URMĂREȘTE-NE PE
VINERI, 19 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Dacă te iei după iubitorii de clorofilă, în Oradea s-a defrișat în ultimii ani o suprafață egală cu jumătate din Pădurea Amazoniană. De la Primărie ți se va spune că în ultimii 10 ani abia au dispărut doi copaci și o creangă, și aceea din cauza furtunii de anul trecut...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Săptămâna trecută, înainte ca lucrările de 70 milioane de euro derulate la Aeroportul Oradea să se încheie (apropo, va fi un şoc diferenţa!), suspansul privind utilitatea lor s-a risipit: CJ Bihor şi Primăria Oradea au bătut palma cu LOT şi cu HiSky.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 21 martie a fost publicată în Monitorul Oficial al României Legea nr. 58/2024 prin care se aduc modificări atât legii speciale cu privire la sancționarea traficului de droguri, cât și codului penal.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
23 Decembrie 2009, 17:22

Pasărea cerului (FOTO)

Pasărea cerului (FOTO) Pasărea cerului
Pasărea cerului (FOTO) Pasărea cerului
Pasărea cerului (FOTO) Pasărea cerului
Pasărea cerului (FOTO) Pasărea cerului
Pasărea cerului (FOTO) Pasărea cerului
Pasărea cerului (FOTO) Pasărea cerului
Pasărea cerului (FOTO) Pasărea cerului
Pasărea cerului (FOTO) Pasărea cerului
Pasărea cerului (FOTO) Pasărea cerului
Pasărea cerului (FOTO) Pasărea cerului
Pasărea cerului (FOTO) Pasărea cerului
Pasărea cerului (FOTO) Pasărea cerului
Pasărea cerului (FOTO) Pasărea cerului
Pasărea cerului (FOTO) Pasărea cerului
Pasărea cerului (FOTO) Pasărea cerului
Pasărea cerului (FOTO) Pasărea cerului
Pasărea cerului (FOTO) Pasărea cerului
Pasărea cerului (FOTO) Pasărea cerului
Pasărea cerului (FOTO) Pasărea cerului
Pasărea cerului (FOTO) Pasărea cerului
Pasărea cerului (FOTO) Pasărea cerului
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Graţie, zâmbet, mişcări de primă-balerină, execuţii perfecte. "Pasărea cerului" este o orădeancă de 15 ani abia împliniţi. Dansurile ei impresionează publicul de fiecare dată, iar mişcările ei stârnesc adevărate pasiuni.

În timp ce majoritatea fetelor de vârsta ei nu ştiu ce vor de la viaţă, Luana Chebeleu a urcat pe cea mai înaltă treaptă la Campionatele europene şi mondiale de showdance. Aurul internaţional obţinut anul acesta în Croaţia a fost răsplata cea mai bună pe care adolescenta o putea primi după nu mai puţin de 11 ani de dans, balet şi gimnastică ritmică. Ea spune că Moş Crăciun a venit deja de mai multe ori în 2009, iar cadourile din sac au fost exact ce şi-a dorit.

Lacrimi pe podium

Gimnastă şi balerină "de meserie", Lulu, cum o alintă părinţii, a trăit la sfârşitul lunii mai cel mai fericit moment din viaţa ei. În Croaţia, la Porec, în faţa a mii de spectatori, juriul competiţiei World Dance Masters a desemnat-o campioană mondială la Show Dance. Era a doua mare reuşită după ce, cu o lună înainte, obţinuse la Budapesta titlul de campioană europeană, după un concurs care i-a şi asigurat biletul spre competiţia supremă.

La Mondiale, orădeanca s-a întrecut cu alte 23 de fete din toată lumea, dar trofeul cel mai râvnit ea l-a adjudecat. Şi-a executat perfect momentul, intitulat "Pasărea cerului". Antrenoarea Teodora Lăzurean chiar a presimţit că protejata ei va învinge, dar Luana nu s-a lăsat "domolită" de spusele ei. Strânsese, de-a lungul competiţiilor, prea multe dezamăgiri. În ziua premierilor, însă, a fost invitată pe cea mai înaltă treaptă a podiumului şi a primit medalia de aur cu lacrimi în ochi! "Am plâns. Ştiu că aşa zice toată lumea, dar eu chiar nu mă aşteptam", povesteşte campioana.

Majoretă cu planuri

Şatena cu ochi migdalaţi e şi majoretă, şi nicidecum o amatoare oarecare. A devenit, la începutul lunii decembrie, campioană naţională, după ce a executat un număr cu pompoane la Cupa Naţională a Majoretelor care s-a desfăşurat la Bucureşti.

Zâmbăreaţă, dansatoarea spune că nu se simte deosebită de restul fetelor de vârsta ei, chiar dacă are un titlu mondial la activ. "Fac ce-mi place. Vreau să dansez, iar apoi să învăţ coregrafie şi, cine ştie, poate îmi voi deschide şi o şcoală de dans, cândva...", se destăinuie orădeanca.

Mititica... pe poante

Încă de la grădiniţă, micuţa Lulu era foarte energică, iar părinţii nu prea aveau linişte cât timp zburda prin casă. Aşa s-a decis mama să o dea la balet şi gimnastică ritmică, la Academia de dans şi bune maniere Ars Nova, unde antrenoarea Teodora Lăzurean a sesizat imediat că pitica are potenţial.

A învăţat ABC-ul gimnasticii ritmice şi al baletului, dar abia atunci când antrenoarea a adus în România conceptul de Show-Dance, fata a găsit formula care i se potrivea. Mix-ul între gimnastică ritmică, balet şi gimnastică acrobatică îi permite să se exprime nestăvilită, iar prestaţiile ei lasă spectatorii cu gura căscată. "Fiecare show prezintă un personaj. Trebuie să transmiţi povestea acestuia, iar costumul, mişcările şi expresia feţei trebuie să fie într-o armonie perfectă", explică tânăra.

Viaţă de campioană

Până când e gata să urce pe scenă, Luana munceşte enorm. În fiecare zi, după şcoală merge la antrenament, iar de două ori pe săptămână face şi aerobic. Stresul şi oboseala ating cel mai înalt nivel înaintea concursurilor, dar fata nu renunţă niciodată. "Îmi iau câteva ore pentru mine şi îmi amintesc că dansul e tot ce vreau", explică Luana.

Boboacă la liceu, dansatoarea spune că profesorii de la Lucian Blaga nu-i fac probleme şi înţeleg că eleva lor trebuie să plece la concursuri. Luana învaţă de două ori mai mult, fiindcă nu vrea să-i dezamăgească. Şi, cum îi place să citească, profu' de română e cel mai mulţumit. Chiar cu atâtea pe cap, îi rămâne timp şi pentru prieteni, în special pentru iubitul ei. "Mă înţelege perfect şi-i mândru de mine", dezvăluie îndrăgostita.

Moş Crăciun există!

"Cred în Moş Crăciun, pentru că anul acesta mi-a adus foarte multe cadouri", spune Lulu, gândindu-se la titlurile câştigate. Nu poate să nu-şi amintească, totuşi, de clasa a IV-a, când un coleg a vrut să-i năruiască credinţa în Moşu' cel bun. "Mi-a spus să fiu foarte atentă şi voi descoperi că Moş Crăciun nu există, ci îl voi vedea pe tata punând cadourile sub brad. Am fost tare supărată pe el..."

Luana recunoaşte că îi scria cu regularitate bătrânului cu barbă albă şi niciodată nu uita să-i ceară ajutorul în cariera de dansatoare. Moşu' a ascultat-o şi iată că frumoasa a devenit campioană mondială în 2009. Iar pentru că anul acesta a pozat în Crăciuniţă pentru BIHOREANUL, o va ţine minte şi precis îi va aduce şi alte titluri mondiale...


TRADIŢIA CRĂCIUNIŢEI
Mergem mai departe!

Tradiţia Crăciuniţei datează din decembrie 2000. De atunci, BIHOREANUL a încercat, în preajma sărbătorilor, să-şi cadorisească cititorii cu un pictorial inedit, fotografiind o personalitate sau un personaj aparte. Seria a început cu manechinul Alina Sabău şi a continuat cu Valeria Filip, soţia primarului de atunci, Petru Filip, apoi cu Crina Abrudan, cunoscuta vedetă de televiziune.

În 2003, BIHOREANUL a reuşit să-l pozeze, pe post de Crăciunel, pe Călin Vesa, şeful Vămilor, revenind, în anii următori, la sentimente mai bune şi la sexul frumos: gemenele Florincuţa (2004), Raluca Creţu (2005), Mirela Vaşadi (2006), Ilinca Vandici (2007), Anca Sas (2008) şi, acum, campioana Luana Chebeleu.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
2 Comentarii
luana
invidiosi vor fi mereu ! atata stii,atata poti alex !
Postat 04 Octombrie 2010, 18:15 de Chebeleu Luana
Draguta
De draguta esti nu am ce comenta dar degeaba esti draguta daca esti...
Postat 22 Martie 2010, 13:54 de Alex
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6625 RON
  • 1 EUR = 4.9763 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON