URMĂREȘTE-NE PE
JOI, 28 MARTIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Primăria Oradea a decis să modifice regulamentul de salubrizare. La fel cum deja ne-a obișnuit, schimbarea s-a făcut fără o dezbatere publică serioasă. Mi se pare o greșeală strategică, pentru că despicarea firului în patru atunci când e vorba de problemele tuturor locuitorilor poate duce la soluții bune, unde mai pui că elimini din start suspiciunile și speculațiile.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oradea și Bihorul au ajuns într-o perioadă fastă, cum din perspectiva dezvoltării infrastructurii n-au mai cunoscut niciodată. Anul acesta se deschid circulației o mulțime de noi drumuri, vreo 70 de kilometri: legătura centura Oradea - Autostrada Transilvania (chiar la finele acestei săptămâni), plus centurile Sânmartin, Aleșd, Beiuș, Oșorhei, Nojorid, Sântandrei (în vară). „Miracolul” ar putea fi explicat prin faptul că 2024 e an electoral. Și, da, este! Dar, totuși, nu asta-i explicația, ci parcurgerea întregii evoluții de la germinarea la coacerea proiectelor.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți mulțumit de noile trasee de tramvai gândite de OTL pentru a asigura un flux mai bun în oraș?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Din data de 31 martie, România devine, parțial, parte a spațiului de liberă circulație Schengen, aspect care ar trebui să ne bucure, ca națiune, deoarece vine după un îndelung proces de negociere cu celelalte state ale Uniunii Europene, aspectele privind negocierea cu Austria fiind comentate pe larg în ultima perioadă.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
13 Octombrie 2015, 09:47

Investiţiile continuă! Aqua President a ajuns în trei ani la 2.000 de clienţi pe zi de sezon estival (FOTO)

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

18 bazine, 5 tobogane, 5 saune, 2.000 vizitatori pe zi în sezonul estival şi o cifră de afaceri de 2,8 milioane euro pe an. În cei 3 ani de la inagurare, aquapark-ul President, cea mai mare investiţie privată din Băile Felix, a redat localităţii tinereţea. "Aquapark-ul atrage tineri şi familii cu copii din Bihor şi judeţele învecinate care vor să se distreze, domeniu la care staţiunea era deficitară", spune Dumitru Fechete, directorul complexului President.

Investiţie de peste 3 milioane de euro, primul aquapark din această parte a ţării completează oferta hotelieră, de relaxare şi tratament a complexului President cu posibilităţi de distracţie începând din octombrie 2012. "Complexul President cuprinde atât o zonă de hotel şi tratament, unde clienţii vin pentru linişte şi relaxare, iar muzica merge în surdină, cât şi o zonă de aquapark pentru cei care vor să se distreze. Avem aici MC care organizează concursuri pentru copii şi adulţi, aqua-zumba, spuma party şi tot felul de evenimente", spune Fechete.

Hotel pentru relaxare...

Cu o capacitate de cazare de 196 de locuri, hotelul President dispune de 92 de camere, între care 6 apartamente. Hotelul are trei piscine cu apă termală, din care una acoperită, două restaurante, bar, terasă şi un centru de sănătate ultra-modern. Camerele sunt dotate cu aer condiţionat, conexiune internet, minibar, uscător şi tot ce trebuie. "Clienţii care se cazează la noi povestesc că se odihnesc foarte bine pentru că este o zonă liniştită, sub pădure, cu aer curat", povesteşte directorul.

Gradul de ocupare a hotelului a crescut an de an pentru a ajunge la 86% pe primele opt luni din 2015. Majoritatea clienţilor sunt atraşi de proprietăţile curative ale apei termominerale, care face posibilă tratarea unei game largi de afecţiuni de la reumatice, postratumatice sau ale sistemului nervos central şi periferic la afecţiuni ale sistemului circulator.

Metoda Ana Aslan

Cei şapte medici care deservesc centrul de sănătate pot trata până la 100 de pacienţi pe zi. "Ne-am creat deja un nucleu de pacienţi din ţară, dar şi din Olanda, Germania, Finlanda, Norvegia sau alte ţări europene care vin an de an. 60% dintre cei au mai fost la noi şi revin cu plăcere", spune doctorul Gheorghe Moraru, specialist în recuperare medicală.

Oferta de tratament a complexului este completată de unicul cabinet autorizat al Institutului Ana Aslan Bucureşti, unde se fac tratamente anti-îmbătrânire după metoda deja consacrată. "Pacienţii din străinătate vin îndeosebi pentru aceste proceduri anti-aging cu care românii nu sunt încă obişnuiţi", arată medicul.

Investiţiile continuă...

Având în vedere clientela tot mai numeroasă, conducerea complexului President ia în calcul extinderea capacităţii de cazare. "Până la sfârşitul anului vom extinde etajul III al aquaparkului cu încă 9 camere. De altfel, au şi fost deja închiriate pentru Revelion", spune directorul Fechere.

Pentru anul viitor, firma pregăteşte construirea celui de-al cincilea etaj al hotelului, unde vor fi amenajate 8 apartamente prezidenţiale, pentru clienţii care doresc un plus de spaţiu şi confort, şi demarea lucrărilor la un nou corp de hotel.

Investiţia se va ridica la circa 4,8 milioane euro şi vizează amenajarea a peste 60 de camere de camere noi, cu centru de conferinţe, restaurant şi clinică de recuperare. "Încercăm să atragem pentru acest proiect fonduri europene aşa că termenul de dare în folosinţă a fost fixat pentru anul 2018", zice Fechete.

Un aquaparc mai aventuros...

Investiţia totală se va ridica la circa 7,5 milioane euro! În paralel cu creşterea capacităţii de cazare, firma pregăteşte extinderea aquapark-ului pentru a oferi clienţilor posibilităţi de distracţie sporite.

"Vom construi încă 3 bazine şi 4 tobogane cu diferite grade de dificultate. Un râu de circa 400 metri va înconjura bazinele cu trecere printr-o zonă de peşteri, una de cascade ş.a.", spune Fechete. Investiţie de 1,8 milioane euro, extinderea aquapark-ului pe spaţiul actualei baze sportive va începe în vara anului viitor şi va cuprinde inclusiv o zonă în care cei mici se vor putea juca pe o "corabie a piraţilor" sub supravegherea unor animatori. Pentru ca părinţii să câştige şi ei câteva ore de distracţie...

(Advertorial)

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
2 Comentarii
@OradeaCivitas
Te-a cuprins disperarea! Apari cu aceiasi poezie la toate articolele despre Felix si Complexul Wellness Termal Nymphaea Oradea. Semn clar ca Hajdusoboslou resimte din plin concurenta.
Postat 13 Octombrie 2015, 18:32 de Valhalla-Asgard
Hehe!
Sunt curios cat de legal si corect e exploatata apa termala in aceasta statiune de catre acesti jucatori mai mari gen President si noul Lotus Therm Spa. Oare daca tot baga bani, ar fi cazul sa si trateze zacamantul cu respect ca asa, daca continua secarea sistematica a zacamantului, nici nu vor apuca sa isi recupereze investitiile, daramite sa mearga pe profit! In rest, bine ca se investesc bani si ca mai da de lucru la cativa oameni. In rest, statiunea arata ca si un c*r, iar in afara ca stai in hotel mare lucru nu ai nimic de facut, decat o excursie la Oradea - pe care si Dumitru Fechete si Florian Serac o urasc, s-a vazut clar, preferand sa isi "indrepte" clientii spre alte destinatii. Oricum, revin al ideea anterioar...nimeni nu exploateaza rational zacamantul. Banu sa iasa fraierii... .
Postat 13 Octombrie 2015, 10:08 de OradeaCivitas
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.5892 RON
  • 1 EUR = 4.971 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON