URMĂREȘTE-NE PE
MIERCURI, 24 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nu credeam că se vor putea mobiliza 15.000 de oameni în acțiunea intitulată Misiunea Grivei, prin care se cer condiții mai bune pentru câinii abandonați și pentru sterilizarea lor. Iată că inițiativele cetățenești încep să capete forță și consistență. Poate n-ar fi fost lipsit de interes să se ceară și sterilizarea stăpânilor care-și abandonează animalele de companie...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oricât ar fi de digitalizată lumea și plin internetul de informații despre tot felul de locuri, inclusiv în imagini, nimic nu se compară cu plăcerea călătoriei, fie ea cât de scurtă, pentru a le vedea cu propriii ochi. Iar când de plăcerea asta vor avea parte sute, poate mii de copii de la țară, dintre care mulți nu au ieșit din comuna lor ori au ajuns în cel mai bun caz până în cel mai apropiat orășel, cu atât e mai meritorie orice inițiativă care îi ajută să capete această experiență, totdeauna de neuitat dacă e prima.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Camera Deputaţilor a adoptat recent un proiect de modificare a legislaţiei în vigoare, prin care se prevede, în esenţă, că instanţele judecătoreşti nu vor mai putea reduce din oficiu onorariile achitate de justiţiabili avocaţilor, ci doar la cererea părţii adverse. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
30 Decembrie 2011, 13:03

Şi Clubul Sportiv Voinţa şi-a desemnat laureaţii pe 2011: Ionuţ Urda, cel mai bun sportiv

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

La fel ca alte cluburi sportive din judeţ, şi clubul de tenis Voinţa Oradea şi-a desemnat laureaţii pe anul 2011. "Criteriul principal care a stat la baza clasamentului primilor sportivi în acest an a fost nivelul performanţei, care a trecut în faţa poziţiei ocupate în ierarhia naţională", a explicat directorul Mircea Drăgoi.

Acesta a punctat importanţa celor patru turnee naţionale organizate pe cele 10 terenuri ale bazei sportive Voinţa - Trofeele Damaco, Gavella, Siroco, Euronet - care i-au propulsat spre vârful ierarhiei naţionale pe tinerii tenismeni din Bihor, dar şi importanţa competiţiilor adresate începătorilor. "Este prima cărămidă care ar trebui pusă în orice sport la baza devenirii viitorilor performeri", a spus Drăgoi.

În clasamentul Voinţa, locul întâi îl ocupă Ionuţ Traian Urda (foto), devenit campion naţional la categoria 16 ani în proba de dublu împreună cu Patrick Ciorcilă de la TC Winners Club din Cluj. La aceleaşi "naţionale de iarnă", adolescentul a ajuns până în semifinale, performanţă care l-a selecţionat în lotul pentru Campionatele Europene pe echipe din acest an.

Ionuţ este un jucător emblematic pentru tenisul orădean din ultimii ani, el fiind în atenţia Federaţiei Române de Tenis datorită situării pe primele locuri în clasamentul naţional. Începând din acest el an este pregătit de antrenorul Bogdan Sturzu. Deşi are o tehnică remarcabilă, accidentările l-au ţinut luni bune pe tuşă, dar şi-a reluat pregătirea în urmă cu o lună şi speră ca anul 2012 să-i aducă şi confirmarea în clasamentul european individual.

Locul al doilea al clasamentului este ocupat de Simina Teodora Bodea, sportivă care pe tot parcursul lunii decembrie a participat la un circuit de turnee în SUA. Tenismena a îmbinat pregătirea cu participarea la competiţii în Florida, la Miami, reuşind să câştige un turneu la categoria de 18 ani şi "făcând" o finală la un altul. Tânăra a ajuns şi la Orange Bowl, campionatul mondial al juniorilor, dar a pierdut în calificări. Totuşi, ea este prima tenismenă din Bihor care a luat parte la prestigioasa competiţie.

În cursa pentru puncte în clasamentul internaţional, sportiva a fost pe tablourile mai multor turnee din calendarul ITF, printre ele numărându-se cele din Elveţia, Germania, Cehia, Slovacia. Simina este partenera de antrenament a numărului unu din Europa, bihoreanca Ioana Loredana Roşca, legitimată la CSM Craiova, cele două pregătindu-se sub bagheta lui Ionuţ Hodişan pe terenurile clubului "Voinţa". Anul 2012 va fi ultimul an de juniorat pentru Simina. De pregătirea ei fizică se ocupă şi profesorul Constantin Stohor.

Pe locul 3 în topul Clubului Voinţa se situează Nora Nemes, pentru care anul 2011 a debutat frumos, printr-o finală jucată chiar la Oradea într-un turneu din Circuitul Naţional al României. A fost victorioasă şi în turnee precum cel de la Cluj sau Bucureşti, iar la Trofeul Dyadora de la Timişoara a obţinut prima victorie la un turneu internaţional din calendarul tenisului european ETA.

Au urmat evoluţii apreciate la Pecs şi Budapesta, care au propulsat-o pe locul III în clasamentul naţional. Componentă a lotului României, Nora a câştigat locul III la Campionatul European pe Echipe, categoria 12 ani. Se pregăteşte cu antrenorul Imre Boros, de condiţia ei fizică ocupâdu-se profesorul Florin Indrie.

Locul 4 în clasament aparţine fratelui Norei, Nimrod Nemes, celebru prin recordul de Guiness Book, după ce pe când avea 7 ani, a schimbat cu frate de-al lui 1.000 de mingi peste fileu fără să greşească. Nimrod a stabilit un veritabil record şi în 2011 prin faptul că a câştigat 10 turnee de tenis din tot atâtea disputate în acest sezon la categoria 10 ani, atât la Oradea, cât şi la Bucureşti, Cluj sau Ploieşti. Elevul antrenorului Imre Boros a urcat până pe locul doi în clasamentul naţional în acest an, printre învinşi figurând şi numărul unu al categoriei.

Pentru locul 5, Rareş Mihuţ, 2011 a fost un an de referinţă prin trei titluri, trei finale şi trei semifinale în turneele din calendarul naţional. Tot în acest an şi-a schimbat antrenorul, de pregătirea lui ocupându-se acum Ina Danciu, preparator fizic fiind profesorul Constantin Stohor. Fire impulsivă, uneori fiind necesară intervenţia tehnicianului pentru a fi temperat, Rareş poate fi una din speranţele tenisului orădean. În aceste zile el e angrenat în turneul de categoria I la Câmpulung Moldovenesc.

Locul 6, Zeina Farran, este un nume care n-a lipsit de cinci ani din primii 10 tenismeni de la Clubul Sportiv "Voinţa" Oradea. Anul acesta a jucat mai puţine turnee naţionale pentru că a fost plecată timp de câteva luni în ţara ei natală, Liban, împreună cu părinţii şi sora ei, Rachil. Zeina a disputat la Beirut finala campionatului naţional la senioare şi a reuşit să câştige titlul naţional în Liban, la categoria 16 ani fete, partenera ei în ultimul act al competiţiei fiind  sora ei. Antrenorul Zeinei este Nicolae Matache, iar preparator fizic este profesorul Florin Indrie.

Pe locul 7, Rachil Farran şi-a adjudecat două din cele patru turnee diputate pe terenurile clubului Voinţa, Trofeele Damaco şi Gavella la categoria 14 ani fete, ca apoi să urmeze perioada din Liban, unde a devenit campioana ţării sale la această categorie şi vicecampioană la categoria 16 ani. Pregătirea tehnico-tactică şi fizică este asigurată de Nicolae Matache şi Florin Indrie.

De pregătirea Andreei Ionuţ, sportiva de pe locul 8, se ocupă, începând din acest an, Ionuţ Hodisan, antrenorul Ioanei Loredana Roşca. A câştigat Trofeele Euronet şi Siroco la Oradea dar şi Trofeul Dafora de la Mediaş. Posesoarea unor bune calităţi fizice, tenismena de 14 ani are gânduri mari pentru 2012 urmând să "atace" circuitul internaţional.

De pe poziţia a 9-a, Giana Cormoş este colega de categorie a Norei Nemes, iar de patru ani se se întâlnesc în circuitul naţional de turnee. A urcat în clasament ajutată şi de cele patru turnee organizate pe cele 10 terenuri ale clubului Voinţa, pe care le-a jucat în compania colegelor ei de club cum a fost finala Trofeului Euronet câştigată în faţa Denisei Cherecheş. Este pregătită de profesorul Mucenic Chirilov, responsabil cu pregătirea fizică fiind Constantin Stohor.

Pe locul 10, Andreea Silaghi este componenta echipei care cu ceva timp în urmă obţinea cel mai important titlu din istoria clubului, cel de vicecampioană naţională pe echipe. Eleva antrenorului Mucenic Chirilov şi Constantin Stohor la partea fizică, tenismena de la categoria 14 ani va face primii paşi în turneele internaţionale în sezonul viitor, aşa încât va trebui să se pună deja accentul şi pe pregătirea mentală, deosebit de necesară la acest nivel.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
3 Comentarii
comentariu
TU PENIBILULE ,AR TREBUI SA TACI DIN GURA PENTRU CA HABAR NU AI CE INSEAMNA TENISU SI CINE ARE CELE MAI BUNE PERFORMANTE !!! EU NU-MI ASCUND NUMELE CA SI TINE !! SI MA MANDRESC CU CE AM FACUT PANA ACUMA SI CU NUMELE MEU !!! ASA CA JOC DE GLEZNE!!!
Postat 16 Ianuarie 2012, 22:06 de urda ionut
Site
...frt.ro
Postat 30 Decembrie 2011, 19:07 de Tenisman
Penibil
Clasamentul acesta e penibil. Simpla participare la competitii internationale nu inseamna nimic, decat ca parintii au bani sa ii trimita pe copii pe acolo. Ce conteaza sunt victoriile, punctele acumulate. Daca fratii Nemes ar avea sprijin financiar ar fi pe loc fruntas si in Europa. Clasamentul real al valorilor, inclusiv de la vointa, il gasiti pe site-ul federatiei de tenis: Acolo ordinea e cu totul alta.
Postat 30 Decembrie 2011, 19:05 de Tenisman
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6699 RON
  • 1 EUR = 4.9762 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON