URMĂREȘTE-NE PE
JOI, 28 MARTIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Primăria Oradea a decis să modifice regulamentul de salubrizare. La fel cum deja ne-a obișnuit, schimbarea s-a făcut fără o dezbatere publică serioasă. Mi se pare o greșeală strategică, pentru că despicarea firului în patru atunci când e vorba de problemele tuturor locuitorilor poate duce la soluții bune, unde mai pui că elimini din start suspiciunile și speculațiile.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oradea și Bihorul au ajuns într-o perioadă fastă, cum din perspectiva dezvoltării infrastructurii n-au mai cunoscut niciodată. Anul acesta se deschid circulației o mulțime de noi drumuri, vreo 70 de kilometri: legătura centura Oradea - Autostrada Transilvania (chiar la finele acestei săptămâni), plus centurile Sânmartin, Aleșd, Beiuș, Oșorhei, Nojorid, Sântandrei (în vară). „Miracolul” ar putea fi explicat prin faptul că 2024 e an electoral. Și, da, este! Dar, totuși, nu asta-i explicația, ci parcurgerea întregii evoluții de la germinarea la coacerea proiectelor.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți mulțumit de noile trasee de tramvai gândite de OTL pentru a asigura un flux mai bun în oraș?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Din data de 31 martie, România devine, parțial, parte a spațiului de liberă circulație Schengen, aspect care ar trebui să ne bucure, ca națiune, deoarece vine după un îndelung proces de negociere cu celelalte state ale Uniunii Europene, aspectele privind negocierea cu Austria fiind comentate pe larg în ultima perioadă.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
21 Mai 2010, 22:03

Sandu Lungu şi-a învins adversarul în repriza a doua

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

A PHP Error was encountered

Severity: Notice

Message: Undefined index: url

Filename: stire/stire.php

Line Number: 133

A PHP Error was encountered

Severity: Notice

Message: Undefined index: name

Filename: stire/stire.php

Line Number: 133

Dan Simai,

La Romexpo a avut loc, vineri seară, cea mai mare Gală K1 organizată vreodată în România: World Grand Prix Bucureşti, sau România K1. Dacă piramida K1 a fost câştigată de Freddy Kemayo, prin KO, în faţa lui Sebastrian Ciobanu, într-un meci pe reguli de MMA, Alexandru Lungu s-a impus în faţa americanului Jimmy Ambriz.

Orădeanul l-a învins pe Ambriz supranumit "Titanul" în cel de-al doilea meci al Galei K1 desfăşurat vineri seară la Bucureşti.

"Muntele Bihorului" a câştigat în faţa americanului încă din repriza a doua, după ce arbitrul a oprit lupta la recomandarea medicului. Arbitrul i-a interzis americanului să lupte după ce a avut o problemă la ochi şi nu a mai putut să vadă.

Conform site-ului Sport.ro, care a transmis meciul în direct în sistem Pay-Per-View, "există posibilitatea ca Sandu Lungu să îi fi băgat, accidental, degetul în ochi".

Meciul dus de orădeanul înalt de 1,83 metri şi cântărind 160 kilograme împotriva "Titanului" de 1,88 metri şi cântărind 130 kilograme a avut loc în sistem MMA, în care loviturile sunt extrem de dure, iar lupta se poartă în picioare şi la sol după un regulament redus la minim.

Pentru meciul de vineri Sandu Lungu s-a antrenat pe brânci în ultima lună, Jimmy Ambriz fiind un luptător experimentat care l-a înlocuit în ultima clipă pe contracandidatul desemnat iniţial, Imani Lee.

Moartea din Carpaţi, KO 

În cele mai aşteptate dispute de la super-fight, Iftimoaie şi Moroşanu au fost învinşi de cunoscuţii lor adversari. Dacă Iftimoaie a rezistat în ring până la finalul disputei cu neozeelandezul Ray Sefo, pierzând la puncte, Cătălin Moroşanu, supranumit "Moartea din Carpaţi" a fost trimis în lumea viselor după câteva secunde, de olandezul Errol Zimmerman. După 26 de secunde de la start medicii erau deja în ring pentru a-l ajuta pe Cătălin făcut KO de un genunchi şi un croşeu de dreapta al lui Erol.

Cea mai mare gala K1 din Europa a continuat, vineri noapte, în complexul Romexpo din Bucureşti cu finala piramidei K1. După ce au reuşit KO-uri în sferturi şi semifinale, ultimul act al piramidei i-a adus faţă în faţă pe Freddy Kemayo lşi Sebastian Ciobanu. Miza a fost un bilet pentru Gala de la Seul "Final Destination", între cei mai buni 16 luptători ai lumii. După două reprize relativ echilibrate, Kemayo l-a învins pe Ciobanu în ultima repriză, când l-a făcut KO.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
4 Comentarii
replica la gigi
Auzi mai bulache de la scularie,nu ti-ai dori sa-ti traga un pumn Lungu chiar daca este gras are niste bicepsi..se vede ca n-ai vazut meciul,dar ce sa mai discutam cu habarnisti,bai tu te pricepi la ceva? cred ca stai toata ziua la internet si freci mouse-ul bulache..
Postat 23 Mai 2010, 15:29 de Szomolany
grasu
Auzi, tu de obicei in toate articolele tale ii cam lingi in c... pe toti, mai ales pe Lungu, care e cam gras si n-are nici o treaba cu lupta, doar se suie pe ei si-i sufoca :)))) Oricum, la limbi te pricepi bine, Hermane ;)
Postat 22 Mai 2010, 22:14 de Gigi de la scularie
pumn de fier
Lungu are un pumn de fier cind i-a tras una lui Jimmy cred ca nu-si mai dorea sa continue,asa ca a renuntat la lupta.Domnul Sani este mandria noastra a bihorenilor,pune-i la pamint...
Postat 22 Mai 2010, 19:39 de Szomolany
Muntele Bihorului
Pacat ca PROTV nu a difuzat meciul lui Sandu desi multi fani ai sai l-au asteptat cu nerabdare.eu am vazut meciul mi-a placut parerea mea este ca acest Jimmy s-a speriat si a motivat renuntarea la meci cu durerea la ochi,Bravo Sandu, tu esti oricum cel mai bun.Succes in continuare.
Postat 22 Mai 2010, 19:33 de trifa valeria
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.5892 RON
  • 1 EUR = 4.971 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON