URMĂREȘTE-NE PE
JOI, 25 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nu credeam că se vor putea mobiliza 15.000 de oameni în acțiunea intitulată Misiunea Grivei, prin care se cer condiții mai bune pentru câinii abandonați și pentru sterilizarea lor. Iată că inițiativele cetățenești încep să capete forță și consistență. Poate n-ar fi fost lipsit de interes să se ceară și sterilizarea stăpânilor care-și abandonează animalele de companie...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oricât ar fi de digitalizată lumea și plin internetul de informații despre tot felul de locuri, inclusiv în imagini, nimic nu se compară cu plăcerea călătoriei, fie ea cât de scurtă, pentru a le vedea cu propriii ochi. Iar când de plăcerea asta vor avea parte sute, poate mii de copii de la țară, dintre care mulți nu au ieșit din comuna lor ori au ajuns în cel mai bun caz până în cel mai apropiat orășel, cu atât e mai meritorie orice inițiativă care îi ajută să capete această experiență, totdeauna de neuitat dacă e prima.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Camera Deputaţilor a adoptat recent un proiect de modificare a legislaţiei în vigoare, prin care se prevede, în esenţă, că instanţele judecătoreşti nu vor mai putea reduce din oficiu onorariile achitate de justiţiabili avocaţilor, ci doar la cererea părţii adverse. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
25 Mai 2017, 21:34

Preşedintele CSM CSU Oradea, Şerban Sere, bilanț la baschet: "Am făcut un sezon bun, spre foarte bun"

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

La nici o zi după susţinerea ultimul joc oficial din sezonul 2016-2017, conducerea clubului CSM Oradea s-a prezentat joi în faţa presei, unde, alături de antrenorul Cristian Achim şi doi dintre jucătorii de bază ai echipei de baschet, William Franklin şi Muhamed Pasalic, au făcut o analiză asupra parcursului formaţiei CSM CSU în competiţiile în care au fost angrenaţi.

66 de meciuri

"Ne aflăm la finalul unui sezon extrem de dificil, un sezon zbuciumat să-i zic aşa, care din punctul meu de vedere este unul bun, spre foarte bun. Sigur, se putea şi mai mult, se putea să obţinem titlul naţional, care a fost o dorinţă şi un obiectiv de-al nostru, dar se putea şi mai rău, având în vedere că am obţinut acest loc III, pe ultima fracţiune de secundă. Sigur că discuţiile şi polemicile vor fi nenumărate, dar aş vrea să vă reamintesc anumite borne importante de la care trebuie să pornim şi să analizăm activitatea acestei echipe. Am avut o participare extraordinară din punct de vedere al  competiţiilor internaţionale, cu nişte rezultate pe care le-aş dori ca în viitorul apropiat, dacă nu se poate noi, orice altă echipă din România să le atingă. A fost această participare în grupele Champions League, prin care s-a vorbit foarte mult şi foarte frumos despre oraşul nostru. Pe de altă parte a fost un sezon în care echipa noastră a disputat 66 de jocuri oficiale, ceea ce, din câte ştiu eu, nicio ată echipă, nu numai din baschet, din orice alt sport, din România, nu a mai reuşit în ultimii 20 de ani", a declarat preşedintele clubului orădean, Şerban Sere.

Preşedintele CSM a recunoscut că pentru un sezon atât de încărcat ar mai fi avut nevoie de încă doi-trei jucători, de asemenea şi că rezultatele înregistrate pe plan intern nu au fost tocmai cele pe care şi le-au dorit, doar că "acest aspect a fost cauzat de participarea din cupele europene".

"Eu personal sunt extrem de mândru de parcursul nostru în Champions League, care realmente a pus Oradea pe harta baschetului mare şi poate este cel mai important lucru pe care l-am făcut în acest sezon. Pentru conducerea clubului nostru a fost foarte importantă această participare şi ar dori-o din nou, dar a fost un coşmar din punct de vedere al oboselii şi în condiţiile unui lot restrâns, pentru că, de fapt, aceasta este problema", a spus și antrenorul Cristian Achim.

Touşi, el a spus că este foarte bucuos că "am adus la Oradea echipe pe care nici în vis nu le-am fi văzut la noi în sală".

Stafful va fi acelaşi

Pe de altă parte, antrenorul Cristian Achim a amintit şi că, în acest sezon, echipa s-a confruntat cu numeroase accidentări ale unor jucători cheie, care nu au putut fi supliniţi. Totodată, el a amintit că, după ce echipa şi-a încheiat evoluţia în cupele europene, în Top 6, faza a doua a campionatului, orădenii au obţinut al doilea punctaj după Cluj.

"În play-off am jucat un baschet excepţional de bun şi sunt foarte bucuros că din starea aceea cumpită de oboseală, am reuşit să facem echipa să se ridice şi să obţinem aceste rezultate", a declarat, la rândul său, antrenorul Cristian Achim.

În ceea ce priveşte perspectivele pentru următorul sezon, preşedintele Şerban Sere susţine că echipa de baschet va beneficia de un buget cel puţin la fel cu acesta din sezonul recent încheiat. Cât priveşte lotul de jucători, Sere a spus că nu poate da multe detalii "pentru că exceptându-l pe Titus Nicoară, care mai are contract cu noi şi, să zicem, Bobe Nicolescu, cu care ne-am înţeles verbal, la toţi ceilalţi le expiră contractul".

Întrebat dacă s-a pus problema schimbării antrenorului, Şerban Sere a precizat că nu a fost vorba despre aşa ceva şi că, atât Cristian Achim, cât şi secundul Milan Mitrovic, mai au înţelegere încă un an cu clubul orădean, iar aceasta se doreşte a fi respectată din ambele părţi.

La conferinţa de presă au participat şi doi dintre jucătorii de bază ai echipei orădene din acest sezon, William Franklin şi Muhamed Pasalic, doi dintre artizanii victoriei de miercuri seară de la Sibiu, din finala mică a Ligii Naţionale.

Chestionaţi dacă şi cei doi jucători şi-ar dori să continue la Oradea, aceştia au declarat că s-au simţit bine în oraşul de pe Criş, ei nu au nicio problemă să continue, însă în prezent au nevoie neapărat de o vacanţă şi apoi rămâne de văzut ce se va întâmpla.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
12 Comentarii
I HATE BOLOJAN&PNL / PDL
@suporter_oradean: Chiar si pentru tine sunt prea multe greseli gramaticale ! PS : Pusculita PNL, o stim toti ! E CSM ! Ma rog, toti...
Postat 26 Mai 2017, 17:18 de TDS
zici tds ,zici pinochio
noa Tds ai aflat cine a jucat in anul 2000 la Pitesti si ce a facut acolo ? Cu sportul,baschetul,polo-ul ,dar si restul esti paralel.De alergat nu poti ca nu te tin balamalele,o tii tot cu boala ta,suferi de ea de mult si probabil vei murii cu ea , bolojeanismul. Recreazati creierul la o cafea cu iubitul Mang in piata unirii !!!
Postat 26 Mai 2017, 14:19 de suporter_oradean
MIRESELE PENELISTE
@anticomunist: Ideea este că Bolojan face la fel ca orice politician ! Doar că se dă fată mare ! Și nu e !
Postat 26 Mai 2017, 10:08 de TDS
!!!!!
@andy: În comentariul anterior era vorba despre Lucian Popa ! Acum plătit de PMO ! Ajuns director economic în urma unui concurs la care printre examinatori era și....inginerul Beltechi ! Păi la firmele lui nu era bun, la Primărie e ? Dar dacă tu zici că nici celălalt Popa nu excelează....Însă vorba ta, nu e plătit din bani publici !
Postat 26 Mai 2017, 10:06 de TDS
@TDS
Vorba lu' nea' Seneca: "Errare humanum est sed perseverare diabolicum!" Bolojan asta, chiar e un corupt. Numeste din partidul sau, oameni in tot felul de consilii, in loc sa numeasca PSD-isti, despre care stim cu totii ca sunt miezul din dodoasca, cei mai competenti dintre competenti si mai ales stim ca numirile din PSD se fac doar pe criteriul competentei! Hai mai nene, fii serios, sau spus mai vulgo, asa, ia cercul si fugi tare! PS: pe viitor incearca sa-ti spui parerea despre lucruri pe care le cunosti, macar asa, tangential.
Postat 26 Mai 2017, 10:02 de User anonimizat
@tds
Popa a avut rezultate proaste la propriile firme. De acord dar cu ce te deranjeaza pe tine? Erau banii tai? Nu e platit de primarie cu nimic. A fondat o agentie de promovare a produselor traditionale dar nu stiu sa incaseze vreo retributie pt asta. A fondat o asociatie dedicata iubitorilor de vin, pt care eu stiu ca e foarte apreciat. Nu inteleg cu ce te deranjeaza! Referitor la baschet, am mai spus-o, nu e vorba aici de a face sau fata in Europa. Nu avem bugetul necesar pt asa ceva. Nu e vorba aici de potentialul jucatorilor romani pt ca oricum tot jucatorii straini sunt de baza si la echipele mari din Europa - uita-te la Fenerbahce care e campioana Euroligii : are 16 jucatori in lot din care 6 sunt turci, dar doar straini in prima si a 2-a echipa. Turcii sunt abia a 2 sau a 3-a rezerva. Asa ca daca ar avea si Oradea un buget de macar cateva milioane de euro cat are Steaua Rosie, am putea vorbi de Europa. Important e ca e baschetul si polo-ul sunt singurele sporturi de echipa cu rezultate la Oradea.
Postat 26 Mai 2017, 09:56 de andy
PINOCHIO BOLOJAN
@andy: Am aceeași abordare între diferiții apropiați ai unor politicieni ! La Bolojan însă mă enervează la culme CĂ NU RECUNOAȘTE ÎN RUPTUL CAPULUI că unul sau altul îi e apropiat ! El promovează numai pe criterii de competență ! Vezi LIPOVEANU care nu avea nici în clin nici în mânecă cu arhitectura, vezi inginerul Beltechi,paralel cu poliția locală, vezi Boloș, paralel cu orice , vezi Popa cu rezultate catastrofale ( economice ) la propriile firme, vezi Grama, etc. .....CSM CSU nu va face față EVER în Europa !
Postat 26 Mai 2017, 09:10 de TDS
@tds
Observ ca te doare doar cand e vorba de apropiatii lui Bolojan, in schimb cand vine vorba de toti UDMR-stii care preiau functiile de conducere din subordine CJ, indiferent daca au pregatire sau nu, e totul roz. Macar Sere chiar face treaba buna la CSM. Si la el chiar cred ca pastreaza banii, pt ca nu mai primeste indemnizatia de manager al clubului de baschet, care nu era chiar mica. Prin mutarea lui ca Presedinte si functia de la Luxten s-au redus cheltuielile la club. Stiu ca nu te intereseaza baschetul, dar iti dai cu parerea, la fel cum nu te intereseaza nici vinul dar arunci cu "*" in Popa. Si toate acestea pt cruciada ta anti-Bolojan. E cam mult...
Postat 26 Mai 2017, 08:59 de andy
MATERIALUL CLIENTULUI
" Viceprimarul Florin Birta, mâna dreaptă a lui Ilie Bolojan, sparge însă toate recordurile! Deşi consilier judeţean, Birta a fost instalat de primar, în 2008, în Consiliul de Supraveghere al Distrigaz, societate privată în care Consiliul Local era acţionar cu nici 1%, iar un an mai târziu a preluat şi preşedinţia Clubului Sportiv Municipal. Liderul tineretului liberal bihorean şi-a început munca de administrator cu o indemnizaţie de 100 lei pe lună, care a explodat la 4.000 lei pe lună în 2012, când Distrigaz a fost preluat de Luxten, a urcat la 6.000 lei pe lună în 2013 şi s-a stabilizat la... 10.000 lei pe lună în 2014. Deşi conform declaraţiei de avere Birta a câştigat numai în 2015 - din salariul de la CSM (3.900 lei), din indemnizaţia de la CJ (450 lei) şi cea de la Distrigaz - peste 30.000 euro, tânărul liberal nu are pe numele său nici maşină, nici casă, nici terenuri sau depozite bancare. Dimpotrivă, Birta târâie din 2008 un credit de 16.500 euro, care anul trecut a crescut la 20.000 euro. Bănuiala firească e că banii încasaţi nu au fost tocmai ai lui..." ( Bihoreanul / Dan Simai ! La SERE cum o fi ?
Postat 26 Mai 2017, 08:34 de TDS
@tds
fat frumos din buda scos. sa aiba si atestat de arhitect sef. era bun manglitorul ca el punea in locul jucatorilor pe teren membrii pesdei care il ling la dos. nu conteaza ca nu au vazut baschetul decat la tv. conteaza carnetul rosu. doctrina...doctrina...doctrina.
Postat 26 Mai 2017, 08:22 de User anonimizat
@tds
Ai dreptate. Ar trebui inlocuit cu un Fat Frumos pe cal rosu! Prietenii stiu de ce!
Postat 26 Mai 2017, 08:04 de andy
JOS PENELEII LU' BOLOJAN !
Nu iti e oleaca jena, BOLOJAN-ist-ule ? Inlocuitor de BIRTA ce eati !
Postat 25 Mai 2017, 21:49 de TDS
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6567 RON
  • 1 EUR = 4.9761 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON