URMĂREȘTE-NE PE
JOI, 25 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nu credeam că se vor putea mobiliza 15.000 de oameni în acțiunea intitulată Misiunea Grivei, prin care se cer condiții mai bune pentru câinii abandonați și pentru sterilizarea lor. Iată că inițiativele cetățenești încep să capete forță și consistență. Poate n-ar fi fost lipsit de interes să se ceară și sterilizarea stăpânilor care-și abandonează animalele de companie...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oricât ar fi de digitalizată lumea și plin internetul de informații despre tot felul de locuri, inclusiv în imagini, nimic nu se compară cu plăcerea călătoriei, fie ea cât de scurtă, pentru a le vedea cu propriii ochi. Iar când de plăcerea asta vor avea parte sute, poate mii de copii de la țară, dintre care mulți nu au ieșit din comuna lor ori au ajuns în cel mai bun caz până în cel mai apropiat orășel, cu atât e mai meritorie orice inițiativă care îi ajută să capete această experiență, totdeauna de neuitat dacă e prima.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Camera Deputaţilor a adoptat recent un proiect de modificare a legislaţiei în vigoare, prin care se prevede, în esenţă, că instanţele judecătoreşti nu vor mai putea reduce din oficiu onorariile achitate de justiţiabili avocaţilor, ci doar la cererea părţii adverse. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
14 Noiembrie 2011, 17:33

Puşi pe jocuri, PNL-iştii "revendică" Parcul Bălcescu de la PDL-işti

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Împătimiţii de şah, cruce şi table sunt invitaţi vineri să-şi joace şansa în cadrul unei competiţii anunţate de Organizaţia de cartier nr. 1 a PNL Oradea în Parcul Bălcescu, loc cunoscut de orădeni ca fiind, ani în şir, gazda chermezelor cu mici şi bere, organizate de PDL.

De data aceasta, PNL-iştii sunt cei care au "revendicat" parcul şi, vineri, organizează un concurs de şah, table şi cruce.

Înscrierile în competiţia open, adresată tuturor categoriilor de vârstă, vor începe de la ora 16 până la ora 17, la Cafeneaua din parc, unde se vor desfăşura întrecerile. Ocupanţii primelor trei poziţii de la fiecare secţiune vor fi premiaţi.

"Pentru dezvoltarea spiritului de competiţie, socializare şi punere în valoare a abilităţilor concurenţiale, aşteptăm într-o companie selectă, toţi pasionaţii de asemenea concursuri", a declarat Adrian Dume, preşedintele organizaţiei de cartier nr. 1 a PNL Oradea.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
14 Comentarii
Felicitari...
Felicit organizatorii.... a fost o seara de succes! Mai vrem activitati de genu!
Postat 19 Noiembrie 2011, 08:41 de Alin Demeter
De ce spunem nu jocurilor dar DA berii si micilor?
Ma bucur mult ca aud de evenimente create de organizatii de partid in afara capamiilor pre-electorale. Eu am auzit de acest Dume pe care il mentionati si e adevarat ca am auzit si bune si mai putin bune dar asta nu il face de condamnat. In viata fiecare dintre noi depasim uneori limitele ca sa obtinem ceea ce ne-am propus si din cate am mai auzit si eu de la prieteni care au fost sau inca sunt studenti, omul acesta a reusit sa face destul de multe. Asta ii face faptele de laudat. Cat despre articole ca si cel al carui link a facut referire cineva mai jos, am vauzut si am auzit atatea articole faceute de presa la comanda incat eu personal nu ascult si nu cred pana nu vad. Sincer mie mi s-ar parea o nebunie sa dai spaga ca sa ocupi o pozitie cu munca voluntara. Omul a muncit si pe buna dreptate zic eu, a ajuns unde a ajuns. Eu personal il felicit pentru toate reusitele chiar si pentru nereusitele si ii spun sa nu uite ca orice sut primit in spate il duce cu un pas inainte. Multa bafta si ne vedem la sah, table si jocuri de carti.
Postat 16 Noiembrie 2011, 19:22 de Alin Demeter
Afara cu PDL din Oradea
PDL trebuie scos afara din toate locatiile din Oradea si din tara. Vreau o lume fara PDL!
Postat 16 Noiembrie 2011, 11:49 de ilie
fara PDL
Trebuiesc recuperate toate cladirile din centru luate abuziv de membrii PDL, DESPRE ASTA TREBUIE SCRIS, nu pentru ca se organizeaza o competitie intr-o cafenea dintr-un parc! Mai bine sah decat bere si mici! Felicitari organizatorilor!
Postat 16 Noiembrie 2011, 09:54 de victor
PeNaLii
Sudistul si coruptul de Dume.............JOS CU PeNaLii http://bihoreanul.gandul.info/saptamanal/spagi-intre-studenti-2547380
Postat 15 Noiembrie 2011, 23:14 de tata
pacat
Felicitari pentru initiativa !!! Probabil cativa descreierati s-ar bucura(se bucura ) mai mult pentru un Campionat de Counter Strike decat pentru un Campionat de Sah/Table/Cruce ! Si in loc sa bucure de initiativa a unor tineri, incearca sa muta discutia pe plan politic. Pacat...
Postat 15 Noiembrie 2011, 15:40 de Sah2
foarte tare, frate!
Foarte tare ideeea! Dume e ăla care a fost cu studenţii! Se vede când vine un spirit tânăr! Astea sunt activităţi care aduc în rândul oamenilor de rând ceva ce ne prinde bine la sănătate tuturor: mişcarea şi gândirea (care lipseşte la mulţi)! Eu cred că mă duc la table!
Postat 15 Noiembrie 2011, 14:06 de entuziasmatul
Sah
Foarte frumos din partea lor.. Se promoveaza astfel transmiterea traditiei de a juca sah sau table in aer liber de la cei mai in varsta la cei tineri... Se promoveaza astfel lucrurile simple, normale si morale... In parcurile de azi nu vedem decat betivi, drogati si boschetari...
Postat 15 Noiembrie 2011, 14:03 de SahMat
exista organizatii de cartier ale partidelor politice?
E prima data cand aud asta, de cand exista asa ceva? ca pana acum nu au facut nimic de care sa aud in presa de o organizatie. Dume e ala care a fost sef la studenti sau e altu? Cred ca voi merge pentru sah!
Postat 15 Noiembrie 2011, 08:21 de victor
replica la articol
PeNaLii din Bihor or iesit din puscarii si merg in parc la jocuri si la pitzipoance sa se distreze si sa bea de la frati Chimicali Micula vodca chimicala cu soda caustica ca sa-i arda pe stomac :))=))=)).PNL Bihor mai bine faceai o actiune umanitara si filantropica pentru oradeni si pentru bihoreni si nu va pretati la asemenea gesturi ,,jocuri`` care de fapt de fapt sunt ,, bataie de jocuri``,, batjocuri`` pentru oradeni si pentru bihoreni .,si atunci poate miine poimaine in campania electorala o sa deschideti un bordel,casa de toleranta pentru senatorul PNL Cornel Popa .deputatata Lucia Varga (isterica) si pocaituldeputa penal Joltza:))=)) RUSINE!RUSINE!RUSINE!O actiune umaitara mai bine facea-ti.o masa calda ,un ceai cald,ajutoare imbracaminte ,incaltaminte pentru oropsiti soartei si saraci bihoreni ,pentru etnia rroma saraca.oameni strazi .Mai bine asta facea-ti PNL Bihor ,dar voi v-ati facut planuri de putere politica si cum sa manipoulati opinia publica si presa la acest eveniment ,vedeti ca reclama mascata la Cafe barul din parc se plateste .sau poate plateste Chimicali Micula?SUCTIRbah da-va dreacu de PeNaLi din Bihor:))=)) Aceasta este opinia lui Romanul Simplu.
Postat 15 Noiembrie 2011, 07:51 de Romanul Simplu
Romania e frumoasa, realitatea e urata!
Obiceiuri comuniste, cruce, popa prostu. Liberalii nostri sunt rosii la origine.
Postat 14 Noiembrie 2011, 22:41 de safe
Vacanta politica la PSD
Ursii de la PNL, mai rezistenti la frig, se aduna in 20 noiembrie in parc, la pamint batut. Lupii de la PDL, mai primavaratici de felul lor, se aduna in 1 mai, in parc, la iarba verde. Intre ursi si lupi se intinde vara.
Postat 14 Noiembrie 2011, 19:18 de Links
pp2
planuri, putere,
Postat 14 Noiembrie 2011, 18:09 de p
pppppp
parc, popor, partide, pahare, palinca, petrecere,
Postat 14 Noiembrie 2011, 18:00 de p
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6567 RON
  • 1 EUR = 4.9761 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON