URMĂREȘTE-NE PE
MARȚI, 23 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nu credeam că se vor putea mobiliza 15.000 de oameni în acțiunea intitulată Misiunea Grivei, prin care se cer condiții mai bune pentru câinii abandonați și pentru sterilizarea lor. Iată că inițiativele cetățenești încep să capete forță și consistență. Poate n-ar fi fost lipsit de interes să se ceară și sterilizarea stăpânilor care-și abandonează animalele de companie...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Săptămâna trecută, înainte ca lucrările de 70 milioane de euro derulate la Aeroportul Oradea să se încheie (apropo, va fi un şoc diferenţa!), suspansul privind utilitatea lor s-a risipit: CJ Bihor şi Primăria Oradea au bătut palma cu LOT şi cu HiSky.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Camera Deputaţilor a adoptat recent un proiect de modificare a legislaţiei în vigoare, prin care se prevede, în esenţă, că instanţele judecătoreşti nu vor mai putea reduce din oficiu onorariile achitate de justiţiabili avocaţilor, ci doar la cererea părţii adverse. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
28 Aprilie 2016, 12:59

Municipalitatea orădeană a premiat în bani cei mai buni tineri sportivi ai anului 2015 (FOTO)

Organizată de Primăria Oradea, în premieră într-o sală de sport la Arena Antonio Alexe, ediţia a VI-a a Galei "Campionii viitorului" a avut menirea de-ai premia pe sportivii bihoreni cu vârste cuprinse între 10 şi 21 de ani care au avut rezultate remarcabile în anul calendaristic 2015, atât pe plan naţional, cât şi internaţional.

Anul acesta, plafonul alocat acestor premii a fost ridicat de la 150.000 lei, cât a fost la precedenta ediţie, la 200.000 lei.

În total, au fost premiaţi 270 de sportivi, dintre care 198 au reprezentat sporturile olimpice, iar 72 sporturile neolimpice. În premieră anul acesta, au fost recompensaţi şi 41 de antrenori, dintre care 29 de la sporturile olimpice şi 12 de la cele neolimpice.

Toţi aceşti sportivi şi antrenori au reprezentat 15 cluburi orădene (6 de la sporturile olimpice şi 9 de la cele neolimpice).

Între premiaţi s-au numărat spadasina Bianca Benea, care, între altele, a luat locul III la Campionatul European de Cadeţi, judoka Larisa Florian (locul II la Universiada de vară, locul III la Campionatul African şi European Open) şi Vlad Luncan (locul III la Campionatul European de Cadeţi şi locul I la Cupa Europeană de cadeţi), dar şi atletul Laviniu Chiş, situat pe locul al II-lea la Campionatul balcanic.

Premiile la sportivi au variat, în funcţie de performanţele obţinute şi de vârstă, de la 158 lei la 2.000 lei, în timp ce antrenorii de la sporturile olimpice au primit fiecare câte 552 lei, iar cei de la sporturile neolimpice, câte 333 lei. Cea mai mare sumă, 2.000 de lei, a primit-o Oana Vidican, în vârstă de 18 ani, de la echipa feminină de polo a CS Crişul, care a devenit campioană naţională de Junioare I.

La eveniment au participat, pe lângă sportivi şi antrenori, şi părinţii sau bunicii şi apropiaţii multor copii premiaţi. Festivitatea de premiere a fost oficiată de cei din comisia de validare (viceprimarul Huzsar Istvan, consilierii locali Ioan Bârsan şi Adelina Coste, directorul CS Crişul, Ionel Bungău, şi directorul Direcţiei Judeţene pentru Sport şi Tineret Bihor, Petruţ Drăgan).

Evenimentul a cuprins şi momentele artistice pregătite de organizatori. Astfel, au avut loc demonstraţii de judo şi taekwoon-do, un număr de gimnastică acrobatică, respectiv ritmică şi evoluţii ale sportivilor de la Stephany Dance şi Feeling Dance.

"Mulţumim Primăriei pentru tot efortul pe care l-a făcut pentru noi în aceşti ani. Mă bucur tare mult că de obicei iniţiativele bune dispar repede, iată că de această dată n-a dispărut şi am ajuns la al şaselea an, mai mult, în fiecare an se îmbunătăţeşte câte ceva. Iată acum a apărut şi această premiere a antrenorilor, sigur simbolică, dar contează enorm de mult pentru cei care petrec zi de zi în sălile de sport, în bazinele de înot şi aşa mai departe", a declarat, la finalul galei, Ionel Bungău, directorul CS Crişul.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6712 RON
  • 1 EUR = 4.9758 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON