URMĂREȘTE-NE PE
MARȚI, 23 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nu credeam că se vor putea mobiliza 15.000 de oameni în acțiunea intitulată Misiunea Grivei, prin care se cer condiții mai bune pentru câinii abandonați și pentru sterilizarea lor. Iată că inițiativele cetățenești încep să capete forță și consistență. Poate n-ar fi fost lipsit de interes să se ceară și sterilizarea stăpânilor care-și abandonează animalele de companie...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Săptămâna trecută, înainte ca lucrările de 70 milioane de euro derulate la Aeroportul Oradea să se încheie (apropo, va fi un şoc diferenţa!), suspansul privind utilitatea lor s-a risipit: CJ Bihor şi Primăria Oradea au bătut palma cu LOT şi cu HiSky.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Camera Deputaţilor a adoptat recent un proiect de modificare a legislaţiei în vigoare, prin care se prevede, în esenţă, că instanţele judecătoreşti nu vor mai putea reduce din oficiu onorariile achitate de justiţiabili avocaţilor, ci doar la cererea părţii adverse. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
16 Septembrie 2017, 16:22

Preşedinta clubului Luceafărul: Echipa va juca în continuare la Oradea

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Situaţia echipei de fotbal Luceafărul Oradea se schimbă de la o zi la alta. Preşedinta clubului, Lucia Vladimirescu, a afirmat, sâmbătă, că echipa va juca în continuare la Oradea cel puţin până în iarnă, deci nu se va muta în Petroşani sau Motru.

Sâmbătă, Luceafărul a remizat în meciul pe care l-a disputat, pe Stadionul Iuliu Bodola, în compania echipei Academica Clinceni.

Meci echilibrat

Partida s-a desfăşurat în cadrul etapei a VIII-a din Liga a II-a şi s-a încheiat cu scorul 1-1. Aşa cum reflectă şi scorul, meciul a fost unul echilibrat.

Golurile s-au dat în repriza a doua. Jucătorii de la Luceafărul au început mai motivat, iar în minutul 48, A. Antohi a scăpat singur, a şutat din unghi, dar a respins portarul ilfovean. Totuşi bihorenii au reuşit deschiderea scorului, prin acelaşi Andrei Antohi, în minutul 56, care a înscris din 3 metri, după o centrare venită de pe stânga de la Alin Dragu.

La acest scor, oaspeţii au încercat să pună mai mult în pericol poarta orădeană, iar în minutul 68, M. Deaconescu a şutat de la 30 de metri, dar a scos poartarul Goia de la vinclu. Peste numai un minut însă, acelaşi M. Deaconescu a înscris, cu o lovitură de cap din 8 metri, după centrarea de pe dreapa a lui V. Mihalcea.

După golul primit, Luceafărul a revenit în atac, a încercat să înscrie golul victoriei, dar n-a reuşit decât să mai trimită o dată mingea în bara transversală, prin Cl. Codoban, dintr-o lovitura liberă de la 25 de metri, în minutul 89.

Echipa rămâne pe loc

După meci, antrenorul echipei Luceafărul, Cristian Dulca, şi-a caracterizat adversarul ca fiind "o echipă organizată", care are şi câţiva jucători "de Liga I". "Am reuşit să conducem, am avut cele mai mari ocazii, chiar dacă şi ei au avut ocaziile lor. Un lucru pozitiv pe care l-am remarcat la echipă, că, în sfârşit, reuşim să ducem un meci, să fim mult mai proaspeţi până pe final", a spus tehnicianul.

La joc a asistat şi preşedintele clubului bihorean, Lucia Vladimirescu, care a dat asigurări presei că echipa va juca în continuare la Oradea, cel puţin până la iarnă. Alte voci din anturajul noii conduceri a clubului bihorean suţin însă că şi în retur echipa va evolua tot la Oradea. Chesionat la conferinţa de presă după joc, pe acest aspect, antrenorul Cristian Dulca a spus, la rândul lui, că a aflat că "echipa va evoluat tot la Oradea".

La joc au asistat şi aproximativ 100 de spectatori care au venit în dimineaţa jocului cu două autocare de la Tg. Jiu şi care au format o galerie pentru Luceafărul, fiind dotaţi chiar şi cu vuvuzele.

Un alt aspect interesant a fost faptul că cinci dintre suporterii veniţi de la Tg. Jiu au montat pe marginea terenului mai multe bannere, cu diferite mesaje de mulţumire: "Echipa Luceafărul Oradea mulţumeşte tuturor suporterilor!", "Blidaru alături de echipă! Luceafărul vă mulţumeşte!", "Oradea e de Liga I" şi "Echipa Luceafărul Oradea mulţumeşte Consiliului Local Oradea".

Printre cei care s-au mai aflat în tribuna oficială s-au mai numărat şi fostul arbitru vâlcean Constantin Gheorghe, care este un apropiat al conducerii clubului orădean, Alexandru Boc, Cosmin Bodea, Ionel Codoban şi Constantin Bigan, ultimul aflat în conducerea clubului din Clinceni.


Luceafărul Oradea – Academica Clinceni 1-1(0-0)

Au marcat: A. Antohi (min. 56) / M. Deaconescu (min. 69)
Stadion: Municipal "Iuliu Bodola" (Oradea). Spectatori: 650

Luceafărul: Goia – Balea, A. Mutu, Tânc, Trif – Feher - Al. Dulca (min. 63 Ţegle), Cl. Codoban (cpt.), Dragu – Antohi (min. 84 Bedea) şi Vl. Rusu (min. 70 D. Pârvu). Antrenor: Cristian Dulca

Academica: Niga – Samson (min. 57 Simion), Deaconescu, Găină, Pulhac - Balgiu, Al. Lazăr – Blejdea (min. 46 Gliga), Bg. Barbu (min. 64 Vl. Mihalcea), M. Constantinescu (cpt.) - M. Ion. Antrenor: Erik Lincar
Au arbitrat: Vladimir Andrei Nagy (Aiud) - Bogdan Ioan Dragoş şi Constantin Mihai Cantemir (ambii din Făgăraş)


Etapa a VIII-a a Ligii a II-a:

Sâmbătă:

Sportul Snagov - Olimpia Satu Mare 2-0

Pandurii Târgu Jiu - CS Afumaţi 1-1

Ştiinţa Miroslava - AFC Hermannstadt 1-3

Foresta Suceava - CS Mioveni 2-0

Luceafărul Oradea - Academica Clinceni 1-1

Ripensia Timişoara - Metaloglobus Bucureşti 4-1

Dacia Unirea Brăila - FC Argeş 3-1

Ora 16:00 UTA - Dunărea Călăraşi

Ora 16:00 ASU Politehnica Timişoara - CS Baloteşti

Luni:

Ora 18:00 ASA Târgu Mureş - Chindia Târgovişte

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6712 RON
  • 1 EUR = 4.9758 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON