URMĂREȘTE-NE PE
VINERI, 19 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Dacă te iei după iubitorii de clorofilă, în Oradea s-a defrișat în ultimii ani o suprafață egală cu jumătate din Pădurea Amazoniană. De la Primărie ți se va spune că în ultimii 10 ani abia au dispărut doi copaci și o creangă, și aceea din cauza furtunii de anul trecut...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Săptămâna trecută, înainte ca lucrările de 70 milioane de euro derulate la Aeroportul Oradea să se încheie (apropo, va fi un şoc diferenţa!), suspansul privind utilitatea lor s-a risipit: CJ Bihor şi Primăria Oradea au bătut palma cu LOT şi cu HiSky.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 21 martie a fost publicată în Monitorul Oficial al României Legea nr. 58/2024 prin care se aduc modificări atât legii speciale cu privire la sancționarea traficului de droguri, cât și codului penal.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
28 Iunie 2014, 19:38

La dublu: Ediţia a doua a Swimathon a adunat de două mai mulţi înotători şi bani (FOTO)

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Ediţia a doua proiectului Swimathon, organizat de Fundaţia Comunitară Oradea, a avut loc sâmbătă la Bazinul Olimpic "Ioan Alexandrescu", reunind 15 cauze caritabile pentru diverse proiecte educaţionale, de sănătate ori mediu.

Pentru acesta, în maratonul de înot s-au înscris 215 înotători, faţă de 111 anul trecut, care au înotat în echipe cât mai multe lungimi de bazin în 50 de minute. De asemenea, au existat şi curse dedicate familiilor şi copiilor.

La Bazinul Olimpic s-au prezentat şi echipe de susţinători ai cauzelor propuse, în special din partea unor companii care au reprezentanţe în Oradea, precum Tiger Amira, Celestrica ori Plexus, care de altfel au înscris şi înotători, precum au şi donat pentru cauzele preferate.

În acest an, pentru a strânge bani pentru Festivalul Internaţional de Teatru Scurt, organizat de Teatrul Regina Maria, în bazin au sărit şi doi actori, Răzvan Vicoveanu şi Şerban Borda, precum şi trei voluntare ale teatrului, toţi aceştia fiind încurajaţi din tribune de alţi actori şi voluntare îmbrăcate în majorete.

De asemenea, în premieră, un grup de cinci deţinuţi de la Penitenciarul Oradea, alături de patru gardieni, au înotat pentru cauza "Împrumut pentru viaţă", în încercarea de a strânge fonduri pentru Ana-Maria, o orădeancă diagnosticată cu o tumoră pe creier şi care are nevoie de tratament la o clinică din Germania.

Cele mai multe lungimi de bazin le-a parcurs, însă, echipa "Five" care a înotat pentru proiectul amenajării unei grădini speciale pentru persoanele cu sindromul Down care frecventează Centrul de zi "Iedera". Cele 82 de lungimi de bazin au fost înotate de cinci poloişti ori foşti poloişti: Cosmin Baidoc, Lucian Tirla, Dorin Creţu, Rareş Domocoş şi Cristian Sfârlea. Echipa va primi din partea organizatorilor 1.000 de lei pentru cauza pe care au susţinut-o.

La Swimathon 2014 s-a strâns dublul sumei adunate în 2013, mai exact aproape 53.000 de lei faţă de 26.000 de lei. Mare parte din bani, mai exact 42.000 de lei, fuseseră deja donaţi de către firmele convinse să se alăture cauzelor înaintea maratonului propriu zis, iar restul adunaţi de echipele Fundaţiei Comunitare la intrarea în Bazinul Olimpic. Doritorii încă mai pot dona pentru unul dintre cele 15 proiecte caritabile ori în folosul comunităţii accesând site-ul www.fundatiacomunitaraoradea.ro.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6625 RON
  • 1 EUR = 4.9763 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON