URMĂREȘTE-NE PE
MARȚI, 23 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nu credeam că se vor putea mobiliza 15.000 de oameni în acțiunea intitulată Misiunea Grivei, prin care se cer condiții mai bune pentru câinii abandonați și pentru sterilizarea lor. Iată că inițiativele cetățenești încep să capete forță și consistență. Poate n-ar fi fost lipsit de interes să se ceară și sterilizarea stăpânilor care-și abandonează animalele de companie...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Săptămâna trecută, înainte ca lucrările de 70 milioane de euro derulate la Aeroportul Oradea să se încheie (apropo, va fi un şoc diferenţa!), suspansul privind utilitatea lor s-a risipit: CJ Bihor şi Primăria Oradea au bătut palma cu LOT şi cu HiSky.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Camera Deputaţilor a adoptat recent un proiect de modificare a legislaţiei în vigoare, prin care se prevede, în esenţă, că instanţele judecătoreşti nu vor mai putea reduce din oficiu onorariile achitate de justiţiabili avocaţilor, ci doar la cererea părţii adverse. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
24 Decembrie 2017, 21:47

Ajun de Crăciun în stradă: Circa 20 de orădeni au protestat în Parcul 1 Decembrie (FOTO)

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

În jur de 20 de orădeni au ieşit, duminică seară, în Ajun de Crăciun, în Parcul 1 Decembrie din Oradea, pentru a manifesta, de data aceasta fără sloganuri, împotriva guvernanţilor şi a felului în care impun modificarea legilor justiţiei. A fost mai degrabă ca o întâlnire între prieteni.

"Nu mulţi se aşteptau să ieşim în stradă chiar de Ajun de Crăciun, dar am vrut să existe o continuitate în gestul nostru", a explicat Alin Dobai, din partea asociaţiei Oradea Civică.

Oamenii au adus cu ei şi steaguri, iar singura pancartă, agăţată în pieptul lui Alin Dobai, a avut mesajul: "De veghe în lanţul de sărbători #VăVedem"

Pe lângă o parte a "nucleului" de bază, duminică seară au venit şi alţi orădeni care nu fac parte dintre organizatori. Este cazul unui tânăr care de 4 ani s-a stabilit la Berlin şi le-a povestit celor prezenţi de faptul că el a ieşit să manifesteze inclusiv weekendul trecut.

Discuţiile de duminică seară s-au concentrat atât în jurul clasei politice actuale, care impune modificarea legilor justiţiei, cât şi asupra absenteismului orădenilor şi a românilor la proteste şi chiar la vot.

De pildă, orădeanul stabilit la Berlin a povestit cum, pentru alegerea preşedintelui Klaus Iohannis, românii de acolo au stat la cozi ca să poată vota, în vreme ce la alegerile parlamentare "bătea vântul".

Numărul protestatarilor de duminică a oscilat, însă în total s-a ridicat la aproximativ 20.

Un moment aparte a fost când fetiţa unei familii de protestatari, care o tot întreba pe mămica ei când vine Moş Crăciun, a primit un cadouaş de la un Moş care a trecut prin parc. Micuţa s-a bucurat, dar tot era nerăbdătoare să vadă ce va găsi sub brăduţul de acasă.

Protestele vor continua în zilele următoare, manifestanţii zicând, mai în glumă, mai în serios, că vor reveni la statuia Ostaşului Român din Parcul 1 Decembrie inclusiv de Revelion...

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
5 Comentarii
FAIN FRATIUTZ..
Cainele de frig si foame isi linje...coada!Asa si cei 20...!
Postat 25 Decembrie 2017, 15:18 de grigore
@ protestatari
Ma bucur sa va vad in "piata"! Sarbatori fericite! Sunteti ultima reduta in Oradea! TDS e un ipocrit care zbiara doar dupa cei ce l-au furat doar pe el, chiar daca sunt din fsn-pd-psd, el are doar ciuda ca nu a pus si el mana mai greu la demolarea romaniei, sa ramana si el cu ceva din hotie!
Postat 25 Decembrie 2017, 13:43 de scortosul
TDS-Goarna "Ciumei Roșii" în Bihor
Nu știi să socotești, acum dai dovada că ești și miop. Ai poze, ia o lupă și uită-te după cei pe care i-ai enumerat. Dacă-i vezi pe cei enumerați de tine ,în poze, programează-te la un psihiatru.
Postat 25 Decembrie 2017, 10:01 de Totio
PENTRU TÂNĂRUL DIN BERLIN
Națiunea germană a dat planetei multe! Și bune, si rele! Totuși...HIT HIM MEN AUS BIR...eu unul nu pot uita așa ceva!
Postat 25 Decembrie 2017, 00:27 de TDS
DE HEPATIZAREA
1. Hotelierul! 2. Filosoful 3. Avocatul 4. Notarasul deputat 5. Graficianul 6. Clapanul! Cine or fi fost ceilalți 14?
Postat 25 Decembrie 2017, 00:11 de TDS
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6712 RON
  • 1 EUR = 4.9758 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON