URMĂREȘTE-NE PE
SÂMBĂTĂ, 20 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Dacă te iei după iubitorii de clorofilă, în Oradea s-a defrișat în ultimii ani o suprafață egală cu jumătate din Pădurea Amazoniană. De la Primărie ți se va spune că în ultimii 10 ani abia au dispărut doi copaci și o creangă, și aceea din cauza furtunii de anul trecut...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Săptămâna trecută, înainte ca lucrările de 70 milioane de euro derulate la Aeroportul Oradea să se încheie (apropo, va fi un şoc diferenţa!), suspansul privind utilitatea lor s-a risipit: CJ Bihor şi Primăria Oradea au bătut palma cu LOT şi cu HiSky.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 21 martie a fost publicată în Monitorul Oficial al României Legea nr. 58/2024 prin care se aduc modificări atât legii speciale cu privire la sancționarea traficului de droguri, cât și codului penal.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
27 Ianuarie 2017, 12:20

Caritas Eparhial şi-a premiat cei mai activi voluntari. Episcopul Virgil Bercea: "Dumnezeu ne provoacă, ne cere să facem ceva..." (FOTO)

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Sala festivă a Liceului Greco-Catolic a găzduit, joi seară, ediţia a XI-a a Zilei Voluntarului Caritas, în cadrul căreia au fost premiaţi cei mai activi voluntari ai asociaţiei de pe lângă Episcopia Greco-Catolică de Oradea.

Premiul Voluntarul Anului i-a revenit tinerei Ioana Georgiana Popa, pentru "timpul, disponibilitatea, diversitatea activităţilor, numărul de ore prestate şi calitatea serviciilor oferite".

Un dar al lui Dumnezeu...

Ediţia de anul acesta a fost organizată şi prezentată chiar de voluntarii Caritas Epahial. La eveniment au participat, alături de voluntari şi invitaţii lor, PSS Virgil Bercea, episcopul greco-catolic de Oradea, preotu Olimpiu Todorean, vicar general, Florica Cherecheş, deputat, şi Ioana Florea, director adjunct la ASCO.

"Cel de lângă noi, dacă îl percepem ca un dar al lui Dumnezeu, are o valoare extraordinară. Cei mai apropiaţi nouă ne sunt părinţii, soţii, fraţii. Dar, în acelaşi timp, apropiate ne sunt şi aceste persoane care au nevoie de o mână întinsă din partea noastră. Ne punem câteodată întrebarea: de ce el este acolo şi noi dincoace? Dacă ne punem această întrebare putem să-l înţelegem pe celălalt ca un dar al lui Dumnezeu pentru mine. Dumnezeu care mă provoacă, îmi cere să fac ceva…", a spus Preasfinţia Sa Virgil Bercea.

Sute de voluntari

În anul 2016 din cei peste 400 voluntari aflaţi în baza de date a asociației, 285 au fost voluntari activi totalizând un număr de 6.210 ore prestate în serviciul aproapelui. Au fost acordate 12 premii pentru implicarea în activităţi şi programe, 3 premii speciale şi premiul "Voluntarul anului 2016".

Evenimentul de joi a fost presărat cu momente artistice susţinute de Corul Giocoso al Liceului de Arte din Oradea, Ioana Alexandra Vasile, trupa de majorete: Bianca Mierluţ, Ester Csatari-Malec, Ada Matei, Jennifer Bartok, Renata Toma, Lorena Mureşan, Bianca Iacob, Liana Popovits şi Alexandra Malozsak, Sapir Barbu şi Olimpiu Man, grupul copiilor de la Centrul de zi Gabrielle şi Ionuţ Maliţa, Carla Maxim şi Cristina Diaconescu.


Premiul CANTINA SOCIALĂ

Cantina socială este un serviciu social în cadrul căreia voluntarii pe lângă servirea efectivă a beneficiarilor, aceştia interacţionează în mod direct cu beneficiarii. Într-un cadru familial,  printr-o vorbă bună şi un zâmbet servesc prânzul beneficiarilor şi la final fac curat în sala de mese.

Premiul s-a acordat voluntarului: Andrei Horgoş.

Premiul DUŞURI SOCIALE

Fiind o activitate mai delicată, unde trebuie răbdare şi empatie, unde simţul nediscriminării trebuie să fie dezvoltat, voluntarii vin pregătiţi cu dorinţa de a le oferi cele necesare pentru igiena personale, căutând haina potrivită pentru fiecare beneficiar. Hainele sunt triate de către voluntari în funcţie de sezon şi acestea provin de la persoanele care fac fapte bune, donatorii noştri.

Premiul s-a acordat voluntarei: Viorica Florea.

Premiul ACTIVITATE CU COPIII DE LA IOANIŞ

La Ioaniş se realizează diferite activităţi cu copiii din sat. Prima voluntară de la Ioaniş se implică activ şi cu dăruire în activităţi, ajutând copiii la teme sau organizând diverse jocuri. De asemenea se implică şi în serbările şi taberele organizate pentru copii. Este o prezenţă activă şi plăcută în mijlocul copiilor, mereu cu zambetul pe buze, manifestând disponibilitate, responsabilitate şi creativitate, punând mult suflet în ceea ce face.

Premiul s-a acordat voluntarei: Lidia Bogdan.

Premiul COLECTA DE PAŞTI

Ca şi anii precedenţi, voluntarii ne-au sprijinit la colecta de Paşti care s-a desfăşurat în trei biserici din Oradea: Mănăstirea Maica Domnului, Biserica Sfântul Nicolae şi Biserica Sfânta Treime, şi în 2 magazine: Carrefour Era şi Selgros. Au participat 32 de voluntari, realizând un total de 243 de ore de muncă.

Premiul s-a acordat voluntarului: Marcel Răzvan Costea.

Premiul CENTRUL DE ZI GABRIELE

În anul 2016 la centrul de zi s-au implicat foarte mulţi voluntari care au contribuit semnificativ în ceea ce priveşte acordarea de sprijin pentru dezvoltarea personală a copilului. Toţi voluntarii care au frecventat centrul şi-au oferit disponibilitatea cu multă dragoste faţă de aceşti copii.

Premiul s-a acordat voluntarei: Victoria Gacsadi.

Premiul Vacanţă dedicată voluntariatului

Ca elev, poţi participa activităţi de voluntariat şi pe perioada vacanţei de vară. Elevii participă activ la activităţile de la Cantina socială pe parcursul verii. Atmosfera călduroasă de afară o regăsim şi în sufletele acestora, care întâmpină beneficiarii asociaţiei cu multă deschidere.

Premiul s-a acordat voluntarei: Denisa Fersigan.

Premiul COLECTA DE CRĂCIUN

Colecta de Crăciun este o activitate deja cunoscută a asociaţiei. La Colecta de alimente din anul 2016 s-au implicat 118 voluntari contribuind la strângerea de alimente în valoare de peste 9.000 de lei.

Premiul s-a acordat voluntarei: Andreea Munteanu.

Premiul PRIETENI PENTRU UN ZÂMBET

Ne mândrim cu echipa Prieteni pentru un zâmbet. Cei 12 voluntari clovni-doctori au realizat din luna octombrie până în luna decembrie 2016, 423 de ore de voluntariat. Meseria lor e minunată: aduc zâmbete pe chipurile celor internaţi la Spitalul Clinic Municipal Dr. Gavril Curteanu, în fiecare din cele trei vizite săptămânale pe care le realizează.

Premiul s-a acordat voluntarului: David Petrică.

Premiul BRADUL COPIILOR

În noua campanie Bradul Copiilor s-au implicat 29 de voluntari care au realizat 82 de ore de voluntariat. Au fost curajoşi şi au rezistat să ţină piept frigului din decembrie pentru a strânge fonduri pentru copiii din centrele de zi. Cu ajutorul lor, s-au strâns peste 3800 de lei în această campanie.

Premiul s-a acordat voluntarei: Mihaela Roşca.

Premiul ADMINISTRATIV

Activitatea administrativă este foarte importantă pentru organizaţia noastră. Peste 40 de voluntari ne-au ajutat în acest an la diverse activităţi administrative.

Premiul s-a acordat voluntarei: Daniela Miheş.

Premiul pentru DISPONIBILITATE

Se acordă voluntarului care răspunde cu promptitudine solicitărilor asociaţiei.

Premiul s-a acordat voluntarului: Paul Todorean.

Premiul CEL MAI ACTIV VOLUNTAR

Acordat an de an, premiul pentru cel mai activ voluntar se acordă pentru numărul de ore prestate şi numărul activităţilor în care s-a implicat.

Premiul s-a acordat voluntarei: Cristina Diaconescu.

Premiul special VACANŢĂ DEDICATĂ VOLUNTARIATULUI

Acest premiu se acordă acelor voluntari care au oferit mai mult decât un pic din timpul lor: au organizat şi participat la Tabăra de vară pentru copiii din Centrele de zi. Le-au oferit o experienţă nouă copiilor şi au avut ocazia de învaţă foarte multe, atât voluntarii cât şi copiii care frecventează activităţile centrului de zi.

Premiul s-a acordat voluntarilor: Andreea Ciuciu, Alexa Ologu, Adina Dume, Andra Ologu, Maria Gligor,  Andreea Maria Pop, Celia Maria Ile, Lorena Pop.

Premiul special pentru PROMOVAREA VOLUNTARIATULUI

Premiul se acordă pentru sprijinul acordat asociaţiei noastre în promovarea voluntariatului în rândul tinerilor.

Premiul s-a acordat voluntarei: Monica Făinărea.

Premiul VOLUNTARUL ANULUI

Pentru Asociaţia Caritas Eparhial Oradea, toţi voluntarii sunt valoroşi, fiecare îşi are locul lui în asociaţie. ,,Voluntarul anului" este un premiu care se acordă în fiecare an unui voluntar pentru: timpul, disponibilitatea, diversitatea activităţilor, numărul de ore prestate şi calitatea serviciilor oferite.

Premiul Voluntarul anului 2016 s-a acordat voluntarei: Ioana Georgiana Popa.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
1 Comentariu
MA DEMASC : SUNT GRECO CATOLIC
Prea Sfintia Voastra, cu tot respectul si toata dragostea nu inteleg ce cauta faptura numita F.C. alaturi de Dvs. ?
Postat 27 Ianuarie 2017, 20:56 de TDS
count display
Ultimele Comentarii

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6625 RON
  • 1 EUR = 4.9763 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON