URMĂREȘTE-NE PE
JOI, 25 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nu credeam că se vor putea mobiliza 15.000 de oameni în acțiunea intitulată Misiunea Grivei, prin care se cer condiții mai bune pentru câinii abandonați și pentru sterilizarea lor. Iată că inițiativele cetățenești încep să capete forță și consistență. Poate n-ar fi fost lipsit de interes să se ceară și sterilizarea stăpânilor care-și abandonează animalele de companie...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oricât ar fi de digitalizată lumea și plin internetul de informații despre tot felul de locuri, inclusiv în imagini, nimic nu se compară cu plăcerea călătoriei, fie ea cât de scurtă, pentru a le vedea cu propriii ochi. Iar când de plăcerea asta vor avea parte sute, poate mii de copii de la țară, dintre care mulți nu au ieșit din comuna lor ori au ajuns în cel mai bun caz până în cel mai apropiat orășel, cu atât e mai meritorie orice inițiativă care îi ajută să capete această experiență, totdeauna de neuitat dacă e prima.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Camera Deputaţilor a adoptat recent un proiect de modificare a legislaţiei în vigoare, prin care se prevede, în esenţă, că instanţele judecătoreşti nu vor mai putea reduce din oficiu onorariile achitate de justiţiabili avocaţilor, ci doar la cererea părţii adverse. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
22 Februarie 2018, 20:41

"Kovesi, nu uita, noi suntem de partea ta": Zeci de orădeni au ieşit în Piaţa Unirii, în sprijinul şefei DNA (FOTO/VIDEO)

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

La doar o oră de când ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, a anunţat că a declanşat procedura de revocare a şefei DNA, Laura Codruţa Kovesi, 25 de orădeni au ieşit în Piaţa Unirii, pentru a striga împotriva Guvernului PSD şi pentru a-şi manifesta susţinerea faţă de procurorul şef al Direcţiei Anticorupţie.

"Oradea-i de partea ta"

Oamenii au adus cu ei pancarte pe care scrie: "Demnitar? Fără cazier!", "PSD - ciuma roşie", "Penalii - slugile lui Dragnea", "Nu acceptăm dictatura" ori "Toţi pentru justiţie".

De asemenea, ei strigă sloganuri de genul: "Kovesi, nu uita, Oradea-i de partea ta", "Vrem să plecaţi, după gratii să urlaţi", "Demisia", "Hoţii", "DNA să vină să vă ia".

Protestatarii poartă cu ei steaguri tricolore şi, când şi când, îndeamnă la ieşit în stradă, prin lozinci ca: "Nu staţi la ferestre, ieşiţi la proteste", "Veniţi cu noi" sau "Statul la căldură naşte dictatură".

Protestul de sub geamurile Primăriei a început în timp ce în sala mare a palatului administrativ avea loc conferinţa scriitorului Stelian Tănase, intitulată "Elite şi modernizare". Unii dintre participanţii la manifestarea de lângă statuia lui Mihai Viteazul au venit de la acest eveniment, alegând să nu meargă direct acasă. 

Unii dintre ei s-au arătat dezamăgiţi de numărul mic al orădenilor care au ieșit în stradă. "Mă așteptam să fim mai mulţi, să ne vedem mai multe cunoscuţi, dintre cei care am protestat înainte", a spus un manifestant.

În ciuda frigului pătrunzător şi a ploii reci, o fetiţă de circa 2 ani s-a dovedit foarte activă, agitând o pancartă sub forma unei mâini ridicate, cu sloganul "Toţi pentru justiţie", lăsându-se cu greu dusă acasă, în jurul orei 21.

Protestul este organizat de Asociaţia Oradea Civică, ONG care deţine autorizaţie de la Primărie pentru manifestări în fiecare seară. De altfel, o parte din orădenii care protestează joi seară sunt cei care au ieşit adesea în ultimul an, la proteste anti-PSD.

La ora 21:30, în piaţa centrală mai rămăseseră 10 orădeni, "nucleul dur" al protestatarilor.

„Tudorel, nu eşti ieşean..."

Sute de persoane au ieşit în stradă, joi, seară, în mai multe oraşe din ţară pentru susţinerea Laurei Codruţa Kovesi şi a Direcţiei Naţionale Anticoruptie (DNA). Oamenii au strigat lozinci împotriva PSD şi a ministrului Tudorel Toader.

În Piaţa Victoriei, urmare a anunţului ministrului Justiţiei, s-au strâns până în 1.000 de bucureşteni, care au strigat: „DNA să vină să vă ia”, „Nu scăpaţi!”, „Hoţii”, „Tudorel, demisia!”. Manifestații de susținere a DNA au avut loc şi în Sibiu, Constanța, Cluj-Napoca, Timișoara. Iași, Brașov.

Şi la Iaşi, oraşul de unde provine ministrul Justiţiei, s-au adunat peste 100 de persoane, în Piaţa Unirii, pentru susţinerea şefei DNA. Cei prezenţi în piaţă au cerut demisia ministrului Justiţiei şi i-au scandat „Tudorel, sluga model” şi „Tudorel nu eşti ieşean, marş la Dragnea-n Teleorman".

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
27 Comentarii
!!!
@Sandu1201: Eu cu menta, tu cu tăiatul frunzelor...mă mir că încă nu ai căzut în vreo groapă ?!
Postat 24 Februarie 2018, 11:52 de TDS
Tds
Apreciez pt corecție, dar tot prost rămâi. Ar fi un lucru bun să-ți cauti ceva de lucru, sa nu mai freci menta pe aici.
Postat 24 Februarie 2018, 11:26 de Sandu1201
MI-AU MIAU
@Sandu1201: Bă ! La Guvern nu se candidează ! În ignoranța ta așa crezi..iar SA uneori se scrie cu cratimă!
Postat 24 Februarie 2018, 08:28 de TDS
TANTI LASCU, AZI UNDE DORIȚI PUPĂTURILE?
@Sandu1201: 1. Scrie naibii un text corect 2. Chiar dacă sunt identificabil nu ai dreptul să-mi scrii numele fără acordul meu sau să-mi injuri mama!
Postat 24 Februarie 2018, 08:09 de TDS
Sandu
Indiferent de context, poti sa fii si tu mai "dulce". Hai ca fac eu cinste cu o cafea, vrei? Trece gripa si ne vedem la urmatoarea ieșire in strada. Iar cu google search poti afla multe, mult mai multe trebuie sa ii cunoști dedesubturile (google dorks). P.s. nu sunt o "gagica" ahtiata dupa cafele cu baieti/barbati.
Postat 24 Februarie 2018, 05:06 de poiu
Moderator
Polițiștilor nu le-a plăcut cum sa exprimat TDS, o compunere de clasa a-lll-a care începea " SĂRUT MÂNA TANTI DOAMNA CARMEN DAN , VRETI SA STITI CE Ă ZIS ĂLA ". In ziua de azi cand vrei sa cauti pe cineva o faci pe GOOGLE, cum am făcut eu eu ( TDS ORADEA eBIHOREANUL ) , dupa 20 min de cautat la comentarii am aflat numele lui, dupa alte 20 min am aflat ca el e vedeta si eu nu stiu. Dar el zice ca voi l-ați DEMASCAT , el a uitat ca el a chemat pressa ca sa-l vada lumea. Asa ca eu satul dupa 4 ani de comentarii aiura de la el , am intervenit. Am un limbaj vulgar ( depinde de context) dar si limbaj elevat ( context) , cine la studiat sau a stat de vorbă cu LARRY FLYNT, vor înțelege ce e limbajul si cenzura. Domnul TDS se crede un MIRCEA BADEA DE ORADEA , noi in ORADEA, BIHOR , nu avem nevoie de asa ceva, noi avem o cultură, o religie, o istorie, eu ma bucur ca aproape sa sfârșit cu clanurile de ȘMECHERI si acu vin turiști ( eu am adus în ORADEA , BIHOR 63 de turiști din tari non UE, nu am agenție de turism si nu ma intereseaza nici beneficii de la primărie sau guvern). Sunt mândru că sunt ROMÂN respectiv DAC ( dupa strămoși) , mândru că sunt ORADEAN respectiv SALCA ( pt ca era pe harta). El face reclamatie la politie dar nu stie confidențialitatea datelor cu caracter personal ( aici el sa auto-personalizat in fața lui MIHAI VITEAZUL) , si atunci poliția îl ia la BIP prin univers. Da pe toti in judecata , iti da articole din lege, el stie tot, . TDS dragul tati , candidează la primărie sau guvern, să vedem ( nu ce șanse) ce poți, dar ma tem ca, cu tine ne-am duce-n jos.
Postat 24 Februarie 2018, 00:54 de Sandu1201
ZI-LE LOREDANA
@Moderator: Habar nu am! Totuși cred că o intervenție este necesară! Minți! Da? Zi și tu care e minciuna! Dar...știu si eu cu ce as putea ieși?
Postat 23 Februarie 2018, 18:04 de TDS
CORECȚII
Repet...asupra mea...
Postat 23 Februarie 2018, 17:09 de TDS
?
...PSD...Replet !LCE MINT EU ?! Minte PSD-UL? Habar nu am ?! Dacă eu mint Sandu1201 SA PROBEZE! CHIAR NU MAI ACCEPT ASUPRA ACUZAȚII! CARE ESTE MINCIUNA MEA?
Postat 23 Februarie 2018, 17:06 de TDS
URGENȚĂ! LA BAIONETE
Mode n-a intervenit! Nu a șters! Solicit PAS să ceară precizări!
Postat 23 Februarie 2018, 16:56 de TDS
RE: URGENȚĂ! LA BAIONETE
... sau mai faceţi o plângere la Poliţie? :)
Postat 23 Februarie 2018, 17:50 de Moderator
????
@Sandu1201: Care este minciuna ?
Postat 23 Februarie 2018, 14:44 de TDS
Tds
Minți ca PSD
Postat 23 Februarie 2018, 14:36 de Sandu1201
PARADEALA
@Moderator:Eu am înțeles că polițiștii bihoreni nu fac dosare pur și simplu . Oricum Dosarul este pornit de către procuror ( în cazul acesta Lascu nu are nici o treabă ) la propunerea organului de cercetare penală . Dar sunt situații în care declanșarea urmăririi penale se face DOAR urmare a unei plângeri prelabile . Vă explică d-l avocat Ursuța. Exprimarea mai puțin elegantă nu este infracțiune . “ Sandu, las-o baltă.....” ( 13.02.2018, ora 23,22 / sună gen „ dă-l naibii pe nebun ! „ ) sau „ Nu e treaba noastră să vă protejăm identitatea..... „ ( 13.02.2018, ora 21,57 ) ! Dacă veți introduce comentariile cu logare de pe FB să văd cine va rămâne ! Eu sigur DA !
Postat 23 Februarie 2018, 14:13 de TDS
!!!!!!!!!!!!!!
@Sandu1201: Din motive personale ( ABSOLUT PERSONALE ) am retras plângerea ( sau mai excat am declarat că nu mă prea mai interesează ! ) ! Dar am fost audiat la IPJ Bihor ( unde tratamentul îl pon numi absolut corect ! ). Acolo mi s-a spus că mai degrabă problema mea este cu Bihoreanul ! Și le-am arătat print screen-ul să vadă și ei cum se exprimă Moderatorul ! Le-am arătat vreo 20 de prin-screen-uri ! Nici lor nu le venea să creadă ! Îți mai spun ÎNCĂ O DATĂ ! Chiar dacă sunt identificabil NU SUNT PERSOANĂ PUBLICĂ . Cfm. DEX: PUBLIC ( Ă ): (Despre persoane) Care ocupă o funcție în stat. NU OCUP ! Atît v-am cerut ( ție, lui CHRIS, elev ). ÎNJURAȚI-MĂ, FACEȚI-MĂ ÎN FEL ȘI CHIP ! DAR FĂRĂ PĂRINȚI, FĂRĂ NUME SCRIS FĂRĂ ACORDUL MEU, FĂRĂ ADRESE SCRISE ȘI FĂRĂ DENUMIR DE FIRME. E GREU ?
Postat 23 Februarie 2018, 13:01 de TDS
"Dreptate pentru TDS"
Să înţeleg că poliţiştilor nu le-a plăcut cum mă exprim? Şi or să-mi facă dosar penal pe chestia asta? :))))
Postat 23 Februarie 2018, 13:11 de Moderator
Tds
Bihoreanul are dreptul să-ți protejeze identitatea. Da are si o face. Asta înseamnă datele contului tau. Dar dacă tu ai devenit mascota orașului ORADEA , ei nu au nici o treabă cu asta. Doar încearcă să-ți scrii numele pe GOAGLE sa vezi in cate ziare apari. Apropo , cum stai cu cererea către TANTI DOANNA CARMEN DAN? S-au scurs cele 30 de zile.
Postat 23 Februarie 2018, 12:21 de Sandu1201
Urgent un xanax
Rog cei care sunt sub tratament sa binevoiască sa și-l administreze urgent asfel riscă să o i-a la vale.E prosti vorba ăia da e mulți !
Postat 23 Februarie 2018, 09:52 de sss
!!!!
Nu mai fac corecții, am scris foarte prost dar ideea cred că a fost prinsă !
Postat 23 Februarie 2018, 09:27 de TDS
JUMĂTĂȚI DE MĂSURĂ
@Moderator: Cănd mie mi s-a spus Ț În Piața Unirii am....pe mă-ta nu a fost atenționat nimeni despre limbaj , a trebuit SĂ CER EU ȘTERGEREA COMENTARIULUI, nu s-a sesizat nimeni din oficiu ! Nici când mi s-a scris numele, ba mai mult s-a scris textual Ș Nu bihoreanul are datoria să-ți protejeze identitatea ! Ba o are pentru că eu nu sunt persoană publică ! Pasztor Sandor e făcut PĂSTOR CHIAR DE CĂTRE JURNALIȘTI ! Nu se pune ! MANG E FĂCUT PLAGIATOR, LAURA NU E DECÂT 4% ! SOȚIA LUI BUCUR CANDIDEAZĂ NU ȘTIU PE UNDE ! FLORIN NEMEȘ E VÂRÂT ALĂTURI DE ALȘI DIGI-ști ÎN JURII FANTOMĂ PENTRU LOGO-ul ORADIEI ! NU SE PUNE ! CEI CARE SUNTEM MAI DE STÂNGA SUNTEM DE PORC ! FOȘTII TURNĂTORI LA SECU ERAU BUNI ! NU SE PUNE ! etc. etc.
Postat 23 Februarie 2018, 09:25 de TDS
argumente aveti ?
Ce argumente ar avea cei care o contesta pe Kovesi ,da realiste ? Adica infractorii fac legi si ei decid cine merge la puscarie,procese inventae la tv. Ce erori judiciare a facut Kovesi ? Adica infractorii sa nu fie judecati,hotii ca Dracnea si ceilalti sa fie liber....Cea mai slaba clas politica de la epoca fanariota incoace....Nulitati absolute,iar reprezentantul in Oradea a acestei clase politice Mang e zero absolut la orice......
Postat 23 Februarie 2018, 08:30 de suporter_oradean
Bestie
Tu ai luat azi medicamentele? Tot de la Suncuius scrii si acuma, de la Dumbrava Minunata? Daca esti sustinatorul ideii, esti pesedist, daca esti pesedist esti fost comunist, probabil fost turnator, daca ai fost comunist atunci ai fost pro stalin/lenin/marxist. Deci ne hotaram odata ce scriem? Vezi ca ai acuze acolo, poate ajungi in fata unui nenea imbracat in negru și cu ceva alb la gat (la tribunal ii gasesti) si poate mergi o tura si tu vreo cateva zile la "zu haus". Sa ii povestesti lui dracnea cum e, cand ii dai raportul, ca pe vremea cealalta.
Postat 23 Februarie 2018, 06:06 de poiu
JOS CORUPTII !
Sa va salte DNA pe toti !
Postat 23 Februarie 2018, 05:01 de Control_Room
CE chestie
Da si Tudorel e femeie, ca dupa voce....
Postat 23 Februarie 2018, 00:36 de Sandu1201
TIC - TAC TIC -TAC
pentru mamutul stalinist kovesi.In curind in temnita la TIRGSOR va avea la ce sa reflecteze despre abuzurile si crimele inimaginabile pe care le-a comis .
Postat 22 Februarie 2018, 23:10 de BESTIA666
RE: TIC - TAC TIC -TAC
Bestie, atenţie la limbaj, să nu ajungi iar cu contul suspendat. Poţi fi critic şi fără să înjuri.
Postat 22 Februarie 2018, 23:35 de Moderator
ORADENILOR......
priviti bine la mitingarii astia... sint pilonii pe care sa sprijina statul paralel sorosist
Postat 22 Februarie 2018, 23:07 de BESTIA666
Kovesi
Cea mai tare femeie din ultimii 28 ani din România. Da, o vor la coșul de gunoi pentru că deranjează. In UE persoane că Dracnea ar sta la pușcărie fără discuție. #Kovesi. Tudorel a făcut un raport de grădiniță...
Postat 22 Februarie 2018, 22:59 de suporter_oradean
Acu e momentul
Trebuie să ieșim în stradă, cu sau sau fara violență.
Postat 22 Februarie 2018, 21:54 de Sandu1201
Gripa mă ține în casa
Da tot strig "Dragnea mars la temniță, ia cu tine și pe mang și pe toată gașca ta de agarici și circari. Va doresc dusuri întunecate"
Postat 22 Februarie 2018, 21:32 de poiu
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6567 RON
  • 1 EUR = 4.9761 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON