URMĂREȘTE-NE PE
MIERCURI, 24 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nu credeam că se vor putea mobiliza 15.000 de oameni în acțiunea intitulată Misiunea Grivei, prin care se cer condiții mai bune pentru câinii abandonați și pentru sterilizarea lor. Iată că inițiativele cetățenești încep să capete forță și consistență. Poate n-ar fi fost lipsit de interes să se ceară și sterilizarea stăpânilor care-și abandonează animalele de companie...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Săptămâna trecută, înainte ca lucrările de 70 milioane de euro derulate la Aeroportul Oradea să se încheie (apropo, va fi un şoc diferenţa!), suspansul privind utilitatea lor s-a risipit: CJ Bihor şi Primăria Oradea au bătut palma cu LOT şi cu HiSky.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Camera Deputaţilor a adoptat recent un proiect de modificare a legislaţiei în vigoare, prin care se prevede, în esenţă, că instanţele judecătoreşti nu vor mai putea reduce din oficiu onorariile achitate de justiţiabili avocaţilor, ci doar la cererea părţii adverse. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
04 Octombrie 2013, 16:39

Sâmbătă debutează noul sezon şi pentru voleibalişti

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

După aproape şase luni în care s-au derulat doar întreceri pe nisip, voleiul îşi reia traseul începând de sâmbătă. La startul competiţiei ligii secunde se va afla, pentru a treia oară, şi echipa masculină LPS Bihorul CS Atletic Oradea.

Înfiinţată acum doi ani, echipa de lângă stadionul Tineretului a avut evoluţii remarcabile reuşind ca după primul campionat să promoveze, dar lipsa susţinerii financiare a făcut să nu poată evolua în prima ligă. În anul următor, "leii" orădeni au luat-o de la capăt reuşind să devină iarăşi campionii vestului voleibalistic, dar sancţiunea primită de la Federaţia Română de Volei pentru neparticiparea în campionatul precedent de Divizia A1 i-a privat de participarea la barajul de promovare.

După o vară încărcată de rezultate excelente, în care au câştigat titlul naţional de seniori prin Adrian Holhoş (jucând pentru un club din Arad, alături de un fost component al echipei), "bronzul' seniorilor prin Moisa Abrudan, titlul naţional de juniori şi titlul balcanic U20 prin Bogdan Nan, precum şi alte medalii la turnee-satelit, "cenuşăreasa" echipelor din Oradea este pregătită să facă o figură frumoasă şi în aceasta ediţie de A2.

Lotul echipei a suferit câteva modificări. Astfel vor lipsi Ninu Drinceanu (plecat la muncă în Anglia), Petre Vornicu (plecat la studii la Cluj), Sergiu Bona (la studii în Timişoara) şi Adrian Ursachi (retras), în locul lor fiind cooptaţi Adrian Holhoş, Răzvan Fărcanea şi Alex Buda (reactivaţi pentru voleiul în sală după perioade de inactivitate) şi Alin Jugan (promovat de la echipa de cadeţi a clubului).

În prima etapă, sâmbătă, 5 octombrie,"leii" vor întâlni în deplasare pe CSM Câmpia Turzii, urmând ca primul meci acasă sa îl susţină o săptămână mai târziu, cu Torpi Tg. Mureş. Apoi, va urma o triplă de foc pentru orădeni: în 19 octombrie, la Timişoara, cu ocupanta locului secund, echipă care a promovat în liga I, dar lipsa banilor a făcut să nu poată evolua acolo, pe 26 acasă cu UMF Cluj, "bronzul" ediţiei precedente şi cu Aradul, în deplasare, locul 4 anul trecut.

"Începem al treilea campionat, cu gândul că vom fi din nou campioni şi cu speranţa că financiar va fi mai bine, pentru ca aceşti copii minunaţi să nu mai fie nevoiţi să plece afară să îşi câştige existenţa. S-au produs modificări în echipă, am adus jucători cu mare experienţă dar şi un tânăr de perspectivă, sper să fim măcar la fel de puternici ca anul trecut", a declarat antrenorul echipei orădene, profesorul Rodian Achimescu.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6699 RON
  • 1 EUR = 4.9762 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON