URMĂREȘTE-NE PE
MIERCURI, 24 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nu credeam că se vor putea mobiliza 15.000 de oameni în acțiunea intitulată Misiunea Grivei, prin care se cer condiții mai bune pentru câinii abandonați și pentru sterilizarea lor. Iată că inițiativele cetățenești încep să capete forță și consistență. Poate n-ar fi fost lipsit de interes să se ceară și sterilizarea stăpânilor care-și abandonează animalele de companie...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Săptămâna trecută, înainte ca lucrările de 70 milioane de euro derulate la Aeroportul Oradea să se încheie (apropo, va fi un şoc diferenţa!), suspansul privind utilitatea lor s-a risipit: CJ Bihor şi Primăria Oradea au bătut palma cu LOT şi cu HiSky.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Camera Deputaţilor a adoptat recent un proiect de modificare a legislaţiei în vigoare, prin care se prevede, în esenţă, că instanţele judecătoreşti nu vor mai putea reduce din oficiu onorariile achitate de justiţiabili avocaţilor, ci doar la cererea părţii adverse. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
19 Noiembrie 2016, 23:42

Victorie importantă: Luceafărul s-a impus cu scorul de 2-1 pe terenul celor de la CS Mioveni

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Fotbaliştii de la Luceafărul Oradea au obţinut o victorie mare sâmbătă, în deplasare, la Mioveni, în cadrul etapei a XVII-a a campionatului Ligii a II-a.

Deşi au evoluat în compania uneia dintre cele mai în formă formaţii ale campionatului, CS Mioveni, o echipă care sâmbăta trecută a învins chiar Steaua, cu 1-0, într-un amical, jucătorii bihoreni au reuşit o patridă foarte bună, izbutind să se impună cu scorul de 2-1 şi astfel să-şi adjudece toate cele trei puncte puse în joc, nesperate de mulţi dintre suporterii orădenilor.

Elevii antrenorilor Cristian Lupuţ şi Ioan Papp Deac s-au apărat foarte bine şi au avut o eficienţă maximă în atac.

La pauză scorul a fost 1-0, golul fiind marcat din lovitură de la 11 metri de Arnăutu, în minutul 14, după penalty-ul scos de Cr. Cigan. Apoi, în repriza a doua, Luceafărul şi-a mărit avantajul, în minutul 62, când a înscris Păcurar. Gazdele au stabilit scorul final însă prin fostul jucător al FC Bihorului, Roberto Ayza, care a marcat în minutul 66.

Prima acţiune de poartă a aparţinut gazdelor, în minutul 9, când Alin Popa a executat o lovitură liberă de la 25 de metri lateral dreapta. Vişa a prelungit cu capul pe spate şi de la bara a doua a respins I. Ban.

În minutul 13, Cr. Cigan a pătruns în careu pe stânga, a fost talonat din faţă de Vişa, dar din spate l-a faultat Tirică şi s-a dictat penalty. A executat în minutul următor golgheterul Sergiu Arnăutu, care a înscris pentru 1-0.

Gazdele au revenit apoi în atac, iar în minutul 18, Boboc a pătruns în careu şi a trimis plasat din 10 metri, lateral dreapta, către colţul lung, dar portarul Pap a respins de lângă bară, în corner. În replică, în minutul 28, Balla a trecut în viteză de doi adversari şi a încercat un lob din 18 metri lateral dreapta, dar mingea a căzut pe plasa porţii lui Popescu.

Finalul primei reprize i-a găsit pe cei de la Mioveni mai mult în ofensivă, iar în minutul 37, Boboc a prins un şut în forţă din marginea careului către colţul lung, dar Pap a fost pe fază şi a deviat în corner de lângă bara din dreapta sa. Două minute mai târziu, Rădescu a preluat în centrul careului, s-a întoars şi a tras puţin peste vinclul din dreapta potrţi bihorene.

Ultima fază a primei reprize, petrecută în minutul 42, l-a avut în centrul atenţiei pe acelaşi Rădescu, care a centrat din dreapta careului. Boboc s-a trezit cu mingea la 7 metri central, dar nu a putut relua fiindcă a fost blocat, iar Bedea a respins.

Vădit nemuţumiţi de rezultatul de pe tabelă, jucătorii echipei argeşene au atacat în continuu în repriza a doua, dar n-au reuşit să obţină nici măcar un punct.

În minutul 60, Pap a reţinut în 2 metri după o fază în care argeşenii au reluat în repetate rânduri cu capul în speranţa de a trimite pe poartă. După doar trei minute însă, luceferii au înscris pentru 2-0. După o aruncare de la margine executată către Arnăutu, acesta a deviat pentru Balla, care i-a pasat în careu lui Păcurar, iar mijlocaşul echipei bihorene a şutat din întoarcere de la 8 metri lateral dreapta în plasa colţului lung a porţii lui Popescu, al cărui plonjon nu a mai putut evita golul.

Nu au trecut decât patru minute însă şi, în minutul 66, CS Mioveni a redus din handicap. Năstăsie a pătruns în careu pe dreapta, a centrat la bara a doua, acolo unde Ayza, scăpat din marcaj, a reluat cu capul sub transversală.

După gol, argeşenii au prins mai mult curaj, iar chiar în minutul următor, Ayza a pătruns în careu pe stânga, a avansat cu doi adversari în spate şi a tras din 5 metri lateral, dar Pap a scos salvator în faţă.

Pe cum se scurgea timpul, bihorenii erau tot mai încrezători în obţinerea unui rezultat bun, iar, gazdele, în criză de timp, nu au mai reuşit ocazii foarte clare. Totuşi, în minutul 77, Eduard Stoica a centrat din stânga, aproape de pe linia de fund, iar Vintilă a reluat cu capul din 7 metri, peste transversală.

La final, deşi meciul a fost prelungit cu cinci minute, CS Mioveni şi-a mai creat doar o ocazie mai periculoasă, în minutul 90+3, când Florescu a executat direct pe poartă o lovitură liberă de la 25 de metri lateral dreapta, dar portarul Pap a reţinut fără probleme lângă bară.

Jocul s-a încheiat cu victoria puţin sperată înaintea partidei pentru Luceafărul, care şi-a mai adăugat trei puncte în clasament şi a urcat două locuri, situându-se acum pe poziţia a IX-a, cu 22 de puncte.

"A fost o partidă destul de grea. Ştiam că ne aşteaptă un meci foarte greu, am pregătit foarte bine jocul săptămâna aceasta şi, drept dovadă, am reuşit să câştigăm cele trei puncte. Cheia succesului pentru noi a fost unitatea grupului, echipa. Am continuat ce am făcut bun acasă în meciul cu Metalul Reşiţa. Ne-a ieşit jocul, am avut şi noroc pot să spun, dar şi norocul face parte din joc. Eu le mulţumesc băieţilor pentru implicare, pentru dăruire şi aşteptăm meciul cu Braşov", a declarat, la final, antrenorul echipei Luceafărul, Cristian Lupuţ.


CS Mioveni – Luceafărul Oradea 1-2 (0-1)

Au marcat: Ayza (min. 66) / Arnăutu (min. 14 din penalty) şi Păcurar (min. 62)

CS Mioveni: Oct. Popescu - Tirică (Ed. Florescu 68'), Vişa, Gugu, Ed. Stoica - Boboc, M. Galan (Biceanu 66') - A. Popa (M. Vintilă 46'), Ayza (cpt.), Rădescu - C. Năstăsie. Antrenor: Alexnadru Pelici

Luceafărul: Pap - Bedea (Nogo 81'), Moga, Hlinca (cpt.), I. Ban – Feher, Ţegle – Balla, Păcurar, Cigan (Zs. Lukacs 71') - Arnăutu (Sorian 90'). Antrenor: Cristian Lupuţ
Au arbitrat: Horia Gabriel Mladinovici (Bucureşti) - George Marian Fridl (Comăneşti) şi Joszef Peter (Sfântu Gheorghe).

Dintre celelalte partide de sâmbătă din Liga a II-a la fotbal s-a mai remarcat victoria la Brăila a formaţiei Sepsi OSK Sf. Gheorghe, care s-a impus cu 1-0, printr-un gol marcat de golgheterul competiţiei Attila Hadnagy. Acesta a fost egalat însă în fruntea topului marcatorilor de Adrian Petre de la UTA Bătrâna Doamnă, care sâmbătă a marcat toate cele patru goluri ale echipei sale din victoria cu 4-2 de pe terenul celor de la CS Baloteşti.


Etapa a XVII-a a Ligii a II-a la fotbal:

Sâmbătă:

CS Baloteşti - UTA Bătrâna Doamnă 2-4

Dacia Unirea Brăila - Sepsi OSK Sfântu Gheorghe 0-1

CSM Râmnicu Vâlcea - Olimpia Satu Mare 0-0

Metalul Reşiţa - CS Afumaţi 1-2

Chindia Târgovişte - Dunărea Călăraşi 5-0

ASU Politehnica Timişoara - FC Academica Clinceni 0-1

CS Mioveni - Luceafărul Oradea 1-2

Duminică:

Ora 13:00 Foresta Suceava - Juventus Bucureşti

FC Braşov şi Unirea Tărlungeni stau.


În etapa viitoare, Luceafărul Oradea va avea un nou joc dificil, marţi, de la ora 14, acasă, cu FC Braşov.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6699 RON
  • 1 EUR = 4.9762 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON