URMĂREȘTE-NE PE
VINERI, 29 MARTIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Primăria Oradea a decis să modifice regulamentul de salubrizare. La fel cum deja ne-a obișnuit, schimbarea s-a făcut fără o dezbatere publică serioasă. Mi se pare o greșeală strategică, pentru că despicarea firului în patru atunci când e vorba de problemele tuturor locuitorilor poate duce la soluții bune, unde mai pui că elimini din start suspiciunile și speculațiile.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oradea și Bihorul au ajuns într-o perioadă fastă, cum din perspectiva dezvoltării infrastructurii n-au mai cunoscut niciodată. Anul acesta se deschid circulației o mulțime de noi drumuri, vreo 70 de kilometri: legătura centura Oradea - Autostrada Transilvania (chiar la finele acestei săptămâni), plus centurile Sânmartin, Aleșd, Beiuș, Oșorhei, Nojorid, Sântandrei (în vară). „Miracolul” ar putea fi explicat prin faptul că 2024 e an electoral. Și, da, este! Dar, totuși, nu asta-i explicația, ci parcurgerea întregii evoluții de la germinarea la coacerea proiectelor.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți mulțumit de noile trasee de tramvai gândite de OTL pentru a asigura un flux mai bun în oraș?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Din data de 31 martie, România devine, parțial, parte a spațiului de liberă circulație Schengen, aspect care ar trebui să ne bucure, ca națiune, deoarece vine după un îndelung proces de negociere cu celelalte state ale Uniunii Europene, aspectele privind negocierea cu Austria fiind comentate pe larg în ultima perioadă.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
29 Ianuarie 2015, 21:00

Strigăt de disperare la FC Bihor: Clubul are nevoie urgentă de sponsorizări şi donaţii

0 clipuri
0 audio
0 fisiere
Având în vedere situaţia financiară dramatică a clubului, conducerea FC Bihor a remis presei, joi, un comunicat prin care prezintă publicului problemele cu care se confruntă, dar mai cu seamă face un apel disperat către oricine poate să ajute financiar clubul, pentru că altfel "totul s-ar putea termina aici şi totul ar rămâne istorie".

După toate eforturile depuse, cu toate economii făcute în această iarnă, clubul se vede în imposibilitatea de a plăti ratele restante din insolvenţă, care trebuie obligatoriu achitate în prima săptămână din luna februarie. Problema este complicată de faptul că bugetul de la Consiliul Judeţean va fi aprobat doar la jumătatea lunii februarie.

Redăm mai jos, comunicatul emis de clubul FC Bihor, sub semnătura preşedintelui Viorel Nemeş:

"Având în vedere situaţia financiară dramatică prin care trece clubul FC Bihor la începutul acestui an, conducerea clubului vă informează că:

- Au fost depuse toate eforturile pentru a salva situaţia şi a asigura continuitate echipei de liga a II-a, dar şi a celorlalte formaţii din cadrul clubului. În acest sens, pentru echipa de liga a II-a, conducerea clubului împreună cu staff-ul tehnic au ajuns la un consens în ceea ce priveşte construirea unui lot care să fie adecvat cu cerinţele eşalonului secund, atât numeric cât şi calitativ, cu jucători proveniţi din pepiniera proprie sau din judeţ. Cu această ocazie s-a reuşit şi economisirea unei sume de 25.000 lei / lună, prin renunţarea la contractele cu jucătorii care prevedeau sume mari (ex. R. Lukacs, C. Străuţ etc.).

- Cu toate eforturile depuse, dar afectaţi fiind de întreruperea finanţării Consiliului Local Oradea, în această perioadă planul de insolvenţă a fost depăşit şi există riscul iminent de a se intra în faliment. De aceea, clubul trebuie să plătească urgent o sumă importantă din ratele restante şi datoriile care s-au acumulat până la sfârşitul primei săptămâni din luna februarie.

- În contextul situaţiei dramatice pe care o traversează clubul, nu ne rămâne decât să facem un a apel de atragere a noi finanţatori (agenţi comerciali, persoane juridice sau chiar fizice), alături de club şi de Consiliul Judeţean, entitate care nu poate susţine clubul de una singură. Conducerea clubului FC Bihor invită pe toţi cei care mai simt ceva faţă de acest club, cu tradiţie în fotbalul românesc şi care este emblematic pentru această zonă de ţară, să pună umărul şi să ajute la salvarea situaţiei în aceste momente critice şi foarte importante pentru existenţa clubului. Rugăm societăţile comerciale sau persoanele fizice, cu cât pot şi doresc fiecare, să ne sprijine prin sponsorizări sau donaţii. Este un strigăt de disperare pentru salvarea acestui club, iar pe cei care mai simt ceva faţă de acest club şi pot să îl ajute, îi aşteptăm de săptămâna viitoare la sediul clubului.

- Precizăm că aceste sponsorizări şi donaţii sunt necesare în contextul în care la începutul lunii februarie, clubul trebuie să achite o parte din datorii, iar bugetul de la Consiliul Judeţean urmează să fie aprobat abia pe la mijlocul lunii februarie. Le mulţumim tuturor celor care în decursul anului 2014 au fost alături de club, tuturor oamenilor de bine din acest oraş şi judeţ, dar îi rog pe toţi acum, pe ei şi pe alţi, să fie alături de noi în aceste momente, pentru că altfel totul s-ar putea termina aici şi totul ar rămâne istorie.

Clubul FC Bihor îşi exprimă totuşi speranţa că prin participarea la susţinerea financiară a clubului a celor care simt ceva şi pot să ajute FC Bihor, se va reuşi împreună să fie revitalizat un sport aflat într-o situaţie dificilă.

Vă reamintim că fotbalul a reprezentat un fenomen social şi sportiv, mult apreciat de locuitorii municipiului Oradea, dar şi ai judeţului Bihor. Destinele echipei pot fi identificate în urmă cu mai bine de 100 de ani, timp în care clubul a fost prezent în mod constant în eşaloanele superioare ale fotbalului românesc. În toată această perioadă, mii de copii şi tineri au practicat fotbalul în mod organizat, unii dintre ei reuşind ulterior chiar să depăşească nu numai graniţele judeţului Bihor, ci şi ale ţării, reprezentând astfel în mod onorabil fotbalul bihorean.

În prezent în cadrul clubului sunt înscrişi peste 250 de copii, care practică în mod constant şi organizat activităţi sportive, participând la competiţiile aferente fiecărei categorii de vârstă.

Împreună vom reuşi, pe de-o parte, să atragem cât mai mulţi copii şi tineri în vederea practicării unui sport într-un cadru organizat, iar pe de altă parte, de a atrage cât mai mulţi spectatori în tribunele stadionului.

Le mulţumim tuturor celor care vor da o mână de ajutor fotbalului bihorean pentru a ieşi din acest impas!".

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
1 Comentariu
Re: Alo..
,,Primaria ,alo Bolojan?De ce ucideti FCBihor?De ce?Rusine,rusineeeeeeeeeeee!
Postat 30 Ianuarie 2015, 16:17 de grigore
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6085 RON
  • 1 EUR = 4.973 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON