URMĂREȘTE-NE PE
VINERI, 19 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Dacă te iei după iubitorii de clorofilă, în Oradea s-a defrișat în ultimii ani o suprafață egală cu jumătate din Pădurea Amazoniană. De la Primărie ți se va spune că în ultimii 10 ani abia au dispărut doi copaci și o creangă, și aceea din cauza furtunii de anul trecut...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Săptămâna trecută, înainte ca lucrările de 70 milioane de euro derulate la Aeroportul Oradea să se încheie (apropo, va fi un şoc diferenţa!), suspansul privind utilitatea lor s-a risipit: CJ Bihor şi Primăria Oradea au bătut palma cu LOT şi cu HiSky.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 21 martie a fost publicată în Monitorul Oficial al României Legea nr. 58/2024 prin care se aduc modificări atât legii speciale cu privire la sancționarea traficului de droguri, cât și codului penal.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
13 Decembrie 2016, 15:31

Voleibalistele de la CSU Oradea s-au impus cu 3-0 în faţa celor de la CSM Satu Mare şi încheie anul pe podiumul Diviziei A2, Seria Vest

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Voleibalistele de la CSU Oradea au obţinut sâmbătă o victorie reconfortantă, în doar trei seturi, în disputa cu CSM Satu Mare, echipă pe care a întrecut-o cu 3-0, după ce pe seturi s-a consemnat: 25-20, 25-13 şi 25-11.

Jocul, desfăşurat în Sala Polivalentă a Universităţii din Oradea, se anunţa de la început unul foarte disputat, având în vedere ultimele partide desfăşurate între cele două echipe şi după ce în tur formaţia orădeană a pierdut la limita, cu 16-14 în setul decisiv, în partida de debut a acestui campionat.

Evoluţia ulterioară a pregătirii a demonstrat creşterea progresivă a omogenităţii şi un plus de valoare determinat de simbioză dintre experienţa şi tinereţea jucătoarelor.

Primul set a început în nota de dominare a oaspetelor, gazdele parcă având nevoie de un răgaz pentru a-şi stăvili influenţa negativă determinată de o prea mare dorinţă de a câştiga cât mai rapid. Astfel, antrenoarea Mariana Szabo-Alexi a cerut timp de odihnă la scorul 5-10 şi 10-14. Apoi, la serviciu a urmat căpitanul echipei orădene Iulia Fîcă, care a sunat deşteptarea, a servit de nu mai puţin de 10 ori şi a înclinat balanţa în favoarea gazdelor, lansând adevărate ghiulele, imposibil de preluat de echipa oaspete.

De la 14-18 pentru CSM Satu-Mare, scorul a devenit 24-18 pentru gazde, pentru ca în final setul I să fie adjudecat cu scorul de 25-20 de către universitarele orădence.
Următoarele două seturi au fost la discreţia gazdelor, care au ştiut să menţină un moral superior şi să forţeze atât cât a trebuit pentru a câştiga foarte clar urmatoarele seturi: 25-13 în setul II, respectiv 25-11 în setul al III-lea.

"Pe lângă evoluţia Iuliei, este de remarcat dorinţa de victorie a tuturor jucătoarelor şi modul în care au reuşit să-şi canalizeze prestaţia pentru a obţine un rezultat pozitiv pentru echipă. Maria Fîcă şi Anca Paşca au dat dovadă de luciditate şi siguranţă, alegând soluţiile cele mai potrivite în atac şi apărare, dublată de o inspirată distribuţie a paselor celor doua ridicătoare, Roxana Haidu şi Daiana Admacsik, iar Bianca Chende si Flavia Chiş au fost eficiente la atac şi blocaj", a declarat Paul Alexi-Szabo, antrenorul secund şi managerul echipei orădene.

Clasarea pe locul III este o performanţă pentru universitarele orădence, care "în pofida dificultăţilor financiare, au dorit să facă în continuare performanţă şi să respecte renumele şi blazonul clubului, la care a contribuit de-a lungul timpului şi secţia de volei", după cum a mai precizat Paul Alexi-Szabo.

Echipa orădeană de volei feminin va continua pregătirea în săptămânile următoare şi are cuprins în program o pregătire centralizată la Arieşeni. Primul joc din 2017 pentru CSU va avea loc pe 21 ianuarie, în deplasare cu Universitatea Cluj.


Echipa CSU Oradea: Fîcă Iuliana (căpitan), Fîcă Maria (componente ale CSU Oradea din anul 2006, au jucat în Divizia A1 la Penicilina Iaşi), Paşca Anca (formată la LPS Bihorul Oradea, apoi a evoluat în Divizia A1 la Penicilina Iaşi şi CSM Lugoj) – studentă la Facultatea de Ştiinţe Economice; Haidu Roxana, Chende Bianca - studente la Facultatea de Geografie, Turism şi Sport, programele de studii Educaţie Fizică şi Antrenament Sportiv, Kinetoterapia în reeducare funcţională; Adamcsik Henriette Daiana (transferată de la CSM Satu–Mare) – studentă la Facultatea de Ştiinţe Juridice, Maran Andreea - studentă la Facultatea de Medicină şi Farmacie, Programul Radiologie şi Imagistică medicală; Flavia Chiş - dublă legitimare - ACS Viitorul Borş – antrenor Drăgan Marius şi Holhoş Adrian; Horvath Reka, Dudaş Petra, Ponorean Nicoleta, Rizea Antonia (libero) – dublă legitimare CSS LPS "Bihorul" Oradea – antrenor prof. Paşcu Dana şi Achimescu Rodian; Blaj Giulia şi Pura Mădălina – dublă legitimare CSS 6 Ştei - antrenor Fărcanea Răzvan. Antrenor CSU Oradea: Lector univ.dr.Szabo-Alexi Mariana.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6625 RON
  • 1 EUR = 4.9763 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON