URMĂREȘTE-NE PE
JOI, 25 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nu credeam că se vor putea mobiliza 15.000 de oameni în acțiunea intitulată Misiunea Grivei, prin care se cer condiții mai bune pentru câinii abandonați și pentru sterilizarea lor. Iată că inițiativele cetățenești încep să capete forță și consistență. Poate n-ar fi fost lipsit de interes să se ceară și sterilizarea stăpânilor care-și abandonează animalele de companie...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oricât ar fi de digitalizată lumea și plin internetul de informații despre tot felul de locuri, inclusiv în imagini, nimic nu se compară cu plăcerea călătoriei, fie ea cât de scurtă, pentru a le vedea cu propriii ochi. Iar când de plăcerea asta vor avea parte sute, poate mii de copii de la țară, dintre care mulți nu au ieșit din comuna lor ori au ajuns în cel mai bun caz până în cel mai apropiat orășel, cu atât e mai meritorie orice inițiativă care îi ajută să capete această experiență, totdeauna de neuitat dacă e prima.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Camera Deputaţilor a adoptat recent un proiect de modificare a legislaţiei în vigoare, prin care se prevede, în esenţă, că instanţele judecătoreşti nu vor mai putea reduce din oficiu onorariile achitate de justiţiabili avocaţilor, ci doar la cererea părţii adverse. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
21 Ianuarie 2017, 16:00

Model pentru organizaţiile din ţară, Asociaţia "Cavalerii Fluierului" Bihor şi-a prezentat raportul de activitate pe 2016

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

La fel ca orice asociaţie sportivă sau club care se respectă, Asociaţia "Cavalerii Fluierului" Bihor şi-a analizat activitatea pe anul recent încheiat, prezentându-şi bilanţul într-o conferinţă de presă la care au participat toţi cei şase membri ai asociaţiei, Laurenţiu Danşa, Octavian Şovre, Radu Bitea, Marius Omuţ, Rareş Vidican şi Alexandru Herman, care lucrează pentru promovarea arbitrajului bihorean şi nu numai.

"Am avut un an 2016 bun, în care am finalizat patru proiecte cu fonduri nerambursabile, unul cu Primăria Oradea şi trei cu Consiliul Judeţean Bihor. Alte proiecte le-am făcut cu finanţare proprie sau cu colaborarea CJA Bihor sau AJF Bihor. Am încheiat sau am menţinut contracte de colaborare sau acorduri de parteneriat cu diferite instituţii, asociaţii sau cluburi, cu scopul de a sprijini şi dezvolta activitatea arbitrilor sau de susţinere a unor proiecte. Reuşita acestor proiecte a fost posibilă doar datorită muncii în echipă şi a contribuţiei aduse de către fiecare dintre  membrii care alcătuiesc această asociaţie. De asemenea, în organizarea şi reuşita proiectelor, un rol important l-au avut şi alţi colegi, membri ai CJA, care au fost implicaţi în evenimente", a declarat preşedintele Laurenţiu Danşa.

Ce e interesant şi de apreciat, în acelaşi timp, în activitatea "cavalerilor fluierului" bihorean e faptul că arbitrii nu s-au rezumat doar strict la aria lor de activitate şi au încercat să dezvolte proiecte, care să-i ajute şi pe alţi, aspect punctat, de altfel, de Radu Bitea. "Ne-am mărit aria de aplicabilitate. Nu ne-am adresat doar arbitrilor, ci am avut proiecte pe latură educativă, de prevenţie şi pentru fotbalul juvenil bihorean. Asociaţia "Cavalerii Fluierului" funcţionează pentru CJA Bihor şi în sprijinul fotbalului bihorean", a precizat Bitea.

Pe de altă parte, Asociaţia "Cavalerii Fluierului" Bihor reprezintă un model pentru organizaţiile arbitrilor din ţară, câştigându-şi respectul prin buna organizare şi proiectele susţinute. De altfel, "cavalerii fluierului" bihorean au primit, nu de puţine ori, laude de la membrii Comisiei Centrale a Arbitrilor sau de la CJA-urile şi AJF-urile din ţară.

După cum a declarat reşedintele Laurenţiu Danşa, şi pentru noul an, ACF va continua să deruleze acţiuni pentru sprijinirea şi dotarea Comisiei Judeţene a Arbitrilor şi îşi propune ca turneele juvenile Cupa 1 iunie – Micii campioni şi Cupa Moş Nicolae să devină tradiţionale.


Proiectele derulate în 2016 de Asociaţia "Cavalerii Fluierului" Bihor:

– Cupa 1 Iunie – Micii campioni – Turneu de fotbal pentru copii cu 24 echipe participante;

– sprijinirea arbitrajului bihorean – dotarea cu echipament de arbitraj Joma şi trening de prezentare Patrick a arbitrilor din cadrul CJA;

– prevenţia privind corupţia, drogurile şi alcoolul în rândul tinerilor – seminar privind prevenţia şi schimb de experienţă şi cosolidare a relaţiilor între AJF/CJA-urile din judeţele Cluj, Satu Mare, Maramureş şi Bihor;

– Gala arbitrajului bihorean;

– curs de instruire şi perfecţionare pentru arbitrii şi observatorii din judeţul Bihor cu lectori membri CCA şi arbitri FIFA;

– curs de instruire pentru arbitrii din Liga a III-a, din zona Transilvania;

– Cupa Moş Nicolae – Turneu de fotbal pentu copii, cu 16 echipe participante;

– dotarea cu materiale: sistem de cronometrare cu fotocelulă, sisteme audio şi de sonorizare, materiale sportive pentru desfăşurarea antrenamentelor, maiouri departajare, tricouri prezentare şi prosoape;

- implicarea arbitrilor în acţiuni cu scop umanitar şi caritabil: donare de sânge, oferire de sprijin financiar şi material – cadouri la persoane şi fundaţii care sprijină persoane cu nevoi speciale.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display
Ultimele Comentarii

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6567 RON
  • 1 EUR = 4.9761 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON