URMĂREȘTE-NE PE
MIERCURI, 24 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nu credeam că se vor putea mobiliza 15.000 de oameni în acțiunea intitulată Misiunea Grivei, prin care se cer condiții mai bune pentru câinii abandonați și pentru sterilizarea lor. Iată că inițiativele cetățenești încep să capete forță și consistență. Poate n-ar fi fost lipsit de interes să se ceară și sterilizarea stăpânilor care-și abandonează animalele de companie...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oricât ar fi de digitalizată lumea și plin internetul de informații despre tot felul de locuri, inclusiv în imagini, nimic nu se compară cu plăcerea călătoriei, fie ea cât de scurtă, pentru a le vedea cu propriii ochi. Iar când de plăcerea asta vor avea parte sute, poate mii de copii de la țară, dintre care mulți nu au ieșit din comuna lor ori au ajuns în cel mai bun caz până în cel mai apropiat orășel, cu atât e mai meritorie orice inițiativă care îi ajută să capete această experiență, totdeauna de neuitat dacă e prima.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Camera Deputaţilor a adoptat recent un proiect de modificare a legislaţiei în vigoare, prin care se prevede, în esenţă, că instanţele judecătoreşti nu vor mai putea reduce din oficiu onorariile achitate de justiţiabili avocaţilor, ci doar la cererea părţii adverse. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
20 Mai 2016, 19:07

Oamenii de sport le-au cerut candidaţilor ALDE baze sportive în fiecare cartier, aparate de sport în parcuri şi indemnizaţii pentru sportivi

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Sportul, în criză

La iniţiativa atletei Simona Kadas, de curând înscrisă în ALDE, organizaţia de tineret a filialei bihorene a organizat joi la Centrul de Terapii Complementare Salvia din Oradea o întâlnire a principalilor candidaţi din partea ALDE Bihor pentru alegerile din 5 iunie, Ştefan Herchi şi Traian Bodea, cu antrenorii şi oamenii de sport. "Sportul bihorean trece prin momente dificile şi este vitregit de multe rezultate şi am dori să cunoaştem mai exact problemele cu care se confruntă sportul bihorean", a declarat Simona Kadas, moderatorul discuţiei, chiar în deschidere.

Ştefan Herchi, candidat pentru funcţia de primar al municipiului Oradea, a subliniat, la rându-i, faptul că sportul bihorean trece printr-o criză serioasă.

"Scopul nostru este ca să aflăm problemele cu care se confruntă comunitatea dumneavoastră. Sunteţi o comunitate importantă în Oradea, cei care vă ocupaţi de sport, şi din această cauză, noi am dori să aflăm ce probleme aveţi, ce doleanţe aveţi, cu ce ar putea administraţia locală să vă ajute, pentru că scopul nostru este ca acest oraş să meargă cât mai bine, să ne simţim bine, iar sportul reprezintă o alternativă deosebită pentru acest lucru. Nu numai de sportul de performanţă, ci şi sportul de masă, sportul recreativ, pentru că ştim cu toţii, sportul de performanţă nu există fără sport de masă", după cum a precizat Ştefan Herchi.

La invitaţia celor de la ALDE, au fost prezenţi antrenori sau conducători de cluburi şi instituţii sportive, precum Dan Matei (directorul CSS LPS Bihorul), Emil Morar (antrenor de judo), Viorel Crăciunea (antrenor de box), Eugen Băjenaru (antrenor de polo), Nelu Pop (antrenor de lupte), Alin Cureş şi Călin Pop (antrenori de baschet), Zoltan Kovacs (antrenor de volei), Cristina Lădescu (antrenoare de gimnastică) şi Robert Olah (antrenor de atletism).

Vrem infrastructură

Primul care a luat cuvântul dintre invitaţi a fost directorul LPS Bihorul, Dan Matei, care a explicat dificultatea cu care se confruntă sportivii şi prin prisma infrastructurii deteriorate, iar în ceea ce priveşte bazele sportive a venit cu propunerea de a se crea baze sportive mai mici în fiecare cartier. "La ce ne trebuie nouă un stadion de 30.000 de locuri, care am înţeles că s-a propus? Cine-o să joace pe el? Noi trebuie să facilităm tinerilor condiţii pentru a face mişcare cât mai aproape de ei", a declarat Matei, adăugând că "ne confruntăm cu o scădere a interesului copilului pentru sport".

La rândul său, antrenorul de lupte Nelu Pop a venit cu propunerea ca "în parcurile orădene să existe cât mai multe aparate pentru ca tinerii şi copiii să poată face mişcare". Tot acesta a ridicat problema indemnizaţiilor pentru efort care se dau sportivilor, apreciind că sunt mici şi puţine. "Eu până la juniori îmi cresc sportivi, dar ce fac cu ei după aceea?", a punctat acesta, explicând cum un bun sportiv de-al său a plecat la Steaua.

"Până ce termină junioratul mai e cum e, dar ce se întâmplă când ajung la seniori, pe majoritatea îi pierdem", a declarat şi Simona Kadas. Aceasta s-a referit la faptul că nu există posibilitatea materială de a atrage sportivii spre performanţă după terminarea junioratului.

Dan Matei a acuzat şi conducerile ministerelor pentru felul cum direcţionează banii către sport şi educaţie, menţionând că "se alocă mai mult pentru puşcăriaşi decât pentru sportivi".

Candidatul pentru Consiliul Judeţean Bihor din partea ALDE, Traian Bodea a fost preocupat de "situaţia bazelor sportive din judeţ, dacă există".

În ceea ce priveşte preconizata sală de sport cu 5.000 de locuri din Oradea, Ştefan Herchi, are o altă viziune. "Aceea sală poate fi mai mică ca număr de locuri şi acolo să se creeze condiţii şi pentru alte sporturi, precum scrima, boxul sau luptele", după cum a precizat acesta.

Cei doi candidaţi pentru alegerile locale din partea ALDE Bihor şi-au notat propunerile oamenilor de sport prezenţi la întâlnire, susţinând că dacă vor ajunge în funcţiile pe care le vizează vor ţine cont de acestea.

De partea cealaltă, antrenorii au apreciat iniţiativa politicienilor de la ALDE. "Măcar sunt primi care vin să discute cu noi, ca să afle problemele de la sursă, nu numai să ia decizii fără să se priceam şi fără să ştie ce fac", cum a precizat unul dintre aceştia.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
2 Comentarii
Educatia fizica
1.Cum adica sa atrageti sportivii de performanta dupa terminarea junioratului ?Unde ?2. Sper sa nu renuntati acuma sa concurati in continuare la probele unde v-ati facut remarcata si ne-ati adus atatea bucurii noua, bihorenilor. Na-m uitat.
Postat 21 Mai 2016, 23:33 de User anonimizat
Simpatizantii ALDE credeau ca vine si Udrea in sala, cu salile ei de sport cu tot !!!
In schimb, Herchi le-a promis ca se gandeste la un vestibul ingust si lung, numai bun pentru scrima !!!
Postat 21 Mai 2016, 10:34 de WinDos
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6699 RON
  • 1 EUR = 4.9762 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON