URMĂREȘTE-NE PE
MARȚI, 16 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Dacă suntem prea prost îmbrăcați pentru Qatar Airways? Dacă sacoșele de rafie nu cadrează cu standardul lui Turkish Airlines? Dacă poziția prea apropiată de Debrețin nu e pe placul lui Wizz Air? Dacă Ryanair e un low cost la fel de scump ca orice companie de linie, dar mult mai imprevizibil? Dacă, dacă, dacă... Atunci mai bine zburăm de la Oradea cu frații noștri moldoveni de la HiSky!
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
De nu puține ori, pe meleagurile noastre veștile „de bine” se lasă cu surprinzătoare reacții adverse. Dacă trece prin Oradea o vedetă sau un turist oarecare și comite imprudența să-i remarce frumusețea, apar imediat frustrați și nefericiți gata să facă orice vizitator să se simtă, post factum, nepoftit. Îi cer intrusului aspru, cu indignare, ba și cu suspiciune, socoteală. De ce nu s-a plimbat și prin cartiere, să le vadă mizeria...
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 21 martie a fost publicată în Monitorul Oficial al României Legea nr. 58/2024 prin care se aduc modificări atât legii speciale cu privire la sancționarea traficului de droguri, cât și codului penal.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
04 Septembrie 2010, 17:31

Memorialul Toni Alexe a revenit orădenilor

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

A PHP Error was encountered

Severity: Notice

Message: Undefined index: url

Filename: stire/stire.php

Line Number: 133

A PHP Error was encountered

Severity: Notice

Message: Undefined index: name

Filename: stire/stire.php

Line Number: 133

Programat pe durata a trei zile, timp în care membrii echipelor CSM Oradea şi Szolnoki Olah au găsit timp şi pentru a depune coroane de flori la mormântul lui Toni Alexe din cimitirul municipal, competiţia ce poartă numele regretatului sportiv a dat sorţi de izbândă echipei CSM Oradea.

Turneul de baschet masculin "Memorialul Antonio Alexe" a fost câştigat de CSM Oradea, cu toate că s-a aflat la egalitate de puncte (câte 5) cu Atlassib Sibiu şi BCM Mureşul Târgu Mureş.

La finele celor trei zile ale competiţiei, cele trei echipe româneşti au bătut gruparea din Szolnok, iar apoi s-au întrecut între ele: Oradea a învins BCM Târgu Mureş, aceasta din urmă a trecut de Sibiu, iar Sibiul a învins, la rându-i Oradea. Astfel, departajarea celor trei echipe s-a făcut pe baza coeficientului de puncte marcate şi primite în confruntările directe dintre ele, fără a lua în calcul şi echipa din Szolnok, care a pierdut toate partidele turneului de la Oradea.

Iată care a fost evoluţia echipei orădene în cele trei meciuri disputate:

CSM Oradea - CSU Atlassib Sibiu 72-83 (16-22, 23-19, 16-22, 17-20)

CSM Oradea: Pascu 3 (1x3), Ştefan 4, Szijarto 3 (1x3), Maric 10, Paşca 4, Stretea, Topchov 11, Mandic 20 (2x3, Torok 2, Lazar 2, Mitchell 2, Schachtner 11 (1x3). Antrenor: Cristian Achim (principal) şi Călin Pop (asistent).
Sibiu: Harrison 16, Ban, Brown 11 (1x3), Masiulis 16, Crăciun, Popa Calotă 9 (1x3), Tănase, Loyd 23 (3x3), Lefter 8 (2x3). Antrenor: Audrius Prakurattis.

CSM Oradea - Szolnoki Olaj 75-69 (20-24, 18-18, 21-15, 16-12)

CSM Oradea: Pascu, Ştefan, Szijarto, Maric, Paşca, Stretea, Topchov, Mandic, Torok, Lazar, Mitchell, Schachtner.
Szolnok: Szogi 6, Grebenar 3, Trotter 25 (4x3), Longin 11 (1x3), Vesztergom 8 (2x3), Trepak 7 (1x3), Bader 9. Antrenor: Peter Por.

CSM Oradea - BC Mureş 84-67 (20-15, 19-18, 20-16, 25-18)

CSM Oradea: Pascu, Ştefan 5, Szijarto, Maric 19, Paşca 10, Stretea, Topchov 2, Mandic 14, Torok, Lazar 8, Mitchell 15, Schachtner 11.
Mureş: Szirutavikus 10, Mladenovic 9, Forte 13, Pora 8, Lăpuşte 13, Cooley 5, Dumitru 6, Mayfield 3, Paliciuc, Jakab. Antrenor: Deri Csaba.

Celelalte rezultate: CSU Sibiu - Szolnoki Olaj 71-64; BC Mureş - Szolnoki Olaj 66-61; BC Mureş - CSU Sibiu 93-82

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
6 Comentarii
Felicitari
Imi pare rau sa vad un asemenea atac din partea fostilor colegi de breasla ai domnului Sferlea la adresa dansului. Invidia a fost mereu apocaliptica in randul jurnalistilor, care spre deosebire de domnul Sferlea, nu stiu sa scrie decat despre sport. Inainte sa criticati, va recomand sa cititi cu atentie articolul. Asta, daca stiti sa cititi. Felicitari domnule Sferlea! Ma bucur sa aflu ca ati revenit in presa. Ne/am cam saturat de amatorism.
Postat 06 Septembrie 2010, 13:09 de Chibit
Surprize
Citez: "Oradea a învins BCM Târgu Mureş, aceasta din urmă a trecut de Sibiu" pentru ca mai apoi sa apara: "BC Mureş - CSU Sibiu 82-93". Unde-i victoria echipei din Tg Mures?
Postat 05 Septembrie 2010, 14:45 de Ion
asa se scrie dupa ureche
Dragi ziaristi, se pare ca la cursurile de vara de la seral a facultatii de jurnalism de la Pocola nu v-ati prezentat. Fapt pentru care, nu cunoasteti nici macar ideile de baza ale jurnalismului. Din fericire, exista optiunea de a nu citi un ziar/articol/post, optiune pe care din ce in ce in ce mai multi oradeni o sa o foloseasca in ceea ce priveste bihoreanul si ebihoreanul.ro . E pacat!
Postat 05 Septembrie 2010, 12:57 de oradean
Premiile lui Bihorel...
Premiile lui Bihorel nu se pot acorda și ziariștilor urechiști? De pe prispa pe care statea Dl. Capâlneanu și se scarpina în pistă uitându-se la meci, probabil așa se vedea!
Postat 05 Septembrie 2010, 11:48 de Gargaunel
prostii
De unde ati inventat chestia asta?decat sa scrieti prostii mai bine lasati lumea in pace.Care e al 3-lea meci castigat de CSU Sibiu?...ziarist de 2 lei
Postat 05 Septembrie 2010, 07:47 de uskatu
informatie corecta
Oradea aiesit pe rpimul loc datorita cosaverajului si a punctelor din intalnirile directe.
Postat 04 Septembrie 2010, 18:19 de csm
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6664 RON
  • 1 EUR = 4.9737 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON