URMĂREȘTE-NE PE
VINERI, 19 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Dacă te iei după iubitorii de clorofilă, în Oradea s-a defrișat în ultimii ani o suprafață egală cu jumătate din Pădurea Amazoniană. De la Primărie ți se va spune că în ultimii 10 ani abia au dispărut doi copaci și o creangă, și aceea din cauza furtunii de anul trecut...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Săptămâna trecută, înainte ca lucrările de 70 milioane de euro derulate la Aeroportul Oradea să se încheie (apropo, va fi un şoc diferenţa!), suspansul privind utilitatea lor s-a risipit: CJ Bihor şi Primăria Oradea au bătut palma cu LOT şi cu HiSky.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 21 martie a fost publicată în Monitorul Oficial al României Legea nr. 58/2024 prin care se aduc modificări atât legii speciale cu privire la sancționarea traficului de droguri, cât și codului penal.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
09 Mai 2015, 20:11

Un nou meci bun pentru poloişti: CSM Digi s-a impus cu 13-8 în cel de-al doilea meci al finalei cu Steaua

Un nou meci bun pentru poloişti: CSM Digi s-a impus cu 13-8 în cel de-al doilea meci al finalei cu Steaua foto: Roby Boroş
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

La capătul unui meci foarte bun din nou, echipa orădeană de polo CSM Digi a învins formaţia Steaua Bucureşti sâmbătă şi-n jocul al doilea al finalei Superligii Naţionale. Partida desfăşurată într-o atmosferă frumoasă, la Bazinul Olimpic Ioan Alexandrescu, cu spectatorii orădeni care şi-au încurajat frenetic favoriţii, s-a încheiat cu scorul de 13-8 pentru CSM Digi. Astfel, orădenii au câştigat şi mai clar decât vineri această confruntare din ultimul act cu Steaua, după ce pe sferturi s-a consemnat: 3-0, 4-2, 4-4, 2-2.

Din nou, partida a început foarte bine pentru orădeni, care au marcat la primele două acţiuni de atac, prin Negrean şi Dunca. Apoi CSM Digi a făcut o treabă extrem de bună în faza de apărare, iar primul sfert s-a încheiat cu reuşita din penalty a lui Negrean, astfel încât după opt minute de joc tabela de marcaj consemna scorul de 3-0.

În sfertul secund, căpitanul orădenilor, Gh. Dunca a mărit ecartul. După o acţiune colectivă a CSM-ului, centrul orădean a trimis mingea în poartă cu o deviere de mare efect din serviciul venit de pe extremă. Steaua a punctat apoi pentru prima dată datorită unei superiorităţi numerice, însă Kadar a răspuns cu o reuşită de la distanţă. La rândul său, Negrean a înscris  din acţiune cu o execuţie de pe centru, după care Cupic a marcat din superioritate numerică. Sfertul al doilea s-a încheiat totuşi cu un gol pentru Steaua, însă la jumătatea meciului scorul consemnat a fost de 7-2, identic, de altfel cu cel de vineri, tot de la pauza mare.

Sfertul al treilea a debutat cu reuşita lui Creţu, dar Steaua a replica imediat. Ramiro Georgescu a punctat pentru a desprinde campioana la şase lungimi spre jumătatea acestei perioade de joc. Vizitatorii au răspuns prin Randic, autor a două reuşite consecutive. Cupic a punctat apoi cu două execuţii de fineţe pentru a menţine Oradea în control pe tabela de marcaj. În aceste condiţii, sfertul al treilea s-a terminat cu scorul de 11-6.

După ultima pauză, Steaua a marcat primul gol din ultima secvenţă. CSM Oradeea a avut anumite dificultăţi pe faza ofensivă, dar nivelul de apărare a rămas foarte ridicat. Cupic a înscris pentru a patra oară în această partidă cu cinci minute înainte de finalul partidei. La rândul lui, Negrean a reuşit al patrulea său gol în această partidă. Chiar în final, oaspeţii au marcat ultimul gol al partidei, dar CSM Digi Oradea a obţinut o victorie importantă, cu scorul de 13-8.

În aceste, condiţii, scorul general al finalei a devinit 2-0 pentru CSM Digi Oradea, echipă care mai are nevoie doar de o singură victorie din cele trei jocuri care au mai rămas de disputat.

"A fost foarte bine, am jucat în apărare cum trebuie să jucăm. Am schimbat sistemul un pic şi se pare că e bine. Este doar începutul însă, pentru că ne aşteaptă două meciuri la Bucureşti, care cu siguranţă vor fi mai grele decât aceste două jocuri, dar sper şi cred că putem să câştigăm trofeul încă de la Bucureşti", a declarat, la finalul partidei, Gojko Pijetlovic, portarul formaţiei CSM Digi Oradea.

"Nu prea mai sunt multe de spus, CSM s-a dovedit a fi în aceste două meciuri mai bună ca noi. Încercăm să reparăm în aceste patru – cinci zile până vom avea următoarele două meciuri. Acum au fost două victorii clare, nu avem nimic de comentat, cred că lipsa de concentrare a băieţilor, dar şi ghinionul la finalizare au făcut să dea această diferenţă", a precizat, la rândul său, Ionuţ Angelescu, antrenorul Stelei.

După aceste jocuri, seria finalei Superligii Naţionale de polo se va muta la Bucureşti, acolo unde este programat meciul al treilea, vineri, 15 mai, iar dacă va fi necesar, şi meciul al patrulea al finalei se va desfăşura tot la Bucureşti, sâmbătă, 16 mai, pentru ca eventualul meci al cincilea, cel decisiv, să fie programat la Oradea.


CSM Digi – Steaua 13-8 (3-0, 4-2, 4-4, 2-2)

CSM Digi: Gojko Pijetlovic şi Dorin Creţu – portari; Tiberiu Negrean 4 goluri (1 din 5 metri), Milos Korolija, Cătălin Alexa, Alex Popoviciu, Adam Freundlich, Vojislav Cupic 4, Andrei Creţu 1, Gheorghe Dunca 2, Ramiro Georgescu 1, Kadar Kalman 1, Bogdan Cîmpianu şi Bogdan Remeş. Antrenor: Ciprian Cîmpianu

Steaua: Mihai Drăguşin şi Tudor Popescu – portari; Mihnea Gheorghe, Nicolae Diaconu, Mihnea Chioveanu 1 gol, Andrei Buşilă, Petar Filipovic, Matej Nastran, Miroslav Randic 3, Daniel Robu, Alexandru Ghiban 1, Dimitri Goanţă, Daniel Teohari 2 şi Pavel Popescu. Antrenor: Ionuţ Angelescu.

Au arbitrat: Filipo Gomez (Italia) şi Dragan Stampalija (Croaţia).

Observator FRP: Liviu Răducanu (preşedintele FRP)

Observator LEN: Nicolae Firoiu (Germania)

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6625 RON
  • 1 EUR = 4.9763 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON