URMĂREȘTE-NE PE
JOI, 28 MARTIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Primăria Oradea a decis să modifice regulamentul de salubrizare. La fel cum deja ne-a obișnuit, schimbarea s-a făcut fără o dezbatere publică serioasă. Mi se pare o greșeală strategică, pentru că despicarea firului în patru atunci când e vorba de problemele tuturor locuitorilor poate duce la soluții bune, unde mai pui că elimini din start suspiciunile și speculațiile.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oradea și Bihorul au ajuns într-o perioadă fastă, cum din perspectiva dezvoltării infrastructurii n-au mai cunoscut niciodată. Anul acesta se deschid circulației o mulțime de noi drumuri, vreo 70 de kilometri: legătura centura Oradea - Autostrada Transilvania (chiar la finele acestei săptămâni), plus centurile Sânmartin, Aleșd, Beiuș, Oșorhei, Nojorid, Sântandrei (în vară). „Miracolul” ar putea fi explicat prin faptul că 2024 e an electoral. Și, da, este! Dar, totuși, nu asta-i explicația, ci parcurgerea întregii evoluții de la germinarea la coacerea proiectelor.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți mulțumit de noile trasee de tramvai gândite de OTL pentru a asigura un flux mai bun în oraș?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Din data de 31 martie, România devine, parțial, parte a spațiului de liberă circulație Schengen, aspect care ar trebui să ne bucure, ca națiune, deoarece vine după un îndelung proces de negociere cu celelalte state ale Uniunii Europene, aspectele privind negocierea cu Austria fiind comentate pe larg în ultima perioadă.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
27 Decembrie 2012, 12:06

Prima premiere fără sensei Pavel Vancea la CS UAMT-Agora

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Rămas fără conducător şi lider, după dispariţia tragică a lui sensei Pavel Vancea, Clubul Sportiv UAMT-Universitatea Agora a avut parte de un an bun, sportivii preluaţi de cei trei antrenori tineri, Melania Câmpan, Raul Tudorică şi Bernáth Csaba, obţinând rezultate notabile în special la categoria de copii, dar şi la juniori. La sfârşit de an, aceştia şi-au premiat laureaţii, primul fiind Kálmán Szabolcs, campion european la kata individual.

Festivitatea de premiere a celor mai buni sportivi a avut loc la Casa Tineretului în prezenţa preşedintelui Federaţiei Internaţionale, Ionel Bara, a reprezentantului DJST Bihor, Iosif Korodi, dar şi a unor sponsori inimoşi care au sprijinit activitatea clubului. După un moment de reculegere ţinut în memoria fostului conducător, Pavel Vancea, cei trei antrenori au făcut un scurt bilanţ al rezultatelor, premiindu-i apoi pe cei mai buni.

În urma competiţiilor din anul 2012, clubul UAMT-Universitatea Agora a cucerit două medalii de aur, 3 de argint şi două de bronz la Campionatul European de Karate Fudokan desfăşurat în Polonia, o medalie de bronz la Campionatele Balcanice din Serbia, respectiv 18 clasări pe podium (două medalii de aur, 11 de argint şi 5 bronz) în cadrul Campionatelor Naţionale.

În clasamentul întocmit de reprezentanţii clubului s-au numărat următorii sportivi:

1. Kálmán Szabolcs (campion european la kata individual, medalii de argint la CN de Fudokan de la Brăila la probele individuale de kata, respectiv kumite, medaliat şi cu echipa de kumite, alături de Andrei Moga şi Andrei Luca).

2. Darius Luca (campion naţional şi medaliat cu bronz la CE de Fudokan în proba de kata individual, bronz cu echipa de kata la Naţionale, alături de Higyed Erik şi Raul Iancu)
3. Higyed Erik (medalie de argint la CN de la Brăila şi CE Fudokan la probla de kata individual, locul doi la Naţionale la enbu masculin, alături de Raul Iancu, locul 3 la kata echipe alături de Darius Luca şi Raul Iancu).

4. Andrei Luca (medaliat cu bronz la CE Fudokan din Polonia la kumite individual, locul doi la kata echipe şi locul trei la kumite echipe, alături de Andrei Moga şi Kálmán Szabolcs)

5. Andrei Moga (medaliat cu argint la CN de Fudokan la proba de kata individual, la copii 1, argint la kata şi bronz la kumite echipe, alături de Andrei Luca şi Kálmán Szabolcs)

6. Király Márk (medaliat cu bronz la CN de Fudokan, la fukugo individual, respectiv la kata şi kumite pe echipe, alături de Whol Otto şi George Ristea, respectiv Dézsi Tamás şi George Ristea)

7. Raul Iancu (bronz la kata pe echipe la Campionatele Balcanice din Serbia, locul doi la CN la enbu masculin, alături de Higyed Erik şi locul trei la kata echipe, alături de Darius Luca şi Higyed Erik).

8. George Ristea (două medalii de bronz la CN de Fudokan pentru cadeţi, la kata şi kumite echipe, alături de Király Márk, Whol Otto şi Dézsi Tamás)

9. Dézsi Tamás (medalie de bronz la CN Fudokan la kumite echipe cadeţi) şi Whol Otto (bronz la CN Fudokan la kumite echipe cadeţi).

10. Nazir Jeniffer (participantă la CN de karate Fudokan)

Premii speciale

Cei doi sportivi care reprezintă elita CS UAMT-Universitatea Agora n-au fost incluşi în Top 10, ei fiind juniori, dar au primit premii speciale. Componenţi ai lotului naţional al României, Robert Botez şi Ionel Basilio Bara au obţinut rezultate notabile în cadrul Campionatului European de Fudokan din Polonia.
Robert Botez a devenit vicecampion naţional la proba de kumite individual, dar şi campion european la kumite pe echipe. S-a mai clasat pe locul secund la Naţionale (kata şi kumite pe echipe, alături de Ujvari Mark şi Bara Ionel.

Ionel Basilio Bara a cucerit medalia de argint la Europenele din Polonia, dar şi la Naţionale (la fukugo individual), clasându-se pe locul secund la Naţionale în probele de kata şi kumite pe echipe, alături de Ujvari Mark şi Robert Botez.

Bilanţul antrenorilor

Ajunşi din postură de sportivi în cel de antrenori şi conducători de club, Raul Mircea Tudorică, Melania Câmpan şi Bernath Csaba au condus şi festivitatea de premiere a CS UAMT-Univ. Agora. "A fost un început mai greu pentru noi, dar am rămas uniţi ca o adevărată echipă şi am reuşit să trecem peste dificultăţi", a precizat Bernath Csaba.

"Ca performanţe sportive anul 2012 a fost unul destul de bun. Sportivii menţionaţi în Top 10 au depus eforturi considerabile pentru a-şi câştiga un loc în cadrul acestui clasament. Trebuie aduse mulţumiri părinţilor, care fac sacrificii mari pentru copiii lor, pentru ca aceştia să poată participa la toate evenimentele prezente în calendarul competiţional. În acelaşi timp trebuie evidenţiaţi şi sponsorii al căror ajutor nu este neglijat. Îi mulţumim domnului Ştefan Botez (director Fidelitas SRL) şi domnului Mihai Binşelean (Isrom Impex) pentru sprijinul acordat cubului nostru şi mişcării de karate tradiţional", a făcut bilanţul Mircea Raul Tudorică, fostul nr. 1 al clubului, ajuns acum antrenor şi maestru de ceremonie în cadrul galei de sfârşit de an.

"Noul an vine cu noi planuri şi speranţe pentru noi. Alături de colegi ne dorim ca 2013 să fie un an prosper, iar rezultatele obţinute de sportivi să fie pe măsura muncii depuse de către aceştia", a adăugat Melania Câmpan, care, nu peste mult timp, va deveni mămică.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
3 Comentarii
tricou
SANT DIN BUCURESTI AS DORI UN TRICOU CU FC BIHOR VICTO R BUCURESTI NR TEL 0772081153 HAI FC BIHOR
Postat 30 Decembrie 2012, 20:00 de cuzmici victor
tricou
SANT DIN BUCURESTI AS DORI UN TRICOU CU FC BIHOR VICTO R BUCURESTI NR TEL 0772081153 HAI FC BIHOR
Postat 30 Decembrie 2012, 19:59 de cuzmici victor
tricou
SANT DIN BUCURESTI AS DORI UN TRICOU CU FC BIHOR VICTO BUCURESTI NR TEL 0772081153 HAI FC BIHOR
Postat 30 Decembrie 2012, 19:58 de cuzmici victor
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.5892 RON
  • 1 EUR = 4.971 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON