URMĂREȘTE-NE PE
MARȚI, 23 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nu credeam că se vor putea mobiliza 15.000 de oameni în acțiunea intitulată Misiunea Grivei, prin care se cer condiții mai bune pentru câinii abandonați și pentru sterilizarea lor. Iată că inițiativele cetățenești încep să capete forță și consistență. Poate n-ar fi fost lipsit de interes să se ceară și sterilizarea stăpânilor care-și abandonează animalele de companie...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Săptămâna trecută, înainte ca lucrările de 70 milioane de euro derulate la Aeroportul Oradea să se încheie (apropo, va fi un şoc diferenţa!), suspansul privind utilitatea lor s-a risipit: CJ Bihor şi Primăria Oradea au bătut palma cu LOT şi cu HiSky.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Camera Deputaţilor a adoptat recent un proiect de modificare a legislaţiei în vigoare, prin care se prevede, în esenţă, că instanţele judecătoreşti nu vor mai putea reduce din oficiu onorariile achitate de justiţiabili avocaţilor, ci doar la cererea părţii adverse. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
09 August 2012, 10:48

Evanghelizare cu bomboane (FOTO)

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Reprezentanţii Bisericii Baptiste Harul, din Orăşelul Copiilor, şi-au ridicat în cap o parte din locuitorii din Rogerius, după ce, săptămâna trecută, au organizat zilnic şedinţe de evanghelizare pentru copiii din zonă în locurile de joacă de pe malul Crişului, în zona Sovata, printr-un proiect al unei organizaţii "creştineşti" din Sibiu.

În timp ce unii părinţii erau mulţumiţi căci, pe lângă versete din Biblie, micuţii participau bucuroşi şi la jocuri gen săritul cu sacul sau ştafetă, modul ofensiv în care s-au promovat i-a scos din sărite pe alţii.

O mamă a povestit revoltată BIHOREANULUI că o "pocăită" a vrut să-i "momească" micuţul chiar de lângă bunică, ademenindu-l "parşiv" cu bomboane şi nepăsându-i că bunica nu voia să-l lase.

De cealaltă parte, reprezentanţii bisericii neagă că au vrut să-i manipuleze astfel pe cei mici şi spun că ei au vrut doar să propăvăduiască cuvântul Evangheliei, că majoritatea copiilor erau însoţiţi de părinţi şi că de fapt nu le dau copiilor dulciuri înainte, să-i momească, ci după programul de joacă. Metoda e oricum mai bună decât insistenţele pe la uşi cu broşuri ca "Turnul de veghere"...

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
59 Comentarii
@marica
marica...ai pe cineva din familie angajat al bisericii,ori faci parte din vreo secta!!!nu vezi padurea din cauza aschiei din ochi.....daca esti incuiata,si mintea atata te duce,ca trebuie sa tii gramada de sarlatani(popi) in spate.,atunci fa-o...dar de ce vrei sa convingi si pe altii ca asta e calea cea buna!???pt cine e buna???poate pentru biserici,pt preoti si pt oameni ingustati la minte!!!
Postat 16 Noiembrie 2012, 17:25 de feliciano
neo sau noe?
@Marica: si eu sunt PERMANENT revoltat de maniera in care, prin orice mijloace posibile, orice neo protestant incearca sa atraga! Cu unii mai slabi de inger poate sa tina! S-a incercat si cu mine(nu imi dau seama de ce)DAR EU LE-AM TAIAT MACAROANA USOR! Faceti ce vreti, nimeni nu va ia capul pentru "credinta" voastra(daca va place cu cordeluta pe cap, OK), nimeni nu va discrimineaza dar nici nu sunt de acord ca daca sa spunem intr-un anumit loc cel(cea)care se ocpua de angajari este neo, atunci angajeaza cu predilectie numai neo! Nu sunt de acord sa incerci sa atragi copiii cu bomboane! 90% dintre neo protestanti pana la urma sunt de fatada! Stiu eun caz recent in care un neo a lasat-o gravida pe alta neo! NECASATORITI! S-a nascut copilul, el nu il recunoaste(suspectand ca neo protestanta s-a mai culcat si cu altii, asa, in credinta si puritatea ei)si uite-asa! Pe bunicul copilului il f..te grija de ceea ce spune lumea si de nu stiu ce canoane(saua asa ceva)primiter de fiul lui(tatal nou nascutului). Pe mine m-ar f..te grija de copil, nu ca s-au culcat necasatoriti!
Postat 16 Noiembrie 2012, 16:44 de TDS
va incurcati, pentru ca nu cunoasteti
Hai sa incepem discutia cu inceputul: cine este eBihoreanul? De cine este condus? Citi oameni cinstiti si onesti lucreaza aici? Buuuun! Sa continuam discutia: domnul feliciano, o intrebare pentru dumneavoastra: Biblia si invatatura Domnului Iisus= alcool,tutun,droguri, in perceptia dumneavoastra? Daca da...atunci nu mai avem ce discuta. Daca nu, atunci ar trebui sa va revizuiti raspunsurile de mai jos. :) Deocamdata nu pricepem ce incercati sa ne comunicati(nu sunt singura persoana)! \"O mamica a povestit revoltata...\" desi la inceputul articolului se spunea despre cei care au organizat ca \"şi-au ridicat în cap o parte din locuitorii din Rogerius\"....si mamica revoltata reprezinta o parte din locuitorii Rogeriusului??? Foarte credibil articol, n-am ce spune! Oamenii sunt tulburati/deranjati mai tare de ceea ce au facut reprezentantii bisericii Harul,impreuna cu reprezentantii asociatiei din Sibiu, decit de scandalurile dintre golani, cluburile de jocuri de noroc de la tot pasul, sau de injuraturile de la tot pasul? Va simtiti bine, parintilor si bunicilor cind va injura de mama sau cum le vine la gura, copii si nepotii? Asa va invata in slujba, la biserica? Daca nu ati merge la bis
Postat 16 Noiembrie 2012, 15:55 de Marica
Religia e o tampenie, Dumnezeu e unic
Religia este o forma mascata de manipulare a maselor. De voi lovi stapanul, oile se vor imprastia... ( e din Biblie ) ...
Postat 01 Septembrie 2012, 18:06 de Sebastian
adevarat
cred ca feliciano57 are dreptate....daca toti ar umbla sa urle pe strada,sa ne cheme,ca dupa parerea lor trebuie sa ne alaturam unei sect e sau religii,sau sa devenim consumatori de tutun,drog sau alcool,sa devenim curve,sau calugarite.....poi atunci ce ar fi!???cei care toata ziua is in biserici,si isi dau chiar si ultimii banuti preotilor(ca doar nu Domnului),cred ca-s niste oameni cu caracter slab,care asa se linistesc,crezand ca fac un bine,dar nu observa ca ingroasa doar averea popilor,indiferent de religie..................
Postat 22 August 2012, 05:25 de frumoasa*
@feliciano57
feliciano57, nu stiu daca observi, dar te contrazici :) Incepi spunand : "stimata doamna, vad ca nu intelegi esentialul....nu e vb ca s-a luat cu forta...." , pentru ca sa inchei afirmand altceva: "..este normal sa vrem sa obligam pe altii sa fie cum suntem noi!??" .. Din comentaile tale asta reiese, anume ca a fost vorba de "corupere" .. Te-ai legat de faptul ca "pocaitii" nu se pot desfasura in biserica.. Nu astepti sa vina cineva intr-un loc necunoscut, fara sa aiba o parere despre ce inseamna a fi la biserica.. Majoritatea oamenilor aud doar unele lucruri, si nu merg sa vada si ei cum sta treaba.. Asa ca pentru a ajunge sa faci ceva, e nevoie sa te familiarizezi cu principiile, cu valorile respective. Asta pentru ca, in final, sa te familiarizezi si cu Dumnezeu, sa faci parte din familia Lui. Oamenii trebuie sa cunoasca Adevarul.. Iar asta nu se poate doar daca le este transmit; asta nu doar de la amvoanele bisericilor. Daca oamenii cred, cred.. daca nu, nu.. Asa ca nu te ingrijora, nu poti obliga pe nimeni sa creada. ;)
Postat 21 August 2012, 22:04 de Someone
@rusine
stimata doamna,vad ca nu intelegi esentialul....nu e vb ca s-a luat cu forta....dar hai,dau exemplu:daca grup de tineri merg printre blocuri,cantand,se numeste conturbarea linistei publice...daca intre blocuri,vin pocaitii si canta,....e permis...la fel si daca urla difuzoarele de la bisericile dintre blocuri........deci,ideea este ca si pocaitul,si cel din secta,si cel cu religie normala,poate sa-si desfasoare activitatea in locul destinat,fiindca poate sunt oameni pe care ii deranjeaza....eu cred ca daca un grup de homosexuali ar fi facut ce au facut evanghelistii,nu asa vorbeai,stimata doamna,si nu cred ca esti in masura sa hotarasti ce e bine si ce e rau pentru copiii altora...eu nu-s impotriva religiei,dar daca era vorba de copilul meu,cred ca evanghelistul cu pricina statea pe ganduri sa mai faca asemenea gesturi...gandeste-te,stimata doamna,cati is in centrul civic al orasului,cati is in nufarul sau pe str.aluminei/balcescu,care nu se pot odihni din cauza galagiei oferite de preoti.....este normal sa vrem sa obligam pe altii sa fie cum suntem noi!??eu cred ca nu!!fiindca un alcoolic,ar putea sa urle in gura mare sa mergi sa bei cu el.....lui asta ii place.....ai face asa????n
Postat 21 August 2012, 06:35 de feliciano57
autorului
feliciano57, daca o femeie s-a plans, nu inseamna ca oamenii astia or luat copii cu forta, stau in zona in care au facut programul si am vazut ce au facut, nu au obligat pe nimeni. Daca sunt ortodoxa nu inseamna ca si eu trebuie sa ma impotrivesc pentru ca asa fac toti, si daca nu ma impotrivesc nu inseamna ca sunt dintre ei, nici gand. spun ce am vazut.. multi vorbesc din ce au auzit. Macar ei au curaj sa vorbeasca despre Dumnezeu, noi vorbim in spatele, aici toti suntem curajosi!
Postat 20 August 2012, 21:39 de rusine
@rusine
d-le rusine,aici nu e vorba daca au invatat grsit copii sau nu...este vorba,ca fara acordul parintilor,vor sa-i influenteze...poate ca si d-ta,d-le rusine(vad ca te ascunzi)faci parte din vreo secta din asta religioasa,de aceea dai acceptul pt aceste lucruri....daca acei oameni is de buna credinta,si intr-adevar cred in Dumnezeu,apoi sa stea in biserici,sa se roage,si sa lase copii in pace...de altfel,as interzice sa mai urle tot felul de secte intre blocuri,in parcuri,in locuri publice...poate nu toata lumea e interesata de ceea ce zic ei!!!
Postat 20 August 2012, 20:38 de feliciano57
autorului
rusine celui ce a scris acest articol si intregului ziar, stau in apropierea locului unde s-au intalint acesti copii, si i-am ascultat cu drag, eu nu cred ca oamenii astia au invatat ceva gresit pe copii, am ascultat cu foarte mare atentie. Eu am studiat teologia ortodoxa si stiu ceva. eu sunt ortodoxa, dar copilul meu l-a cunoscut pe Dumnezeu prin intermediul asociatiei AMEC din sibiu care e o asociatie cat se poate de serioasa prin care multi copii au invatat despre Dumnezeu, AMEC facut ceea ce trebuia sa faca parintii crestini ortodocsi din tara noastra si nu au facut. copilul meu a fost un golan,vorbea urat cu toti, nu invata... a inceptut sa faca un curs de la AMEc prin posta si viata lui sa schimbat in totalitate, el nu mai e ce era. va rog nu criticati la prima vedere, criticati pentru ca nu cunoasteti Scripturile. Va rog nu mai vorbiti fara sa cunoasteti!
Postat 20 August 2012, 20:12 de rusine
bani? nu.
Ştiu cât de “mare” e venitul unui pastor. De parcă asta ar conta cel mai mult pentru el şi nu să îşi facă misiunea, pe care, de altfel, o avem fiecare. Ăsta e scopul existenţei noastre.. Scuzaţi, ăsta ar trebui să fie.
Postat 19 August 2012, 21:22 de fiica de Rege
preot???
nu prea are importanta d-l preot al carei religii este.....pt ei totul este sa adune cat mai multi bani de la credinciosi(aici fraieri)..daca pana si televiziunea arata ca preotul nu merge la inmormantare,doar daca cadavrul este ingropat in cimitirul lui.....nu mai este nici un comentariu....repet,nu-s impotriva credintei,a religiei,ci impotriva acestor lichele,care au tendinta sa puna mana pe cat mai multa avere....demult,preotii erau aproape cei mai saraci oameni,pe cand acuma........hmmmmmmmm.....scarboseniile draq......
Postat 19 August 2012, 21:10 de feliciano57
Alegerea e a voastra!
Sincer? Mi-e chiar milă de România ! Susţinem cu tărie că suntem creştini . . dar suntem incapabili să pătrundem în esenţa acestui concept. Ne legăm că se construiesc multe biserici, dar vrem foarte multe cluburi în oraşul nostru. Biserica Evanghelică propovăduieşte un Dumnezeu REAL, căruia I se cuvine totul, inclusiv viaţa noastră. Mai bine frecventăm cluburile, sau alte locuri lipsite de prezenţa lui Dumnezeu? Mai bine ascultăm tot felul de muzică care ne îndeamnă la droguri şi fapte rele, decât să ne lăsăm copiii într-un mediu paşnic? Ademeniţi cu bomboane? Nimeni nu a obligat pe nimeni, s-a făcut doar o invitaţie, cei care au vrut au venit de bună voie, ceilalţi au refuzat categoric. Oricum, ar trebui sa cautăm mai puţin plăcerile acestei lumi.. Că şi aşa spune lumea: “Viaţa-i scurtă”. Tocmai de aceea, să ne concentrăm asupra Vieţii Veşnice. BASME? Cei care susţin asta, nu vor putea face parte din acest basm minunat. Sincere regrete. Viaţa poate fi trăită la maxim şi cu Dumnezeu şi pentru El .
Postat 19 August 2012, 20:48 de fiica de Rege
biserica*
nu-s impotriva religiei,a credintei,dar ceea ce se intampla,e strigator la cer...oameni nu au locuinte,dar se investesc miliarde in constructii non-sens de biserici...si asta unde????majoritatea intre blocuri!!!acolo unde ar trebui oamenii sa stea linistiti,is treziti cu noaptea in cap de urletele preotilor!!!e corect??oamenii nu au loc de parcare,dar pe langa bisericile pocaitilor(tot intre blocuri)drumuri blocate de masini!!!e corect??astia is oameni cu frica lui Dumnezeu???ipocriti,fara pereche!!
Postat 17 August 2012, 07:03 de feliciano57
eheee
@Simplu: cum nu vizitam bisericile la inaugurare? Pai n-ai vazut cum se "bat" femeile care mai de care sa ajunga in altar? Cu Sfintii totusi sa nu exageram!
Postat 16 August 2012, 00:54 de TDS
Atat de simplu
Construim biserici mai multe decat scoli, dar nu le vizitam nici cand le inauguram, avem sfinti mai multi decat stelele de pe cer, ii pupam si nu facem ceea ce ne cer...vreti mai mult? Isus e raspunsul...
Postat 15 August 2012, 22:50 de Simplu
pentru laleaua neagra
Copiii erau insotiti de parinti draga Einstein.Asa ca daca e vorba de manipulare, parintii erau manipulati.Dar hai sa fim sinceri.Chiar atatia sa fie manipulati?Ma indoiesc.Pur si simplu sunt parinti care au vrut un mediu mai prietenos si mai bun pentru copiii lor.Cat despre deranj, ai la dispozitie justitia.Ai dovezi ca te-au deranjat?Da-i in judecata.
Postat 13 August 2012, 09:25 de Adrian
basmaluta, bat-o vina
Trandafirule, io zic sa mai citesti si sa mai lasi umorile deoparte. De fapt , pe voi "crestinii", va deranjeaza cand cineva va spune verde in fata ca deranjati. Si nu ati inteles ca nu deranjati pt ca "propavaduiti cuvantul Domnului", ci pt ca sunteti niste disperati sa harponati acoliti, manipuland cu nesimtire crasa mai ales copiii. Ce nu ti clar?
Postat 13 August 2012, 02:18 de laleaua neagra
Tristul adevar...
Nu am citit in BIHOREANUL nici un articol despre cei ce-L injura pe Dumnezeu (si din pacate in Romania sunt FOARTE MULTI...), folosesc Numele Lui pentru desertaciune... Insa daca cineva vorbeste in public despre DUMNEZEU, este arata cu degetul, sunt numiti "sectanti". Rusine, rusine, rusine pentru BIHOREANUL, pentru cel ce a scris acest "super" articol.
Postat 11 August 2012, 22:28 de Trandafir
tot eu va-nvart cu furca ...
... preaiubiti credinciosi , citind cele de mai jos , nu pot decat sa ma bucur si sa-mi frec mainile de fericire gandindu-ma la ce compot de idioti o sa pap eu la iarna ... 1. Tarle inca mai are pe nas urme de la hartia de buda a lui Obama si urme pe buci de la alegeri ... 2. Sofronie mai are putin si 10 metri pana il dau jos aia care l-au pus acolo si s-au saturat sa mai cotizeze... 3. tokes mai are inca mana stanga inclestata pe tigaie si aia dreapta intepenita pe sucitorul cu care-si fragezea nevasta ... Si voi pe ce pendula mea va certati aici ... ??????? .......!!!!!
Postat 11 August 2012, 15:11 de satana
fara rusine
Romani 1:16 Căci mie nu mi -e ruşine de Evanghelia lui Hristos; fiindcă ea este puterea lui Dumnezeu pentru mîntuirea fiecăruia care crede: întîi a Iudeului, apoi a Grecului;
Postat 10 August 2012, 23:44 de pocait
Bihoreanul
Bihoreanul, de ce dezinformati oamenii? De ce trebuie sa publicati ceea ce o femeie spune, fara a verifica daca e adevarat sau nu? De ce nu ati intrebat si alti parinti? Ca sa aveti, intr-adevar, o parere sustinuta! Oricum, lumea incepe sa isi dea seama ca nu reprezentati oamenii Bihorului, decat pe aceia care se hranesc cu barfe!
Postat 10 August 2012, 15:53 de de la Bihor
etape istorice
@stv3: buna intrebare! probabil NICIODATA! este adevarat ca noi ar trebui sa ardem niste etape istorice(ceea ce este dificil)dar cu un pic de straduinta ne-am putea cat de cat apropia. de ce sunt scandinavii oripilati de cetatenii romani de etnie rroma? din cauza etniei? nicidecum! comportamentul intereseaza!
Postat 10 August 2012, 13:19 de TDS
tot un drac
ortodox sau neoprotestant este tot un drac. ai crede ca ortodocsii au mai multa autonomie de gandire, fata de pocaitii indoctrinati de la vartse fragede.. si culmea, nu!... TDS: Romania deja este pierduta cu totul! In secolul XXI mai suntem la nivel medieval. o tara cu popor lipsit de rationament.... cand vom ajunge la nivelul scandinavilor???
Postat 10 August 2012, 13:14 de stv3
erata(ca la CCR)
"faci ce vrei"
Postat 10 August 2012, 13:06 de TDS
indicii
@Adrian: pe proprietatea ta face ce vrei cu unele limitari! spre exemplu daca pe proprietatea ta te-apuci sa cultivi cannabis iar eu observ asta, eu sunt dator sa te dau in gat autoritatilor! daca ai un copil pe care pe proprietatea ta il bati, nu ii dai sa manance sau altele de-astea iar eu vad aceste lucruri anunt autoritatile despre relele tratamente aplicate minorului(chiar daca infractiunea are loc pe proprietatea ta!). sigur ca interdictia cu casatoriile despre care am vorbit este una imorala, deci nu am ce autoritati sa anunt! peste toate pana la urma si descendentii de pocaiti accepta situatia si nu "se indragostesc"in afara comunitatii! sex mai fac inainte de casatorie(stiu un caz in care tatal baiatului se jelea de mama focului: AOLEU, au facut sex inainte! Vai, maiculita, CE-O SA ZICA LUMEA? Ce pedeapsa ii va da BISERICA? Pe el asta il interesa, apropae deloc soarta copilului nascut). dar asa e la ei si pe proprietatea lor fac ce vor!
Postat 10 August 2012, 13:04 de TDS
Pentru socialistul TDS
Este dreptul lor sa faca ce doresc in comunitatea lor TDS.Nu ai auzit de dreptul de proprietate?Sau tu crezi ca casa mea e casa ta?Daca crezi asta,te inseli.La mine pe proprietate fac ce vreau eu.AI inteles?Avem dreptul sa facem ce vrem in teritoriul nostru, in casele noastre in comunitatea noastra.Asta se cheama capitalism dragule.La noi nu cerseste nimeni.Alea cu casa gratis sunt sunt doar povesti popesti.Ne ajutam la necaz insa doar temporar si nu incurajam pomana. Mamica aia care a zbierat la ziar ca fiica ei a fost momita e o mincinoasa.Sa arate o inegistrare video ca exact asa a fost.Toti copiii de la joaca erau insotiti de parinti asa ca totul s-a facut cu aprobare.Nu vad nimic in neregula.
Postat 10 August 2012, 12:30 de Adrian
neo
@Adrian: asta stiam dar baptisti+adventisti+penticostali=neoprotestanti!, adica este cam acelasi lucru! in principiu pot sa faca ceea ce doresc in comunitatea lor dar din punctul meu de vedere NU ESTE MORAL SA ACCEPTE CASATORII NUMAI DIN INTERIORUL COMUNITATII! Cat priveste capitalismul iti reamintesc ca Franta este o societate capitalista veche dar acum are un guvern socialist! cred ca ai facut o eroare de apreciere! Iar daca gandirea oamenilor trebuie sa coincida cu gandirea neoprotestanta, in momentul in care eventual s-ar intampla asa, ROMANIA VA FI PIERDUTA CU TOTUL!
Postat 10 August 2012, 12:11 de TDS
pentru credinciosu
Parintii copiilor au fost de fata deci nu poate fi vorba de nici o momeala.Cata vreme aceia si-au dat acordul,nu vad care e problema.Dar asa sunt unii in special ortodocsi de-a lui sacsiv.Era mai bine daca-i educa Bianca Dragusanu?Probabil ca da dupa mintea lor.Tot ce nu e ortodox trebuie aruncat afara din Romania credinciosule.Iar pentru ateii care comenteaza pe aceasta pagina si care ne critica pe noi pocaitii, le zic sa ia aminte ca si ei vor fi loviti de ortodocsi.In Romania cine nu-i ortodox nu are dreptul sa faca nimic.Asa ca ateii sa o lase mai uor ca si ei o sa fie atacati in curand de talibanii lui sacsiv si bataiosu.
Postat 10 August 2012, 12:11 de Adrian
e mai bine?
Este mai bine oare sa fie invatati altceva decat Scriptura. Daca vreun copil / tanar vine in public si injura Numele Domnului nu i se spune nimic. De catre nimeni. Daca cineva, insa, cauta sa-i invete bine, greseste. Minciuna se pare ca a luat locul adevarului. Asta este oare adevaratul crestinism??? Asti-as adevaratii crestini din secolul XXI??? Trebuie sa ne intoarcem la ADEVAR. DUMNEZEU ESTE ACELASI IERI SI AZI SI IN VECI.
Postat 10 August 2012, 11:59 de credinciosu
pentru TDS
E dreptul lor sa faca ce vor in comunitatea lor.Si interdictiile vizeaza doar ortodocsii si catolicii.In rest,un baiat baptist se poate castorii cu o fata penticostala sau adventista.Problema la voi ortodocsii e ca nu sunt civilizati,sunt grobiani, injura mult etc.De aia nu accepta casatoriile mixte.Este dreptul lor ce fac in comuniatea lor.Cat despre avere, este dreptul lor sa cheltuiasca cum vor banii munciti.Ei sunt capitalisti,nu socialisti ca tine.Cand oamenii vor incepe sa gandeasca ca ei,abia atunci Romania va progresa.
Postat 10 August 2012, 11:38 de Adrian
tot baptisti
sigur ca nu TOTI baptistii dar eu vorbesc de majoritate! inclusiv parintii le interzic copiilor casatoriile religioase mixte(ca desteptii de la baia mare); iarasi, sunt si execptii dar eu vorbesc de majoritate. cat priveste BOR, da, in loc sa puna accentul pe problemele sociale, pe ei ii preocupa strict problemele lor(setea de putere-vezi cazul sofronie si a parintelui de la MDRT, setea de avere/aici ar fi atat de multe exemple ca nici nu stiu cu se sa incep, poftele carnale/popa sabau) etc. etc. pana la urma mai cinstita a fost stareta mama de gemene(a parasit viata monahala si se ocupa de fete iar eu zic ca e mult mai castigata!)
Postat 10 August 2012, 10:09 de TDS
baptisti
Mi-ar place sa vad cum BOR isi folosi imaginatia si resursele sa atraga oamenii la Dumnezeu, sa le ofere romanilor o alternativa reala, sa caute sa inteleaga oamenii, sa-i caute si sa se intereseze in mod real de enoriasi.
Postat 10 August 2012, 09:49 de @TDS
baptisti
TDS, in parte ai dreptate, dar nu poti generaliza. Nu toti baptistii sunt la fel. Cu siguranta sunt printre ei destui cum zici tu. Dar corect ar fi sa ne uitam la toate televizoarele, inainte de a ne cumpara unul! :) PS Eu nu l-am sustinut pe marinar :). Oricum, sustinerea cuiva e dreptul fiecaruia!
Postat 10 August 2012, 09:44 de @TDS
baptisti
Nu aceste mici diferente sa le spuenm doctrinare sunt problema! Crestinismul este pana la urma acelasi. Pe mine(si cred ca pe multi)ceea ce ma deranjeaza la baptisti este atitudinea! Nu sunt mai buni decat altii(dar ei cred cu tarie ca DA), nu sunt mai credinciosi decat altii(dar ei cred ca Da, o cordeluta/in cel mai bun caz le-ar conferi o adevarata aura!),nu sunt mai inteligenti decat altii(dar ei cred cu convingere ca DA). Si peste toate l-au mai si sustinut pe marinar, pe motiv ca acesta ar sustine proiectul Satele Unite ale Europei(!!!!!!!!!!!)si, vai, ce bine o sa ne fie! Concluzia: ii iubesc pe baptisti ca nimeni altul, atat de tare, incat i-as strange la piept! TARE, TARE DE TOT!
Postat 10 August 2012, 09:23 de TDS
diferente
Diferenta dintre biserica ortodoxa si cele evanghelice este ca cea ortodoxa asteapta sa vina lumea la biserica, iar evanghelicii merg ei la oameni. Asa facea si Isus, se punea in varv de deal si astepta cuminte sa vina toti la el. :)
Postat 10 August 2012, 09:14 de pct
o vorba...
Zicea C.Noica" Oamenii te iartă dacă faci crime, dar nu te iartă dacă eşti fericit."
Postat 10 August 2012, 08:33 de dan
ptr stv 3
draga stv 3 , Puteţi să-mi spuneţi dacă există cineva pe acest pământ care să nu se teamă de moarte? Există cineva care să nu-L cheme pe Dumnezeu atunci când este în dificultate, când viaţa lui se află în joc sau când se află pe moarte? De ce mai este negată existenţa lui Dumnezeu? Tu însuţi admiţi existenţa lui Dumnezeu atunci când eşti în dificultate.
Postat 09 August 2012, 22:30 de teo
Precizare
Vad ca nu se face diferenta intre pocaiti si "Turnul de veghe" (Martorii lui Iehova), nu ii mai bagati pe toti intr-o oala. Martorii nu cred ca Isus Hristos este Dumnezeu care este esenta crestinismului.
Postat 09 August 2012, 20:45 de marius
copiii trebuie sa stea in lumina si binecuvantare!
aveti dreptate cu totii, am citit parerile tuturor! eu unul vad situatia asa: educatia copiilor nostri este tot mai precara de la an la an, micutii sunt atrasi de tot felul de invarteli, anturaje, imitatii ale infractorilor -- minciuna, violenta verbala, trafic cu telefoane, etc. faptul ca cineva incearca sa le deschida ochii si sa-i aduca pe un drum linistit si curat nu ar trebui descurajat!
Postat 09 August 2012, 20:39 de ardelean
e bine
da mai bine se drogau sau ce.... Eu cred ca e un lucru bun! nu stiu ce fac baptistii aia, dar oricum o invatatura crestia e mai buna ca orice.
Postat 09 August 2012, 19:29 de any
BRAVO
Ce nemernici sunt cei de la BIHOREANUL!!!!!!!!!!!!! e vara si nu aveti subiecte.
Postat 09 August 2012, 19:27 de dora
cre(s)tini
astia cu evanghelizarea, fie pocaiti sau ortodocsi ... tot un drac. copii trebuie sa invete de REALITATE nu de BASME! mai bine ar invata pe ei de stiinta si nu de mitologii invechite... trist ca in secolul XXI mai exista asa de multi prosti care cred in prieteni imaginari... la urma urma credinta in zei dpdv medical este o manifestare de schizofrenie. oare de ce seamana termenii cretinism si crestinism? cretin sau crestin... tot un drac.
Postat 09 August 2012, 18:42 de stv3
zeciuiala
Ganditi-va cat incaseaza toti pastorii pocaitilor din zeciuieli ca un popa la 100 de familii e zero pe langa un pastor. Asa ca bine zici investesti o bomboana dar poate pescuiesti o zeciuala de la taticu sau mamica si te-ai scos nene, Pastor = INCASATOR DE ZECIUALA. Asta da afacere frate, ca doar fraieri sunt la tot pasul. Predica nenea si prostii sar cu banul tare de tot . Tatici si mamici mai bine plimbati-va cu copiii si nu dati banii la toti curvarii si curvele care zic ca citesc din biblie. Cititi-le voi ca predicatorasii o fac numai de amorul oralului.
Postat 09 August 2012, 17:45 de Ben
de ce?
sunt mandru ca in oradea avem astfel de oameni, carora nu le este rusine sa vb despre Isus
Postat 09 August 2012, 17:22 de bravo lor
de ce?
dam in pocaiti in special din simplu motiv ca nu sunt ca noi. dar nu stim ce cred, ce fac, cui se inchina, de ce o fac, cui canta? de ce canta? de ce sunt altfel? nu conteaza, sunt altfel si nu-s de-ai nostri. eu ii vad pe pocaiti oamenii care au curajul sa se inchine real Lui Dumnezeu, si sunt oameni care citesc Biblia , nu cartile de rugaciuni si o implinesc. unii chiar o si studiaza. dar nu. pocaitii nu sunt ca si noi, chiar daca nu injura, nu mint, nu fura, nu vb urat. au curajul sa fie altfel si ii desconsideram. pacat. oare cine are de pierdut? bolnavul care rade de doctor sau doctorul care este batjocorit ca e altfel?
Postat 09 August 2012, 17:18 de dam in pocaiti
da, chiar, de ce?
venim si acuzam niste oameni care incearca sa ne invete copiii ceva din biblie si ii facem sectanti? mai bine mergem la manastiri si pupam icoane sau mai stiu ce ritualuri care nu au nimic de-a face cu biblia, dar au de-a face cu prostia. sa nu mai vb de moaste... religia e una, implinirea bibliei e alta. hai sa fim seriosi, ce legatura au muuuuuuulte ritualuri cu crestinismul? dar mai bine lasam copiii sa invete injuraturi, vorbe urate, bancuri porcoase, jmecherii si alte cele de la tv sau altii, dar sa nu invete din biblie de la "pocaiti" ca e bai.
Postat 09 August 2012, 17:11 de de ce sectanti?
Iar sectantii?
Sa ne lase sectantii in pace. Mereu fac reclama cu invatarurile lor trunchiate de la Luther, Calvin si compania. Scurt si la obiect: demagogiile luterană + reformată + calvinistă + prezbiteriană + anabaptistă + anglicană + celelalte n protestantisme ulterioare (neoprotestantisme) reformei protestante = niste artificii de cacao. Asta asa la o privire scurta. Desii nici cu catolicii (de ambele feluri) nu mi rusine: purgatoriu, fililoqve, infailibiliatea scaunului (papal). La ortodocsi e singura invatatura corecta, originala si adevarata. Nu ca aici nu ar fi chiar perfect neteda treaba, vezi schimbarea calendarului, ecumenismul si faptul ca ne batem joc de prea multe ori de acest dar sfant al ortodoxiei. DIXIT. Puneti mana si cititi nu va lasati creierele spalate. Cu totii avem de invatat!
Postat 09 August 2012, 14:54 de Romanul Simplu
s
@adi: "s", spatiul public! ca spre exemplu, franta a interzis valul islamic in public! daca romania ar cere interzicerea "baticului" baptist, sa vezi cum ar sari si angelika, si viviane, si jose! e drept insa, la baptizde(asta e pluralul, nu)nici nu prea mai ai ce interzice ca isi pun eventual o cordeluta si...pa! suntem cele mai tari crestine! bleahhhhhhhhh!
Postat 09 August 2012, 13:36 de TDS
spatiu public
@adi: tocmai, in patiul public nu cred ca e normal sa faci prozelitism! cine doreste sa mearga la emanuelle sau in alta parte, sa se boteze, sa se...ce vrea muschii lui!
Postat 09 August 2012, 13:33 de TDS
ganditi! nu doare! garantat!
Dragi comentatori, puneti-va putin mintea la contrubutie si lasati oamenii in pace ca nu fac nimic rau! ca nu va convine voua, asta e partea a doua! as putea spune aceleasi cuvinte pe care le spuneti voi (despre evanghelizarea pocaitilor) despre vecinul de apartament care da bairam de cate ori au chef muschii lui, iar eu sunt nevoit sa ascult manelele lui cand de fapt ar trebui sa ma odihnesc! asa ca decat sa jigniti niste oameni care nu fac ceva rau, mai bine ganditi-va si voi putin la sufletu' vostru cand ii vedeti ca va spun eu ca nu va strica...judecand dupa ce va iese pe gura referitor la niste oameni care incerca sa fie mai buni si sa faca bine!
Postat 09 August 2012, 13:33 de eu
inapoiatii
mai comentacilor inapoiati mai sunteti, ce treaba aveti voi cum se manifesta pocaitii? is spatii publice deci face fiecare ce vrea atata timp cat nu incalca legile.sau ati vrea sa fie iar ca si pe vremea comunismului cand biserica ortodoxa securista a furat tot ce a putut de la celelalte biserici?si nici acuma dupa zeci de ani nu vrea sa dea inapoi catolicilor ceea ce a furat?halal biserica promoveaza hotia, decat asa mai buna-i metoda pocaitilor, ei macar ofera bomboane, nu le fura. iar mama revoltata daca nu ia convenit nu trebuia sa isi lase copilulo sa mearga acolo, is sigur ca nimeni nu i la luat cu forta, iar daca i la luat cu forta trebuia sa sune la 112 nu la ziar. la ziar suni numa cand vrei sa te bagi in seama.
Postat 09 August 2012, 13:30 de adi
Atentie.
Atentie Romani, ne numim crestini si am ajuns sa ne fie rusine sa ne spuna cineva ceva despre Dumnezeu, si daca ar spuneo ultimul alccoolic ar trebui sa il ascultam, de ce doar atunci cind avem necazuri foarte mari ne aducem aminte de Dumnezeu??
Postat 09 August 2012, 13:19 de Eu
de acord
@ego: si eu am auzit ceva similar, ba, din nefericire, chiar cunosc cateva cazuri!
Postat 09 August 2012, 12:55 de TDS
pocaiti handicapati
toate zdrentele, dupa ce se satura de curvarit se duc si se pocaiesc si spun ca sunt sfinte. La fel si ei, dupa ce toata viata au fost niste betivi si curvari se duc la adunare si o fac pe sfintii. Astea sunt cuvinte pe care mi le-a spus odata un pocait batran. O fi stiut el ce zice.....
Postat 09 August 2012, 12:38 de ego
Scarbos
Ba ce fac unii oameni, ati ajuns sa faceti strategii de racolat suflete, si amagit copiii, in loc sa lasati micutii sa se joace in pace, ii corupeti si ademeniti ca niste ticalosi.Rusine, porcilor!
Postat 09 August 2012, 12:34 de Vlad
Adevarul
Pentru mama revoltata! Aveti dreptate e foarte periculos probabil ca "Evanghelia", Biblia ne invata sa furam sa mintim sa nu ascultam de parinti... Nu stiu unde scrie de bani dar poate ar trebui sa o citim fiecare pe a lui pe cea ortodoxa, evanghelica in limba romana, maghiara, dupa caz... CREDETI CA AM FI MAI CASTIGATI, SAU NU?
Postat 09 August 2012, 11:06 de Adi Oradeanul
Nu ne convine!
Mai nou ne terorizeaza si in centru civic, teatrul de vara din cetate fiind locul lor de intalnire in fiecare duminica dupa-masa! Nimeni nu ne intreaba, ne terorizeaza in ziua in care am putea sa ne odihnim...macar un pic...suntem nevoiti sa ascultam cantece pocaiesti. De ce nu se duc in spatii inchise? Poate ne spun reprezentantii primariei...cat incaseaza din chirie pe seama locatarilor din zona! Scarbos!
Postat 09 August 2012, 11:05 de locatar
wow
O "biserica" (secta) inventata in statele unite nu avea cum sa-si caute enoriasi decat prin metode preluate de la americani: reclama e sufletul comertului, asa ca investesti o bomboana si "profitul" e garantat. Iar banul e ochiul dracului, dar asta nu conteaza...
Postat 09 August 2012, 10:55 de unu'
count display
Ultimele Comentarii

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6712 RON
  • 1 EUR = 4.9758 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON