URMĂREȘTE-NE PE
MARȚI, 19 MARTIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Iată că telenovela dintre președintele Consiliului Județean Ilie Bolojan și un grup de cetățeni din Cheriu începe să capete accente tragice. Deși șeful județului le-a oferit un inel, e drept, un inel metropolitan care trecea prin terenurile lor, cei din Cheriu n-au apreciat gestul romantic și l-au târât prin tribunale, pe motiv că le tulbură posesia și buruienile.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Ca în fiecare an electoral, o grămadă de aleși își schimbă partidul care i-a ajutat să-și câștige mandatele, perioada pre-electorală fiind comparată cu sezonul de Mercato din fotbal. Atât doar că, deși numitorul comun cu fotbalul sunt banii, în politică ar trebui să conteze și factorul moral. Cum aleșilor nu le pasă, însă, de așa ceva (de doctrine și ideologii nici vorbă, iar de fair-play nici atât), alegătorii n-au decât să spună că politica e prostituție, dar să meargă totuși să-i voteze.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți mulțumit de noile trasee de tramvai gândite de OTL pentru a asigura un flux mai bun în oraș?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Așa cum am mai arătat anul trecut, în octombrie 2023 Înalta Curte de Casație și Justiție a pronunțat o decizie obligatorie, extrem de importantă, prin care a stabilit că asiguratorul RCA care nu își respectă obligațiile legale trebuie să fie obligat să plătească penalități de întârziere de 0,2% pe zi de întârziere, adică peste 70% pe an, din suma stabilită de instanță cu titlu de despăgubiri.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
25 Mai 2018, 10:38

Totul pe față! Termoficare Oradea îşi lansează o aplicaţie prin care va anunţa avariile în timp real (FOTO)

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Orice avarie va fi semnalată în timp real! Termoficare Oradea îşi va lansa săptămâna viitoare, pe portalul propriu, o aplicaţie online prin care va posta pe o hartă a oraşului toate defecţiunile cu timpul de remediere.

"Începând de săptămâna viitoare, dacă vine acasă şi vede că nu are apă caldă, orădeanul nu mai trebuie să sune în dispecerat, unde dispecerul, dacă are multe avarii, nu poate răspunde în timp scurt, ci intră pe site şi caută pe o hartă după zonă, adresă sau punct termic, cum îi este mai uşor. Acolo vede automat dacă există un deranjament, când a apărut şi timpul estimat pentru remedierea lui", a anunţat purtătorul de cuvânt al Termoficare, Dan Creţu, joi, în cadrul conferinţei la care au participat reprezentanţii a 14 servicii centralizate de termoficare din ţară.

Întâlnirea a avut loc în cadrul celei de a doua ediţii a acţiunii "Ziua porţilor deschise", în cadrul căreia peste 690 de orădeni au vizitat noua centrală pe gaz din Oradea.

Harta avariilor

Integrată portalului societăţii, termoficareoradea.ro, noua aplicaţie va scurta cu mult intervalul în care orădenii vor fi informaţi cu privire la avariile care le afectează alimentarea cu apă caldă sau căldură.

"Până acum, de la momentul identificării unei avarii până la publicarea ei în presă, pentru a ajunge la cunoştinţa clienţilor noştri, dura câteva ore. De săptămâna viitoare, dispecerul va anunţa avaria în timp real, simultan cu închiderea punctului termic afectat de lucrări, şi va menţiona într-un text scurt timpul estimat pentru remedierea ei", a spus Creţu.

Anunţaţi prin SMS

Potrivit purtătorului de cuvânt al Termoficare, aplicaţia este gândită de aşa natură încât simultan cu anunţarea avariei pe site să transmită un SMS prin care anunţă şi prin telefon defecţiunea şi timpul de remediere a acesteia tuturor titularilor de contract din zona afectată, de la reprezentanţi de asociaţii de proprietari până la consumatori individuali.

"Administratorii de asociaţii vor primi automat un SMS în care vor fi informaţi cu privire la avaria apărută şi termenul pentru remedierea ei", a declarat Creţu.

"O idee foarte bună!"

Prezenţi la conferinţa de joi, reprezentanţii asociaţiilor de proprietari din Oradea s-au declarat încântaţi de noua aplicaţie. "Anunţarea în termen cât mai scurt al tuturor avariilor este o idee foarte bună. Odată informaţi, putem şi noi să punem un afiş la avizier sau la intrarea în scările blocurilor prin care să anunţăm membrii asociaţiei că apa caldă sau căldura au fost oprite şi data sau ora la care se vor relua serviciile", a declarat preşedintele Asociaţiei de Proprietari Fagului, Alexandru Butiri.

Măsura va detensiona mult relaţia dintre consumatorul şi furnizorul de energie termică. "Odată informat, omul nu va mai merge revoltat la asociaţie sau la Termoficare ca să întrebe din ce cauză nu are apă caldă sau căldură", a completat Butiri.

Potrivit preşedintelui, un avantaj suplimentar îl constituie faptul că orădeanul nici măcar nu trebuie să ştie punctul termoficare de care aparţine pentru a putea afla cauzele întreruperii serviciilor, fiindcă avariile sunt marcate direct pe o hartă digitalizată a oraşului.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
4 Comentarii
evident
ma voi spala cu notificarea
Postat 26 Mai 2018, 04:24 de testtest
Adica, o aplicatie vesnic activa.
Cu notificari care nu se vor stopa vreodata.
Postat 25 Mai 2018, 20:57 de CrisDumi
Tichie de margaritar
Bai nevolnicilor, nu faptul ca nu eram anuntati la timp de avarii era problema - doar era clar ca daca nu curge apa calda ori nu ai caldura - este o avarie - ci faptul ca va scremeti pe voi sa inlocuiti o amarata de teava zile in sir. Numa aplicatie va mai lipsea, la cat sunteti de competenti.
Postat 25 Mai 2018, 14:27 de OradeanADN
Cât costă părerea "preşedintelui" Butiri sau Ziua restaurantelor deschise
Poate ne comunică oficial Termoficare Oradea şi cât a costat paranghelia de la Continental, "adaosul comercial" al fostului prefect şi criteriile după care au fost selectaţi preşedinţii de asociaţii care nu sunt recalcitranţi sau împotrivă! Vă daţi seama ce are în cap nenea Butiri când spune că orădenii nu vor mai revoltaţi că nu au apă caldă sau căldură dacă sunt informaţi?!! De parcă revolta ar fi pentru că nu sunt informaţi. Ar fi prea simplu să fie aşa.
Postat 25 Mai 2018, 13:02 de eutanasiu
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.5614 RON
  • 1 EUR = 4.9715 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON