URMĂREȘTE-NE PE
SÂMBĂTĂ, 20 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Dacă te iei după iubitorii de clorofilă, în Oradea s-a defrișat în ultimii ani o suprafață egală cu jumătate din Pădurea Amazoniană. De la Primărie ți se va spune că în ultimii 10 ani abia au dispărut doi copaci și o creangă, și aceea din cauza furtunii de anul trecut...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Săptămâna trecută, înainte ca lucrările de 70 milioane de euro derulate la Aeroportul Oradea să se încheie (apropo, va fi un şoc diferenţa!), suspansul privind utilitatea lor s-a risipit: CJ Bihor şi Primăria Oradea au bătut palma cu LOT şi cu HiSky.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 21 martie a fost publicată în Monitorul Oficial al României Legea nr. 58/2024 prin care se aduc modificări atât legii speciale cu privire la sancționarea traficului de droguri, cât și codului penal.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
01 Martie 2014, 16:13

Victorie importantă: FC Bihor s-a impus cu 1-0 în faţa Gloriei Bistriţa (FOTO)

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Formaţia orădeană de fotbal FC Bihor a obţinut sâmbătă, pe teren propriu, o victorie importantă, în prima etapă din stagiunea de primăvară a campionatului Ligii a II-a la fotbal.

"Roş-albaştrii" au întâlnit, la Stadionul "Iuliu Bodola", echipa de pe locul III, Gloria Bistriţa, o formaţie care luptă pentru promovare, dar care a fost învinsă de orădeni cu scorul de 1-0, graţie golului reuşit de Raymond Lukacs, în minutul 54.

Eliminare la Bistriţa

Deşi nu a fost prea spectaculoasă, confruntarea a consemnat un joc bun, tacticizat de ambele părţi, cu Gloria având mai mult posesia în prima repriză şi cu FC Bihor care a controlat partea a doua. Cele mai clare ocazii au aparţinut gazdelor, care în minutul 9 au fost aproape de deschiderea scorului, dar şutul periculos din careu a lui S. Ianc a fost deviat de portarul Albuţ peste transversală.

În replică, în minutul 21, Nalaţi, de la Gloria, a executat o lovitură liberă de la 25 de metri, mingea a fost trimisă periculos înalt în careul mic, dar portarul bihorenilor, Smaranda, a reuşit să reţină cu preţul unei accidentări.

De partea cealaltă, în minutul 28, Ov. Bic a fost lansat singur în careu, dar mingea i-a fost trimisă un pic prea în faţă şi, deşi s-a aflat singur cu portarul, nu a reuşit să trimită spre poartă.

În minutul 38, Gloria a rămas fără un jucător, când, pentru o simulare în careu, Paul Colţa a primit al doilea cartonaş galben, implicit şi pe cel roşu şi a fost eliminat.

Până la pauză FC Bihor a mai atacat şi în minutul 44, R. Lukacs a primit o minge la patru metri de poartă, de pe partea dreaptă, de la S. Ianc, din lovitură liberă, dar nu a putut lovi bine balonul, care a trecut pe lângă poartă.

Gol pentru Lukacs

În repriza a doua, FC Bihor a reluat dezinvolt jocul, profitând de superioritatea numerică avută, a pus stăpânire pe joc, a pasat mai mult în jumătatea adversă, iar prima şarjă ofensivă a consemnat-o în minutul 50, când R. Lukacs, angajat pe partea stângă, a pătruns în careu şi a şutat în diagonală, de la 12 metri, dar pe lângă poartă.

Această acţiune avea să anunţe deschiderea scorului, pentru că doar patru minute mai târziu, acelaşi R. Lukacs a fost angajat în poziţie centrală în careu, portarul Albuţ a ieşit la 12 metri, l-a deposedat, dar deşi era căzut, atacantul orădenilor a reuşit să trimită cu piciorul, pe jos, mingea în poarta goală a bistriţenilor şi a deschis scorul, în uralele celor aproximativ 1.000 de spectatori.

În replică, Gloria Bistriţa a încercat să atace mai mult, dar cea mai mare ocazie pentru ea a reuşit-o abia în minutul 76, când, după o centrare de pe stânga a lui Dinu Sânmărtean, Curtuiuş, de lângă Fl. Lazăr, a reluat cu capul, dar pe lângă poartă.

Până la final, oaspeţii au mai avut o lovitură liberă, în minutul 85, când Nalaţi a executat-o de la 25 de metri, frumos, cu efect, dar şi pe lângă stâlpul din stânga porţii lui Mădălin Smaranda. Chiar pe final, în minutul 90, raportul numeric în teren s-a reechilibrat, după ce pentru trageri de timp, Alexandru Sorian a primit al doilea cartonaş galben şi, implicit pe cel roşu, fiind şi el eliminat.

"Obiectivul e departe"

"Am obţinut un rezultat bun în urma unui joc în care am muncit foarte mult. Felicit jucătorii pentru atitudinea şi munca depusă, au dat dovadă de acea concentrare, mobilizare şi spirit de sacrificiu. Îi dedicăm victoria lui Letan, pentru că este ziua lui astăzi şi ne dorim ca această concentrare să rămână şi în continuare. Am câştigat doar un joc, am luat trei puncte, dar asta nu înseamnă că ne-am atins obiectivul, obiectivul e departe", a declarat, după meci, antrenorul principal al orădenilor, Alexandru Pelici.

"Am venit ca să obţinem cele trei puncte. Din păcate nu am reuşit să facem un joc prea bun. Am avut de suferit fiindcă am jucat şi cu un om în minus. A fost primul meci, probabil şi contactul cu meciurile oficiale a lăsat de dorit, echipa a fost fără ritm", a declarat, la rândul său, tehnicianul principal al oaspeţilor, Cristian Coroian.

În urma acestei victorii, FC Bihor a acumulat 16 puncte, dar rămâne încă pe locul X al clasamentului.

În alte partide ale etapei a XV-a din Liga a II-a, CSM Rm. Vâlcea s-a impus pe final în faţa argeşenilor de la CS Mioveni, cu 1-0, Minerul Motru şi Metalul Reşiţa au remizat cu scor alb, 0-0, pe terenul primei echipe, iar Olimpia Satu Mare a învins, în faţa propriilor suporteri, formaţia arădeană UTA, cu scorul de 2-0. Meciul de la Slatina, dintre FC Olt şi FC Universitatea Craiova nu s-a mai disputat, oaspeţii neprezentându-se la joc. În următoarea etapă, FC Bihor are programat meci în deplasare, pe data de 8 martie, în compania oltenilor de la FC Universitatea Craiova.


FC Bihor - Gloria Bistriţa 1-0 (0-0)
A marcat: R. Lukacs (min. 54)
FC Bihor: Smaranda - Mihuţ (min. 80 Letan), Fl. Lazăr (cpt.), Pascariu, A. Achim - Haş (min. 84 M. Stancu), Străuţ - S. Ianc, Ov. Bic, Sorian - R. Lukacs (min. 74 Hadăr). Antrenor: Alexandru Pelici
Gloria: Albuţ - Ţîrca, Hlinca, D. Matei, D. Sânmărtean - Polgar (min. 64 Chiţu), R. Mărginean, Nalaţi (min. 74 Feher), Colţa (min. 38 eliminat) - Curtuiuş, Al. Pop (min. 46 Al. Pop).
Au arbitrat: Marius Baston (Bucureşti) - Imre-Laszlo Bucsi (Sfântu Gheorghe) şi Raul Constantin Ghiciulescu (Lugoj).

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6625 RON
  • 1 EUR = 4.9763 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON