URMĂREȘTE-NE PE
JOI, 25 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nu credeam că se vor putea mobiliza 15.000 de oameni în acțiunea intitulată Misiunea Grivei, prin care se cer condiții mai bune pentru câinii abandonați și pentru sterilizarea lor. Iată că inițiativele cetățenești încep să capete forță și consistență. Poate n-ar fi fost lipsit de interes să se ceară și sterilizarea stăpânilor care-și abandonează animalele de companie...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oricât ar fi de digitalizată lumea și plin internetul de informații despre tot felul de locuri, inclusiv în imagini, nimic nu se compară cu plăcerea călătoriei, fie ea cât de scurtă, pentru a le vedea cu propriii ochi. Iar când de plăcerea asta vor avea parte sute, poate mii de copii de la țară, dintre care mulți nu au ieșit din comuna lor ori au ajuns în cel mai bun caz până în cel mai apropiat orășel, cu atât e mai meritorie orice inițiativă care îi ajută să capete această experiență, totdeauna de neuitat dacă e prima.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Camera Deputaţilor a adoptat recent un proiect de modificare a legislaţiei în vigoare, prin care se prevede, în esenţă, că instanţele judecătoreşti nu vor mai putea reduce din oficiu onorariile achitate de justiţiabili avocaţilor, ci doar la cererea părţii adverse. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
04 Februarie 2014, 12:55

Roadele proiectului "Tenisul la sate": 150 de copii iniţiaţi în tainele sportului alb

0 clipuri
0 audio
0 fisiere
Cinci antrenori voluntari, Traian Miclea, Florin Cuc, Dinu Drăgan, Ionuţ Sferle şi Mircea-Teodor Drăgoi, au încheiat prima etapă a proiectului "Tenisul la sate", prin care, în cursul lunilor decembrie şi ianuarie, au predat voluntar tenisul de câmp în cinci sate bihorene, atât pentru copii, cât şi pentru adulţi.

Programul acestui proiect, derulat cu sprijinul Consiliului Judeţean Bihor şi a Federaţiei Române de Tenis, având colaborarea administraţiilor locale din comunităţile respective, a cuprins cursuri de tenis în zilele de luni la Tileagd, marţi la Vadu Crişului, miercuri la Rieni, joi la Ţeţchea, iar vineri la Tinca.

"Au fost predate lecţii de tenis care au cuprins însuşirea tehnicii principalelor lovituri care să poată face posibilă desfăşurarea unui meci, scopul principal fiind creşterea încrederii în sine a copiilor ca şi a tuturor celor care practică acest sport, partea de educaţie civică fiind de asemenea, evidentă. Au fost făcuţi astfel primii paşi în tenis, tinerii însuşindu-şi, în urma acestor cursuri forehandul, backhandul, serviciul, loviturile de bază în sportul alb", a declarat Mircea Drăgoi, directorul clubului Voinţa Oradea.

Circa 150 de copii au participat, în această perioadă la sălile de sport din comune, cei mai mulţi, 39, fiind în comuna Ţeţchea. Au fost prezenţi profesorii de sport şi autorităţi locale, care au fost încântaţi de iniţiativă.

"Următorul pas care trebuie făcut, prin implicarea FRT, este formarea de instructori de tenis, chiar şi dintre tinerii din comune, în urma unor cursuri de specialitate, instructori care vor continua activitatea începută de cei cinci voluntari", a mai precizat Drăgoi.

O altă urmare, poate cea mai importantă, a proiectului este că în unele din comune se pun bazele unor terenuri de tenis pe zgură unde antrenamentele vor continua după sezonul rece, la Vadu Crişului acest aspect fiind deja o certitudine. "Suntem siguri că domnul viceprimar Pavel Drimbea nu va lăsa 39 de copii din Ţeţchea fără o bază de tenis. Acelaşi lucru îl aşteaptă 35 de copii de la primarul din Tinca, lucrurile fiind similare şi pentru Rieni sau Tileagd", a adăugat directorul CS Voinţa.

Un alt efect al acţiunii este că şi alte localităţi i-au invitat pe aceşti voluntari pentru a preda primii paşi în tenis copiilor. Este vorba despre Nucet, Vaşcău, Tămăşeu, Şimian, unde, de asemenea sunt săli de sport. Îmbucurătoare este alăturarea altor antrenori voluntari la acest proiect. Este vorba despre Marius Crişan, profesor la Budureasa şi Mircea Monenci, profesor şi director adjunct la şcoala din Tămăşeu. "Cei doi tineri sunt foarte implicaţi în viaţa comunităţilor, iubitori şi practicanţi ai tenisului, conştienţi de impactul pe care îl are practiarea sportului alb de către tineri şi nu numai", a adăugat Mircea Drăgoi.

După această primă etapă a proiectului din Bihor, directorul CS Voinţa Oradea trage concluziile: "Ne trebuie puţină matematică ca să aflăm că aplicându-se un asemenea proiect în cele 41 de judeţe ale României, peste 6.000 de copiii ar face primii paşi în tenis!", este de părere Mircea Drăgoi.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
1 Comentariu
pe bune ?
mai bine spuneti CATI BANI a incasat Dragoi de la Consiliul Judetean pentru acest "proiect" prin care s-a dus de 7-8 ori in diverse comune si a predat niste "lectii de tenis" unor copii pentru care tenisul nu va fi niciodata o optiune !!! bani aruncati pe apa Sambetei (a se citi "in buzunarele personale ale lui Dragoi" !) !
Postat 04 Februarie 2014, 23:48 de Agentul Termic
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6567 RON
  • 1 EUR = 4.9761 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON