URMĂREȘTE-NE PE
VINERI, 29 MARTIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Primăria Oradea a decis să modifice regulamentul de salubrizare. La fel cum deja ne-a obișnuit, schimbarea s-a făcut fără o dezbatere publică serioasă. Mi se pare o greșeală strategică, pentru că despicarea firului în patru atunci când e vorba de problemele tuturor locuitorilor poate duce la soluții bune, unde mai pui că elimini din start suspiciunile și speculațiile.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oradea și Bihorul au ajuns într-o perioadă fastă, cum din perspectiva dezvoltării infrastructurii n-au mai cunoscut niciodată. Anul acesta se deschid circulației o mulțime de noi drumuri, vreo 70 de kilometri: legătura centura Oradea - Autostrada Transilvania (chiar la finele acestei săptămâni), plus centurile Sânmartin, Aleșd, Beiuș, Oșorhei, Nojorid, Sântandrei (în vară). „Miracolul” ar putea fi explicat prin faptul că 2024 e an electoral. Și, da, este! Dar, totuși, nu asta-i explicația, ci parcurgerea întregii evoluții de la germinarea la coacerea proiectelor.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți mulțumit de noile trasee de tramvai gândite de OTL pentru a asigura un flux mai bun în oraș?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Din data de 31 martie, România devine, parțial, parte a spațiului de liberă circulație Schengen, aspect care ar trebui să ne bucure, ca națiune, deoarece vine după un îndelung proces de negociere cu celelalte state ale Uniunii Europene, aspectele privind negocierea cu Austria fiind comentate pe larg în ultima perioadă.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
06 Iunie 2015, 16:01

Poftiţi la masă! Tarabele din Piaţa Rogerius, total nepractice pentru vânzători (FOTO)

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Socoteala de acasă nu seamănă cu cea din târg! Încântaţi că se mută dintr-un cort ca de nuntă, înghesuit şi sufocant, într-un spaţiu larg şi răcoros, vânzătorii de fructe şi legume din Piaţa Rogerius au avut zilele trecute surpriza să descopere că noul loc e, pe cât de frumos, pe atât de nefuncţional. 

Noile mese puse la dispoziţie de Administraţia Domeniului Public sunt mai mari decât cele folosite anterior dar, în schimb, sunt împărţite la câte doi vânzători.

Pentru aceeaşi chirie, oamenii au la dispoziţie mai puţin spaţiu de expunere şi depozitare a mărfurilor, ceea ce le-a scăzut automat vânzările.

De parcă nu era de ajuns, mesele nu sunt nici compartimentate pe dinăuntru, astfel încât vor apărea situaţii de-a dreptul penibile: dacă un fermier are de vânzare usturoi sau ceapă şi altul căpşuni sau cireşe, fructele vor lua mirosul legumelor şi nu le va mai cumpăra nimeni.

Această situaţie de datorează ADP, care, din dorinţa de a economisi bani, a achiziţionat mese de bazar cu bare pentru agăţarea textilelor, mai ieftine, însă inutile producătorilor agricoli. Că doar n-or să îşi pună cireşele, căpşunile, roşiile şi cartofii la expoziţie pe umeraş...

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
6 Comentarii
Trei pereti si un acoperis :))
Ce nu va convine? Bucurati-va ca macar aveti 3 pereti si acoperis deasupra capullui. Pe vremuri demult apuse v-ati bucurat si de mesele din beton:), care erau sub cerul liber. Nu v-ati prins ca ADP vrea sa recupereze investitia in cel mai scurt timp? Pacat de comerciantii care sperau ca vor avea conditii decente.
Postat 07 Iunie 2015, 14:40 de Sabau
@neuronul singular
Cred că ai degetele prea groase şi apeşi de fiecare dată şi tasta T. În rest, numele te reprezintă corect. UN SINGUR NEURON. Şi ăla mic. Ai grijă de el.
Postat 07 Iunie 2015, 09:43 de eutanasiu
Sarmanilor
Ati aparut mschetarii lui peste prajit! Nici duminica nu va lasa stapanii vostri liberi! Cereti macar spor de weekend.
Postat 07 Iunie 2015, 09:08 de Neutryno
Daca ne vom uni, avem cine ne pradui banii!
@platona Exceptional comentariul tau, ai perfecta dreptate! Din pacate esti printre putinii care isi dau seama de maretele (ne)realizarile din mandatele bolovanului. Nici n-are cum sa iasa ceva bun, cand la conducere se afla numai insi cu probleme (ma exprim elegant).Asta ce e peste piete (ehe, daca i-ar numara cineva ouale....)este autorul moral al crimei de la strandul Iosia, e macelarul de la adapostul pt. caini, etc..si?! E bine,mersi, nea ilie il sustine. Eduard Florea, ,,city managerul", e fostul director de la directia economica din primarie. In timpul lui a fost scandalul cu dna Valerica Bente, cand bagau banii de taxe si impozite in buzunar. Si?! Asta e ,,city manager", alalalt, tanase nebunu zis miculescu s-a tras prin prefectura. Guler, seful direct al ,,hoatei", e sef serviciu in primarie, probabil ca recompensa pt. ,,vigilenta" de care a dat dovada! Si pot continua asa mult si bine! Sa nu o uit totusi pe dna borbely, sefa de la juridic, aia care-si baga ceva in hotararile instantelor. Concluzia: nea ilie s-a inconjurat de oameni numai unu si unu, penali cu acte!
Postat 07 Iunie 2015, 05:31 de pinonel
Dar daca ne vom uni .... nu va mai fi nevoie sa "econimisim bani",nu-i asa ?
.... la fel ca toate proiectele atat de mediatizate si de laudate de presa noastra locala "libera independenta si impartiala",proiecte care pentru unii cetateni oradeni (80%), nu reprezinta decat un mod pagubos de a pradui banul public....."dezvoltare , prosperitate ,progres"... "nu carcotiti,aveti rabdare. ..."Atatia bani cheltuiti,pe degeaba,...."din dorinta de a economisi "...pentru cine ?Adica ati modificat proiectul,pentru a economisi si a realiza defapt un obiectiv nefolositor?Dar banii ecinomisiti in buzunarul cui vor intra ? Curtea de Conturi,va pregatesc o sesizare ,pentru a afla cine este " premiat" pentru aceasta economisire ?In folosul urbei si al cetatenilor,nu-i asa ?
Postat 07 Iunie 2015, 00:51 de platona
Model de fuziune prin absorbţie !!!
Trei cireşe şi-un chilot bonus la tot cumpărătorul !!!
Postat 06 Iunie 2015, 18:25 de WinDos
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6085 RON
  • 1 EUR = 4.973 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON