URMĂREȘTE-NE PE
VINERI, 19 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Dacă te iei după iubitorii de clorofilă, în Oradea s-a defrișat în ultimii ani o suprafață egală cu jumătate din Pădurea Amazoniană. De la Primărie ți se va spune că în ultimii 10 ani abia au dispărut doi copaci și o creangă, și aceea din cauza furtunii de anul trecut...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Săptămâna trecută, înainte ca lucrările de 70 milioane de euro derulate la Aeroportul Oradea să se încheie (apropo, va fi un şoc diferenţa!), suspansul privind utilitatea lor s-a risipit: CJ Bihor şi Primăria Oradea au bătut palma cu LOT şi cu HiSky.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 21 martie a fost publicată în Monitorul Oficial al României Legea nr. 58/2024 prin care se aduc modificări atât legii speciale cu privire la sancționarea traficului de droguri, cât și codului penal.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
13 Mai 2017, 16:11

Victorie clară: Luceafărul s-a impus cu 4-1 în jocul cu Dacia Unirea Brăila (FOTO)

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Deşi au avut o adversară din prima parte a clasamentului, pe Dacia Unirea Brăila, fotbaliştii de la Luceafărul Oradea s-au impus clar, sâmbătă, pe teren propriu, la Stadionul Iuliu Bodola, cu scorul de 4-1, în cadrul etapei a 34-a a Ligii a II-a.

Jocul a fost controlat de gazde, care au condus şi la pauză, cu 1-0, printr-un gol marcat de Marius Matei în minutul 20. Acelaşi Matei a mai înscris în minutul 55, Constantin Roşu a dus scorul la 3-0 trei minute mai târziu, iar Claudiu Codoban a marcat pentru 4-0 în minutul 68. Pe final au reuşit şi oaspeţii golul de onoare, prin Andrei Puşcaşu, în minutul 77.

Echipa bihoreană a obţinut, astfel, cea de-a doua victorie pe teren în această stagiune de primăvară, după ce s-au impus tot cu 4-1 în primul joc pe Stadionul Iuliu Bodola, în faţa timişorenilor de la ASU Poli.

Partida de sâmbătă a început bine pentru gazde, care după ce şi-au anunţat intenţiile clare de ataca periculos, prin Codoban în minutul 3 şi M. Matei, în minutul 7, în minutul 20 au reuşit deschiderea scorului. Tânărul Paul Chiş-Toie i-a pasat peste apărarea adversă atacantului Marius Matei, care a scapat în acreu, talonat de un adversar, a avansat însă şi a trimis din 10 metri în stânga portarului Olaru.

Şi după gol Luceafărul s-a menţinut în atac, iar trei minute mai târziu, Cl. Codoban a şutat din unghi, la colţul lung, dar a scos în corner portarul brăilean. Pe final de primă repriză oaspeţii s-au apropiat mai mult de poarta bihoreană, însă n-au reuşit s-o pună într-un real pericol, astfel că s-a intrat în pauză cu 1-0 pentru orădeni.

Deşi începutul reprizei secunde a fost mai bun pentru brăileni, în minutul 55 apărarea formaţiei oaspete a fost surprinsă de o minge lungă, de peste 40 de metri, care a trecut de toţi jucătorii, M. Matei a urmărit-o însă a intrat în posesie şi a scăpat singur cu portarul, pe care l-a învins din interiorul careului.

Nu au trecut decât trei minute şi în minutul 55 Luceafărul a dus scorul la 3-0, după ce Paul Chiş Toie a căpat singur, i-a venit în ajutor şi C. Roşu, căruia i-a pasat, iar acesta a îndeplinit o simplă formalitate, marcând în poarta goală.

Elevii antrenorului Alexandru Kiss s-au dezlănţuit şi în minutul 68 au marcat şi golul al patrulea. Claudiu Codoban a pătruns în flancul stâng, la 3 metri de linia de fund, între colţul terenului şi careu, l-a văzut ieşit pe portarul Bogdan Olaru şi a trimis din acest unghi închis în poarta goală.

Golul formaţiei brăilene a fost reuşit în minutul 77, după ce Ciucureanu a scăpat pe stânga, a intrat în careul de şase metri, a şutat din unghi de 45 de grade, dar portarul Began a respins în corner. Lovitura de colţ a fost executată înalt, iar Andrei Puşcaşu, din 8 metri s-a înalţat şi a reluat cu capul în dreapta potarului orădean.

"Am întâlnit o echipă bună, o echipă care joacă fotbal, care a avut cinci juniori în teren, însă şi noi am început cu şase şi am terminat cu 8 juniori. Cred că a fost un meci foarte bun, reuşit, iar scorul nouă ne convine foarte mult, mai ales după trei înfrângeri. Nu este uşor să digeri trei înfrângeri la rând, iar iată că noi ne-am revenit bine şi chiar am făcut scor. Mă bucur şi pentru Marius Matei care a macat două goluri. La Stadionul Iuliu Bodola ne simţim ca acasă, se vede asta iată şi după rezultatele înregistrate de când am venit aici", a declarat, la conferinţa de presă după joc, antrenorul bihorenilor, Alexandru Kiss.


Luceafărul Oradea - Dacia Unirea Brăila 4-1(1-0)

Au marcat: M. Matei (min. 20 şi 55), C. Roşu (min. 58) şi Cl. Codoban (min. 68) / A. Puşcaşu (min. 77)
Luceafărul: Began - Fl. Drăgan, Bactăr, Hlinca, I. Ban – I. Cuc, M. Feher - C-tin Roşu – cpt. (min. 79 Ad. Bedea), P. Chiş-Toie, Cl. Codoban (min. 69 D. Costea) - M. Matei (min. 71 S. Arnăutu). Antrenor: Alexandru Kiss

Dacia Unirea: Bg. Olaru - Ed. Oprea, Moglan, Ghiocel (min. 69 Necoară), Stănciulescu - P. Ioan (min. 62 Ciucureanu), Olenic (min. 71 M. Dima) – Al. Niţă – ctp., C. Neagu, Roşoagă – Puşcaşu. Antrenor: Alin Pânzaru

Au arbitrat: Andrei Lucian Ţiţii (Şura Mică – jud. Sibiu) - Patricia Samsudean (Timişoara) şi Alina Mihoc (Arad).


În pauza jocului de la Stadionul Municipal Iuliu Bodola, conducerea Asociaţiei Judeţene de Fotbal Bihor a efectuat şi o festivitate de premiere. Astfel, a fost premiată, de către preşedintele AJF, Radu Bitea, câştigătoarea fazei judeţene a campionatului de juniori C, unde echipa CSM Oradea, antrenată de Claudiu Mutu a câştigat detaşat seria, cu 17 victorii, un rezultat de egalitate şi nicio înfrângere. Aceasta s-a calificat pentru etapa zonală, care are mari şanse s-o găzduiască la Stadionul Iuliu Bodola, după cum a precizat Radu Bitea.

Dintre celelalte partide de sâmbătă din Liga a II-a se mai remarcă victoria clară, cu 6-0, a formaţiei ilfovene CS Afumaţi, care a surclasat pe teren propriu echipa suceveană Foresta. Vineri însă, într-un joc cu implicaţii la promovare, FC Braşov şi CS Mioveni au remizat cu scor alb, 0-0.


Etapa a XXXIV-a a Ligii a II-a la fotbal:

Unirea Tărlungeni - ASU Politehnica Timişoara 0-3 (la masa verde)

Sepsi OSK Sfântu Gheorghe - CSM Râmnicu Vâlcea 3-0 (la masa verde)

Vineri:

Juventus Bucureşti - Chindia Târgovişte 2-1

FC Braşov - CS Mioveni 0-0

Sâmbătă:

Dunărea Călăraşi - CS Baloteşti 2-1

CS Afumaţi - Foresta Suceava 6-0

Luceafărul Oradea - Dacia Unirea Brăila 4-1

Duminică:

Ora 11:30 FC Academica Clinceni - UTA Bătrâna Doamnă

Olimpia Satu Mare şi Metalul Reşiţa stau.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6625 RON
  • 1 EUR = 4.9763 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON