URMĂREȘTE-NE PE
JOI, 18 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Dacă te iei după iubitorii de clorofilă, în Oradea s-a defrișat în ultimii ani o suprafață egală cu jumătate din Pădurea Amazoniană. De la Primărie ți se va spune că în ultimii 10 ani abia au dispărut doi copaci și o creangă, și aceea din cauza furtunii de anul trecut...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Săptămâna trecută, înainte ca lucrările de 70 milioane de euro derulate la Aeroportul Oradea să se încheie (apropo, va fi un şoc diferenţa!), suspansul privind utilitatea lor s-a risipit: CJ Bihor şi Primăria Oradea au bătut palma cu LOT şi cu HiSky.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 21 martie a fost publicată în Monitorul Oficial al României Legea nr. 58/2024 prin care se aduc modificări atât legii speciale cu privire la sancționarea traficului de droguri, cât și codului penal.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
01 Noiembrie 2015, 09:40

Solidaritate doar pe Facebook. Cluburile orădene, pline ochi cu tineri care au sărbătorit Halloween-ul costumaţi în vampiriţe şi monştri (FOTO)

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Deşi în mediul online o sumedenie de oameni şi-au exprimat solidaritatea faţă de victimele groaznicului incendiu din clubul Colectiv din Capitală, care a provocat moartea a 27 de persoane şi internarea altor 146, orădenii nu au luat parte efectiv la acţiunea "Nimeni în cluburi! Astăzi nu ieşim în club", pornită pe Facebook.

În noaptea de sâmbătă spre duminică, localurile din centrul Oradiei au fost pline de lume.

Pasajul Vulturul Negru a fost împânzit de tineri care au sărbătorit Halloween-ul. Bântuind printre schele parcă anume puse acolo pentru a întregi "peisajul" şi printre dovleci decupaţi şi iluminaţi, oamenii s-au distrat pe cinste.

În Lord’s, de pildă, atmosfera a fost încinsă. Cu un decor adecvat, cu pânze de păianjeni pe pereţi completate cu un soi de "cap de mort", cu barmani machiaţi în zombi, localul era ticsit cu oameni bine dispuşi. Prinţese malefice, vampiriţe, drăcoaice, monştri ori clovni cu freza ultracolorată s-au distrat cum nu se poate mai bine. La fel, în Columbus, Green Pub, Black Eagle sau Yellow nu aveai loc să arunci un ac.

Pe strada Vasile Alecsandri, în jurul orei 00.00, tinerii se pregăteau să îşi facă intarea în localuri aşa cum se cuvine. Un băiat de vreo 20 de ani s-a străduit o vreme să-şi aranjeze o mască de silicon, aşa încât să poată să respire, în vreme ce o fată din grupul său îşi întindea ruşul roşu "însângerat" până pe decolteu.

În ciuda euforiei specifică sărbătorii de Halloween, au fost şi localuri care au preferat să închidă, în semn de solidaritate faţă de victimele tragediei din clubul din Bucureşti. Cel puţin 3 dintre localuri din Oradea au luat decizia să nu deschidă sâmbătă seară.

Clubul Bali, care de obicei e plin de lume, a anunţat încă din prima parte a zilei de sâmbătă că va fi închis. "În semn de solidaritate cu tragedia care a avut loc, transmitem condoleanţe familiilor îndurerate şi din respect pentru victimele de aseara Club Bali va anula petrecerea din aceasta seară, iar localul va fi inchis", au anunţat reprezentanţii localului. Deşi de obicei, în wekend, e o zonă foarte animată, sâmbătă noaptea, în zona parcului 1 Decembrie era pustiu.

Într-un fel asemănător au procedat şi reprezentanţii Window Pub, din pasaj, care a pus pe uşă un anunţ conform căruia localul e închis, pe motiv de doliu naţional, şi tot închis a rămas şi Shadow, de pe strada Vasile Alecsandri. 

"Am auzit că sunt mai multe cluburi închise din oraş, dar, vorba unor clienţi, mai bine deschideau şi donau banii", a opinat un taximetrist...

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
20 Comentarii
@sasi
Tu confunzi credinta cu religia. Esti cumplit de sigur pe tine! Doar oamenii inteligenti au dubii, prosti au doar certitudini!
Postat 02 Noiembrie 2015, 13:32 de User anonimizat
@scortosul
Mai sunt peste 10.000 de alti zei "adevarati". Asa ca zeul tau este numai un mic amarat, dar recunosc, cu multe credinte (de toata jena). Nu cumva Mithra ai vrut sa-mi spui in loc de Iisus? Sau Attis? Ca el, zeul frigian al vegetatiei, a inviat prin martie. Sau te-ai referit cumva la Horus?
Postat 02 Noiembrie 2015, 11:00 de sasi
@sasi
Pentru ca Zeul meu e DUMNEZEU , Singurul Dumnezeu . El este Cel ce spune despre sine "EU SUNT CEL CE SUNT" SI Isus este singurul inviat si viu ! Toti ceilalt sunt MORTI, lesuri si nu I-a inviat nimeni ! In rets ramane cum am stailit.... sau cum A stabilt Dumnezeu care indiferent ce crezi tu isi duce inainte lucrarea cu sau fara tine !
Postat 02 Noiembrie 2015, 10:52 de scortosul
@scortosul
@scortosul: de tine oricum stiam ca esti un inapoiat. Dumnezeu NU exista! Daca n-ai avea nivelul unui copil de cinci ani ai ai intelege. Si de ce Dumnezeu? De ce nu Thor? De ce nu Ra? De ce nu Shiva? Ce determina sa crezi ca zeul tau este mai legitim? Hai sa vedem macar un exemplu. Iisus a fost crucificat, Thor are un ciocan. Thor-Iisus 1-0. In alta ordine de idei, nici macar atata nu stii ca sarbatorile crestine toate sunt sarbatori "pagane"! Si nu-ti fa grija de mine, ca nu il slujesc pe Satana ca si el este tot asa de imaginar ca si barbosul biblic. Singura scuza a Dumenezului este ca nu exista.
Postat 02 Noiembrie 2015, 10:29 de sasi
@sasi
Inceputul intelepciunii este frica de Domnul Dumnezeu !! Dupa cum postezi imi dau seama ca tie iti cam lipseste intelepciunea !! Tu daca te declare ateu si sarbatoresti sarbatori dracesti se cheama ca crezi si il slujesti pe Satana !!!! asa ca nu te mai fali ca esti fara de credinta ca mintesti. Tu ilk slujesti pe Satana ! Cat despre nivelul tau de inteligenta ... vorbeste direct vocabularul tau. Dumnezeu sa aiba mila de tine !
Postat 02 Noiembrie 2015, 10:17 de scortosul
@anticomunist
Vad ca esti si tu un gunoi creationist cu doi neuroni? Oameni de stiinta credinciosi nu exista. Orice om de stiinta este ateu sau agnostic. Cat despre impactul ateilor, tin sa-ti deschid ochii ca toti acei atei la care vrei sa faci referire, erau credinciosi (ateismul lor este tot o minciune ceationista). Evident nu fiecare crestin, unii de alte religii - oricum the same shit. Dar daca vrei explicit si un exemplu crestin, iti dau: Adolf Hitler. Apoi ne miram ca poporul roman are cel mai mic coeficient de inteligenta din toata Europa?? Este dovedit stiintific ca oamenii religiosi au coeficientul de inteligenta mult mai scazut. Poate ca daca ai rasfoi si altceva inafara de cartiulia ta de basme (biblice) ai putea macar sa inteleg un pic din lumea reala care te inconjoara.
Postat 02 Noiembrie 2015, 09:39 de sasi
@sasi
Pe langa faptul ca esti exagerat de prost, mai esti si cumplit de infatuat. Te incadrezi perfect in zicala : "prostul, nu e prost destul, daca nu e si fudul". As putea sa-ti insir o intreaga pleiada de oameni de stiinta si nu numai, credinciosi, care au schimbat in bine viata pe aceasta planeta si a caror opera a avut un impact major, eminamente pozitiv, aspupra dezvoltarii noastre ca specie, precum si nenumarati atei a caror impact a fost mai mult decat nefast. Ca sa pricepi insa ce iti spun, ar fi necesar sa ai macar doi neuroni valizi, ceea ce nu este cazul la tine.
Postat 02 Noiembrie 2015, 09:28 de User anonimizat
gunoaie revizioniste
Nemernici de cea mai joasa speta, isi varsa ura si rautatea la adresa a tot ceea ce roman si romanesc. Creiere dereglate. Atat ii duce capul. Comentariile de mai jos spun totul.
Postat 02 Noiembrie 2015, 06:14 de Control_Room
@detectiv
@detectiv. Ateu = om superior cu inteligenta ridicata. Credincios = om inferior, cu inteligenta scazuta. Numai cei care au capacitate intelectuala ridicata pot deveni atei. Cei saraci in "duh" (prosti) vor trai toata viata lor in obscuritate, in basmele biblice (evident, in cazul cretinilor). Pana aici inca n-ar fi o mare paguba, ca si un om simplu poate fi util societatii. Cat ii duce capul. Problema apare cand prostii ca tine "isi descopera vocatia". Motorul societatii sunt ateii iar distrugatorii societatii sunt credinciosii. Este evident ca sunt mai multi cre{s}tini in tara decat atei. Este evident pentru oricine care cunoaste distributia Gauss. Numai sa nu uitam ca cre{s}tinii pot trai intr-o societatea umana tocmai din cauza ateilor. Altfel ar fi numai niste animale simple. Inclusiv faptul ca poti polua acest forum este rezultatul muncii ateilor. Citind comentariile tale cred ca nimeni nu se mai mira de ce romanii sunt cei mai prosti din Europa.
Postat 01 Noiembrie 2015, 21:35 de sasi
@sasi
@sasi Tin sa iti aduc la cunostinta ca traiesti in mijlocul unui popor crestin de la intemeierea lui, pupator de mostae si icoane, faptul ca tu esti mai "avansat", se vede din reactie, deci societatea e pupatoare de moaste in cazul in care nu stii, asa ca poti sa te izolezi linistit, nu esti din majoritate nici intr-un caz, asta e limpede, faptul ca ceilalti crestini nu posteaza nu inseamna ca nu exista. Cu siguranta tu ai o manifestare bolnava, esti genul omului razvratit, care dupa ce trece de 60 de ani, daca trece, dau peste el tot felul de boli incurabile si il rod ca rugina fierul, acum esti tare si mare, o sa iti aduci (poate)aminte de cuvintele mele. Poti sa scrii ce vrei tu despre mine, nu ma deranjeaza sub nici o forma si nu ma supar, nu vreau sa ies in evidenta, vreau sa transmit un mesaj pt a indrepta lucrurile. Asa ajung copii crescuti in mediu ateu, ca si tine, parintii sunt responsabili pt asta. Spune sincer, ai copii? Eu nu cred ca ai, si poate nici nu vei avea.
Postat 01 Noiembrie 2015, 21:18 de detectiv
mulțumim
pop2 esti aiurea si ai scris mai multe ca de obicei. poate, te vindeci. mai bine stai jos. îți mulțumim pentru participare. sincere condoleanțe.
Postat 01 Noiembrie 2015, 20:54 de vg
@detectiv
@detectiv: esti un mare idiot. Inapoiatii ca tine n-ar avea voie nici sa aiba acces la internet. Toti pupatorii de moaste si icoane ar trebui tinuti departe de societate. Credinta in divinitate este o bala, o manifestare schizofrenica, nimic altceva. Nu ai zis de care zeu vorbesti, ca sunt peste zece mii - Thor, Ra, Quetzalcoatl, Shiva, etc?
Postat 01 Noiembrie 2015, 19:36 de sasi
multumim
stef stai jos ai 4 ce o cautat un lider politic in biserica ta ?
Postat 01 Noiembrie 2015, 19:00 de pop2
Stef
http://alfaomega.tv/stiri/stiri-din-romania/4804-halloween-granita-dintre-divertisment-si-ocult-reportaj-alfa-omega-tv#axzz3qG2XxLRW
Postat 01 Noiembrie 2015, 18:25 de Stef
buna ziua
multumin bolo
Postat 01 Noiembrie 2015, 17:19 de pop2
!!!!!!!!!!!!!!
Respecte Bali si Window...Restul rusinne ...inclusiv celor care au zis prezent acolo...Rusine baaaaa!Binenteles in primaria lui Piedone nu cade nici un cap...ar trebui sa plece el..dar primarii nu fac acest lucru,normal e o chestie de bun simt!Nici la noi nu pleaca Ilie ,care tine orasul in frig,fara caldura...Rusine ba!!
Postat 01 Noiembrie 2015, 16:23 de grigore
buna ziua
articole mai tari nu aveti?
Postat 01 Noiembrie 2015, 15:48 de pop2
Trezirea!
Oare care o fi cauza dezastrului? Chiar nu se stie? Lasati chestiile de fatada. Omul moderen de mult timp se insoteste cu diavolul, isi permite sa faca orice, sfideaza pe Dumnezeu pe fata. Asa se intampla cand Dumnezeu isi intoarce fata de la uraciunile inchipuite de omul modern. In scoli imagini dracesti de halloween, icoanele nu isi mai au locul, dar sarbatorim infocati halloween. Muzica propagandista pro anarhie, manifetari animalice, etc., pe diavol nu trebuie sa il chemi de multe ori. Ce este halloween? O sarbatoare draceasca, deci e normal ca sarbatoritul si fie acolo, si a fost, le-a oferit cistitorilor lui ce a avut el, dar oare ce poate avea bun? nimic, doar tot ce e rau. Unii o sa invete din aceasta tragedie ceva, altii o sa fie si mai rai, mai nebuni. Asa arata lumea diavolului, daca va place continuati, dincolo este incomparabil mai rau. Poate fi o astfel de manifestare (halloween) un lucru relaxant pt un om sanatos la cap? Profesori, invatatori, educatoare, parinti, etc., inghit musca occidentala. Au uitat de Dumnezeu, e rusine sa vorbesti de Dumnezeu azi. Atunci de ce sa nu uite si Dumnezeu de noi? Lumea incearca sa imbrace uratul cu haina frumoasa, solidaritate, etc., nu are valoare, nu ajuta la nimic. E tragic ce s-a intamplat, dar nu e intamplator, nu sunt sadic, nici fara inima, dar lumea e nebuna si trebuie sa fie cernuta, altfel toti se vor imbolnavi. Sarbatorile gen Sf. Parascheva sunt murdarite in fel si chip, bateie de joc in tot felul,dar halloween e la mare cinste. Acesta este opinia mea. Dumnezeu sa ii ierte pe cei adormiti, mangaiere pt cei indoliati!
Postat 01 Noiembrie 2015, 14:25 de detectiv
sincere condoleanțe
și câte cluburi din oradea (mai ales alea din fostele beciuri...) respecta corect măsurile antiincendiu și au planuri strategice de evacuare, panică etc., in caz de Doamne feri?
Postat 01 Noiembrie 2015, 12:58 de vg
multumim
respect bali
Postat 01 Noiembrie 2015, 10:30 de pop2
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6739 RON
  • 1 EUR = 4.9754 RON
  • 1 HUF = 0.0127 RON