea loc joi, între orele 13 şi 14 pe Corso, dacă va fi vreme bună, sau în Pasajul Vulturul Negru, dacă va ploua.

Proiectul îşi continuă desfăşurarea sâmbătă, 24 aprilie, de la ora 14, când în Parcul Bălcescu tineri artişi plastici şi studenţi la Muzică îi vor învăţa pe elevi, în cadrul unor ateliere de creaţie, cum să confecţioneze diverse obiecte din materiale reciclabile. Tot acolo, artişti profesionişti vor expune în aer liber şi vor susţine un concert.

Cele două acţiuni se înscriu şi în calendarul Săptămânii Naţionale a Voluntariatului şi sunt realizate cu sprijinul Administraţiei Social-Comunitare Oradea şi al Centrului Unic de Voluntariat Comunitar Oradea.

Activităţile Asociaţiei D'art se mută, în 25 aprilie, în Timişoara, unde în cadrul Zilelor Cetăţii Timişoara, patru designeri absolvenţi de Oradea, Dana Panciu, Alena Ignătescu, Diana Barbur Ioniţă şi Alexandra Marin, îşi vor prezenta creaţiile.

Apoi, organizatorii revin la Oradea, unde pe 30 aprilie vor organiza un concert al studenţilor Facultăţii de Muzică din Oradea în incinta Bibliotecii Judeţene Gheorghe Şincai, iar pe 2 mai, între orele 15 şi 18, pe scena Parcului Bălcescu din municipiu vor performa formaţii artistice de copii, pentru a marca Ziua Tineretului.

Asociaţia D'art a impresionat orădenii şi anul trecut, când a realizat tot un lanţ uman cu mesaj ecologist. Sute de preşcolari, elevi şi studenţi au luat parte atunci la unul din cele mai impresionante evenimente "eco" din Oradea.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6625 RON
  • 1 EUR = 4.9763 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON