URMĂREȘTE-NE PE
SÂMBĂTĂ, 20 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Dacă te iei după iubitorii de clorofilă, în Oradea s-a defrișat în ultimii ani o suprafață egală cu jumătate din Pădurea Amazoniană. De la Primărie ți se va spune că în ultimii 10 ani abia au dispărut doi copaci și o creangă, și aceea din cauza furtunii de anul trecut...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Săptămâna trecută, înainte ca lucrările de 70 milioane de euro derulate la Aeroportul Oradea să se încheie (apropo, va fi un şoc diferenţa!), suspansul privind utilitatea lor s-a risipit: CJ Bihor şi Primăria Oradea au bătut palma cu LOT şi cu HiSky.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 21 martie a fost publicată în Monitorul Oficial al României Legea nr. 58/2024 prin care se aduc modificări atât legii speciale cu privire la sancționarea traficului de droguri, cât și codului penal.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
26 Mai 2017, 12:14

Noua strategie a CSM Oradea la polo: renunţă la majoritatea jucătorilor "bătrâni" şi străini

Noua strategie a CSM Oradea la polo: renunţă la majoritatea jucătorilor 'bătrâni' şi străini foto: Roby Boroș
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

După ce i-a anunţat încă de luni, preşedintele Clubului Sportiv Municipal Oradea, Şerban Sere i-a prezentat, joi, presei pe noii antrenori ai echipei de polo CSM Digi, Dorin Costrăş şi Ciprian Câmpianu.

Schimbare de cadre

"Motivul principal al numirii celor doi antrenori este unul extrem de întemeiat, care nu necesită foarte multe discuţii. S-a vorbit foarte mult în ultimul timp despre această infrastructură, această pepinieră pe care noi o avem la clubul Crişul, s-a vorbit foarte mult despre tinerii jucători orădeni, care nu au şansa să confirme în Oradea. Considerăm că am încheiat un ciclu, cu actuala echipă, cu echipa care a încheiat sezonul duminică şi este timpul să înceapă un nou ciclu, care probabil nu va fi atât de interesant mediatic, probabil nu vor obţine nişte rezultate cu efect imediat, dar eu cred că trebuire să ne asumăm un proiect extrem de serios, un proiect pe termen mediu şi lung, care să readucă polo-ul orădean în aşa fel încât să confirme aşteptările tinerilor jucători orădeni, care îşi doresc să aibe o şansă să joace la echipa de seniori şi să aibă o posibilitate reală", a declarat Şerban Sere. Acesta a precizat că proiectul de reconstrucţie a echipei de polo reprezentative a oraşului este prevăzut pentru o perioadă de 3 ani, timp în care pot fi atinse obiectivele propuse.

Preşedintele CSM le-a mulţumit, totodată, şi foştilor antrenori, Kadar Kalman şi Gheorghe Dunca, dar a precizat că Dorin Costrăş şi Ciprian Câmpianu "sunt persoanele cele mai potrivite să se înhame la această muncă".

"Mulţumesc clubului şi celor care mi-au dat ocazia de a mă întoarce acasă. Pentru mine pot să spun că este o situaţie chiar emoţionantă. Mă întorc acasă cu dorinţa de a continua tot procesul acesta de întinerire al echipei. Dacă vă aduceţi aminte, acum 4 ani am zis că încercăm să facem o întinerire a echipei, pe cât posibil mai puţin traumatică. Din păcate, am ajuns în ziua de astăzi s-o facem cu un pas mai grăbit, ca să fiu mai direct, cu o schimbare radicală în rândul jucătorilor. Dorinţa mea este să răsplătesc încrederea care o au în mine şi vreau să vă spun că am să încep să adun în jurul meu jucători tineri, crescuţi şi formaţi la Oradea. Vom trece printr-o perioadă mai grea, dar ce vreau să fac, cu Ciprian împreună, să formăm o echipă ambiţioasă, cu caracter, care să se identifice cu clubul, cu oraşul şi să aducem în Oradea un polo de înaltă valoare", a declarat noul antrenor principal Dorin Costrăş.

... și de lot

Costrăş a precizat că, dintre jucătorii "vârstnici", doar Ramiro Georgescu va rămâne, pe care şi vrea să-l pună căpitan. În rest se va renunţa la marea majoritate a celorlalţi. Dintre străini, doar cu portarul Gojko Pijetlovic se mai doreşte continuarea.

Astfel, pe lista celor care vor pleca figurează: Tiberiu Negrean, Mihnea Chioveanu, Boris Pavlovic, Mateja Asanovic şi Nicolae Diaconu. Chiar dacă nu sunt orădeni însă, se doreşte continuarea cu jucătorii Mihnea Gheorghe şi Andrei Prioteasa.

Atât Dorin Costrăş, cât şi preşedintele Şerban Sere au declarat că, pentru noul proiect, vor să readucă acasă şi alţi jucători orădeni, mai tineri, care evoluează la alte echipe. La acest capitol s-ar încadra portarul Marius Ţic sau Roland Szabo, dar s-a pronunţat şi chiar numele lui Alex Popoviciu, care a abandonat activitatea de jucător, deşi este relativ tânăr.

Tehnicianul a precizat însă vor putea fii cooptaţi şi alţi jucători tineri, care nu neapărat sunt orădeni, dar care se anunţă de perspectivă.

Accent pe jucătoriu de la CS Crișul

Fiind şi coordonatrul secţiei de polo de la clubul Crişul, Ciprian Câmpianu, noul antrenor secund de la CSM Digi s-a referit la tinerii orădeni care ar putea face pasul către vicecampioană, însă s-a ferit a pronunţa nume.

"Clubul Crişul a făcut sacrificii să ţină echipa în Superligă, dar chiar dacă aceşti tineri jucători au luat bătaie la scoruri mari, copii aceştia au crescut foarte mult. Nu trebuie uitat că sunt sportivi de 15-16 ani, pe care eu, nu că am avut curajul, ci mi-am dorit să-i promovez", a precizat Câmpianu, cel care a sugerat şi faptul că ar fi bine ca CS Crişul să susţină în continuare o echipă în Superliga de seniori, pentru că până la urmă "nu toţi vor putea juca la CSM".

Conform preşedintelui Şerban Sere, în următoarea ediţie de campionat, noua echipă a CSM-ului nu va mai avea obiectiv cucerirea titlului, ci o clasare între primele două locuri. Acesta a precizat şi faptul că echipa va fi înscrisă în cupele europene.

Definitivarea lotului pentru următorul sezon va fi făcută după un amplu proces de selecţie, după cum a mai lăsat să se înţeleagă şi principalul Dorin Costrăş.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6625 RON
  • 1 EUR = 4.9763 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON