URMĂREȘTE-NE PE
VINERI, 29 MARTIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Primăria Oradea a decis să modifice regulamentul de salubrizare. La fel cum deja ne-a obișnuit, schimbarea s-a făcut fără o dezbatere publică serioasă. Mi se pare o greșeală strategică, pentru că despicarea firului în patru atunci când e vorba de problemele tuturor locuitorilor poate duce la soluții bune, unde mai pui că elimini din start suspiciunile și speculațiile.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oradea și Bihorul au ajuns într-o perioadă fastă, cum din perspectiva dezvoltării infrastructurii n-au mai cunoscut niciodată. Anul acesta se deschid circulației o mulțime de noi drumuri, vreo 70 de kilometri: legătura centura Oradea - Autostrada Transilvania (chiar la finele acestei săptămâni), plus centurile Sânmartin, Aleșd, Beiuș, Oșorhei, Nojorid, Sântandrei (în vară). „Miracolul” ar putea fi explicat prin faptul că 2024 e an electoral. Și, da, este! Dar, totuși, nu asta-i explicația, ci parcurgerea întregii evoluții de la germinarea la coacerea proiectelor.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți mulțumit de noile trasee de tramvai gândite de OTL pentru a asigura un flux mai bun în oraș?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Din data de 31 martie, România devine, parțial, parte a spațiului de liberă circulație Schengen, aspect care ar trebui să ne bucure, ca națiune, deoarece vine după un îndelung proces de negociere cu celelalte state ale Uniunii Europene, aspectele privind negocierea cu Austria fiind comentate pe larg în ultima perioadă.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
13 Aprilie 2013, 13:28

Rezultat şoc: FC Bihor a pierdut cu 2-3 în faţa Luceafărului şi a ieşit din cursa pentru promovare! (FOTO)

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

La capătul unui joc spectaculos, foarte disputat şi cu dese răsturnări de scor, echipa Luceafărul Felix a câştigat sâmbătă, la Sânmartin, derby-ul judeţului Bihor la fotbal. Elevii antrenorului Florin Fărcaş s-au impus cu scorul de 3-2 în faţa celor de la FC Bihor, după ce la pauză scorul a fost egal, 1-1.

A fost spectacol

În pofida câtorva absenţe notabile în rândurile celor două echipe, Zeno Bundea (accidentat), la Luceafărul, respectiv Cr. Bud (suspendat), Tîrnăcop (accidentat) şi Mihalache (plecat de la echipă), la FC Bihor, jucătorii celor două combatante au oferit un spectacol frumos, gustat de cei 700 de spectatori prezenţi în tribunele stadionului Luceafărul.

Partida a avut trei răsturnări de scor, iar statutul de derby a fost onorat din plin. Nici nu a început bine jocul că, în minutul 2, gazdele au şi reuşit să înscrie, prin Gh. Popescu, după o reluare cu capul din 3 metri, în stânga portarului, în urma unei centrări venite de la marginea careului de la S. Ianc.

După ce în minutul 4, acelaşi S. Ianc a executat periculos o lovitură liberă de la 22 de metri, pe lângă stâlpul din dreapta porţi lui Pogacsics, în minutul 17 a venit replica oaspeţilor. FC Bihor a reuşit să restabilească egalitatea prin atacantul Adrian Mărkuş care a înscris cu capul din 8 metri, după o centrare de la căpitanul de echipă, Andrei Florean, de pe partea stângă.

Uşor, FC Bihor a pus stăpânire pe joc, a avut posesia mai mult, iar în minutul 22 Florean a expediat o torpilă de la 18 metri, scoasă in-extremis însă de portarul Sălăjan, de sub transversală. În replică, în minutul 26, Gh. Popescu, scăpat la 14 metri de poartă, a expediat balonul în bara transversală.

Un minut mai târziu, Florean s-a remarcat din nou, cu o reluare tot din 14 metri, reţinută de portar, pentru ca pe finalul primei reprize, Luceafărul să mai beneficieze de o ocazie clară. Scăpat singur cu portarul, după o gravă greşeală a defensivei oaspeţilor, S. Ianc nu a putut să-l învingă pe Pogacsics.

Gol "ucigător"

La pauză s-a intrat cu scor egal, 1-1, însă la reluare FC Bihor a început foarte bine, masând echipa gazdă în propriul careu. Astfel, după o lovitură de colţ, în minutul 49, Alexandru Sorian a înscris cu o execuţie impecabilă direct din corner, trimiţând, de pe partea stângă, cu efect, sub transversală.

Momentele bune ale oaspeţilor au continuat. În minutul 50, Puşcaş a căzut în careu, dar arbitrul a apreciat că a simulat şi i-a acordat cartonaşul galben.

Apoi, la 10 minute de la reluare, Luceafărul a ieşit pentru prima dată din propria jumătate şi în minutul 55 a şutat prin Letan, de la 30 de metri, peste poartă. Trei minute mai târziu, FC Bihor a revenit în atac, iar Ciprian Vasilache, după o incursiune frumoasă, uşor lateral dreapta, după ce a întors doi jucători, a şutat cu efect, dar puţin pe lângă stâlpul din partea dreaptă a porţi lui Sălăjan.

În minutul 59 însă, în urma unei incursiuni în careu a lui S. Ianc, după un contact cu fundaşul dreapta al echipei FC Bihor, Coroian, arbitrul Paul Unimătan din Zalău a dictat penalti pentru gazde. A executat şi a transformat impecabil acelaşi Ianc.

După egalare, Luceafărul a prins aripi, iar FC Bihor nu a mai avut reacţie, astfel că pe acest fond a venit şi golul al treilea pentru gazde, reuşit de C. Roşu, în minutul 71, cu un şut pe jos, la colţul lung, din 14 metri, după o pasă primită de la omul meciului, S. Ianc. Elevii antrenorului Florin Fărcaş au fost apoi pe val, iar în minutul 78, din lovitură liberă, D. Muntean a ţintit bara transversală.

Până la final nu s-a mai întâmplat nimic, în pofida strădaniei celor două combatante, astfel că rezultatul jocului a fost 3-2 pentru gazde. Rezultatul scoate FC Bihor din cărţile promovării, iar jucătorilor de la Luceafărul le aduce 3 puncte importante în tentativa de a evita retrogradarea.

Dezamăgiri şi vise

"Sunt foarte dezamăgit, am jucat foarte slab, n-am crezut că absenţa celor trei jucători să cântărească atât de mult. Am reuşit să întoarcem rezultatul, dar din păcate n-am ştiut să-l menţinem şi adversarul, cu multă dorinţă şi cu mult entuziasm, a reuşit să câştige. Îi felicit pe cei de la Luceafărul, au luptat pentru victorie, au câştigat trei puncte, iar noi, din păcate, cred că am pierdut orice speranţă sau şansă de a sta aproape de plutonul fruntaş", a declarat, după partidă, antrenorul echipei FC Bihor, Marian Pană.

"Am întâlnit o echipă bună, cu jucători cu experienţă. Am cunoscut foarte bine jocul echipei FC Bihor, am ştiut care sunt punctele lor forte şi care sunt slăbiciunile. Am avut dorinţă mare şi asta cred că s-a demonstrat pe tot parcursul jocului. Din punctul meu de vedere victoria este meritată pentru că, aşa cum am spus, am avut dorinţă, organizare bună şi nu în ultimul rând, din punct de vedere fizic, eu cred că am câştigat la toate capitolele. Asta dă dovadă că echipa mea este pregătită atât fizic, cât şi tactic", a declarat, la rândul său, tehnicianul Luceafărului, Florin Fărcaş.

În acest meci, Luceafărul a evoluat în formula: Sălăjan - Muntean, Mintaş, Letan, Achim - Ianc (86 Neaga), Svarczkopf, Ghilea (56 Roşu), Haş, George Bogdan - Popescu (83 Cura). Antrenor: Florin Fărcaş.

FC Bihor, la rându-i, a răspuns cu : Pogacsics - Coroian, Lazăr Ţinc, Vădrariu - Sorian, Sălagea, Vasilache - Ovidiu Popa (42 Puşcaş), Mărkus, Florean (85 Bic). Antrenori: Marian Pană şi Rudy Kovacs.


Un moment inedit s-a petrecut în cadrul conferinţei de presă de după meci. Întrebat cui dedică victoria de sâmbătă, antrenorul Luceafărului, Florin Fărcaş, a izbucnit în lacrimi, când le-a spus jurnaliştilor că tatălui său, pe care l-a pierdut în toamna trecută.

"Cred că tatăl meu dacă ar fi acum, s-ar bucura foarte mult pentru mine", a spus Fărcaş.


Etapa a XXI-a a Seriei a II-a din Liga a II-a:

În alte jocuri importante ale etapei din acest week-end, Corona Braşov a învins pe teren propriu, cu scorul de 1-0, echipa CS Mioveni, iar la Drăgăşani, Damila Măciuca a dispus, tot la limită, de UTA.

Vineri

FC Olt - ACS Poli Timişoara 1-1

Sâmbătă

CSM Râmnicu Vâlcea - FC Maramureş 5-0
Luceafărul Oradea - FC Bihor 3-2
Damila Măciuca - FC UTA Arad 1-0
Corona Braşov - CS Mioveni 1-0
FCM Tg. Mureş şi FC Argeş au stau.


Clasament:

1. Corona Braşov 34 p
2. ACS Poli 31 p
3. UTA 29 P
4. Damila Măciuca 28 p
5. FC Bihor 25 p
6. CS Mioveni 23 p
7. FCM Tg. Mureş 21 p
8. CSM Rm. Vâlcea 21 p
9. FC Argeş 20 p
10. Luceafărul Felix 18 p
11. FC Maramureş 18 p
12. FC Olt 13 p

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
4 Comentarii
aloooooooooo
..FCBihor e varzaaaaa!Pana tipa ca timpitul tot meciul,face spume,se crede la FCGlina,Libertatea JILAVA....Am vazut o echipa super tinara ,frumoasa care joaca un fotbal adevarat..LUCEAFARUL FELIX..!Bravo lor!Rusine miticului Pana..lasa isteria domnule si pleaca repede ca ..palinca e prea tare pt tine...!Du-te,du-te nu mai sta,ai mai stricat o echipa acum..Drum bun ,cale batuta,cine te prinde,sa te f...!Hai LUCEAFARUL!fELICITARI DLE Ghilea!
Postat 15 Aprilie 2013, 10:16 de FULGI
greseli sau nestiinta
Cum se poate sa persitati in greseli!FC Bihor nu poate pierde cu 3-2, poate cu 2-3! Ati mai facut aceasta greseala nu o singura data! Cu respect, Gabi!
Postat 14 Aprilie 2013, 21:58 de gabi popescu
pt efii de la Bihor
Luati fundaul de la osorhei ssi veti fi pe cai mari! e un junior bun!! ia vedeti de ce nul mai baga in joc, se pare ca a fost accidentat. e de perspectiva.
Postat 13 Aprilie 2013, 21:58 de oradean
FOTOGRAF
Cand o sa angajati si voi un fotograf profesionist ? La meciul cu Damila a venit de la Cluj un fotograf adevarat care stie sa se joace cu un aparat, in Oradea nu se gaseste cineva care sa stie sa focalizeze !?
Postat 13 Aprilie 2013, 15:44 de Eu
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6085 RON
  • 1 EUR = 4.973 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON