URMĂREȘTE-NE PE
VINERI, 26 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nu credeam că se vor putea mobiliza 15.000 de oameni în acțiunea intitulată Misiunea Grivei, prin care se cer condiții mai bune pentru câinii abandonați și pentru sterilizarea lor. Iată că inițiativele cetățenești încep să capete forță și consistență. Poate n-ar fi fost lipsit de interes să se ceară și sterilizarea stăpânilor care-și abandonează animalele de companie...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oricât ar fi de digitalizată lumea și plin internetul de informații despre tot felul de locuri, inclusiv în imagini, nimic nu se compară cu plăcerea călătoriei, fie ea cât de scurtă, pentru a le vedea cu propriii ochi. Iar când de plăcerea asta vor avea parte sute, poate mii de copii de la țară, dintre care mulți nu au ieșit din comuna lor ori au ajuns în cel mai bun caz până în cel mai apropiat orășel, cu atât e mai meritorie orice inițiativă care îi ajută să capete această experiență, totdeauna de neuitat dacă e prima.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Camera Deputaţilor a adoptat recent un proiect de modificare a legislaţiei în vigoare, prin care se prevede, în esenţă, că instanţele judecătoreşti nu vor mai putea reduce din oficiu onorariile achitate de justiţiabili avocaţilor, ci doar la cererea părţii adverse. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
12 Septembrie 2016, 15:05

Orădenii au cucerit cinci medalii la Campionatul Naţional de Tir cu Arcul (FOTO)

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Campionatul Naţional al României de tir cu arcul pentru copii şi juniori şi-a desemnat cîştigătorii. Dintre cei 80 de concurenţi sosiţi din toată ţara, unii au plecat acasă cu medalii şi titluri, dar "câştigători sunt cu toţii, deoarece au participat la un campionat naţional", după cum a declarat Mircea Stroe, preşedintele Asociaţiei Judeţene de Tir cu Arcul Bihor.

Competiţia, care s-a desfăşurat pe stadionul Universităţii din Oradea, cu sprijinul acestei instituţii, a stabilit şi premiere: pentru prima dată a existat categorie la compound copii, şi tot în premieră un copil de 6 ani a devenit vicecampion naţional!

La arc olimpic juniori II, Sebastian Trestian (SCM Deva) a câştigat titlul de campion naţional, urmat de Cosmin Frai (CSM Iaşi, vicecampion naţional) şi de Mihai Stoian (C.S. Atac Roşiori).

Titlurile naţionale la categoriile de arc olimpic juniori III şi junioare III au fost foarte disputate, dintre cei 30 de concurenţi reuşind să-şi adjudece victoria Tudor Buzilă (CSS Rădăuţi), urmat de Andrew Katz Rigoudi (CS Saga Bacau) şi de Todirică Tudor (CS Archery Gold Roman), iar la fete podiumul a fost ocupat de Ilinca Fecioru şi Alexandra Forray (CSS Rădăuţi), apoi bronz Beatrice Miklos (SCM Deva).

La arc olimpic copii s-au impus Eugenio Leabu (CSM Făgăraş), urmat de Flavius Tănăsescu (SCM Deva) şi de George Călin Piticaş (tot de la CSM Făgăraş).

Cu sprijinul Primăriei Oradea, Hell Energy, Utopium, Rivolto Cons şi DJST Bihor, orădenii au reuşit să-şi atingă obiectivul: cinci medalii, dintre care una de aur, trei de argint şi una de bronz. Astfel, la compound juniori II titlul de campion naţional a revenit lui Teodor Vlad (CS Saga Bacău), urmat de Victor Kiss (CS Redpoint Oradea, vicecampion naţional) şi de Flavius Dărăşteanu (CS Alexandru Roman). Locurile 4 şi 5 la această categorie au fost ocupate de Armin Purle şi de Alin Mureşan, ambii de la Redpoint Oradea.

La compound junioare III, Vivien Bălteanu (CS Redpoint Oradea) şi-a adjudecat medalia de aur, urmată de colega ei de club, Alexa Buştea, medalie de argint.

Cea mai admirată categorie a fost cea de compound copii, unde orădeanul de numai 6 ani Horia Trempe-Cotuna a câştigat titlul de vicecampion naţional şi medalia de argint, la numai două puncte diferenţă de Iustin Leabu (CS Alexandru Roman). De precizat însă că ocupantul locului I are 12 ani, dublul vârstei lui Horia! Tot la această categorie, bronzul a revenit lui Daniel Mirişan (CS Blueline Nojorid).

La final, trofeele handmade, oferite de C.S. Redpoint şi realizate de Liceul de Arte Oradea şi Red Core Forge Bistriţa, au fost foarte apreciate.

"A fost un concurs deosebit, cu mulţi copii frumoşi şi talentaţi, pe care sperăm să-i vedem şi anul viitor la Oradea", a mai spus Mircea Stroe.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6567 RON
  • 1 EUR = 4.9761 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON