URMĂREȘTE-NE PE
SÂMBĂTĂ, 20 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Dacă te iei după iubitorii de clorofilă, în Oradea s-a defrișat în ultimii ani o suprafață egală cu jumătate din Pădurea Amazoniană. De la Primărie ți se va spune că în ultimii 10 ani abia au dispărut doi copaci și o creangă, și aceea din cauza furtunii de anul trecut...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Săptămâna trecută, înainte ca lucrările de 70 milioane de euro derulate la Aeroportul Oradea să se încheie (apropo, va fi un şoc diferenţa!), suspansul privind utilitatea lor s-a risipit: CJ Bihor şi Primăria Oradea au bătut palma cu LOT şi cu HiSky.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 21 martie a fost publicată în Monitorul Oficial al României Legea nr. 58/2024 prin care se aduc modificări atât legii speciale cu privire la sancționarea traficului de droguri, cât și codului penal.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
01 Iunie 2017, 11:50

BizTech 2017: Securitate şi inovaţie în domeniul IT, promovate de CG&GC la Oradea (FOTO)

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Specialişti de la cele mai mari companii din domeniul IT au sosit, miercuri, la Hotelul Ramada din Oradea, pentru a lua parte la cea de-a cincea ediţie BizTech, eveniment organizat de compania orădeană CG&GC Hitech Solutions.

Nume mari la BizTech

BizTech 2017 a găzduit branduri de renume precum Lenovo, Cisco, Canon, Microsoft, LikeIT şi Grenke, ai căror reprezentanţi le-au arătat participanţilor cele mai noi produse şi servicii.

În vreme ce Lenovo a prezentat o parte din cele mai noi produse de pe segmentul de business, reprezentanţii Canon au vorbit despre tendinţele transformării digitale şi soluţii eficiente în managementul flotei de imprimante, iar cei ai Microsoft au etalat, între altele, soluţii de backup şi recuperare a datelor.

Participanţii au beneficiat de informaţii variate şi utile despre cele mai noi echipamente de care s-ar putea folosi pentru a-şi gestiona afacerile şi service, dar mergând până la soluţii de finanţare.

"Canon a venit cu soluţii să reduci risipa de hârtie, în special pentru firmele mari sau instituţii, unde se foloseşte foarte multă hârtie. Grenke a oferit soluţii de finanţare şi leasing operaţional, exclusiv pentru IT, Microsoft a venit cu partea de backup şi disaster recovery, cu Azure (o platformă ce înglobează servicii de tip Cloud hibrid deschisă, flexibilă şi sigură - nr), plus soluţile de colaborare pe Office 365, iar LikeIT ne ajută cu partea lor de expertiză tehnică în implementarea soluţiilor noastre", a sintetizat Paul Floruţa, managerul CG&GC, organizatorul evenimentului.

Testare gratis!

Pe lângă prezentările oferite de reprezentanţii concernelor, cei prezenţi s-au putut "juca" cu câteva dintre laptopurile bussiness propuse de Lenovo, vedeta fiind însă un gadget din segmentul de consumer: tableta Lenovo yoga book, care, între altele, are capacitatea de a digitiza ce scrii de mână, dacă aşezi, peste tastatură, un caiet.

Spre deosebire de alte evenimente de genul acesta, CG&GC a mai adus un lucru inedit. "Noi venim cu ceva în plus: produsele pe care le-am prezentat aici le şi dăm celor curioşi să le testeze. Indiferent că vorbim de softuri sau echipamente, le dăm spre testare gratuit, pentru că nimeni nu trebuie să ne creadă pe cuvânt. De exemplu, noi punem la dispoziţie şi serviciul de audit de securitate realizat cu echipamente Cisco. Practic, înstalăm în rețeaua clienţilor noştri un echipament care le scanează toată reţeaua timp de o lună, după care generează un raport de câteva zeci de pagini în care furnizează date relevante, până la nivel de utilizator și aplicație, despre ce se întâmplă în reţeaua lor. Când ai firme cu 100 de oameni, e foarte greu să deţii controlul, or în momentul în care pui echipamentul acesta, îţi dai seama ce se întâmplă în reţea, unde sunt vulnerabilităţi, dacă au fost atacuri sau malware-uri. La fel, oferim produse demo şi licenţe de la Microsoft, de pildă, şi punem la dispoziţie şi personalul tehnic calificat să le instaleze, să le explice utilizatorilor în perioada de testare ce să facă cu soluţia respectivă şi ce să urmărească", a explicat Paul Floruţa.

Tombolă cu premii

Cert este că Biztech 2017 a fost un succes. "Mă bucur că au venit principalii noştri parteneri, aproximativ 65 de persoane. Vorbim de cele mai mari companii din Oradea, reprezentanți din administraţia publică, învăţământ, inclusiv Universitatea din Oradea. Sper ca soluţiile prezentate să le placă, să îi ajute, să le implementeze mai departe", a mai spus managerul CG&CG, organizatorul evenimentului.

La finalul BizTech 2017 a fost organizată şi o tombolă, în urma căreia o parte dintre participanţi au câştigat tablete, imprimante, dar şi marele premiu, un Smart TV, cu diagonală de 150 centimetri şi tehnologie 4K. Cel din urmă a intrat în poseseia lui Marius Madea, IT Manager la Faist Metalworking.

Evenimentul de miercuri reprezintă doar începutul pe lista "de făcut" a CG&GC, căci urmează un an plin. "Un an greu şi un an de repoziționare a portofoliului de soluţii şi de tranformare în «IT-as-a-service», fie că vorbim despre Security, Printing, Computing, Software și așa mai departe. Piaţa IT se schimbă foarte tare, e domeniul cu cea mai mare dinamică. Lumea se îndreaptă tot mai mult înspre cloud, înspre servicii, vorbim de mentalitate la nivel global. Până la urmă, laptopul sau un server nu valorează nimic dacă pierzi datele", a concluzionat Paul Floruţa.

(Advertorial)

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6625 RON
  • 1 EUR = 4.9763 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON