URMĂREȘTE-NE PE
VINERI, 19 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Dacă te iei după iubitorii de clorofilă, în Oradea s-a defrișat în ultimii ani o suprafață egală cu jumătate din Pădurea Amazoniană. De la Primărie ți se va spune că în ultimii 10 ani abia au dispărut doi copaci și o creangă, și aceea din cauza furtunii de anul trecut...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Săptămâna trecută, înainte ca lucrările de 70 milioane de euro derulate la Aeroportul Oradea să se încheie (apropo, va fi un şoc diferenţa!), suspansul privind utilitatea lor s-a risipit: CJ Bihor şi Primăria Oradea au bătut palma cu LOT şi cu HiSky.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 21 martie a fost publicată în Monitorul Oficial al României Legea nr. 58/2024 prin care se aduc modificări atât legii speciale cu privire la sancționarea traficului de droguri, cât și codului penal.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
27 Februarie 2014, 23:50

Victorie in-extremis pe teren propriu: CSM Oradea - BC Timişoara 59-58 (FOTO)

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

La capătul unui joc care a avut un final nerecomandat cardiacilor, baschetbaliştii echipei CSM Oradea s-au impus joi seara in-extremis în cadrul etapei a XX-a a campionatului Ligii Naţionale, în faţa bănăţenilor de la BC Timişoara.

Meciul din Arena Antonio Alexe a avut o desfăşurare cu care, de altfel, jucători de la CSM ne-au mai obişnuit în acest retur, cu un început modest, dar cu o revenire puternică pe final.

Este clar că ceva în jocul echipei orădene nu funcţionează aşa cum ar trebui de câteva etape, dar îmbucurătoare este forţa arătată pe final, când după o mobilizare exemplară, echipa orădeană reuşeşte să se impună.

Aşa s-a întâmplat şi joi seara, când elevii antrenorului Cristian Achim au fost depăşiţi clar în prima jumătate, după o evoluţie modestă, concretizată cu două sferturi ce le-au revenit oaspeţilor, cu scorurile de 20-9 şi 19-17, în special datorită unui procentaj bun al aruncărilor de la distanţă ale timişorenilor, care au mizat mai cu seamă pe evoluţia lui Zlatko Jovanovic.

După ce au fost conduşi la pauza mare cu 39-26, în partea a doua a jocului, orădenii au început o cursă de urmărire pe tabelă, care a consemnat o revenire timidă la finalul sfertului III, adjudecat de CSM cu 18-12.

Ultimele 10 minute ale confruntării au fost însă pline de suspans cu o evoluţie foarte bună în apărare a gazdelor, dar şi cu un procentaj mai bun decât a adversarilor în atac. Astfel, după ce BC Timişoara a condus tot meciul, cu 7 secunde înainte de final orădenii înscriu coşul învingător, de două puncte, prin Subotic, care întoarce situaţia de la 58-57 pentru timişoreni, la 59-58 pentru orădeni, scor cu care s-a încheiat disputa.

"Sunt mai multe lucruri pozitive şi negative de precizat după acest meci în echipa noastră. În primul rând este bine că am reuşit să revenim şi să câştigăm în final, ceea ce spune multe despre tăria pe care o arătăm, dar, pe de altă parte este inexplicabil cu suntem conduşi după numai 5 minute cu 10 puncte pe tabelă. Obiectivul nostru a fost pentru prima parte a jocului să nu fim conduşi cu o diferenţă mai mare de 10 puncte. Este bine însă că am câştigat, este nici nu mai ştiu a câta victorie pe care o adjudecăm pe final. Suntem pe primul loc asta este cel mai important", a declarat, după meci, antrenorul gazdelor Cristian Achim.

De cealaltă parte, tehnicianul timişorenilor, Dragan Petricevic, nu şi-a prea găsit cuvintele. "Am destule meciuri în cariera mea, dar acest meci m-a marcat destul de mult. Este inadmisibil să pierdem aşa pe final după ce am condus tot meciul. Nu este pentru prima dată, ni s-a mai întâmplat şi cu Ploieştiul.. Oradea are o echipă foarte bine pregătită fizic, ceea ce a dus la revenirea lor de pe final", a precizat tehnicianul sârb.

Principalul marcator al acestei întâlniri a fost jucătorul echipei timişorene Zlatko Jovanovic, autor a numai puţin decât 25 de puncte. De la CSM s-a remarcat, în special, Vujadin Subotic, cu 16 puncte.

O evoluţie bună în această dispută de la orădeni a avut-o şi Zarko Comagic, în timp ce, surprinzător, Daniel Dillon a evoluat destul de şters, sub aşteptări.

CSM Oradea a acumulat astfel a 16-a victorie, este singura echipă cu acest număr de victorii şi se menţine pe prima poziţie a clasamentului. Meciul de joi seara a fost cel în care suporterii au auzit pentru prima oară în Arena Antonio Alexe noul imn al echipei de baschet.


CSM Oradea - BC Timişoara 59 - 58 (9 - 20, 17 - 19, 18 - 12, 15 - 7)
Sala: Arena Antonio Alexe
Spectatori: 1600
Arbitri: Alexandru Olaru, Mircea Ţerban şi Fabiana Martinescu
Comisar FRB: Marius Marinescu
Marcatori CSM Oradea: Vujadin Subotic 16 puncte, Sean Morgan Denison 11, Zarko Comagic 9, Wiliam Edward Franklin 8, Reinar Hallik 6, Daniel James Dillon 5 şi Titus Nicoară 2 şi Bogdan Ţîbîrnă 2 puncte.
Principali marcatori BC Timişoara: Zlatko Jovanovic 25 puncte, Derren Fenn 9, Flavius Lăpuşte 9 şi Jason Cornell Conley 8 puncte.


Etapa a XX-a a campionatului Ligii Naţionale la baschet masculin:
Miercuri, 26 februarie:
Farul Constanţa - CSU Asesoft Ploieşti 53-113
Steaua CSM Eximbank - BC Mureş Tg. Mureş 74-67
Timba Timişoara - Concordia Chiajna 90-78
BCM U Piteşti - CS Energia Rovinari 87-84
Joi, 27 februarie:
CSM Oradea - BC Timişoara 59-58
Miercuri, 12 martie:
SCM U Craiova - CSU Atlassib Sibiu
Marţi, 1 aprilie:
Gaz Metan Mediaş - U BT Mobitelco Cluj


Clasament:
1. CS Municipal Oradea 16/4 36
2. CSU Asesoft Ploieşti 15/5 35
3. CSU Atlassib Sibiu 15/4 34
4. BC Mureş Tg. Mureş 13/7 33
5. U-BT-Mobitelco Cluj 14/5 33
6. BCM U Piteşti 12/8 32
7. CS Energia Rovinari 11/9 31
8. SCM U Craiova 11/8 30
9. BC Timişoara 9/11 29
10. Steaua CSM Eximbank 9/10 28
11. CS Gaz Metan Mediaş 7/11 25
12. BC Timba Timişoara 3/17 23
13. BC Farul Constanţa 1/20 22
14. Concordia Chiajna 1/18 20

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6625 RON
  • 1 EUR = 4.9763 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON