URMĂREȘTE-NE PE
JOI, 25 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nu credeam că se vor putea mobiliza 15.000 de oameni în acțiunea intitulată Misiunea Grivei, prin care se cer condiții mai bune pentru câinii abandonați și pentru sterilizarea lor. Iată că inițiativele cetățenești încep să capete forță și consistență. Poate n-ar fi fost lipsit de interes să se ceară și sterilizarea stăpânilor care-și abandonează animalele de companie...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oricât ar fi de digitalizată lumea și plin internetul de informații despre tot felul de locuri, inclusiv în imagini, nimic nu se compară cu plăcerea călătoriei, fie ea cât de scurtă, pentru a le vedea cu propriii ochi. Iar când de plăcerea asta vor avea parte sute, poate mii de copii de la țară, dintre care mulți nu au ieșit din comuna lor ori au ajuns în cel mai bun caz până în cel mai apropiat orășel, cu atât e mai meritorie orice inițiativă care îi ajută să capete această experiență, totdeauna de neuitat dacă e prima.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Camera Deputaţilor a adoptat recent un proiect de modificare a legislaţiei în vigoare, prin care se prevede, în esenţă, că instanţele judecătoreşti nu vor mai putea reduce din oficiu onorariile achitate de justiţiabili avocaţilor, ci doar la cererea părţii adverse. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
05 Martie 2012, 10:03

Victorie importantă pentru baschetbaliştii orădeni la Piteşti

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Formaţia orădeană de baschet masculin a obţinut sâmbătă seara o victorie extrem de importantă în lupta pentru a prinde un loc cât mai bun în faza play-off.

În cadrul etapei a XXIV-a a campionatului Diviziei A, elevii antrenorului Cristian Achim au evoluat la Piteşti, în faţa formaţiei locale, BCM Universitatea, formaţie pe care au reuşit să o învingă, la capătul unei dispute de mare luptă, la o diferenţă de trei puncte, cu scorul de 62-59.

După înfrângerea din turul campionatului, din toamnă, de la Oradea, dar şi după rezultatele negative din debutul returului cu principalele contracandidate la primele poziţii ale ierarhiei campionatului primei divizii, baschetbaliştii orădeni au reuşit să se răzbune la Piteşti, în sala Trivale.

Meciul a fost foarte important pentru ambele echipe, care luptă pentru intrarea în faza play-off, iar CSM Oradea are şi anumite pretenţii de la această fază: nu-şi mai doreşte să intre oricum, ci de pe un loc cât mai bun, pentru a avea mai apoi o şansă să ajungă în semifinalele campionatului, între primele patru echipe ale ţării.

Astfel, într-un asemenea context, exista o presiune foarte mare pe cele două echipe în jocul de la Piteşti, ceea ce s-a şi văzut în cele din urmă în teren, iar numărul relativ mic de puncte înscrise de cele două combatante spune totul despre acest aspect.

Orădenii au început mai bine jocul şi după primul sfert conduceau cu 3 puncte, scor 19-16. Sfertul al doilea a fost excepţional pentru jucătorii antrenaţi de Cristi Achim, care au marcat 21 de puncte, primind, în schimb, doar 6, astfel că la pauza mare ei au intrat în avantaj cu 18 puncte, scor 40-22.

Din păcate, în partea a doua a confruntării, imediat după pauză, gazdele au revenit în forţă şi s-au apropiat periculos pe tabela de marcaj, câştigând sfertul III, cu 21-8. Finalul de joc a fost mai temperat însă, bine gestionat de orădeni, care au reuşit să-şi conserve avantajul şi în cele din urmă să se impună la o diferenţă de 3 puncte, cu 62-59.

"A fost un meci extrem de important pentru ambele echipe. Cred că miza şi-a pus amprenta asupra acestui joc şi mă bucur foarte mult că noi am ieşit învingători, ţinând cont că am învins Piteştiul acasă, o echipă în formă, care a câştigat Cupa României şi care pe noi ne-a învins în tur, la Oradea", a declarat, la final, pentru BIHOREANUL, tehnicianul orădean.


BCM U Piteşti - CSM Oradea 59 - 62 (16-19, 6-21, 21-8, 16-14)

Sala: Trivale Piteşti

Spectatori: 300

Arbitri: Marius Udrica, Alin Faur, Adrian Habor

Comisar: Ion Breza

Marcatori BCM U Piteşti: Darko Vujacic 19 p, Damien Lamone Kinloch 17, Uros Velickovic 8, Slobodan Popovic 8, Alexandru Neguţ 3, Ivan Stefanovic 2 şi Octavian Popa Calotă 2 p.

Marcatori CSM Oradea: Sasha Topchov 21 p, Nemanja Maric 14, Gediminas Navickas 10, Milos Pesic 6, Bogdan Ţibîrnă 4, Milos Markovic 4 şi Radu Rareş Paşca 3 p.


În celelalte dispute ale etapei cu numărul 24, desfăşurate până în prezent, se mai remarcă înfrângerea Sibiului la Craiova, dar şi a fostului lider, BC Timişoara, la Mediaş, acolo unde, gazdele de la Gaz Metan au izbutit să se impună la o diferenţă de 5 puncte, cu scorul de 83-78, fapt care îi urcă pe medieşeni în fruntea clasamentului, cu 38 de puncte.

CSM Oradea, a urcat un loc după victoria din Argeş şi ocupă acum poziţia a V-a, cu 36 de puncte, la egalitate cu U Mobitelco Cluj, echipa campioană en-titre urmând a evolua însă luni, la Tg. Jiu, cu Energia Rovinari.


Etapa a XXIV-a a Diviziei A la baschet masculin

Vineri:

SCM U Craiova - Atlassib Sibiu 97-70

Sâmbătă:

BC Mureş Tg. Mureş - Dinamo 92-63

Perla Harghitei Miercurea Ciuc - CSU Ploieşti 77-94

BCM U Piteşti - CSM Oradea 59-62

Gaz Metan Mediaş - BC Timişoara 83-78

Luni:

Energia Rovinari - U Mobitelco BT

Poli CSS Unirea Iaşi - CSM Bucureşti


Clasament

1. CS Gaz Metan Mediaş 17/5 38 p
2. BC Mureş Tg. Mureş 15/7 37 p
3. U-Mobitelco BT 15/6 36 p
4. BC Timişoara 16/4 36 p
5. CS Municipal Oradea 14/8 36 p
6. CS Municipal Bucureşti 14/7 35
7. CSU Ploieşti 14/7 35 p
8. CSU Atlassib Sibiu 12/10 34 p
9. BCM U Piteşti 11/11 33 p
10. CS Energia Rovinari 11/10 32 p
11. SCM Universitatea Craiova 9/13 31 p
12. CS Dinamo Bucureşti 7/15 29 p
13. CSS Giurgiu 5/16 26 p
14. BC PH Csikszereda M. Ciuc 2/21 25 p
15. Politehnica CSS Unirea 0/22 22 p
16. CS Otopeni 0/0 0 p

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6567 RON
  • 1 EUR = 4.9761 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON