URMĂREȘTE-NE PE
VINERI, 19 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Dacă te iei după iubitorii de clorofilă, în Oradea s-a defrișat în ultimii ani o suprafață egală cu jumătate din Pădurea Amazoniană. De la Primărie ți se va spune că în ultimii 10 ani abia au dispărut doi copaci și o creangă, și aceea din cauza furtunii de anul trecut...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Săptămâna trecută, înainte ca lucrările de 70 milioane de euro derulate la Aeroportul Oradea să se încheie (apropo, va fi un şoc diferenţa!), suspansul privind utilitatea lor s-a risipit: CJ Bihor şi Primăria Oradea au bătut palma cu LOT şi cu HiSky.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 21 martie a fost publicată în Monitorul Oficial al României Legea nr. 58/2024 prin care se aduc modificări atât legii speciale cu privire la sancționarea traficului de droguri, cât și codului penal.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
02 Iunie 2012, 23:38

Oradea a primit oficial trofeul Capitala Verde, pe muzică la modă (FOTO)

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

La aproape trei luni de când Oradea a câştigat trofeul Capitala Verde a României, pus la bătaie de Tuborg România şi Ministerul Mediului, orădenii au fost invitaţi, sâmbătă, să sărbătorească. În timpul zilei, la cortul anume amplasat lângă Podul Ferdinand, orădenii au primit pliante cu motivele pentru care Oradea a devenit Capitala Verde, o hartă cu spaţiile verzi ale oraşului şi şi-au lăsat doleanţele pentru oraş în Copacul Dorinţelor Verzi.

Seara, orădenii au fost aşteptaţi în Parcarea Independenţei, unde organizatorii au anunţat concerte în aer liber. E drept, nu foarte mulţi au avut curaj să înfrunte vremea destul de răcoroasă pentru a doua zi de iunie şi norii care dădeau semne că au de gând să arunce încă o ploaie peste oraş, astfel că la concert s-au adunat câteva sute de orădeni, îndeosebi adolescenţi şi părinţi cu copii.

MC-ul concertelor a fost omul de radio Mihai Morar, care, de cum a pus mâna pe microfon, a ţinut să le precizeze orădenilor că evenimentul nu este unul electoral, ci unul anume creat pentru ei, aşa că să nu se sfiască să se distreze. Apoi, Morar a înmânat oficial trofeul Capitalei Verzi primarului Ilie Bolojan, care a stat pe scenă doar câteva minute, adică fix cât a avut nevoie să ia trofeul şi să le ureze orădenilor distracţie plăcută.

Odată încheiat momentul oficial, muzica a început să cânte, pe scenă urcând Ellie White, fosta solistă a formaţiei DJ Project, şi cele două dansatoare ale ei. Culmea, artista nu a fost anunţată de organizatori când au promovat concertele din Oradea.

În schimb, Guess Who, artist ce a fost anunţat că va cânta în Capitala Verde, nu a mai ajuns la Oradea. Mihai Morar le-a spus spectatorilor că Guess Who nu a mai putut veni în oraşul lor, fără a le spune de ce, dar şi-a trimis un înlocuitor, şi anume pe Grasu XXL. De asemenea, pentru orădeni a mai cântat şi trupa ROA.

Tot ca o răsplată pentru locuitorii Capitalei Verzi, Tuborg a dat startul şi la un concurs pentru asociaţiile de proprietari din oraş. Timp de 15 zile, se vor căuta cele mai frumos amenajate spaţii verzi din jurul blocurilor, iar primele trei asociaţii clasate în top vor fi premiate.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
14 Comentarii
POLO POCAITUL
ce tare e bolo...o sa ramai surprins mai polo cat de multa lume nu te mai doreste:)) fericirea ta mai polo este ca multi nu o sa mearga la vot:D CE CAUTA POLO POCAITUL LA BERE? HA HA HA ........BAI SA NU ZICI CA ACCEPTI CHERMEZA DOAR CA PRIMESTI UN PREMIU. Fiecare limitat...m,....este fericit ca primeste un premiu...
Postat 05 Iunie 2012, 10:29 de octavian
Oradea, capitala verde a Romaniei
Concertul a fost extraordinar, multumim! Suntem mandri ca traim in Oradea, capitala Verde a Romaniei!
Postat 04 Iunie 2012, 12:17 de Mihai
Felicitari Oradea
Felicitari domnului primar Bolojan si oradenilor pentru acest titlu de capitala verde! In sfarsit se vede ca s-a facut ceva pentru acest oras...De acum tine de noi sa stim sa ne ingrijim orasul..
Postat 04 Iunie 2012, 12:12 de Mona
pe cine pacalim?
Ideea ca masinile sa circule si pe trotuare chiar ca a inverzit la Oradea, e unicat mondial, am putea-o patenta. In scurt timp oerasul va fi si mai verde, dupa ce tragem o sosea peste dealul Ciuperca si construim un bloc mare in centrul strandului municipal. Dupa cum sugereaza panourile publicitare, ce gri era orasul, inainte sa-l betoneze Bolojan!
Postat 04 Iunie 2012, 11:46 de AB
da bolo ... a facut-o verde
da sigur Bolo a facut-o. A betonat malurile, a plantat de s-a rupt, la parcari a taiat tot ce era de taiat, parcurile sunt superbe ce sa zic ... cei cu probleme de ORL la control. Si in fine nu suntem ei mai verzi din Romania e o cioaca, cine este de aici, oradean, stie ce si cum si nu este meritul lui bolo ca doar pe banii nostrii s-a facut nu pe ai lui si a hotilor. Rusine vedem noi dupa vot ce si cum ...
Postat 03 Iunie 2012, 23:54 de relu
verde?
nu inteleg ce a fost in capul astora de la tuborg? unde e verde oradea? ca aici ne sufocam de praf
Postat 03 Iunie 2012, 19:52 de manuela
vsm
la baut bere tubor toata lumea
Postat 03 Iunie 2012, 19:16 de paul
Ce de capitala !?!
In 10 iunie se va decerna mare premiu CAPITALA GIBONILOR, acordat de Ministerul Dirigintilor de Santier din Romania, cu sprijinul Asociatiei Nationale a Primatelor. .
Postat 03 Iunie 2012, 18:34 de Dihoreanul
banc
oradea ii atat de verde cat veti cu ochii
Postat 03 Iunie 2012, 16:23 de stancu
la baute inainte, la razboi inapoi
a venit Tuborg hop si Bolojan. Popica unde o fi fost? La premiile organizate de JACK DANIEL sau la festivalul palincii?
Postat 03 Iunie 2012, 16:20 de daniel
@Adi
Ce bine ca nimeni n-a tinut cont de parerea ta ;) Cred ca cei din Ministerul mediului sunt mai in cunostinta de cauza decat tine...
Postat 03 Iunie 2012, 16:13 de Marius
capitala verde?
Felicitari Oradea, oradenii! Dar nu meritam acest premiu! Daca Oradea e capitala VERDE in 2012, cum arata celalalte orase?
Postat 03 Iunie 2012, 11:42 de Adi
Oradea
Sper ca acesta sa fie un nou impuls pentru oradeni, sa pastreze curatenia, sa le pese de Oradea... si sa fim mandri de orasul nostru, ORADEA!
Postat 03 Iunie 2012, 09:08 de 401
felicitari
FELICITARI DOMNULUI PRIMAR ILIE BOLOJAN CA A REUSIT SA TRANSFORME ORADEA IN CAPITALA VERDE A ROMANIEI.
Postat 03 Iunie 2012, 07:58 de ANDI
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6625 RON
  • 1 EUR = 4.9763 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON