URMĂREȘTE-NE PE
VINERI, 29 MARTIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Primăria Oradea a decis să modifice regulamentul de salubrizare. La fel cum deja ne-a obișnuit, schimbarea s-a făcut fără o dezbatere publică serioasă. Mi se pare o greșeală strategică, pentru că despicarea firului în patru atunci când e vorba de problemele tuturor locuitorilor poate duce la soluții bune, unde mai pui că elimini din start suspiciunile și speculațiile.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oradea și Bihorul au ajuns într-o perioadă fastă, cum din perspectiva dezvoltării infrastructurii n-au mai cunoscut niciodată. Anul acesta se deschid circulației o mulțime de noi drumuri, vreo 70 de kilometri: legătura centura Oradea - Autostrada Transilvania (chiar la finele acestei săptămâni), plus centurile Sânmartin, Aleșd, Beiuș, Oșorhei, Nojorid, Sântandrei (în vară). „Miracolul” ar putea fi explicat prin faptul că 2024 e an electoral. Și, da, este! Dar, totuși, nu asta-i explicația, ci parcurgerea întregii evoluții de la germinarea la coacerea proiectelor.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți mulțumit de noile trasee de tramvai gândite de OTL pentru a asigura un flux mai bun în oraș?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Din data de 31 martie, România devine, parțial, parte a spațiului de liberă circulație Schengen, aspect care ar trebui să ne bucure, ca națiune, deoarece vine după un îndelung proces de negociere cu celelalte state ale Uniunii Europene, aspectele privind negocierea cu Austria fiind comentate pe larg în ultima perioadă.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
10 Octombrie 2015, 18:30

S-a deschis Lotus Therm, singurul complex balnear de 5 stele din România. Vezi cum arată! (FOTO/VIDEO)

Lotus Therm Spa&Luxury Resort din Băile Felix, unicul complex balnear de 5 stele din România, a fost inagurat sâmbătă, în prezenţa jurnaliştilor şi a reprezentanţilor investitorilor.

"Mă întreba cineva mai ieri care e secretul acestei realizări. Secretul este că s-au întâlnit un grup de oameni deştepţi, investitorii, cu un grup de oameni muncitori, aşa cum suntem cei de aici", a spus la inaugurare managerul SC Turism Felix, Florian Serac.

Complex spectaculos

Investiţia a fost realizată prin efortul susţinut de cei cinci acţionari - SIF Transilvania Braşov, SIF Oltenia Craiova, SC Turism Felix SA, SIF Muntenia Bucureşti şi SIF Moldova Bacău - şi se ridică la 29,3 milioane euro. Lucrările au durat mai bine de trei ani, astfel că în prezent complexul e total diferit de vechiul Hotel Lotus, închis în 2006.

Întinsă pe aproximativ 47.000 mp, clădirea este cea mai spectaculoasă din Băile Felix. Complexul impune încă de la intrare. Lumina reflectată în pereţii de sticlă, spoturile bine amplasate şi un fundal muzical cu Frank Sinatra ori Vivaldi dau oaspetelui senzaţia că a păşit într-un hotel dintr-o capitală europeană.

Lotus Therm este compus din 4 părţi, cea hotelieră, baza de tratament ultramodernă, zona de agrement (aquaparkul Felixarium), plus parcarea cu 210 locuri.

Având o capacitate de 262 locuri de cazare, în 180 camere (79 camere single, 37 duble, 3 pentru persoane cu dizabilităţi, 39 apartamente, 8 suite şi 6 apartamente speciale - VIP, Honeymoon, Gold, Blue), plus 3 săli de conferinţe, complexul este descris de proprietari ca fiind "cel mai spectaculos hotel din regiunea de vest a ţării".

Distracţie şi lux

Cei care intră într-unul dintre apartamentele VIP, de pildă, vor rămâne impresionaţi cum clasicul se îmbină cu luxul şi cu pragmatismul. Atenţia la detalii se vede peste tot. Oglinzi dichisite, de diverse dimensiuni, noptiere cu compartimente pentru doamnele cu multe cosmetice ori bijuterii, modul în care sunt aranjate băile - par toate desprinse din filme, iar mirosul de mobilier nou şi de parchet se împleteşte cu parfumurile exotice din baie. Cireaşa de pe tort e pe terasă: un jacuzzi sub cer liber!

Dintre toate, zona aquapark-ului, denumit Felixarium, pare cea mai atractivă pentru publicul larg. Având 14 bazine interioare şi exterioare, cu apă termală şi apă normală recirculată, aquapark-ul se adresează atât oaspeţilor din hotel, cât şi "outsiderilor" care vor să îşi petreacă weekend-urile la relaxare. Bazine cu bule, pentru cei care iubesc hidromasajul, jacuzzi, "ciupercuţe" cu apă, peşteri, cascade şi tobogane se asortează frumos cu plantele exotice, inclusiv palmieri, care colorează peisajul.

Inedită este şi "cascada" care se prelinge pe unul dintre geamurile barului de zi, dar "atracţia principală", cum spun proprietarii, este cupola retractabilă, care vara lasă cerul liber, iar iarna închide incinta. Tot în această zonă sunt sectoare pentru luat masa (Cascada Bar, Yammi Grill, Tiki Bar), teren de beach volley şi centrul Gold SPA, cu trei tipuri de saună, uscată, umedă sau cu infraroşu, şi chiar cameră de gheaţă.

Lotus Therm pune la dispoziţia doritorilor şi săli de evenimente, care se pot adapta cu ușurință unor evenimente diverse, de la conferințe, traininguri, simpozioane, până la nunți, banchete, botezuri ori aniversări. Salonul Topaz are o capacitate de 100 locuri, Salon Opal - 150 locuri, iar Salonul Onix - 200 locuri. În câteva ore, şi restaurantul complexului, Salonul Ambra (180 de locuri), poate fi adaptat pentru diverse evenimente, după cerinţele clienţilor. Aici, oaspeţii pot gusta preparate culinare pregătite de bucătari cu experiență certificată în gastronomie.

Investiţie în sănătate

Un alt detaliu foarte important în Lotus Therm Spa&Luxury Resort este sănătatea. Centrul de tratament balnear şi SPA Nelumbo Med-SPA este perfect conectat cu hotelul de 5 stele, pentru intimitatea oaspeţilor. Profitând că "apele termale din Băile Felix sunt şi curative şi cele mai apreciate din regiune, având proprietăţi miraculoase pentru majoritatea afecţiunilor aparatului locomotor", investitorii au creat un soi de spital privat, unde se pune accent inclusiv pe cure de prevenţie.

Hidroterapie, împachetări şi băi cu namol, împachetări cu parafină, electroterapie, hidrokinetoterapie, kinetoterapie, cosmetică şi diverse tipuri de masaje şi saune stau la dispoziţia celor care vor să se trateze. Personalul care lucrează aici se mândreşte cu "un aparat unic în partea de nord-vest a ţării", Tecar Terapia, cu tehnologie de ultimă generaţie, pentru recuperare.

"Acest complex de 5 stele este singurul din România la acest nivel. S-au mai făcut investiţii, însă nu la o asemenea anvergură. Aici încercăm să dezvoltăm un concept nou, de prevenţie şi conservare a stării de sănătate, astfel încât clienţii să nu vină doar când ies la pensie, ci în calitate de turişti, să îşi conserve starea de sănătate, iar după ce împlinesc 50-60 de ani să vină în continuare ca turişti, nu ca să se trateze. Eu, personal, nu cunosc o bază de tratament mai mare în România", a declarat Mihai Fercală, preşedintele SIF Transilvania, prezent la conferinţa de presă.

Un alt aspect subliniat de acesta este că Lotus Therm Spa&Luxury Resort "este singurul din Uniunea Europeană acreditat de ESPAS (European Strategy Policy Analysis System)". "Un activ acreditat ESPAS permite unui cetăţean din Uniunea Europeană să aleagă unde se tratează. Dacă nu eşti acreditat, nu vine nimeni", a spus Fercală.

Start la scaldă!

Lotus Therm Spa&Luxury Resort are deja primii clienţi, iar aquapark-ul se va deschide, inclusiv pentru persoanele care nu sunt cazate aici, duminică dimineaţă.

"Zona exterioară (n.r. - a aquapark-ului) va fi foarte puţin frecventată acum, din cauza temperaturilor scăzute, dar când vom avea solicitare îi vom da drumul. Sunt două intrări. Intrarea din hotel şi intrarea de afară, din parcare, cu două case, una pe stânga, una pe dreapta. Sistemul de acces va fi cu brăţări. Nu se va umbla cu bani nicunde, doar se va contoriza pe fiecare POS de la locurile respective de servire şi de consumaţie, iar la final se va plăti. Inclusiv parcarea este concepută pe două părţi: parcarea hotelului şi partea care îi va deservi pe cei care nu sunt cazaţi", a precizat managerul SCT Felix, Florian Serac.

Acesta a mai precizat că tariful de intrare în aquapark va fi 35 de lei, un preţ promoţional, până la vară, indiferent de numărul de ore petrecut. 

Invitaţi de seamă

Festivităţile de inaugurare a Lotus Therm au fost gândite să se întindă pe parcursul întregii zile. După ceremonia de tăiere a paglicii, ora 17, seara, oaspeţii au fost invitaţi la un dineu oficial, la un festin cu preparate create şi pregătite de celebrul Chef Florin Dumitrescu.

Pentru atmosferă, proprietarii hotelului i-au adus pe "prinţesa naiului", Oana Lianu, pe cei din trupa JukeBox, una dintre cele mai populare trupe de pop, rock and roll și fusion, şi pe Natalia Selegean, finalistă la X Factor. Punctul culminant al serii este un recital Loredana şi trupa Agurida, care vor urca, duminică, şi pe scena festivalului Toamna Orădeană. Pentru finalul dineului a fost programat un somptuos foc de artificii.


PACHETE ŞI PROMOŢII
Sejur în doi

În perioada 12 octombrie – 27 decembrie 2015, Lotus Therm Spa&Luxury Resort a pregătit şi câteva oferte speciale pentru clienţii săi. De exemplu, cei care vor un Pachet de odihnă pentru minim 5 zile, incuzând cazare, mic dejun şi cină, acces la Aquapark Felixarium, la sauna umedă, la sauna uscată şi la fântâna de gheaţă, plus sala de fitness din Centrul Nelumbo Med-SPA, vor plăti pentru o cameră dublă 293 lei / zi.

În cadrul unui Pachet SPA de minim 5 zile (cazare, mic dejun, cină, două proceduri SPA/zi, acces la aquapark, la sauna umedă, la cea uscată, la fântâna de gheaţă şi la sala de fintess) vor plăti 520 lei pe zi pentru o cameră dublă.

Între altele, Lotus Therm a pregătit şi un Pachet pentru grupuri (minim 10 persoane), ce include cazare, mic dejun, aquapark, sauna umedă, sauna uscată, fântâna de gheaţă şi sala de fitess. În această stuaţie, o cameră dublă costă 300 lei pe zi.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
6 Comentarii
???????????
@marius_ro: Dar tu asta ai inteles din comentariul meu? Era vorba despre acest complex si atat! Ei, da, in treacat am pomenit si despre unificare! Bine ca nu s-a facut! Si acum baga si o replica de-aia cu mancatorii de mici si bautorii de bere si cu cei care nu si-au miscat ruc-ul sa se duca la referendum! GO!
Postat 11 Octombrie 2015, 01:11 de TDS
@TDS si unificarea
TDS... tu asta ai inteles despre unificare ? Ca altfel nu se fac pensiuni si hoteluri ? S-au facut si inaitne si se vor mai face, dar poate ar trebui sa arunci un ochi la centrul statiunii, la balariile din parau, gheretele ridicate fara cap si cladirile fara nici o legatura cu peisajul... Dar banuiesc ca pentru tine e ok, atata timp cat avem un centru spa frumos
Postat 10 Octombrie 2015, 23:19 de marius_ro
pacat ca nu e intr-o statiune europeana...
oare au si heliport pentru a evita drumurile de tara, din asa zisa statiune? despre comunistii din spate nu avem ce sa zicem, nu sunt banii lor si avem un nou obiectiv de sifonare a banilor celor multi de la SIF-uri.
Postat 10 Octombrie 2015, 21:54 de Florin25
mda
Bravo finantatorilor,constructorilor si intregii echipe care au creat acest complex.
Postat 10 Octombrie 2015, 21:15 de Conteaza
TUJONELE CU FOLOS!
@MarshTriumphal: Bine ca se fac lucruri buni si ce sa vezi? Fara Unificare Oradea-Sanmartin! Despre Tuzson eu nu sunt convins ca este ( sunt ) asul ( asii ) desidn-ului! Unele creatii ale lor eu le-am numit " tujonele ". Dar acesta e un alt aspect...
Postat 10 Octombrie 2015, 20:04 de TDS
secretul
Secretul e ca pe langa vointa ( Serac) si bani ( investitori) au existat si oamenii de conceptie ( designer Tuzson ) Punct.
Postat 10 Octombrie 2015, 19:46 de MarshTriumphal
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6085 RON
  • 1 EUR = 4.973 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON