URMĂREȘTE-NE PE
VINERI, 19 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Dacă te iei după iubitorii de clorofilă, în Oradea s-a defrișat în ultimii ani o suprafață egală cu jumătate din Pădurea Amazoniană. De la Primărie ți se va spune că în ultimii 10 ani abia au dispărut doi copaci și o creangă, și aceea din cauza furtunii de anul trecut...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Săptămâna trecută, înainte ca lucrările de 70 milioane de euro derulate la Aeroportul Oradea să se încheie (apropo, va fi un şoc diferenţa!), suspansul privind utilitatea lor s-a risipit: CJ Bihor şi Primăria Oradea au bătut palma cu LOT şi cu HiSky.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 21 martie a fost publicată în Monitorul Oficial al României Legea nr. 58/2024 prin care se aduc modificări atât legii speciale cu privire la sancționarea traficului de droguri, cât și codului penal.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
09 Mai 2015, 07:42

Poloiştii de la CSM Digi Oradea au învins clar Steaua, în primul meci al finalei Superligii Naţionale

Poloiştii de la CSM Digi Oradea au învins clar Steaua, în primul meci al finalei Superligii Naţionale foto: Roby Boroş
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Poloiştii de la CSM Digi Oradea au început cum nu se poate mai bine finala campionatului Superligii Naţionale, ediţia 2014-2015. Astfel, vineri seară, la Bazinul Olimpic Ioan Alexandrescu, jucătorii orădeni, antrenaţi acum de Ciprian Cîmpianu, au depăşit clar Steaua, după un meci în care au fost "vioara întâi" şi şi-au dovedit calităţile pe tot parcursul jocului.

Încurajaţi şi de un public inimos, jucătorii de la CSM Digi Oradea s-au impus în faţa Stelei cu scorul de 13-9, după ce la jumătatea confruntării conduceau cu 7-2, iar mai apoi s-au desprins la 9-2, 11-4 şi chiar 12-4, în debutul ultimului sfert.

Vojislav Cupic a înscris primele trei goluri ale campioanei, două dintre acestea consemnându-se în prima secvenţă de joc. Ele au fost intercalate de o reuşită a formaţiei vizitatoare, astfel încât la prima pauză scorul era de 2-1.

Sfertul al II-lea a demarat cu a treia reuşită a stângaciului de la CSM Digi, într-un moment în care ambele protagoniste aveau un jucător mai puţin în bazin. Au urmat reuşitele din partea lui Kadar şi Freundlich, pentru ca Negrean să puncteze de două ori consecutiv. Sfertul II s-a încheiat însă cu o paradă de excepţie a lui Pijetlovic, iar în pauza mare s-a intrat cu scorul de 7-2 pentru CSM Digi.

Nici după pauza de cinci minute oaspeţii nu s-au dezmeticit, jocul bun al orădenilor surprinzându-i din nou, astfel că Ramiro Georgescu a mărit ecartul în debutul secvenţei a III-a. Negrean l-a asistat pe Alex Popoviciu, acesta trimiţând mingea în poarte cu o deviere de mare efect. Bucureştenii au marcat apoi de două ori consecutiv, însă acelaşi Cupic a punctat din nou pentru CSM Digi, cu o aruncare în forţă pe centrul porţii de la mare distanţă, pentru ca Popoviciu să puncteze din extrema stângă din superioritate numerică. Sfertul al III-lea s-a  încheiat în aceste condiţii cu scorul de 11-4.

Ultimele opt minute de joc au debutat cu câte o greşeală ofensivă pentru ambele formaţii, după care Cupic a punctat pentru a cincea oară în această partidă. Apoi, pe fondul relaxării gazdelor, care aveau un avantaj considerabil, Steaua a marcat de trei ori consecutiv, moment în care antrenorul Ciprian Cîmpianu a cerit timp de odihnă. La reluare CSM-ul a punctat din nou, însă şi oaspeţii au transformat din superioritate numerică. Finalul meciului nu a adus vreo schimbare, CSM Digi bifând o victorie categorică în faţa marii rivale în primul meci al finalei campionatului.


CSM Digi – Steaua 13-9 (2-1, 5-1, 4-2, 2-5)

CSM Digi: Gojko Pijetlovic şi Dorin Creţu – portar; Roland Szabo, Tiberiu Negrean 2 goluri, Milos Korolija 1, Cătălin Alexa, Alex Popoviciu 2, Adam Freundlich 1, Vojislav Cupic 5, Andrei Creţu, Gheorghe Dunca, Ramiro Georgescu 1, Kadar Kalman 1 şi Bogdan Cîmpianu. Antrenor: Ciprian Cîmpianu

Steaua: Mihai Drăguşin şi Marius Florea – portari; Mihnea Gheorghe, Nicolae Diaconu 1, Mihnea Chioveanu 1, Andrei Buşilă, Petar Filipovic 3, Matej Nastran 1, Miroslav Nastran 1, Miroslav Randic 2, Daniel Robu 1, Alexandru Ghiban, Dimitri Goanţă şi Daniel Teohari. Antrenor: Ionuţ Angelescu.

Au arbitrat: Filipo Gomez (Italia) şi Dragan Stampalija (Croaţia).

Observator FRP: Liviu Răducanu (preşedintele FRP)

Observator LEN: Nicolae Firoiu (Germania)

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6625 RON
  • 1 EUR = 4.9763 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON