URMĂREȘTE-NE PE
JOI, 28 MARTIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Primăria Oradea a decis să modifice regulamentul de salubrizare. La fel cum deja ne-a obișnuit, schimbarea s-a făcut fără o dezbatere publică serioasă. Mi se pare o greșeală strategică, pentru că despicarea firului în patru atunci când e vorba de problemele tuturor locuitorilor poate duce la soluții bune, unde mai pui că elimini din start suspiciunile și speculațiile.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oradea și Bihorul au ajuns într-o perioadă fastă, cum din perspectiva dezvoltării infrastructurii n-au mai cunoscut niciodată. Anul acesta se deschid circulației o mulțime de noi drumuri, vreo 70 de kilometri: legătura centura Oradea - Autostrada Transilvania (chiar la finele acestei săptămâni), plus centurile Sânmartin, Aleșd, Beiuș, Oșorhei, Nojorid, Sântandrei (în vară). „Miracolul” ar putea fi explicat prin faptul că 2024 e an electoral. Și, da, este! Dar, totuși, nu asta-i explicația, ci parcurgerea întregii evoluții de la germinarea la coacerea proiectelor.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți mulțumit de noile trasee de tramvai gândite de OTL pentru a asigura un flux mai bun în oraș?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Din data de 31 martie, România devine, parțial, parte a spațiului de liberă circulație Schengen, aspect care ar trebui să ne bucure, ca națiune, deoarece vine după un îndelung proces de negociere cu celelalte state ale Uniunii Europene, aspectele privind negocierea cu Austria fiind comentate pe larg în ultima perioadă.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
02 August 2017, 16:47

Vrei baschet? Plăteşti! CSM Oradea scumpeşte biletele şi abonamentele la baschet

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Clubul CSM Oradea a publicat, miercuri, strategia de ticketing pentru meciurile echipei de baschet masculin a oraşului pentru sezonul 2017-2018. Preţurile biletelor şi abonamentelor au crescut substanţial, reprezentanţii clubului susţinând că ele sunt "conforme realităţilor zilelor noastre".

Preţuri mărite

Potrivit unui comunicat al clubului, viitorii abonaţi vor plăti 300 lei pentru accesul la meciurile de Liga Naţională şi cele din FIBA Europe Cup pentru majoritatea sectoarelor. Excepţie fac locurile din spatele coşurilor. În aceste zone, preţul abonamentului este de 220 lei. Copiii cu vârste sub 14 ani, indiferent de sector, plătesc 120 lei.

"În sezonul competiţional 2017/18, pentru a avea un control asupra sistemului de vânzare cu loc rezervat, nu se va acorda intrare liberă niciunei categorii de vârstă", se arată în informare.

Anul trecut, preţul unui abonament a fost de 230 de lei indiferent de sectorul ales. Copiii sub 14 ani beneficiau de acces gratuit, însă nu aveau loc asigurat.

De asemenea, potrivit noii orânduiri, orădenii care au avut abonament şi în sezonul sau sezoanele trecute vor plăti anul acesta 275 lei pentru reînnoirea lui în sectoarele principale, inclusiv la balcoane, respectiv 200 de lei în spatele coşurilor. Copiii care au avut abonament şi anul trecut plătesc 100 lei.

Un bilet, 15 lei 

Şi biletele sunt mai scumpe începând din acest sezon, preţul lor crescând cu 50%. Tichetele vor costa, astfel, 15 lei ele putând fi rezervate, cu loc, online sau cumpărate direct de la Arena Antonio Alexe înaintea meciurilor, însă fără posibilitatea de a alege locul.

Potrivit informării, abonaţii vechi vor avea prioritate la achiziţionarea abonamentelor pentru sezonul competiţional 2017-2018 cu aceleaşi locuri ca în sezonul trecut, în perioada 21 august – 1 septembrie.

Din 4 septembrie, anul curent locurile din sezonul precedent nu vor mai fi rezervate (se scot la vânzare generală), dar cei care au avut abonament în sezonul 2016/17 vor plăti conform abonaţilor vechi (în baza prezentării cardului de abonat din sezonul trecut), însă vor trebui să-şi aleagă din nou locul, în cazul în care locul lor a fost deja ocupat.

Orădenii care vor să-şi facă primul abonament pot să meargă la sediul clubului (str. Primăriei, nr. 3 la etaj) din 4 septembrie. CSM a anunţat pentru acele perioade următorul program de lucru: luni-joi orele 10-16, respectiv vineri orele 10-14.

Scumpiri motivate?

Este posibil ca scumpirile să fie rezultatul unui buget mai restrâns al echipei de baschet pentru sezonul 2017-2018 după ce unul dintre cei mai importanţi sponsori ai CSM, firma Gavella, s-a retras. Preşedintele CSM, Şerban Sere, nu a prezentat date concrete despre bugetul pe sezonul viitor şi nici despre cât de afectată va fi echipa de retragerea unuia dintre sponsorii tradiţionali ai echipei.

Totuşi, la câteva ore după ce au fost publicate noile preţuri, pe pagina de Facebook a clubului au apărut şi nişte precizări referitoare la acestea. Reprezentanţii CSM Oradea susţin că ele nu sunt cauzate de "lipsa unui buget solid" şi nici de "lăcomie", ci sunt nişte preţuri "conforme realităţilor zilelor noastre".

"Dincolo de sportivii care își lasă sufletul pe parchet, e nevoie de aportul fiecăruia dintre noi pentru a avea o echipă care să se poată lupta pentru performanță pe două fronturi. Ne dorim în primul rând să simțiți că am clădit împreună succesul! (...) Creșterea prețurilor vine și cu niște obligații din partea noastră. Obligații de a vă asigura condiții optime de a vă urmări favoriții. De a vă asigura spectacole dincolo de cele baschetbalistice, un confort și o plăcere de a veni la Arena Antonio Alexe. Vrem ca de fiecare dată când pășiți pe porțile Arenei să fie un prilej de relaxare pentru fiecare dintre noi. Iar sezonul acesta vă vom întâmpina cu multe surprize la meciurile noastre", se arată în mesaj.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.5892 RON
  • 1 EUR = 4.971 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON