URMĂREȘTE-NE PE
MARȚI, 16 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Dacă suntem prea prost îmbrăcați pentru Qatar Airways? Dacă sacoșele de rafie nu cadrează cu standardul lui Turkish Airlines? Dacă poziția prea apropiată de Debrețin nu e pe placul lui Wizz Air? Dacă Ryanair e un low cost la fel de scump ca orice companie de linie, dar mult mai imprevizibil? Dacă, dacă, dacă... Atunci mai bine zburăm de la Oradea cu frații noștri moldoveni de la HiSky!
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
De nu puține ori, pe meleagurile noastre veștile „de bine” se lasă cu surprinzătoare reacții adverse. Dacă trece prin Oradea o vedetă sau un turist oarecare și comite imprudența să-i remarce frumusețea, apar imediat frustrați și nefericiți gata să facă orice vizitator să se simtă, post factum, nepoftit. Îi cer intrusului aspru, cu indignare, ba și cu suspiciune, socoteală. De ce nu s-a plimbat și prin cartiere, să le vadă mizeria...
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 21 martie a fost publicată în Monitorul Oficial al României Legea nr. 58/2024 prin care se aduc modificări atât legii speciale cu privire la sancționarea traficului de droguri, cât și codului penal.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
12 Iunie 2015, 19:00

Orădenii, invitaţi să sprijine 15 proiecte din comunitate, la Swimathon

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Bazinul Olimpic "Ioan Alexandrescu" va găzdui sâmbătă, 13 iunie, între orele 10 şi 14, ediţia a treia a Swimathon Oradea, un eveniment organizat de filiala locală a Fundaţiei Comunitare. Anul acesta, în maratonul de înot au fost acceptate 15 proiecte umanitare, sociale, educaţionale şi culturale.

Până la termenul limită de 5 iunie în maratonul de înot s-au înscris peste 230 de persoane care vor sări în bazin, în probe individuale sau pe echipe, pentru una dintre aceste cauze, a anunţat Ovidiu Tirla, managerul proiectului Swimathon, marţi, într-o conferinţă de presă. Orădenii le pot susţine însă şi donând fie pe site-ul Fundaţiei Comunitare Oradea, fie direct, sâmbătă, la Bazinul Olimpic.

Potrivit regulamentului, echipa de înotători care va parcurge cele mai multe lungimi de bazin va primi pentru cauza ei suma de 1.000 lei din partea organizatorilor, acelaşi lucru fiind valabil şi în cazul proiectului care reuşeşte la final să strângă cei mai mulţi bani la Swimathon.

Cauzele înscrise anul acesta sunt: "S-a născut un copil cu sindromul Down" (Asociaţia Down), "Terapie pentru Rareş" (Asociaţia Rareş Ştefan), "Vladimir, 3 ani şi primul pas" (Larisa Munteanu), "Ajutor să o aud pe mama" (Ramada Oradea), "Poate nu înţeleg, dar vreau măcar să te aud" (Asociaţia Româno-Germană Alsterdorf), "Recuperare medicală pentru copii cu afecţiuni neuromotorii" (Mihai Neşu Foundation), "Alinăm prin lectură" (Hospice Emanuel), "Şcoala de dimineaţă" (Asociaţia SOS Autism Bihor), "Prima mea tabără" (Fundaţia Comunia), "Amenajarea unui loc de joacă pentru preşcolari" (Liceul Greco-Catolic), "Învăţ să înot" (Asociaţia Pro Cariere), pentru Festivalul Internaţional de Teatru de la Oradea, "Voluntar pentru Oradea" (Fundaţia ECOTOP), "Creatori de viitor" (Fundaţia Comunitară) şi "Susţine Youthbank" (Youthbank Oradea).

Anul acesta, BIHOREANUL a decis să sprijine una dintre cauzele acceptate în Swimathon. Este vorba despre amenajarea unui spaţiu de joacă pentru preşcolarii de la Liceul Greco-Catolic, directorul săptămânalului, Mircea Chirilă, urmând să înoate pentru strângerea de fonduri în acest sens. De asemenea, BIHOREANUL va contribui şi cu suma de 1.000 lei.

Pe de altă parte, în aceeaşi conferinţă de presă, Fundaţia Comunitară Oradea şi Smart Fin Consulting, în colaborare cu Universitatea Hasselt (Belgia), au anunţat organizarea, pe 19 şi 20 iunie, la Oradea, a "Zilelor Inovării pentru IMM-uri", un seminar dedicat antreprenorilor bihoreni şi nu numai, care va avea loc la Hotel DoubleTree by Hilton.

Potrivit organizatorilor, scopul evenimentului este acela de a dezvolta capacitatea de inovare a participanţilor, prin intermediul unor conferinţe, workshop-uri şi coaching personalizat, ţinute de experţi în domeniu din ţară şi străinătate. Costul participării este de 100 lei pe zi.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
10 Comentarii
!!!
ORICUM NU TRECE Sant unul care voi observa
Postat 13 Iunie 2015, 01:51 de Tinas
Replica II la @nene
BAH @Nene care este problema ta ? Eu un roman simplu @Romanul _Simplu sunt sarac si cinstit ca si Ion Iliescu presedinte de onoare al PSD numai ca in spatele astora saraci si cinstiti au stat hotii,profitorii,oportunistii asa ca si tine @nene si prieteni tai din PNL-PDL dar si ai nostri din PSD. @nene nu i-au nimic pentru comentarii , ele sunt o atitudine civica a unui cetatean roman simplu din ROMANIA.@nene daca crezi ca eu un roman simplu i-au 10 bani pe comentariu pastreaza-i pentru tine si cumpara-ti o jerba sau o coroana funerara de ei!:))=)) Aceasta este opinia lui Romanul_Simplu.
Postat 12 Iunie 2015, 21:00 de Romanul_Simplu
CONT CONT SA-NALTAM
@hehe: Pentru zece bani nu ma dau jos din pat(ca sa citez un pedelist celebru, pardon, penelist!)
Postat 12 Iunie 2015, 20:52 de TDS
@dada
+10 bani merg in contul lui Romanul_Simplu, +10 in cel al lui TDS.
Postat 12 Iunie 2015, 20:43 de hehe
Replica la @nene
BAH @nene tu sari din prun in castan!:))=))Nu mai interesaza de Ilie Bolojan primarul orasului Oradea, spalativa pe cap cu el ,v-a manipulat sa mergeti care mergeti la referendum sa-si fac el problemele cu voi oradenii , o sa-l scape pe Popus primarulde Sanmartin de dosarele penale si urmeaza marile tzepe imobiliare si marile afaceri penale din Felix!:))=))Bah @nene BAZIN OLIMPIC v-a construit Petro Filip primar PD acual PSD senator de vrancea la triplu pret cu firmele de constructii PDL, fraieri PDL prieteni tai si-au infundat bine buzunarele cu banii din constructie pentru ca de aceea a trebuit renovat si reabilitat bazinul olimpic de cateva ori pana acum, BAH @ nene taci si i-a apa in gura din bazinul olimpic sa nu faci praf , nu de alta da sa ai ocupatie !:))=)) Acesta este opinia lui Romanu_Simplu
Postat 12 Iunie 2015, 20:41 de Romanul_Simplu
JE SUIS CHARLIE! IOHANNIS AUSSI
@Moderator: JE SUIS CHARLIE! Mais je ne comprend pas! Que signifie "banat"? Je suis "desteptaciunea" pamantului(sau ma rog, a cuiva), l'expert on roumaine mais je ne comprend pas! "Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza în comentariile postate pe eBihoreanul.ro.". NU SCRIE NIMIC CA_COMENTARIUL TREBUIE SA RESPECTE TEMA! Inca o data va rog! Faceti-ne un GHID(eu nu stiu ce a scris aici nikotelekus, poate a vorbit urat, poate i-a spus ceva femeii, ma rog...)DAR DACA AVEM GHIDUL DETALIAT putem sa il respectam. Am inteles ca despre BOLOJAN nu e voie, ca despre agenti economici(anumiti)nu mai e voie(ca am ajuns la limita rabdarii), ca nu e voie sa facem legaturi intre BOLOJAN si acei agenti economici(OK, nu mai facem sau eventual mai incercam dup 15 iunie 2015).
Postat 12 Iunie 2015, 20:37 de TDS
@Romanul_Simplu
daaa BINE zis!!! ie bolojan de vina ce s faki lol. dc sa AVEM BAZIN OLIMPIC cand se puteau da banii astia :)) la oameni in NEVOI niste pachete nu, numa fraeri construiesc deastea =))
Postat 12 Iunie 2015, 20:29 de hehe
Replica la @Moderator
@Moderator NU MAI CENZURA!Libertatea exprimari opiniilor intr-un stat democratic este legalizat si garantat in Constitutie .NU ma intereseaza ce a scris @Nikotelekus si daca va injura ,NU trebuia cenzurat ,mai am zis-o pe forumul Ebihoreanul si o sa o mai zic o sa ajungem astia comentatori fanatici ai forumurilor on line locale sa raspundem penal pentru ADEVAR si DREPTATE scrisa ca sa o cunoasca toata lumea iar cei care ne vor incrimina pe minciuni si vorbe goale si o sa spuna ca doar ei spun adevarul lor si dreptatea lor , si astia fanatici comentatori om line o sa murim cu dreptatea si adevarul nostru in mana TRIST! TRIST!Da adevarat si drept!:))=))@Moderator fa bine si corecteaza astazi suntem in 12 iunie ... articolul a fost postat pe site in 12 iunie ora 19 iar replica apare 11 iunie ora 13:06 CENZURA ca si CENZURAda macar face-ti o minciuna credibila !:))=)) .Acesta este opinia lui Romanul_Simplu.
Postat 12 Iunie 2015, 20:23 de Romanul_Simplu
domnilor moderatori
ce o sa faca nikotelekus acuma, el primeste banii doar pe comentarii aprobate, ii luati painea de la gura, e strigator la cer!
Postat 12 Iunie 2015, 20:20 de hehe
(...)
(...)
Postat 11 Iunie 2015, 12:44 de nikotelekus
RE: (...)
nikotelekus, eşti la un pas de a fi banat! Continui să ne jigneşti, pe cei de la ziar, şi să publici mesaje de propagandă repetat, inclusiv la articole care nu au legătură cu tema. Deci două reguli încălcate. La următorul abuz, ne luăm la la revedere.
Postat 11 Iunie 2015, 13:06 de Moderator
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6664 RON
  • 1 EUR = 4.9737 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON