URMĂREȘTE-NE PE
JOI, 25 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nu credeam că se vor putea mobiliza 15.000 de oameni în acțiunea intitulată Misiunea Grivei, prin care se cer condiții mai bune pentru câinii abandonați și pentru sterilizarea lor. Iată că inițiativele cetățenești încep să capete forță și consistență. Poate n-ar fi fost lipsit de interes să se ceară și sterilizarea stăpânilor care-și abandonează animalele de companie...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oricât ar fi de digitalizată lumea și plin internetul de informații despre tot felul de locuri, inclusiv în imagini, nimic nu se compară cu plăcerea călătoriei, fie ea cât de scurtă, pentru a le vedea cu propriii ochi. Iar când de plăcerea asta vor avea parte sute, poate mii de copii de la țară, dintre care mulți nu au ieșit din comuna lor ori au ajuns în cel mai bun caz până în cel mai apropiat orășel, cu atât e mai meritorie orice inițiativă care îi ajută să capete această experiență, totdeauna de neuitat dacă e prima.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Camera Deputaţilor a adoptat recent un proiect de modificare a legislaţiei în vigoare, prin care se prevede, în esenţă, că instanţele judecătoreşti nu vor mai putea reduce din oficiu onorariile achitate de justiţiabili avocaţilor, ci doar la cererea părţii adverse. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
18 Aprilie 2017, 18:09

Selecţionata Universităţii din Oradea, locul IV la turneul final al Campionatului Naţional Universitar de fotbal de la Cluj Napoca

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Selecţionata de fotbal a Universităţii din Oradea a participat în perioada 10-13 aprilie, la Cluj-Napoca, la turneul final al Campionatului Naţional Universitar de Fotbal al României, organizat de Universitatea Babeş-Bolyai din Cluj-Napoca (campioana din 2016) în parteneriat cu Federaţia Română de Fotbal şi Federaţia Sportului Şcolar şi Universitar.

Competiţia a reunit, alături de echipa gazdă, selecţionatele a 7 universităţi: Universitatea din Oradea, Universitatea Tehnică Gheorghe Asachi din Iaşi, Universitatea din Petroşani, Universitatea Constantin Brâncuşi din Târgu-Jiu, Universitatea de Vest din Timişoara, Universitatea Politehnica din Timişoara şi Universitatea 1 Decembrie 1918 din Alba Iulia.

Sub aspect calitativ, alături de condiţiile foarte bune oferite de gazde în parcul sportiv Iuliu Haţieganu (hotel, masă şi două terenuri sintetice de joc), un aport însemnat a fost adus şi de prezenţa unor jucători din liga 1 (Tg-Jiu), liga a II-a şi a III-a (Alba Iulia, Cluj-Napoca şi Timişoara).

Fault de la arbitru

Universitatea din Oradea a fost repartizată în grupa B, alături de Universitatea Tehnică Gheorghe Asachi din Iaşi, Universitatea Constantin Brâncuşi din Târgu-Jiu şi Universitatea Politehnica din Timişoara. Cu victorii în primele două meciuri, 5-0 cu Iaşi şi 3-1 cu Timişoara, Oradea a jucat cu Tg. Jiu pentru calificarea în finala mare. Fără a minimaliza valoarea adversarului, este greu de explicat ce s-a întâmplat în acel meci.

Fără aportul lui Rică Neaga, studenţii orădeni "au beneficiat" din partea arbitrului partidei (divizionar) de o eliminare la finalul primei reprize (Paul Mihuţa), de neacordarea unui penalty la un fault clar asupra lui Iemad şi mai ales, cu patru minute înainte de final, de "mutarea" unui fault de joc săvârşit în afara careului (dovadă fiind faptul că jucătorul faultat se afla în afara suprafeţei de pedeapsă) la punctul de 11m şi a devenit 1-0 pentru Tg. Jiu. Culmea, iniţial chiar arbitrul a indicat locul unde a avut loc faultul. Din nefericire, la ultima fază a jocului, la o lovitură liberă de la circa 20 de metri, executată magistral de Sorin Ungur, sub transversală, mingea a revenit în teren şi totul s-a terminat.

La un pas de marea finală, Universitatea din Oradea a jucat doar pentru locurile 3-4, cu Universitatea Babeş-Bolyai, echipa gazdă din Cluj-Napoca.

Pe un fond de oboseală acumulată în urma celor trei meciuri (jucate pe terenuri sintetice) şi cu jucători accidentaţi (Boneta, Ilieş, Matei) de partea orădeană, gazdele au învins cu 1-0 şi şi-au adjudecat locul III. Coincidenţă sau nu, arbitrul întâlnirii a fost acelaşi care, cu o zi înainte, a frustrat echipa orădeană de prezenţa în finala competiţiei.

Timișoara, primul loc

În finala mare, după un joc viu disputat, ambele echipe beneficiind de aportul unor jucători din primele două ligi profesioniste, Universitatea de Vest din Timişoara s-a impus la lovituri de departajare cu 8-7 (1-1 după timpul regulamentar de joc) în faţa campioanei din 2015, Universitatea Constantin Brâncuşi din Târgu-Jiu.

Echipa timişoreană, campioana României pe 2017, va reprezenta România la Campionatul Universitar de Fotbal din Portugalia, care va avea loc la Porto, în perioada 23-30 iunie 2017.

Situată, în finalul competiţiei, pe locul IV, selecţionata Universităţii din Oradea, condusă de profesorul Alexandru Ilieş, a avut în componenţă 17 jucători: Codruţ Bulz, Sorin Danciu, Sorin Pop, Patrik Urbanowski, Răzvan Matei, Sebastian Boneta, Dan Jurcă, Iemad Suwan, Alexandru Bogdan Ilieş, Florin Neaga, Robert Baran, Vlad Oros (de la FC Universitatea Oradea, antrenor Lucian Stance), Paul Mihuţa (CF Bihorul Beiuş, antrenor Rudy Kovacks), Sorin Ungur (CSC Crişul Sântandrei, antrenor Ciprian Dianu), Alexandru Lezeu (CS Mădăras, preşedinte Dan Păcală), Bogdan Nyilvan (CSM Victoria Carei) şi Florin Toderaş (Minerul Şuncuiuş).

"Mulţumim cluburilor şi antrenorilor care au înţeles şi sprijinit demersul Universităţii din Oradea. A fost o onoare pentru mine să fiu alături de aceşti adevăraţi studenţi şi îi felicit pentru efortul şi dăruirea lor de a reprezenta Universitatea din Oradea", a declarat profesorul Alexandru Ilieş.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6567 RON
  • 1 EUR = 4.9761 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON