URMĂREȘTE-NE PE
VINERI, 19 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Dacă te iei după iubitorii de clorofilă, în Oradea s-a defrișat în ultimii ani o suprafață egală cu jumătate din Pădurea Amazoniană. De la Primărie ți se va spune că în ultimii 10 ani abia au dispărut doi copaci și o creangă, și aceea din cauza furtunii de anul trecut...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Săptămâna trecută, înainte ca lucrările de 70 milioane de euro derulate la Aeroportul Oradea să se încheie (apropo, va fi un şoc diferenţa!), suspansul privind utilitatea lor s-a risipit: CJ Bihor şi Primăria Oradea au bătut palma cu LOT şi cu HiSky.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 21 martie a fost publicată în Monitorul Oficial al României Legea nr. 58/2024 prin care se aduc modificări atât legii speciale cu privire la sancționarea traficului de droguri, cât și codului penal.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
28 Iunie 2016, 12:41

O medalie de bronz pentru judoka orădeni la Campionatele Balcanice pentru juniori IV

O medalie de bronz pentru judoka orădeni la Campionatele Balcanice pentru juniori IV Orădeanul David Fodor, pe treapta a III-a a podiumului (ultimul din dreapta)
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Ediția  2016 a Campionatelor Balcanice la judo rezervate juniorilor IV, sportivi sub 15 ani, care s-a desfășurat în Macedonia, la Skopje în perioada 24-26 iunie, a adus o medalie de bronz pentru sportivii orădeni.

La competiție au participat aproape 250 de sportivi din cele 9 țări din Balcani. Din delegația României au făcut parte și trei sportivi de la LPS-CSS Liberty Oradea, pregătiți de profesorii Olimpia  Ianc  și  Emil  Morar, sportivi  aflați la prima lor competiție internațională mai importantă.

Cea mai bună evoluție și cel mai bun rezultat l-a obținut David Fodor, care în limitele categoriei 60 kg, a obținut medalia de bronz.

El a reușit să-i învingă la ippon în primele tururi pe turcul Dormus și pe bulgarul Smilenov.  În semifinală, el a pierdut tot la ippon în fața sârbului Rajcic, cel care urma să devină campionul balcanic al categoriei, iar in finala mică, pentru medalia de bronz, David a reușit să treacă din nou de compatriotul său, sportivul Cojocariu de la LPS Roman, cel pe care l-a învins și în finala Campionatului Național din acest an.

„David Fodor este elev al LPS-CSS Bihorul Oradea, absolvent al clasei a VII-a, cu o medie destul de bună, el remarcându-se și anul trecut, când a cucerit două medalii la Campionatele Naționale de U15 și U14, iar în acest an, pe lângă această medalie de bronz de la Balcaniadă, a reușit să obțină titlul de campion național la U15, medalie de bronz la U16 și locul I la prima etapă a Euroligii Regionale la U16”, a declarat antrenorul Emil Morar.

Foarte aproape de un rezultat bun la această Balcaniadă a fost și Bianca Suciu. La categoria +63 kg ea a învins-o prin ippon în primele tururi pe macedoneanca Koleva si pe bosniaca Piralic, pentru ca apoi să piardă semifinala și finala mică în fața unor sportive turce, Dahli, respectiv Aydin, iar astfel s-a clasat în final pe un meritoriu loc V.

„Sub posibilități a evoluat Alex Creț, care în limitele categoriei 73 kg, deși pornea favorit cel puțin la o medalie, s-a împiedicat în primul tur de muntenegreanul Svicevic, în fața căruia a pierdut la o penalizare (deși a avut o acțiune clară de contraatac, pe care arbitrii au refuzat să- o puncteze) și acesta a pierdut următorul meci nerecalificându-l mai departe”, după cum a mai precizat Morar.

În întrecerea pe echipe, Romania s-a situat pe locul II, după Turcia, care a obținut locul I, dar înaintea Serbiei, ocupanta locul al III-lea.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6625 RON
  • 1 EUR = 4.9763 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON