URMĂREȘTE-NE PE
JOI, 18 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Dacă te iei după iubitorii de clorofilă, în Oradea s-a defrișat în ultimii ani o suprafață egală cu jumătate din Pădurea Amazoniană. De la Primărie ți se va spune că în ultimii 10 ani abia au dispărut doi copaci și o creangă, și aceea din cauza furtunii de anul trecut...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Săptămâna trecută, înainte ca lucrările de 70 milioane de euro derulate la Aeroportul Oradea să se încheie (apropo, va fi un şoc diferenţa!), suspansul privind utilitatea lor s-a risipit: CJ Bihor şi Primăria Oradea au bătut palma cu LOT şi cu HiSky.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 21 martie a fost publicată în Monitorul Oficial al României Legea nr. 58/2024 prin care se aduc modificări atât legii speciale cu privire la sancționarea traficului de droguri, cât și codului penal.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
24 Septembrie 2016, 21:33

Luceafărul s-a impus cu 3-1 pe terenul timişorenilor de la ASU Poli

Luceafărul s-a impus cu 3-1 pe terenul timişorenilor de la ASU Poli (foto: arhivă)
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Formaţia bihoreană de fotbal Luceafărul Oradea a reuşit o victorie spectaculoasă, sâmbătă, în deplasare, la Timişoara, în faţa formaţiei locale ASU Poli.

Jocul, desfăşurat pe Stadionul Dan Păltinişanu, în cadrul etapei a IX-a a campionatului Ligii a II-a, s-a încheiat cu scorul de 3-1 pentru elevii antrenorului Erik Lincar, care erau conduşi însă la pauză cu 1-0. După ce Birău, în minutul 10, a deschis scorul, marcând un frumos gol pentru timişoreni, după pauză Luceafărul a revenit spectaculos şi a marcat de trei ori, de două ori prin Păcurar şi în ultimul minut al prelungirilor prin Arnăutu, din penalty.

Antrenorul orădean a început partida cu Hlinca, C. Roşu şi Arnăutu, trei jucători de bază, pe bancă, însă tactica a dat roade. Astfel, jocul a debutat cu ocazia bihorenilor din minutul 6, când Feher l-a încearcat pe portarul bănăţenilor, dar acesta a prins în doi timpi. În replică, la faza imediat următoare, Birău a reluat cu capul de la colţul lung, portarul Papp a fost bătut, dar Sergiu Moga s-a aflat pe linia porţii şi a respins cu capul.

În minutul 10, bănăţenii au deschis scorul. Acelaşi Birău a prins un şut senzaţional, de la colţul careului mare, un lob ce l-a săltat pe portar şi a mers direct în vinclu. Orădenii au ieşit mai mult la joc apoi, iar în minutul 23, Cigan a căzut în duelul cu Todorov din careu, dar a primit galben pentru simulare. Trei minute mai târziu, s-a petrecut o fază prelungită de atac a Luceafărului, finalizată cu şutul lui Marius Feher, de la marginea careului, însă portarul Constantinescu a reţinut în doi timpi.

După ce elevii antrenorului Erik Lincar au dominat ultimele 25 de minute ale primei reprize, totuşi gazdele au replicat în minutul 41, când, după o aruncare de la margine executată lung de Motreanu, Telescu a prelungit pe spate până la Niţă, care a tras peste poartă din şapte metri.

În repriza a doua, nemulţumită de rezultatul înscris pe tabelă, formaţia orădeană a atacat mai mult, iar în minutul 50 a beneficiat de o lovitură liberă de la 22 de metri perpendicular pe poartă. Zsombor Lukacs a tras, însă mingea a trecut departe de ţintă.

În minutul 66 au avut şi gazdele o ocazie totuşi. Constantinescu l-a lansat pe Blănaru, care a tras din prima, însă mult peste poartă, deşi se afla în poziţie excelentă. La cealaltă poartă, Arnăutu a scăpat, în minutul 68, singur cu Constantinescu, însă portarul timişorean a blocat.

Un moment important al jocului s-a petrecut în minutul 74, când Telescu, de la gazde, a faultat în faţa careului şi a primit cel de-al doilea cartonaş galben, fiind eliminat.

Peste numai un minut, Luceafărul a restabilit egalitatea, după ce Paul Păcurar a bătut superb lovitura liberă de la 18 metri uşor lateral stânga, la colţul lung, şi a înscris, lăsându-l fără reacţie pe portarul Alin Constantinescu.

Atacurile orădenilor au continuat şi după alte două minute, Ţegle, nou-intrat în joc, a trecut de Taub şi a trimis milimetric din dreapta pe lângă bara colţului lung. În minutul 79 însă, Luceafărul a trecut la conducere, după ce Bedea a centrat din dreapta careului la bara a doua, acolo de unde acelaşi P. Păcurar a trimis cu capul printre Constantinescu şi bara colţului scurt şi a înscris din nou.

Pe final de joc, bihorenii au fost dezlănţuiţi, iar în minutu 90+3, Constantin Roşu a scăpat singur în careu, a ciupit mingea în faţa lui Alin Constantinescu şi a fost agăţat. Arbitrul a dictat penalty. Arnăutu a executat lovitura de pedeapsă, în minutul 90+4, în stânga, Alin Constantinescu a deviat-o puţin, dar mingea a lovit bara şi a intrat în plasă. Astfel, Luceafărul a obţinut cea mai clară victorie din acest sezon, 3-1 în deplasare, fapt care-i mai aduce trei puncte importante în clasament, urcând două locuri.

"A fost un meci bun. În sfârşit am reuşit să marcăm şi noi mai multe goluri. Mă bucură acest fapt, pentru că dacă până acum ăn opt etape am marcat patru goluri, iată că acum, într-un singur joc, am reuşit să înscriem de trei ori. Sper să continuăm pe aceeaşi linie şi să acumulăm puncte în clasament, pentru că în etapele anterioare am pierdut cel puţin cinci puncte din greşelile noastre", a declarat Erik Lincar, antrenorul formaţiei Luceafărul, după jocul de la Timişoara.

În cadrul etapei viitoare, Luceafărul Oradea va evolua pe teren propriu, sâmbătă, 1 octombrie, cu CS Balotești.


ASU Poli Timişoara - Luceafărul Oradea 1-3 (1-0)

Au marcat: Birău (min. 10) / P. Păcurar (min. 75 şi 79) şi Arnăutu (min. 90+4 din penalty)

ASU Poli: A. Constantinescu - Motreanu, Telescu – cpt. (min. 74 eliminat), Todorov, Taub - Bilia - D. Constantinescu, Birău (min. 70 Cr. Gălan), Dănăricu (min. 55 Mărgărit), P. Niţă - Şt. Blănaru (min. 75 Bădăuţă). Antrenor: Sorin Brîndescu

Luceafărul: Ed. Pap - Balea (cpt.), Fl. Ilie, Sg. Moga, I. Ban – Bedea, Feher (min. 61 Arnăutu) – Balla (min. 37 C. Roşu), Păcurar, Zs. Lucacs (min. 55 Ţegle) – Cigan. Antrenor: Erik Lincar

Au arbitrat: Omar Cristian Dumitrică (Craiova) - Romică Bîrdeş (Piteşti) şi Doru Zamfir (Slatina).


În celelalte partide de sâmbătă din etapa din acest sfârşit de săptămână din Liga a II-a la fotbal, s-a remarcat victoria celor de CSM Rm. Vâlcea, cu 5-2, pe teren propriu, în faţa formaţiei Metalul Reşiţa, însă patru goluri le-a marcat ex-stelistul Florin Costea. De asemenea, Foresta Suceava a "spulberat", pe teren propriu, Dacia Unirea Brăila, impunându-se cu 4-0. La Satu Mare, Olimpia a reuşit o victorie la limită însă, acasă cu Academica Clinceni, scor 3-2.


Etapa a IX-a a Ligii a II-a la fotbal:

Sâmbătă:

Olimpia Satu Mare - FC Academica Clinceni 3-2

Unirea Tărlungeni - Sepsi OSK Sfântu Gheorghe 1-1

UTA Bătrâna Doamnă - CS Afumaţi 2-1

CS Baloteşti - Şoimii Pâncota 2-0

CSM Râmnicu Vâlcea - Metalul Reşiţa 5-2

Foresta Suceava - Dacia Unirea Brăila 4-0

ASU Poli Timişoara - Luceafărul Oradea 1-3

Duminică:

Ora 11:00 ACS Berceni - FC Braşov

Ora 13:00 Dunărea Călăraşi - Juventus Bucureşti

Ora 15:00 Chindia Târgovişte - CS Mioveni

Clasament:

1

Chindia Târgovişte

8

7

0

1

16-6

21

12

2

UTA Bătrâna Doamnă

9

6

2

1

19-6

20

5

3

Juventus Bucureşti

8

6

1

1

29-2

19

4

4

Foresta Suceava

9

6

1

2

21-13

19

7

5

FC Braşov

8

5

3

0

16-8

18

6

6

Olimpia Satu Mare

9

5

1

3

22-8

16

1

7

Sepsi OSK Sfântu Gheorghe

9

4

3

2

18-8

15

0

8

CS Mioveni

8

4

3

1

11-6

15

3

9

Dacia Unirea Brăila

9

4

1

4

13-14

13

1

10

Unirea Tărlungeni

9

3

3

3

13-9

12

-3

11

CSM Râmnicu Vâlcea

9

3

3

3

12-12

12

0

12

CS Afumaţi

9

3

2

4

26-11

11

-4

13

Dunărea Călăraşi

8

3

2

3

9-9

11

-1

14

Luceafărul Oradea

9

3

1

5

7-8

10

-5

15

FC Academica Clinceni

9

3

1

5

15-19

10

-2

16

CS Baloteşti

9

2

3

4

13-15

9

-6

17

ASU Politehnica Timişoara

9

2

2

5

13-18

8

-7

18

Metalul Reşiţa

9

2

0

7

6-23

6

-6

19

ACS Berceni

8

0

0

8

4-22

0

-9

20

Şoimii Pâncota

9

0

0

9

1-67

0

-12

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
1 Comentariu
Sturz?Vopsit biensur...
Bravo baietoi,bravo Luceafarul!!!STURZ plingea cind Luceafarul dadea goluri...Asa ceva..La fel facea si la FCBihor..Vaishamar de asa speakeri vopsiti..Rusine ba Sturzule,si tu esti unul din cei care va bucurati de falimentul FCBihor...Poate ramai la Temesvar,sa prinzi peste pe Bega!!!!!!!!!
Postat 25 Septembrie 2016, 07:05 de grigore
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6739 RON
  • 1 EUR = 4.9754 RON
  • 1 HUF = 0.0127 RON