URMĂREȘTE-NE PE
VINERI, 19 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Dacă te iei după iubitorii de clorofilă, în Oradea s-a defrișat în ultimii ani o suprafață egală cu jumătate din Pădurea Amazoniană. De la Primărie ți se va spune că în ultimii 10 ani abia au dispărut doi copaci și o creangă, și aceea din cauza furtunii de anul trecut...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Săptămâna trecută, înainte ca lucrările de 70 milioane de euro derulate la Aeroportul Oradea să se încheie (apropo, va fi un şoc diferenţa!), suspansul privind utilitatea lor s-a risipit: CJ Bihor şi Primăria Oradea au bătut palma cu LOT şi cu HiSky.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 21 martie a fost publicată în Monitorul Oficial al României Legea nr. 58/2024 prin care se aduc modificări atât legii speciale cu privire la sancționarea traficului de droguri, cât și codului penal.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
23 Ianuarie 2015, 14:29

4.100 de ore în folosul aproapelui: Caritas Eparhial şi-a premiat voluntarii (FOTO)

4.100 de ore în folosul aproapelui: Caritas Eparhial şi-a premiat voluntarii (FOTO) Episcopul Virgil Bercea, alături de voluntarul anului 2014, Daniela Pâncotan
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Sala festivă a Liceului Greco-Catolic "Iuliu Maniu" a găzduit, joi seară, ediţia cu numărul nouă a Zilei Voluntarului Caritas. Evenimentul este dedicat de Asociaţia Caritas Eparhial celor care-şi rup din timpul lor pentru a ajuta orădenii necăjiţi.

Ca de obicei, Ziua Voluntarului a avut şi invitaţi speciali: episcopul greco-catolic Virgil Bercea, directorul executiv al Caritas Catolica, Kiss Károly (care l-a reprezentat pe episcopul romano-catolic Böcskei László), precum şi Arina Moş, directorul Administraţiei Social-Comunitare Oradea.

"Doresc să vă mulţumesc dumneavoastră, celor care mergeţi acolo şi dăruiţi celor nevoiaşi un pic din ceea ce sunteţi. Să fiţi binecuvântaţi pentru tot ceea ce faceţi", a spus episcopul greco-catolic Virgil Bercea în discursul său.

În cadrul unor ceremonii simple, voluntarii au primit diplome şi premii de recunoştinţă pentru fiecare serviciu al Asociaţiei Caritas Eparhial.

Premiul pentru pregătirea hranei, servirea hranei, spălarea veselei, curăţarea sălii de mese şi socializare cu beneficiarii la Cantina Socială, unde mănâncă 70 de nevoiaşi, s-a acordat Clarei Comşa. Premiul pentru ajutor acordat la învăţare şi efectuarea temelor, pentru activităţi de socializare, de joacă şi dezvoltare personală alături de copiii de la Centrul de Zi Gabriele l-a primit Daniela Pâncotan.

De asemenea, Cerasela Ciordaş a primit un premiu pentru munca depusă la duşurile sociale asigurate de Caritas Eparhial, pentru primirea beneficiarilor, distribuirea materialelor de igienă şi ajutor la curăţenie. Adina Popa a primit premiul "Vacanţă dedicată voluntarului" pentru acoperirea necesarului de resurse umane de la cantina socială pe perioada vacanţelor şi concediilor. Premiul "Prieteni pentru un zâmbet" l-a primit Georgeta Finna pentru participarea la programul cu voluntari clovni care vizitează copiii internaţi în spitale precum participă şi la diverse evenimente precum zile de naştere şi serbări.

Pentru implicarea în strângerea de alimente pentru familii aflate în dificultate în cadrul Colectei de Paşti a fost premiată Cornelia Vesea, pentru Colecta de Crăciun a fost premiată Andreea Munteanu, iar pentru realizarea unor obiecte artistice pentru vânzare, în scopul strângerii de fonduri pentru Caritas Eparhial, a fost premiată Alexandra Ionescu. De asemenea, pentru promptitudinea cu care au răspuns de-a lungul anului trecut solicitărilor din partea asociaţiei au fost premiaţi Suzana Vaida, Adriana Lupaş, Gabriela Bica, Liviu Constantin Demeter.

Voluntarul anului 2014 a fost ales în funcţie de timpul, disponibilitatea, diversitatea activităţilor la care a participat, numărul orelor prestate şi calitatea serviciilor. Anul acesta, premiul a fost acordat Danielei Pâncotan, care a cumulat anul trecut 261 de ore în folosul aproapelui.

În anul 2014 din cei 435 voluntari aflaţi în baza de date a Caritas Eparhial, 169 au fost voluntari activi totalizând un număr de 4.165 ore prestate în serviciul comunităţii.

La fel ca în alţi ani, Ziua Voluntarului a avut şi mai multe momente artistice de cântece şi dansuri, inclusiv dansuri ţigăneşti, propuse de copiii Centrului de Zi Gabriele. Artiştii evenimentului au fost Lavinia Dragoş, Georgeta Rostaş, Roberto-Darius Rezmuveş, David Boca, Rebeca Covaci, Maria Cseke, Crista Stan, Olimpiu Man, Lidia Bogdan, Mihaela Simai şi Paula Mateş.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6625 RON
  • 1 EUR = 4.9763 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON