URMĂREȘTE-NE PE
JOI, 25 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nu credeam că se vor putea mobiliza 15.000 de oameni în acțiunea intitulată Misiunea Grivei, prin care se cer condiții mai bune pentru câinii abandonați și pentru sterilizarea lor. Iată că inițiativele cetățenești încep să capete forță și consistență. Poate n-ar fi fost lipsit de interes să se ceară și sterilizarea stăpânilor care-și abandonează animalele de companie...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oricât ar fi de digitalizată lumea și plin internetul de informații despre tot felul de locuri, inclusiv în imagini, nimic nu se compară cu plăcerea călătoriei, fie ea cât de scurtă, pentru a le vedea cu propriii ochi. Iar când de plăcerea asta vor avea parte sute, poate mii de copii de la țară, dintre care mulți nu au ieșit din comuna lor ori au ajuns în cel mai bun caz până în cel mai apropiat orășel, cu atât e mai meritorie orice inițiativă care îi ajută să capete această experiență, totdeauna de neuitat dacă e prima.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Camera Deputaţilor a adoptat recent un proiect de modificare a legislaţiei în vigoare, prin care se prevede, în esenţă, că instanţele judecătoreşti nu vor mai putea reduce din oficiu onorariile achitate de justiţiabili avocaţilor, ci doar la cererea părţii adverse. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
09 Mai 2018, 09:31

Omul cu ARO-ul: Europarlamentarul Mircea Diaconu s-a întreţinut cu orădenii ud leoarcă, după ce şi-a uitat decapotabila descoperită (FOTO)

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Ploaia l-a udat, dar nu l-a înmuiat. Actorul Mircea Diaconu, europarlamentarul independent, s-a întreţinut marţi seară circa 2 ore cu orădenii la o cafenea de pe Corso, ud leoarcă, după ce a alergat sute de metri prin ploaie ca să îşi întindă prelata peste ARO-ul decapotabil parcat în spatele Teatrului Regina Maria.

Eurodeputatul şi-a închis maşina, şi-a stors cămaşa în toaleta localului şi a revenit la masă zâmbind destins, bucuros că ploaia nu a apucat să îi distrugă lucrurile.

"Aşa se usucă şi cămaşa mai repede. Dacă iau sacoul pe mine e mai rău, că va ţine umezeală", le-a spus Diaconu celor trei interlocutori care au răspuns invitaţiei făcute pe reţelele de socializare.

Numărul mic al asistenţei nu l-a descurajat. "Măcar aşa putem schimba idei. N-aş fi avut cum vorbi cu sute de oameni", a spus politicianul.

Dor de România

Aflat în tradiţionalul său tur prin ţară, programat între 4 mai şi 9 iunie, Diaconu se întâlneşte cu alegătorii, aşa cum a promis în campanie, pentru a purta un dialog în urma căruia va decide dacă îşi va depune cea de-a doua candidatură la Parlamentul European, dar şi pentru a-şi prezenta proiectul privind înfiinţarea unei reţele de repere ale civilizaţiei spaţiului românesc.

"Sufletul meu vrea acasă. Nu mă simt bine acolo: am făcut eczeme de la vreme, clima e proastă, mâncarea e fără gust... Mi-aş dori, dacă se poate, să muncesc în România", s-a confesat europarlamentarul.

Eurodeputatul a spus că nu a luat încă o decizie dacă va candida pentru cel de-al doilea mandat de europarlamentar, dar susţine că, dacă va intra în cursă, o va face ca independent.

"Nu mă văd candidând pe lista vreunui partid. Adică, după ce te-ai legitimat ca independent să intri într-un partid ar însemna să îi trădezi pe cei care ţi-au dat votul", a spus eurodeputatul.

"Am candidat ca să mă poată ataca"

Diaconu a povestit că intrat în cursă ca independent motivat de faptul că PNL i-a interzis să candideze în urma acuzaţiilor de incompatibilitate formulate de ANI. "Au fost o sumedenie de acuze formulate în spaţiul public, în media, dar nimic palpabil, concret. Văzând că nu am ce ataca în instanţă, am luat hotărârea să candidez, ca să mă poată ataca ei, iar eu să mă apăr", a povestit el.

Având în vedere notorietatea câştigată ca actor, vizibilitatea oferită de calitatea de fost ministru al Culturii, scandalul privind acuzaţiile de incompatibilitate şi mediatizarea intensă a conflictului din PNL, candidatul a reuşit performanţa de a obţine 6,92% din voturi, depăşind de unul singur formaţiunea minorităţii maghiare UDMR (6,47%) şi partidul fostului preşedinte Traian Băsescu, PMP (6,21%).

Ulterior, în noiembrie 2014, Mircea Diaconu a scăpat definitiv şi de acuzaţia de conflict de interese, printr-o hotărâre a Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie.

Istoria din afara muzeului

În ceea ce priveşte proiectele de viitor, Diaconu susţine necesitatea înfiinţării unei reţele de repere a civilizaţiei spaţiului românesc. "Suntem în anul Centenar, dacă acum nu reuşim să facem nimic, vom mai discuta pe tema asta doar peste o sută de ani", a avertizat eurodeputatul.

Iniţiativa sa vizează identificarea şi punerea în valoare a contribuţiilor tuturor celor care au locuit de-a lungul timpului pe teritoriul românesc. "Emanciparea românească s-a lansat cu Şcoala Ardeleană pe baza unui concept naţional - identitar: latinitatea noastră. Cum s-au găsit dovezi arheologice cu mult înaintea acestei latinităţi, nu trebuie exclus nimic din ceea ce s-a întâmplat de-a lungul timpului aici", a spus Diaconu.

Concret, eurodeputatul vrea să propună înfiinţarea unei reţele cu centre zonale în care cercetătorii, mediul academic şi factorul politic să conlucreze la creioarea identităţii naţionale. "Acest gen de structură cu reţea la nivel naţional poate atrage fonduri structurale consistente, poate derula studii şi cercetări. La noi muzeele nu produc nimic, n-au niciun fel de activitate, dar o astfel de structură interactivă poate aduce bani. Studiile demonstrează că fiecare euro investit în patrimoniu generează alţi 27 de euro", a spus eurodeputatul.

Mircea Diaconu a refuzat să se pronunţe cu privire la modul în care ar trebui să fie organizată şi să funcţioneze o astfel de reţea, acest lucru urmând să rămână la latitudinea legiuitorului.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
12 Comentarii
Doamne ferește
@Sandu1201: Atât de penibil ești în scriere... se vede clar că ai studiat la FF! Pune mă mâna pe-o carte, fii autodidact! Mie "miar" fi rușine să scriu cum scrii tu! Aș înțelege, ne mai scapă câte una! Dar nu atâtea! In formă continuată!
Postat 12 Mai 2018, 13:01 de dani-e-let
SARCA
Democrația e controlată de Popor. Nu de cei care ia votat. Asta cu ... " avem voturi si nu ne puteti da jos ca avem sprijin, sau dus" .
Postat 11 Mai 2018, 01:18 de Sandu1201
despre caracter
@unul: Așa putem face referire la orice și oricine. Dar nici să-l faci submediocru... Victor Rebengiuc este de dreapta, văleu... dar să zic că nu e un mare actor? Oana Pellea idem. Nu mă pronunț despre Tudor Chirilă pentru că nu l-am văzut jucând vreodată. Muzical nu e rău dar nici nemaipomenit. PS: caracter mai infect ca al primarului nostru cred că mai rar...
Postat 09 Mai 2018, 11:57 de danojan1
@danojan1
Faptul ca a fost un actor premiat nu acopera caracterul infect al mascariciului.
Postat 09 Mai 2018, 11:50 de unul
submediocritate premiata
"Forumul Muzical Român decernează în seara asta, de ora 19.00 premiile pe anul 2009, la Sala Mică a Palatului Naţional al Copiilor din Bucureşti. Printre cei distinşi cu premii de excelenţă se numără Mircea Diaconu şi Cristian Mihăilescu." PS:“ Nunta de piatră”, “Mere roșii”, „Filip cel bun”, „Actorul și sălbaticii”, „Filantropica”, „De ce trag clopotele, Mitică” „Buletin de București”, „Asfalt tango”, seria western-urilor românești, Brânzovenescu din cea mai bună montare a „Scrisorii pierdute”(Bulandra), ever!
Postat 09 Mai 2018, 11:05 de danojan1
@danojan1
Deci, i-a sustinut pe cei care au incercat (si incearca in continuare de cand au venit la guvernare) slabirea luptei anticoruptie prin modificarea codurilor penale in favoarea infractorilor. In asta a constat ajutorul mascariciului pentru romani.
Postat 09 Mai 2018, 10:59 de unul
@sarca dan e let(lemn)
daca striga in parlament jos bolojan pe tine te multumea peste masura. esti curichi murat precum diaconu la intalnirea cu sustinatorii. pentru mine este un actor submediocru si un europarlamentar la fel. s-a dus si el unde a batut vantul. pun pariu ca va candida la urmatoarele alegeri pe lista alde sau psd.
Postat 09 Mai 2018, 10:47 de User anonimizat
un exemplu care mie imi place
"Mircea Diaconu a luat cuvântul azi în Parlamentul European și a vorbit despre evenimentele care s-au petrecut în România în ultimele zile. Europarlamentarul a precizat că într-o democrație este important ca guvernarea să fie asigurată de cei care au câștigat alegerile și au majoritate parlamentară. În continuare, Diaconu i-a dat și o replică dură comisarului Timmermans, care a propus implicarea forului european în evenimentele din România. „Am luat cuvântul în plenul Parlamentului European ca independent, nu reprezint niciun partid și niciun grup de interese politice. Am ținut să subliniez că România este un stat democratic și ca atare are toate mijloacele pentru a rezolva actuala criză. Iar într-o democrație e normal să guverneze cei care au obținut majoritatea în alegeri, e normal ca oamenii să-și exprime nemulțumirile și e normal ca cei aflați la putere să ne asculte și să ne reprezinte pe toți. Dar ceea ce m-a supărat cel mai mult a fost un fel de amenințare din partea Comisarului Timmermans asupra României. Resping categoric orice intervenție asupra țării. "
Postat 09 Mai 2018, 10:04 de danojan1
erata
Am gresit, e vorba de 4 ani de cand e europalamentar. Nici nu mi-am dat seama cat de repede a trecut timpul.
Postat 09 Mai 2018, 09:56 de unul
@danojan1
Concret, cu ce i-a ajutat mascariciul pe romani in acesti 2 ani? Acum vine cu proiecte facute doar din vorbe ca se apropie urmatoarele alegeri europarlamentare si are iar nevoie de voturi de la fraieri.
Postat 09 Mai 2018, 09:51 de unul
!!!!
@unul: Sigfried Muresan a facut mai mult? Diaconu a avut pozitii transante in anumite chestiuni. Asa ca pentru mine a facut!
Postat 09 Mai 2018, 09:40 de danojan1
eurodeputatul
Mascariciul asta ce a facut pentru romani de 2 ani de cand e Europarlamentar ?
Postat 09 Mai 2018, 09:33 de unul
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6567 RON
  • 1 EUR = 4.9761 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON