URMĂREȘTE-NE PE
JOI, 25 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nu credeam că se vor putea mobiliza 15.000 de oameni în acțiunea intitulată Misiunea Grivei, prin care se cer condiții mai bune pentru câinii abandonați și pentru sterilizarea lor. Iată că inițiativele cetățenești încep să capete forță și consistență. Poate n-ar fi fost lipsit de interes să se ceară și sterilizarea stăpânilor care-și abandonează animalele de companie...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oricât ar fi de digitalizată lumea și plin internetul de informații despre tot felul de locuri, inclusiv în imagini, nimic nu se compară cu plăcerea călătoriei, fie ea cât de scurtă, pentru a le vedea cu propriii ochi. Iar când de plăcerea asta vor avea parte sute, poate mii de copii de la țară, dintre care mulți nu au ieșit din comuna lor ori au ajuns în cel mai bun caz până în cel mai apropiat orășel, cu atât e mai meritorie orice inițiativă care îi ajută să capete această experiență, totdeauna de neuitat dacă e prima.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Camera Deputaţilor a adoptat recent un proiect de modificare a legislaţiei în vigoare, prin care se prevede, în esenţă, că instanţele judecătoreşti nu vor mai putea reduce din oficiu onorariile achitate de justiţiabili avocaţilor, ci doar la cererea părţii adverse. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
16 August 2013, 14:55

S-a stabilit programul Ligii a II-a: FC Bihor debutează acasă cu UTA

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Şedinţa din această săptămână a Comitetului Executiv al Federaţiei Române de Fotbal a adus multe modificări în ceea ce priveşte sistemul competiţional al celui de-al doilea şi al treilea eşalon fotbalistic al ţării.

A fost stabilită astfel componenţa seriilor din ligile a II-a şi a III-a pentru următorul sezon competiţional. În Liga a II-a au fost repartizate 13 echipe în seria estică, iar în cea de vest, de unde face parte şi FC Bihor, 12 formaţii.

În Seria I vor evolua: SC FC Rapid SA Bucureşti, CSMS Iaşi, SC CF Brăila SA, CS FC Clinceni (fostă CS Buftea), FC Unirea 04 Slobozia, FCM Dunărea Galaţi, SC FC Sportul Studenţesc SA, ACS Rapid CFR Suceava, CS FC Farul Constanţa, ACS Berceni, FC Gloria Buzău, SC Bacău şi CS Unirea Tărlungeni.

Echipele din Seria a II-a (vestică) sunt: ACF Gloria 1922 Bistriţa, Clubul Sportiv Metalul Reşiţa SA (fostă FC Damila Măciuca), FC UTA Arad, AS FC ASA Târgu Mureş 2013 (fostă FCM Târgu Mureş), CSM Râmnicu Vâlcea, CS FC Bihor Oradea, CS Mioveni, CS ALRO Slatina, Clubul Sportiv U Craiova SA, SC Fotbal Club U Craiova SA, CS FC Olimpia 2010 Satu Mare şi CS Minerul Motru.

În Liga a III-a au fost întocmite tot şase serii, precum anul trecut, a câte 12 echipe. CS Oşorhei a fost repartizată în Seria a V-a, alături de: ACS Şoimii Pâncota, FC Unirea Dej, CS FC Zalău, AFC Arieşul 1907 Turda (fostă FC Seso Câmpia Turzii), CS Naţional Sebiş, CS Sănătatea Servicii Publice Cluj, FC Maramureş Universitar Baia Mare, CSO Cugir, CS Ineu, CS Unirea Jucu şi FCM Baia Mare.

Noutatea o reprezintă faptul că atât în liga a II-a cât şi în cea de-a treia va apărea după sezonul regulat fazele play-off şi play-aut, în play-off urmând să ajungă primele şase echipe din fiecare serie.

La finele sezonului regulat din Liga a II-a, ocupanta locului 13 din seria cu 13 echipe va retrograda în Liga a III-a, ediţia 2014-2015. În continuare, se va juca în sistem play-off (locurile 1-6) şi, respectiv, play-out (locurile 6-12), adică 10 etape, pornindu-se cu punctajul realizat, în cadrul sezonului regulat, în jocurile directe între echipele respective.Vor promova în Liga I primele două echipe clasate în fiecare serie la finele play-off-ului, adică în total, 4 echipe. Totodată, vor retrograda în Liga a III-a alături de echipa clasată pe locul 13 formaţiile care vor încheia play-out-ul pe locurile 10-12.

De asemenea, vor promova în Liga a II-a, ediţia 2014-2015, echipele clasate pe primul loc la finele play-off-ului din fiecare serie a eşalonului al III-lea (în total, 6 echipe). Vor retrograda în Liga a IV-a, ediţia 2014-2015, echipele clasate pe ultimele două locuri la finele play-out-ului în fiecare serie (locurile 11-12) - adică 12 formaţii şi două echipe de pe locul 10, cele mai slab clasate.

De asemenea, s-a decis ca sezonul Ligii a II-a să înceapă pe 7 septembrie, având etape intermediare pe datele de 18 septembrie şi 9 octombrie, ultima rundă a turului urmând a avea loc pe 7 decembrie. În Liga a III-a noua ediţie va debuta pe 30 august, urmând a avea etapă intermediară pe 8 octombrie, iar ultima din tur să fie programată pe 6 decembrie.

În Liga a II-a, FC Bihor va evolua în prima etapă, pe teren propriu, în compania arădenilor de la UTA, urmând ca în runda a doua să întâlnească la Râmnicu Vâlcea formaţia locală, CSM.


Programul turului de campionat din Seria a II-a a Ligii a II-a, ediţia 2013-2014:

Etapa 1

FC Bihor - UTA
Alro - CSM Rm. Vâlcea
Minerul Motru - CS Mioveni
CS U Craiova - Gloria Bistriţa
Olimpia Satu Mare - FC U Craiova
ASA Târgu Mureş 2013 - Metalul Reşiţa

Etapa 2

CSM Rm. Vâlcea - FC Bihor
CS Mioveni - Alro
Gloria Bistriţa - Minerul Motru
FC U Craiova - CS U Craiova
Metalul Reşiţa - Olimpia Satu Mare
UTA - ASA Târgu Mureş 2013

Etapa 3

CSM Rm. Vâlcea - UTA
FC Bihor - CS Mioveni
Alro - Gloria Bistriţa
Minerul Motru - FC U Craiova
CS U Craiova - Metalul Reşiţa
Olimpia Satu Mare - ASA Târgu Mureş 2013

Etapa 4

CS Mioveni - CSM Rm. Vâlcea
Gloria Bistriţa - FC Bihor
FC U Craiova - Alro
Metalul Reşiţa - Minerul Motru
ASA Târgu Mureş 2013 - CS U Craiova
UTA - Olimpia Satu Mare

Etapa 5

CS Mioveni - UTA
CSM Rm. Vâlcea - Gloria Bistriţa
FC Bihor - FC U Craiova
Alro - Metalul Reşiţa
Minerul Motru - ASA Târgu Mureş 2013
CS U Craiova - Olimpia Satu Mare

Etapa 6

Gloria Bistriţa - CS Mioveni
FC U Craiova - CSM Rm. Vâlcea
Metalul Reşiţa - FC Bihor
ASA Târgu Mureş 2013 - Alro
Olimpia Satu Mare - Minerul Motru
CS U Craiova - UTA

Etapa 7

UTA - Gloria Bistriţa
CS Mioveni - FC U Craiova
CSM Rm. Vâlcea - Metalul Reşiţa
FC Bihor - ASA Târgu Mureş 2013
Alro - Olimpia Satu Mare
Minerul Motru - CS U Craiova

Etapa 8

FC U Craiova - Gloria Bistriţa
Metalul Reşiţa - CS Mioveni
ASA Târgu Mureş 2013 - CSM Rm. Vâlcea
Olimpia Satu Mare - FC Bihor
CS U Craiova - Alro
Minerul Motru - UTA

Etapa 9

UTA - FC U Craiova
Gloria Bistriţa - Metalul Reşiţa
CS Mioveni - ASA Târgu Mureş 2013
CSM Rm. Vâlcea - Olimpia Satu Mare
FC Bihor - CS U Craiova
Alro - Minerul Motru

Etapa 10

Metalul Reşiţa - FC U Craiova
ASA Târgu Mureş 2013 - Gloria Bistriţa
Olimpia Satu Mare - CS Mioveni
CS U Craiova - CSM Rm. Vâlcea
Minerul Motru - FC Bihor
Alro - UTA

Etapa 11

FC Bihor - Alro
CSM Rm. Vâlcea - Minerul Motru
CS Mioveni - CS U Craiova
Gloria Bistriţa - Olimpia Satu Mare
FC U Craiova - ASA Târgu Mureş 2013
UTA - Metalul Reşiţa

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
1 Comentariu
start sezon
Primele 5 etape sunt de foc pentru FC Bihor, parerea mea
Postat 16 August 2013, 17:45 de Catalin
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6567 RON
  • 1 EUR = 4.9761 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON