URMĂREȘTE-NE PE
VINERI, 29 MARTIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Primăria Oradea a decis să modifice regulamentul de salubrizare. La fel cum deja ne-a obișnuit, schimbarea s-a făcut fără o dezbatere publică serioasă. Mi se pare o greșeală strategică, pentru că despicarea firului în patru atunci când e vorba de problemele tuturor locuitorilor poate duce la soluții bune, unde mai pui că elimini din start suspiciunile și speculațiile.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oradea și Bihorul au ajuns într-o perioadă fastă, cum din perspectiva dezvoltării infrastructurii n-au mai cunoscut niciodată. Anul acesta se deschid circulației o mulțime de noi drumuri, vreo 70 de kilometri: legătura centura Oradea - Autostrada Transilvania (chiar la finele acestei săptămâni), plus centurile Sânmartin, Aleșd, Beiuș, Oșorhei, Nojorid, Sântandrei (în vară). „Miracolul” ar putea fi explicat prin faptul că 2024 e an electoral. Și, da, este! Dar, totuși, nu asta-i explicația, ci parcurgerea întregii evoluții de la germinarea la coacerea proiectelor.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți mulțumit de noile trasee de tramvai gândite de OTL pentru a asigura un flux mai bun în oraș?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Din data de 31 martie, România devine, parțial, parte a spațiului de liberă circulație Schengen, aspect care ar trebui să ne bucure, ca națiune, deoarece vine după un îndelung proces de negociere cu celelalte state ale Uniunii Europene, aspectele privind negocierea cu Austria fiind comentate pe larg în ultima perioadă.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
19 Octombrie 2016, 19:00

Nouă clasări pe podium pentru sportivii orădeni la Campionatul European de Karate Fudokan din Polonia

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

În perioada 14 - 16 octombrie, Clubul Sportiv S.K.T. UAMT – AGORA Oradea (antrenori Raul – Mircea Tudorică, Bernath Csaba şi Melania Câmpan) a participat la cea de-a 23-a ediţie a Campionatului European de Karate Fudokan pentru categoriile de copii, cadeţi, juniori, tineret şi seniori, care s-a desfăşurat la Cracovia, în Polonia.

Competiţia a avut loc în Arena Tauron, unde s-au întrecut aproximativ 1500 de sportivi, printre care şi 5 sportivii ai S.K.T. UAMT – AGORA Oradea, care au reuşit să cucerească 4 medalii de aur, 2 de bronz şi 2 clasări pe locul IV. De asemenea, sportivul Kalman Szabolcs a fost foarte aproape să ajungă în semifinala probei de kata individual juniori.

Pe primul loc s-a situat însă Darius Luca, în proba de kumite masculin, jiyu-ippon, care s-a impus atât la individual, cât şi cu colegii săi, pe echipe, la copii II. De asemenea, Andrei Ţăuţan şi Raul Tudorică au mai cucerit aurul, devenind campioni continentali.

Este de menţionat însă faptul că în urma rezultatelor obţinute la Finala Campionatului Naţional pentru copii, ce s-a desfăşurat în localitatea Sânmartin a fost completat lotul intern al clubului care a reprezentat Romania la acestă competiţie din Polonia, prin Darius Luca (medaliat cu aur la proba jiyu-ippon kumite şi bronz la kata individual - copii II, Darius Karacson - locul IV la kata individual şi locul I la proba de enbu mixt - copii IV alături de Masgras-Denuţ Briana).

Din lotul României au mai făcut parte şi Bianca Gheban şi Laurenţiu Avram, sportivi legitimaţi în cadrul C.S. Fudoshin Oradea (antrenori Mihai şi Adriana Turla).

Sportivul Laurenţiu Avram a adus acasa meladia de aur la proba de kogo kumite echipe, medalia de argint la kogo kumite individual şi bronzul la proba de fukugo individual masculin la categoria cadeţi.

Iată însă rezultatele sportivilor legitimaţi S.K.T. UAMT – Univ. AGORA Oradea la Campionatul European de la Cracovia:

Locul I:

- Luca Darius – jiyu-ippon kumite individual masculin – Copii 2

- Luca Darius - jiyu-ippon kumite echipe masculin – Copii 2

- Tăuţan Andrei - kogo kumite echipe masculin - Cadeţi

- Tudorică Mircea Raul - kata individual masculin - Seniori

Locul III:

Luca Andrei - fukugo individual masculin – Juniori

- Tăuţan Andrei - kata individual masculin - Cadeţi

Locul IV:

Karacson Darius, Briana Masgras-Denut – Enbu mixt – Copii 4

- Tudorica Mircea Raul - kata individual masculin - Seniori

''Ne bucurăm şi de aceasta dată de rezultatele de excepţie obţinute la nivelul unui Campionat European. Doresc să felicit toţi karateka prezenţi la această competiţie pentru munca şi seriozitatea de care au dat dovadă. Trebuie precizat faptul că în spatele oricărui sportiv există dorinţa şi mobilizarea acestuia pentru a da cel mai bun randament într-o perioadă de timp relativ scurtă. Este foarte greu, dar cei care reuşesc să treacă acest prag devin campioni în viaţă indiferent de rezultatul obţinut. Din punctul meu de vedere, acest detaliu face diferenţa între sport şi arta marţială karate tradiţional", a declarat Raul-Mircea Tudorică, antrenor, conducător, dar şi sportiv la  SKT UAMT – Univ. AGORA Oradea.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display
Ultimele Comentarii

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6085 RON
  • 1 EUR = 4.973 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON