URMĂREȘTE-NE PE
JOI, 24 MAI 2018

Ediția tipărită

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Scandal mare cu absolvirea de la Colegiul Gojdu. Au fost plângeri că sumele ce trebuie achitate, după socotelile comitetului de părinţi, sunt exagerat de mari. Au fost prevăzute carduri cadou pentru profesori, ba chiar şi bani de taxi ca aceştia să poată ajunge la banchet...
Zic şi eu
Adrian Cris
Un abuz comis la o competiţie recent găzduită de Arena Antonio Alexe din Oradea şi neştiut public până acum arată că înaintăm pas cu pas spre un regim poliţienesc în care legea nu contează decât în măsura în care e interpretată samavolnic, pentru a da o aparenţă de temeinicie comportamentelor şi deciziilor discreţionare. La începutul lunii, un orădean a fost împiedicat să intre la o partidă de baschet de către nişte jandarmi. 
Cum a fost?
Lucian Cremeneanu
Street Food Fest este scump pentru că aduce în stradă preţurile din restaurante. Pereţii localurilor nu mai există, nasul nu mai este protejat de mirosurile îmbietoare, iar ochiul nu mai e protejat de preţurile din meniu. Astfel, impactul poate fi brutal. Mâncare de stradă la preţ de restaurant? Hm...
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Cine credeţi că are dreptate în problema sporurilor salariale ale lucrătorilor de la UPU – SMURD Bihor?





De stiut

Avocatul Bihoreanului
Mircea Ursuta
În primul rând, cei care achiziţionează un autoturism trebuie să ştie că au obligaţia să efectueze toate formalităţile de înmatriculare în termen de maxim 90 de zile de la data încheierii contractului de vânzare cumpărare. Sancţiunea pentru nerespectarea acestei obligaţii este suspendarea înmatriculării acelui autovehicul, definită de lege ca fiind operaţiunea administrativă ce constă în interzicerea temporară a dreptului de a pune în circulaţie şi a utiliza un vehicul pe drumul public.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Ulcerul gastric apare de obicei cu 10 ani mai târziu decât cel duodenal, frecvenţa maximă fiind în jurul vârstei de 60 de ani. Boala apare mai des la bărbaţi, iar numărul cazurilor este în uşoară creştere faţă de cele de ulcer duodenal care sunt în scădere.
Psihologul Bihoreanului
Razvan Coloja
Există destul de multe femei care sunt atrase de o anumită tipologie de bărbaţi: aroganţi, duri, insensibili, flegmatici, care încearcă mereu să-şi controleze partenera ori sunt pur şi simplu narcisişti incurabili. Bărbaţii aflaţi la polul opus nu le atrag: calmi, atenţi, politicoşi, răbdători, care respectă graniţele intimităţii impuse de femeie. Cum se face atunci că unele femei aleg parteneri din prima tipologie, ajungând în relaţii abuzive în care se complac, când sunt curtate în acelaşi timp de "băieţii buni"?
09 Septembrie 2010, 13:03

Poftiţi la festival! Trei zile cu vinuri şi mâncăruri bio la Hajduszoboszlo (FOTO)

Poftiţi la festival! Trei zile cu vinuri şi mâncăruri bio la Hajduszoboszlo (FOTO) Poftiţi la festival! Trei zile cu vinuri şi mâncăruri bio la Hajduszoboszlo
Poftiţi la festival! Trei zile cu vinuri şi mâncăruri bio la Hajduszoboszlo (FOTO) Poftiţi la festival! Trei zile cu vinuri şi mâncăruri bio la Hajduszoboszlo
Poftiţi la festival! Trei zile cu vinuri şi mâncăruri bio la Hajduszoboszlo (FOTO) Poftiţi la festival! Trei zile cu vinuri şi mâncăruri bio la Hajduszoboszlo
Poftiţi la festival! Trei zile cu vinuri şi mâncăruri bio la Hajduszoboszlo (FOTO) Poftiţi la festival! Trei zile cu vinuri şi mâncăruri bio la Hajduszoboszlo
Poftiţi la festival! Trei zile cu vinuri şi mâncăruri bio la Hajduszoboszlo (FOTO) Poftiţi la festival! Trei zile cu vinuri şi mâncăruri bio la Hajduszoboszlo
Poftiţi la festival! Trei zile cu vinuri şi mâncăruri bio la Hajduszoboszlo (FOTO) Poftiţi la festival! Trei zile cu vinuri şi mâncăruri bio la Hajduszoboszlo
Poftiţi la festival! Trei zile cu vinuri şi mâncăruri bio la Hajduszoboszlo (FOTO) Poftiţi la festival! Trei zile cu vinuri şi mâncăruri bio la Hajduszoboszlo
Poftiţi la festival! Trei zile cu vinuri şi mâncăruri bio la Hajduszoboszlo (FOTO) Poftiţi la festival! Trei zile cu vinuri şi mâncăruri bio la Hajduszoboszlo
Poftiţi la festival! Trei zile cu vinuri şi mâncăruri bio la Hajduszoboszlo (FOTO) Poftiţi la festival! Trei zile cu vinuri şi mâncăruri bio la Hajduszoboszlo
Poftiţi la festival! Trei zile cu vinuri şi mâncăruri bio la Hajduszoboszlo (FOTO) Poftiţi la festival! Trei zile cu vinuri şi mâncăruri bio la Hajduszoboszlo
Poftiţi la festival! Trei zile cu vinuri şi mâncăruri bio la Hajduszoboszlo (FOTO) Poftiţi la festival! Trei zile cu vinuri şi mâncăruri bio la Hajduszoboszlo
Poftiţi la festival! Trei zile cu vinuri şi mâncăruri bio la Hajduszoboszlo (FOTO) Poftiţi la festival! Trei zile cu vinuri şi mâncăruri bio la Hajduszoboszlo
Poftiţi la festival! Trei zile cu vinuri şi mâncăruri bio la Hajduszoboszlo (FOTO) Poftiţi la festival! Trei zile cu vinuri şi mâncăruri bio la Hajduszoboszlo
Poftiţi la festival! Trei zile cu vinuri şi mâncăruri bio la Hajduszoboszlo (FOTO) Poftiţi la festival! Trei zile cu vinuri şi mâncăruri bio la Hajduszoboszlo
Poftiţi la festival! Trei zile cu vinuri şi mâncăruri bio la Hajduszoboszlo (FOTO) Poftiţi la festival! Trei zile cu vinuri şi mâncăruri bio la Hajduszoboszlo
Poftiţi la festival! Trei zile cu vinuri şi mâncăruri bio la Hajduszoboszlo (FOTO) Poftiţi la festival! Trei zile cu vinuri şi mâncăruri bio la Hajduszoboszlo
Poftiţi la festival! Trei zile cu vinuri şi mâncăruri bio la Hajduszoboszlo (FOTO) Poftiţi la festival! Trei zile cu vinuri şi mâncăruri bio la Hajduszoboszlo
Poftiţi la festival! Trei zile cu vinuri şi mâncăruri bio la Hajduszoboszlo (FOTO) Poftiţi la festival! Trei zile cu vinuri şi mâncăruri bio la Hajduszoboszlo
Poftiţi la festival! Trei zile cu vinuri şi mâncăruri bio la Hajduszoboszlo (FOTO) Poftiţi la festival! Trei zile cu vinuri şi mâncăruri bio la Hajduszoboszlo
Poftiţi la festival! Trei zile cu vinuri şi mâncăruri bio la Hajduszoboszlo (FOTO) Poftiţi la festival! Trei zile cu vinuri şi mâncăruri bio la Hajduszoboszlo
Poftiţi la festival! Trei zile cu vinuri şi mâncăruri bio la Hajduszoboszlo (FOTO) Poftiţi la festival! Trei zile cu vinuri şi mâncăruri bio la Hajduszoboszlo
Poftiţi la festival! Trei zile cu vinuri şi mâncăruri bio la Hajduszoboszlo (FOTO) Poftiţi la festival! Trei zile cu vinuri şi mâncăruri bio la Hajduszoboszlo
Poftiţi la festival! Trei zile cu vinuri şi mâncăruri bio la Hajduszoboszlo (FOTO) Poftiţi la festival! Trei zile cu vinuri şi mâncăruri bio la Hajduszoboszlo
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Festivalul Vinului şi al Produselor Bio se va desfăşura începând de vineri, 10 septembrie, de la orele 16.30 (ora Ungariei) în parcul Sf. Istvan din staţiunea ungară Hajduszoboszlo, chiar în vecinătatea cunoscutului ştrand, şi se anunţă de pe acum un eveniment de succes.

Pe tot parcursul festivalului, pe lângă diversele concerte de muzică populară, blues, muzică irlandeză dar şi muzică uşoară, organizatorii au pregătit un program care îi va mulţumi cu siguranţă pe toţi vizitatorii.

Potrivit organizatorilor, bărbaţii vor avea amenajate standuri cu vinuri ungureşti, atât pentru degustare cât şi pentru a putea lua acasă din licorile preferate, doamnele vor avea posibilitatea să participe la şedinţe gratuite de înfrumuseţare şi să ceară sfaturile unor nutriţionişti, iar copiii vor putea urmări desene animate ori spectacole live ale artiştilor păpuşari, dar şi să-şi încerce talentul la cortul de meşteşuguri populare ori la diversele locuri de joacă amenajate special pentru ei.

În fiecare seară, pe parcursul celor trei zile, vizitatorii pot participa la concertele unor formaţii de pop, rock, blues sau muzică populară, printre trupele participante numărându-se Pop Secret Band, Rockability Trio, Smith Rock Band, Tread Over Shoes, dar şi formaţia scoţiană Mak a Din.

O serie de standuri vor fi amenajate cu produse bio, atât cele aduse de producători cât şi unele preparate de bucătarii sosiţi special cu acest scop din toate zonele Ungariei. „Produsele se pot degusta dar şi cumpăra", spun organizatorii.

Hotel_Korona.jpgPrintre iniţiatorii evenimentului se numără şi o inimoasă bihoreancă stabilită în Ungaria, Eva Palvolgyi, administratoarea hotelului Korona (foto) din Hajduszoboszlo, un loc unde - e bine de ştiut - bihorenii au din start discount la cazare şi mese! Sub marca Korona, patroana chiar a vrut să aducă un bucătar din Bihor, care să realizeze preparate tradiţionale bio, dar timpul a fost prea scurt şi birocraţia prea mare.

„Pe ediţia viitoare, precis vom face un stand al Bihorului, cu mâncăruri bazate pe ingrediente naturale. Anul ăsta, ne mulţumim doar cu invitaţi de seamă, precum primarul şi viceprimarul din Vadu Crişului, comună cu care Primăria Hajduszoboszlo derulează proiecte comune", spune Eva Palvolgyi.

Duminică, înainte de încheierea festivalului, cele mai bune bucate, dar şi cel mai bun vin, vor fi premiate, juriul fiind prezidat de cei doi invitaţi speciali ai manifestaţiei, maestrul bucătar Zsolnaj Gabor, membru în biroul de conducere al Asociaţiei Gastronomice din Ungaria, şi de Lorincz Gyorgy, declarat cel mai bun producător de vinuri al anului 2009.

O sumă de motive pentru bihoreni să dea o fugă, măcar pentru câteva ore, dacă nu pentru un weekend întreg, la Hajduszoboszlo.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
1 Comentariu
Ospitalitate
Este ora 23. M-am intors in camera curata, aerisita a hotelului. E liniste. Organizatorii au facut un eveniment fascinant dar la ora 23 au oprit chermeza in favoarea celor ce au venit sa se odihneasca. Pe parculsul zilei insa am avut parte de un festival gastronomic pe cinste. Mentionez ca toate standurile au afisat meniurile si in limba romana, si ca statiunea a fost plina de oradeni dornici de mai mult decat o bere si cinci mici. Vreo zece restaurante au etalat meniuri unguresti bogate in colesterol, iar pentru digestie au oferit spre degustare vinuri vreonzece podgorii. A fost impresionant cum aceste vinuri erau servite in pahare de sticla nu in plastic, mai mult aceste pahare nu trebuiau returnate fiind un suvenir. Pe trei scene muzica de calitate, in sfarsit fara manele, nemti , polonezi, unguri , romani dansau pe oldiest but goldiest. Si in forfota unui festivalngastronomic nu am gasit nimic vulgar, agresiv sau iritant. Apoi mi-am pus intrebarea, de ce Felicul sau Oradea nu poate genera un eveniment de tinuta in care meniul sa nu fiendoar manele mici si bere.
Postat 10 Septembrie 2010, 23:40 de Abrudan
count display

FOTO BIHOREANUL

  • Pompierii bihoreni 'salvează' dragostea de carte: Au donat cărţi elevilor din trei şcoli rurale (FOTO)
  • Let’s Get Green: Elevii de la Şcoala 11 au plantat 100 de puieţi de arbori (FOTO)
  • Noaptea muzeelor a atras un număr record de vizitatori în Oradea. Cozi de zeci de metri la noul sediu al MȚC (FOTO)
  • Ziua Eroilor a fost marcată cu felicitări şi diplome în Cetatea Oradea (FOTO)
  • Dezbaterile Consiliului Local Oradea se vor muta în beciurile Primăriei (FOTO)
  • Festin în Piaţa Unirii: A început Street Food Festival Oradea, cu mâncăruri apetisante şi preţuri piperate (FOTO)
  • Cea de-a XXII-a ediție a Zilelor Muzeului Țării Crișurilor a debutat cu o dublă lansare de carte (FOTO)
  • Festivalul „Flori de mai”: Elevii cu cerinţe speciale şi-au demonstrat abilităţile artistice, pe scena Teatrului Arcadia (FOTO/VIDEO)
  • Meloterapie: Celebrul violonist Alexandru Tomescu le-a cântat copiilor din Spitalul Municipal Oradea cu vioara Stradivarius Elder - Voicu (FOTO/VIDEO)
  • Universitatea altfel: Târg de joburi 'asezonat' cu muzică şi dulciuri (FOTO/VIDEO)

TIMP LIBER

Timp liber

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 3.8697 RON
  • 1 EUR = 4.5959 RON
  • 1 HUF = 0.015 RON