URMĂREȘTE-NE PE
SÂMBĂTĂ, 20 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Dacă te iei după iubitorii de clorofilă, în Oradea s-a defrișat în ultimii ani o suprafață egală cu jumătate din Pădurea Amazoniană. De la Primărie ți se va spune că în ultimii 10 ani abia au dispărut doi copaci și o creangă, și aceea din cauza furtunii de anul trecut...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Săptămâna trecută, înainte ca lucrările de 70 milioane de euro derulate la Aeroportul Oradea să se încheie (apropo, va fi un şoc diferenţa!), suspansul privind utilitatea lor s-a risipit: CJ Bihor şi Primăria Oradea au bătut palma cu LOT şi cu HiSky.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 21 martie a fost publicată în Monitorul Oficial al României Legea nr. 58/2024 prin care se aduc modificări atât legii speciale cu privire la sancționarea traficului de droguri, cât și codului penal.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
20 Iunie 2013, 16:59

Noua strategie FC Bihor: Antrenorul Gheorghe Ghiţ, din nou la echipă

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

După despărţirea de Grupul de Firme Liberty, patronat de omul de afaceri Marius Vizer, protocol de colaborare care s-a încheiat sâmbătă, 15 iunie, conducerea clubul FC Bihor a prezentat joi, în cadrul unei conferinţe de presă la sediul clubului, noua strategie.

Jucători tineri

Echipa va miza în mare parte pe jucători bihoreni, unii tineri, proveniţi din propria pepinieră, de la Centrul de Copii şi Juniori al clubului, iar ceilalţi - jucători experimentaţi, care se vor reîntoarce la clubul "roş-albastru".

"Vom porni un proiect, spunem noi, ambiţios, care se va concentra pe jucători bihoreni şi pe jucătorii crescuţi la centrul nostru de copii şi juniori. Lângă jucători experimentaţi bihoreni, care doresc să se întoarcă acasă, vom încerca să creştem o echipă formată din copii aduşi de la echipa a doua şi de la lotul de juniori A, copii care pot fi pregătiţi să facă pasul către liga a II-a", a declarat preşedintele clubului, Şerban Morcan, precizând că strategia are atât susţinerea Primăriei Oradea, cât şi a Consiliului Judeţean, finanţatorii clubului.

Morcan a anunţat şi că, pentru atingerea noului deziderat, a fost cooptat, din nou, la echipă, Gheorghe Ghiţ, antrenorul cu care FC Bihor a promovat, pe plan sportiv în 2011, secondat de Călin Cheregi, care rămâne în continuare şeful Centrului de Copii şi Juniori al clubului.

Revenit la echipă, Ghiţ, care la rândul său a încheiat colaborarea cu Liberty, s-a declarat bucuros că face parte din noul din echipă. "E un proiect ambiţios şi sper ca el să fie unul reuşit", a spus antrenorul principal al FC Bihor.

La rândul său, Călin Cheregi a spus că va căuta să identifice cât mai bine tinerii din cadrul Centrului, pe care echipa mare se va putea baza "pentru a putea face pasul spre performanţă".

Pe termen scurt

Sintetizând, preşedintele clubului, Şerban Morcan a subliniat că acest nou proiect este gândit pentru o perioadă de 3 ani şi a mulţumit colaboratorilor de la Liberty, apreciind că au fost trei ani în care s-a lucrat bine împreună, fiind "parteneri care s-au ţinut de cuvânt şi de ceea ce s-au angajat".

Obiectivul echipei în următorul sezon va fi evitarea retrogradării, iar primul jucător care şi-a dat acordul să evolueze pentru FC Bihor în noul sezon este Dorin Mihuţ. Se mai poartă tratative însă şi cu Zeno Bundea, Sebastian Sfârlea, Raymond Lukacs, Alexandru Gego, Sorin Tegzeş sau Călin Fildan. În plus, de la Centrul de Copii şi Juniori vor fi promovaţi Ionuţ Pop sau Sergiu Bactăr, iar de la echipa a doua se au în vedere şi Hosu, Olariu şi Lorincz.

De asemenea, din grupul de jucători de la Liberty se speră menţinerea câtorva jucători, nominalizaţi, în acest sens fiind Mădălin Popa, Bogdan Ţoca, Ovidiu Popa, Ovidiu Bic şi Răzvan Lupu.

Va fi greu

Prezent la conferinţă în calitate de reprezentant al municipalităţii şi membru în AGA, viceprimarul Ovidiu Mureşan a ţinut să spună că administraţia locală lucrează la optimizarea costurilor de întreţinere a echipei. "Va fi foarte grea lupta pentru evitarea retrogradării, în sezonul următor, pentru că vor retrograda 6 echipe, urmând ca în sezonul 2014-2015 să existe o singură serie în liga a doua", a spus Mureşan.

"Începem un nou proiect, eu cred în el, eu cred în echipa de conducere şi vreau să mulţumesc pe această cale finanţatorilor, care au înţeles şi ne-au dat credit să demonstrăm, împreună cu aceşti băieţi, că se poate, cu un buget la 40 % faţă de cât aveam înainte", a precizat, la rândul său, consilierul judeţean Dumitru Voloşeniuc, şi el membru în AGA.

Salariul mediu al unui jucător din noua echipă va fi de 1.500 de lei, iar cel mai mare nu va depăşi 2.500 de lei.

În total se doreşte formarea unei echipe care să cuprindă 25 de jucători, dintre care 20 să fie bihoreni.

Reunirea lotului pentru pregătirea noului sezon este fixată pentru data de 8 iulie.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
3 Comentarii
asa
Daca investesti 2 lei la club, asa si joaca echipa de 2 lei. Daca vrei performanta atunci frate investesti 100 de lei si nu irosesti si cei 2 leuti. Adica nu va bateti joc de suporterii bihoreni si veniti in fata cu o echipa unde sunt salarii de 1500 - 2500 lei pentru ca pe banii astia nu vin jucatori de valoare si o sa ajungem in divizia CCCCCCCCCCCCC. ORASUL SI JUDETUL ASTA MERITA MAI MULT. Dca cei responsabili vor gasi o solutie ca FC Bihor sa se bata la promovare atunci stadionul va fi plin, Daca nu, atunci poti aplica orice strategie de marketing din lumea asta ca nu va veni nici dracu la stadion.
Postat 21 Iunie 2013, 22:13 de ins
Iar Ghit?
Mai bine nominalizati un antrenor din interior.Sunt atatia la centrul de juniori care sunt capabili.Chereji de exemplu.....si altii.Mai bine dati bani grei sa ii aduceti pe aia care n-au facut niciun fel de performanta.
Postat 21 Iunie 2013, 15:55 de Cman
ptr. presedintele clubului
Ideea promovarii tinerilor bihoreni este buna. Cu un stadion plin la fiecare meci acestia ar da mult mai mult decat pot. Intrebari -Ceva idei despre marketing sportiv ai putea pune in practica ? -Stii cum ar putea fi plin stadionul la fiecare meci cu bilete vandute cu mult inainte? -Ai idee despre ceea ce inseamna contabilitatea on line ( e important ca suporterii sa vada circuitul banilor, mai ales ca sunt bani publici). - Te pot ajuta prin acest ziar, nu vreau niciun ban ! Cel mai frumos lucru intr-un meci de fotbal sunt tribunele arhipline si vreo cateva mii de suporteri incercand sa intre si ei ...
Postat 21 Iunie 2013, 10:21 de john doe
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6625 RON
  • 1 EUR = 4.9763 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON